boşanırken altınlar

kafestekikiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2020
1.468
2.637
63
34
altınlar var ise mi kadının hakkı oluyor avukat arkadaşlar görürse yazabilir mi? yani bozdurulduysa geri alma şansım var mı boşanırken? anlaşmalı olacağını sanmıyorum çekişmeli boşanma için soruyorum

o nasıl foto ya hahha

Son emsal kararlara göre altın olarak tutulanlar ortak (külçe, ata vs.), ziynet olanlar kadına ait diye biliyorum. (Avukat değilim.)
Yalnız bu hikayede altın yok ki?!

Son emsal kararlara göre altın olarak tutulanlar ortak (külçe, ata vs.), ziynet olanlar kadına ait diye biliyorum. (Avukat değilim.)
Yalnız bu hikayede altın yok ki?!
ne demek istediğinizi anlamadım ama fiziki olarak altınlar yok elimde evet
Sizin takılarınız ne oldu ?
Ortak bir mülk mü ya da araba gibi birsey mi aldınız ?
araba alındı, sattı sonrasında onun için soruyorum. ortak harcamaya falan mı giriyor diye

avukat değilim fakat bildiklerimi aktarayım, fiziki altın düğün takıları kadınındır diye yargıtay kararı var. eğer bu altınları bozarak nakde çevirdiyseniz bile eş kişisinden talep etme hakkınız var. fakat altın miktarını düğün videosu, tanıklar vb. ile ispat ederek bilirkişi tarafından belirlenen tutarı para olarak karşı taraftan alabilirsiniz. eş kişisi de eşim kendi isteği takıları bana verdi derse bunu ispatla yükümlü oluyor. ancak takılar bozdurularak ev, araba ya da herhangi bir mal alımı söz konusu olduğunda kadın takılarını rızası ile vermiş ise mal paylaşımına dahil edilir yani ortak mal sayılır. ancak kadın kendi rızası dışında takılarının kullanıldığı iddiasını kanıtlayabilirse düğünde takılan takıları da iade talebinde bulunabilir.

teşekkürler bilgi verdiğiniz için. sanırım işim zor çünkü eşim altınlarla araba aldı onu da sattı. parasını da kullandı. bu durumda mal yok para yok altınları da havadan bana ödemek zorunda bırakmaz mahkeme herhalde.

siz yine de bir avukata danışın, bir çıkar yolu olabilir. sonuçta alım-satım işleri resmi işlemler, benim rızam olmadan alındı araba derseniz şansınız olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…