Boşanma davası hakkında bilgi

banu zorr

Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2021
80
89
8
30
Arkadaşlar anlaşmalı boşanma davası nasıl oluyor? Hiç bilgim ve çevremde boşanma davası olan bi yakınım yok. Dava hakkında bilgi verir misinix

Ben çekişmeli açmıştım sonra anlaşmalıya döndü hemende bitti çok şükür.

Eğer karşı tarafta anlaşmalıya yanaşıyorsa adliyede protokol falan hazırlanıyor gidip tam ne yapmanız gerektiğini sorabilirsiniz.

Ama çocuğunuz varsa onun haklarını gözetmeyi unutmayın göz ardı etmeyin haklarınızı.

Protokolü hazırlıyorsunuz üzerine de bşr dilekçe yazıyorsunuz adliyeye gidip veriyorsunuz.
Anlaşmalı boşanmanın günü oluyor. Mesela biz de pazartesiydi. Saat veriyorlar o saatte orda oluyorsunuz girip 5 dakika da boşanıp çıkıyorsunuz. Mahkemeye başvururken harçta yatıyor 600 lira civarıydı martta

Sorumu anlatamadım sanırım. Sadece duruşma hakkında bilgim yok. Yakında duruşmam var da

Soyadı değişmesi falan ne kadar süre sonra oluyor demek beş dakika sürüyor

Sorumu anlatamadım sanırım. Sadece duruşma hakkında bilgim yok. Yakında duruşmam var da
Haa pardon canım ya

Sadece boşanmak istiyor musun başka bir şey istiyormusun diye sormuştu hakim okadar sonra imzaları atıp çıktık. Beş dk falan sürdü yani.

İçeri girdik. Hakim boşanmak istiyor musunuz dedi.
Bendeki pislik herif evet evet diye bağırdı. Hakim gıcık oldu ona.
Bana döndü sordu evet sayın hakim dedim. Protokol de tamam mısınız dedi. Evet dedik. O da protokole göre katibe kararı yazdırdı imzalandık çıktık. 2 hafta sonra kararı aldık bitti. Ben 28 martta davaya girdim 7 nisan da karar çıktı aldım. Kimliği de 7 ya da 8 nisan da değiştirdim

Kesin benimki de öyle bir hadsizlik yapar valla anksiyete sebebi onu beş dk görmek bile orda canımı sıkar bişey der diye gıcık oluyorum şimdiden

Dünyanın en kısa duruşması, asla filmlerdeki gibi hakim sizi dinlemiyor, boşamıyorum sizi demiyor adınız soy adınız ne? Boşanmak istiyor musunuz diyor evet evet diyorsunuz ve bitiyor 5 dk sürmez yani, merak etmeyin

10dk bile surmuyor. Bosanmak istiyoe musunuz diye soruyor. Sonra protokolu okuyor. Hakimin takdirine biraktiginiz bir yer varsa yahut hakim bir yeri duzenlemek istiyorsa orasi duzenleniyor. Dava bitiyir. Gerekceli karar cikana kadar evli gozukuyorsunuz. Bize 1 ay demisti hakim. 2 hafta bosanmaya itiraz var.

Arkadaşlar anlaşmalı boşanma davası nasıl oluyor? Hiç bilgim ve çevremde boşanma davası olan bi yakınım yok. Dava hakkında bilgi verir misinix
Nikahın ayakta olan hali evet evet bitti sonra yan tarafta bir odaya geçiyorsunuz bir şey imzalatıyorlar bitti gitti

Avukat olur hanginiz tutacaksa , avukat protokol hazırlar maddelerinizi belirlersiniz, kim neyi almak istiyorsa O kararlaştırılır. Ama suna dikkat et, nafaka, tazminat almayacam diye imzalarsan alamazsin bir daha. Şunu tavsiye edebilirim. Eğer eşinde anlaşıyorsa, avukat a gitme bence parana yazık. Baroya gidersin. Ücretsiz bir avukat bulursun. Mahkeme 3 dakikada bitiyor. Anlaşmalı olunca mahkemeye gitmek zorundasın eşinde gelmek zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…