boşanıp nikahsız yaşamak

bence konuyu acan kisi. sevgili yada eski esi herneyse demistr nikahsz yasaylm yoksa olmaz buda bzlern dusuncesini almak icin yazms byle bsey bnce kendide ister nikahli olsun byle bsey var die one atti lafi yksa km istemez nikahsz cok sacma bsey bn byle kurguladm kafamda ":KK70::KK70:

çocuk gelinleri verenler zaten sizin beni suçladığınız Avrupai tarza karşılar
bu nasıl çelişki .

İki davranış da cehalet örneği.
Ayrıca sizin tarzınız Avrupai değil ilkel hani ilkel derken de 100- 200 sene öncesini kastetmiyorum taş devri kadar geriye gidiyorum çünkü toplumlar ilkellikten modernizme geçtiği dönemlerde evlilik bağını devlet güvencesi altına almayı istemiş ve tek eşliliğin doğruluğuna inanmışlardır:)
Nitekim Avrupa'da nikahsız birliktelik öyle çok revaçta falan da değil,dizileri izleyip izleyip öyle bir algıya kapıldıysanız bilemem. Eşcinsellerin dahi evlilik hakkı istediği bir Avrupa'dan bahsediyoruz :KK66:

Sen once kocayi bi boşa, uc ay sonra buraya gel. Sonrasini buraya yaz. Bak bakalim o kocayi uc ay yaninda tutabilcen mi? Adam nasil olsa ben ozgurum der keyfine bakar :KK14:

Ayrica nikahsiz yasamak toplumu cokertir. Sanatcilara mi ozendin ne :KK70:

yahu kedım cıftlesırken bıle kımlıgıne yazdırdık !
dıyecek bırsey yok bence bu hanım nasıl bı ozgurlukten bahsedıyorsa
nıkah onun nasıl bı ozgurlık ısteyısını karsılayamıyorsa artık
yazık yanı bilinc hastalanmıs
bence esınız gercekten bosamalı
ımam nıkahlı kadınları bılınclendırecegı yerde
nıkahlı olanların nıkahından rahatsızlık duyuyor

yani sizin şu dediğinizin resmi nikah yasaklansın demekten bir farkı yok.
bence de insanların birbirlerinin özel yaşamlarına burunlarını sokmalarına hayır! bırakın yetişkin insanlar sorumluğunu taşıyabilecekleri her şeyi yaşasınlar.
size ne bize ne yani

Hukuken bir hakkı olmadan , erkeğin istediği zaman herşeyi yapabilmesine izin vermektir bu..

Oysaki resmi nikah kadınların haklarını koruyor. .

İsteyen istediği gibi yaşar. .

Sen en iyisi esini bosa baska bi adamla nikahsiz yasa. Sorunlar ayni esle bosanip yasayarak cozulmez zira.

İki davranış da cehalet örneği.
Ayrıca sizin tarzınız Avrupai değil ilkel hani ilkel derken de 100- 200 sene öncesini kastetmiyorum taş devri kadar geriye gidiyorum çünkü toplumlar ilkellikten modernizme geçtiği dönemlerde evlilik bağını devlet güvencesi altına almayı istemiş ve tek eşliliğin doğruluğuna inanmışlardır:)
Nitekim Avrupa'da nikahsız birliktelik öyle çok revaçta falan da değil,dizileri izleyip izleyip öyle bir algıya kapıldıysanız bilemem. Eşcinsellerin dahi evlilik hakkı istediği bir Avrupa'dan bahsediyoruz :KK66:

Güzel bir noktaya değinmişsin, katılıyorum..

yani sizin şu dediğinizin resmi nikah yasaklansın demekten bir farkı yok.
bence de insanların birbirlerinin özel yaşamlarına burunlarını sokmalarına hayır! bırakın yetişkin insanlar sorumluğunu taşıyabilecekleri her şeyi yaşasınlar.
size ne bize ne yani
olay orda işte bize ne :KK70: piyasayı debreştirmeye ne gerek var dimi ama :KK70:

Bir dakika ya konu sahibinin eşiyle problemleri mi varmış?

"Size mal muamelesi yapan eşle neden boşanıp birlikte yaşıyorsunuz, karakteri mi düzelecek adamın" diyecektim, dar görüşlü olma kahvetelvesi, toplumsal bulduğu bir sorunu dile getirmiş konu sahibi dedim.

E sorun kişiselmiş, ben seviyorum kocamı, bizi niye boşatıyorsunuz?

Ben yorumumu yapmıştım gerçi ama siz de haklısınız bir yandan. Eşin sana tapulu mal muamelesi yapıyorsa,sen de kendini kocam çantada keklik misali salmışsan boşanıp nikahsız yaşa tabiki. Ama nikah niye yasaklansın? Bizim evliliğimiz sizinki gibi değil ki.

Sizin mesajınızda haklılık var ama şöyle de bir durum var hanımefendinin eşi eğer ona mal muamelesi yapıyorsa boşanıp da nikahsız yaşamaları da saçma insan kendisine değer vermeyen mal muamelesi yapan biriyle nikahlı ya da nikahsız yaşamamalı bence

olay kültüre modernliğe falan gelmiş o çok bayıla bayıla izlediğimiz avrupada ki çok medeniler ya kilise nikahı ne kadar yaygın gidip araştırılsın, resmi nikah haklarımızı koruyan ki kadın içinde erkek içinde çok önemli bir olay , insan kendini nasıl değersizleştirir örneğini gördük yani.

:KK53::KK53: konu sahibi çok zekisin. sıkıldıkça toplumun bam teline dokunacak konular açıp, milleti birbirine düşürüp, olduğun yerde kıs kıs gülüyorsun değil mi?:KK45::KK45:eğlenceli bir tipsin vesselam.

konuna gelince kendin için neyin iyi olduğunu düşünüyorsan onu yap. eski konularına şöyle bir göz gezdirdim de o adamla nikahlı da yaşasan, nikahsız da yaşasan değişmez. madem marjinal bir kararı uygulamakta sıkıntın yok, yeni bir adam bul şekerim.
he canım gülüyorum .anladın ya sende çok zekisin . :)

Hayır hayır hayır ! Lütfen fakir halkın akıllı telefonlarına dokunulmasın.
Gelişmiş ülkelerin en parasızı bile daha az gelişmiş ucuz ülkelerde tatil yapabiliyor. Ya biz? Şu gariban asgarı ücretlinin 2 gb internet paketli akıllı telefonundan başka ne eğlencesi var?
Onu da 86 ay taksitle almıştır kesin.
Serinlemeye kalkan milletimiz 22 günde 100 kayıp vermiş göllerde,barajlarda..
Dışarı çıkma yasağı niye :KK53:
Ohal ilan edilsin ivit ivit ivit bu gerekli :stop:
Zararlı akıllı telefon kardeşim, kimsenin elinden düşmüyor, dünya radyasyon yayıyor.
Yani beni anlayacak kültür seviyesinde değilsen baştan söyle ( :
Zaten o ucuz tatilleri yapanları da akıllı telefondan görüp istiyorsunuz, gözünüz açılıyor (( :

Dışarı çıkma yasağı şey ya.. Cadde üzeri sayılır da burası.
Az kafa dinleyeyim diye sıkıştırdım onu oraya.

X