Boşanirken hakkımı nasıl alicam acil cevap

Boşanmış insanlar platformuna üyeyim ben genel olarak bu şekilde gelirin dörtte biri
Ben şuna takıldım o zaman düğün videosu olmayanlar boşanirken alabilecekler mi tskilari,ikincisi bu dörtte biri sadece kadın için geçerli miktar mi çocuk varsa o nasıl hesaplaniyor

Komsularinizdan şiddet gordugunuze dair tanık olması konusunda şansınizi tekrar deneyin. Esinizin kusurlu olduğunu ispatlamalisiniz belki tazminat alabilirsiniz

Ben şuna takıldım o zaman düğün videosu olmayanlar boşanirken alabilecekler mi tskilari,ikincisi bu dörtte biri sadece kadın için geçerli miktar mi çocuk varsa o nasıl hesaplaniyor
Dava devam ederken tedbir nafakası dava bitince yoksulluk nafakası ve çocuk için iştirak nafakası veriliyor.Cocuk için ayrica nafaka veriliyor yani

Genel olarak boşanan bayan eş altınları alıp gitse bile kanitlanamadigi için hakim tazminata hükmediyor erkek kişisini bu da tabi değişiyor rakam olarak gelirine göre.yani nafaka dışında bir de tazminat olayı var.

Ben de yakin zamanda bosandim.hemen hemen ayni yaşadığınız şeyler yaşadım.öncelikle elinizde darp raporu olsaydı iyi olurdu benim vardi ancak su durumda siz darp msjlarini delil olarak sunabilirsiniz avukat degilim ancak hakimler yalanci tanik konusunda oyle hemen inanmiyorlar sizin darp msjlariniz varsa bence bu daha onemli .ancak bu süreçler çok yıpratıcı bana da iftira attılar ben bosandugimdan çok buna uzuluyorum nasıl yaparlar diye.tabi elaleme ogullarinin karisina siddet uyguladigini kafasindan kurdugu seylere inandigini nasil anlatacaklar degilmi en kolay yol iftira atmak ki nasil insanlar yıllarca yedirip icirdiginiz en küçük kötülük yapmadığınız insanlar size bunu yapıyor diyorsunuz. onlari sonradan taniyip yaptiklarini hic hic hazmademiyorsuz emeklerinize uzuluyorsunuz bende oyle oldu.Hem yillarca siddete ugra hem iftira atsinlar ....yani bu surecte herseyi yapiyorlar hazirlikli olun guclu olun asla onlarla iletisime gecmeyin .ev de kalma konusuna gelince biz avukatimla dava acarken evden uzaklastirma ile beraber evin bana ozgulenmesi yani bosanma bitene kadar evin kullanımı için karar cikarttirdik bunu avukatiniza söyleyin muhakkak bilgisi vardır. Asla zayif durmayin uzuldugunuzu belli etmeyin guclu ve kararlı olun .siz ustunuze duseni yapin gerisini
Allah a havale edin Allah herkesin layigini verecektir.paraya pula da üzülmeyin sağlığınız olsun çalışır herşeyi yaparsınız. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz mutlaka cikar .Allah kolaylık versin zorunuzu kolay eylesin hayır kapıları açsın .

Oturduğunuz ev eşinizin evlenmeden önce aldığı bir ev mi yoksa eşinizin ailesine mi ait? önce onu bilmek lazım. Avukatınız bilir öncelikle oturduğunuz evi aile konutu olarak göstermelisiniz bu şekilde boşanana kadar orda oturabilirsiniz ancak nafaka çocuğunuz yoksa kısa bir süre çocuğunuz varsa belki birkaç yıl daha uzun bir süre bağlanıp bir süre sonra kesilecektir. Artık bir ömür bağlamıyorlar bildiğiniz gibi. Çocuğunuz yok anladığım kadarıyla olsa bahsederdiniz muhtemelen. Eşyalar herkes getirdiğini alıyor. Evlilik birliği içinde alınanlar bölüşülüyor. darp raporuyla bile zorken bu tip konular sizin elinizde o da yok yani tazminat almanız zor gibi. Ki sigortasız çalışıyor diyorsunuz bu noktada nafaka miktarı sadece size 100-200₺ anca bağlanır. Altınlarınız içinde arabayı talep edebilirsiniz çünkü eşinizin gelir durumunu ve arabayı neyle aldığını ıspatlaması lazım bu durumda siz altınlarınızdsn bahsedebilirsiniz ama şahit mutlaka isterler. Karşı taraf herşeyi söyleyip yapabilir çok sancılı bir dönem. Yanlış anlamayın ama ben sizin yerinizde olsam anlaşmalı boşanmaya döner arabayı ister eşyalarımı alır ve hoşçakal derdim.3 yıl git gel adliyeye sürekli bir şey ıspatlamaya çalış avukata dünya para öde ve 3 yıl gelecek hayallerini ertele değmez.

Yeni evliyken eşim borç larini ödemek için aldı takı ve bileziklerimi geri yapicam dedi yapmadı bizde düğün videosu yok takının o yüzden merak ettim,sonradan benim kazancimla yaptığım altinlarim var onları vermiyorum akillandik ama geç oldu

Size burada çok söyledik darp raporu almanızı. 50 tane bahane sundunuz.
Önce "morluk yok rapor alamam" dediniz, sonra "kayınvalideye morlukları gösterdim" dediniz. "Hani morluk yoktu" dediğimizde "morluk var ama raporu dün almam lazımmış" dediniz.
İşler büyümesin diye, sizi döven adama istemediği şansı vermek için dediniz de dediniz yani.
Şimdi ne diyelim? Raporunuz yok, kanıtınız yok. Bir şey alabilecek olsanız avukatınız söylerdi zaten.
Geçmiş ola artık.

Avukatınız olayınızın koşullarına göre durumu değerlendirmiştir zaten.

Boşanma davalarında kanun eşlerden birinin yerleşim yeri veya davadan önce son defa altı aydan beri birlikte oturdukları yer mahkemesinde dava açılmasını mümkün kılmıştır. Eğer eşiniz bu mahkemelerden birinde dava açtıysa usul doğru gibi görünüyor.

Sanırım siz ailenizin yanındasınız. Ailenizin olduğu yerde davanın görülmesini istiyorsaydınız, siz o ilde dava açabilirdiniz.

Avukatınız mahkemenin yetkili olup olmadığı konusunda size bilgi vermedi mi?

Nafaka erkek kişisine ömür boyu borç demek çok da iç açıcı bir durum değil zaten kocanız tarafından bakılınca.Gelirin dörtte biri gidiyor
Nafakanın artık ömür boyu sürmesi gibi bir saçmalık yürürlükte değil! Evli kalınan süre, boşanma sebebi vs. Gibi etkenlerle belirliyor halim geçti artık o 1 ay evli kalıp adamdan ömür boyu para tırtıklama devri..

Daha çıkmadı bahsettiginiz yasa, nafaka ödeyen iki milyon kişi dört gözle bekliyor bahsettiğiniz yasa değişikliğini

Ben de boşanma aşamasındayım. İlk başlarda ben de böyleydim hiç bişe bırakmıcam her şeyini alcam, nafaka tazminat her şeyi isticem diyodum ki öyle bi hakkım vardı. Yani avukat istesen alırsın dedi. Sizin kadar zorlanmayacaktm. Zaten altınlarım çeyrek lerim hepsi bendeydi. Ben de olduğu halde sırf altın için evlendi, altınları aldı kaçtı dediler diye verdim her şeyini. Kimin altın için evlendiğini herkes görsün diye. Hiç gözüme de gelmiyo o altınlar. Sadece boşanayım kurtulayım dedim ve gayette mutluyum. Zaten onlar hiç bi şekilde ne o eşyalarla ne de altınlarla mutlu olmayacak, eğer haksızlarsa..
Sen de bence biraz sakin ol ve bu hırsı at üzerinden

Ben bilmiyorum hukuki boyutunu ama alacağımı alamıyorsam eğer balyozu alırım elime banyo mutfak kapı pencere kırar bırakırım. Siz yapmayın akıl vermek gibi olmasın
Bu dediğiniz üç sene önce aklıma gelseydi keşke kırıp atardım herşeyi

Sizin yaptığınızı az kişi yapar altınları vermeniz çok ilginç size takıldı sonuçta

avukatın ne diyorsa onu dinle, darp raporu alsaydın böyle olmazdı.düğün videon /fotoğrafların varsa altınlarını istersin kanıtlayıp.eşyalarını topla canını kurtar ailenin yanına git bir an önce kurtulmaya bak.umarım boşanmaktan vazgeçtim ben diye gelmezsin.

Eşi kararlı olduğu için istese de evli kalamaz, kendisinin yapamadığını sonunda eşi yaptı.

Sizin eşiniz isterse havadan para alsın. Üzerine ev var demiştiniz. Bİr de avukat nasıl bir avukat? Düğün Cd ve fotoları yeterli oluyor. Mesaj atıp döşersiniz, evden kovdun, dövdün, altınlarımı istiyorum. Takıları çalıdın, ben sana vermedim vs diye. Adam uyanmadan. Şahite gerek yok ki... Bir de size hemen dedik gidin rapor alın vs diye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…