boşanıp nikahsız yaşamak

Nikah kocayi elinde tutma adına değil kadın haklarını elde tutma adına yapılıyor zaten.
Yani gidecek olan adam her türlü gider. Kendini salacak olan, kadına değer vermeyecek olan adam her türlü vermez.

Nikahin eskiden bir bağlayıcılığı vardı. Artık benim oldu ya Ohh istediğimi yaparım boşanmak zor zihniyeti eskide kaldı. Şimdi herkes çatır çatır boşuyor valla akıllı adam da bu gerçeğin farkında zaten.

Çalışan kadın için çok farketmez belki ama çalışmayan kadınların haklarını koruma adına nikah çok önemli..

yok ya suyu çıkar...ben ayrıldığım eşimle barışmak üzereyim..hatta barıştık gibi...ama kesinlikle böyle bişeyi düşünmüyorum..adamı kaçırmayayım aklıyla yapılmış bir şey yani..istiyorsa basacak imzayı bu kesin..

çocuk gelinleri verenler zaten sizin beni suçladığınız Avrupai tarza karşılar
bu nasıl çelişki .

Çok uç noktada bir düşünce ama image,toplumumuz bunu kaldıracak kadar medeni değil hala..
Bunu sosyete yada sanatçı çevreler kaldırabilir bana göre..
medeni değiliz derken?

nikahsız yaşamak medeniyet mi sayılıyor abla?

ben resmi nikahsız her türlü yaşantıyı yanlış buluyorum

ne sade bir imam nikahı kıyıp yaşamak doğru

nede ortada hiç bir nikah bulunmaksızın yaşamak

bu düşünce beni medeniyetsiz kültürsüz yapmıyor

Bence konu sahibi resmi nikah yasaklansın derken ciddi ciddi bunu söylememiştir. Ben okuduğumda eşinden dolayı bıkkınlığını biraz mübalağa ederek göstermek istemiş diye anladım.

Konu ile ilgili olarak, resmi nikah olmasaydı, Türk kültürü buna yatkın olsaydı ve bizler birlikte yaşasaydık da maalesef Türk erkeği bir yolunu bulur ve şikayet ettiğiniz şeyleri yine yapardı.

Karakter meselesi yorumlarına katılıyorum.

İyi güzel isteyen nikahsız yaşasın zaten bunda kanuni bir engel yok da yasaklansın ne alaka be image? Fazla uçuk olmamış mı? Bunun zıttı nikahsız birliktelikler yasaklansın olur ki bu senin hiç işine gelmez eminim. Yasakla çözülebilecek hiç bir şey yok şu dünyada...

Ne evlenince özgürlüğüm kısıtlandı, ne imzayıatınca eşim değişti. Seninkinde bir sorun varsa imzadandeğil karakterdendir o...

Resmi nikah iyidir, iki tarafın da kanuni haklarını korur. Resmi nikahın yasaklanması tahmin bileedemeyeceğin bir sürü sorunu beraberinde getirir.

inşallah bu kez mutluluğu yakalarsınız

Resmi nikah kadınlara verilmiş bir haktır.
Birtakım marjinaller her gece başka biriyle uyumak istiyor ve evlilik bağının buna engel olmasını istemiyor diye saçma kılıflar uydurarak yok kadın kendini salıyor yok erkek tahakküm peşinde koşuyor gibi ucuz savunma mekanizmaları geliştiriyorlar.
Evliyim ve sizin evlilikle ilgili yaptığınız durum tespitleri bizim evde geçerli değil.
Lütfen bu forumu evlenmek üzere olan genç kadınların ya da eğitim hayatındaki üniversiteli genç kızlarımızın da okuduğunu düşünün ve onları toplum nezdinde yanlış davranışlara sürükleyecek cümleler kurmamaya çalışın.
Şahsi fikrimdir işbu paragraf asla polemik amaçlı değildir

Yok bu cok modern toplum, ay nasil ozendim simdi

çocuk gelinleri verenler zaten sizin beni suçladığınız Avrupai tarza karşılar
bu nasıl çelişki .

Çelişki yok
Siz kendinizi aklamak için öyle görmek istiyorsunuz
İnsanları resmi nikaha yönlendirmek için insanların bi tarafı çatladı
Siz kalkmış yasaklansın diyorsunuz
Yasaklansın da 12-13 yaşında öylece birlikte yaşamaya başlasın dedesi yaşındaki heriflerle
Tamam kızını nikahsız verenler de var ama o iş de sıkılaştı artık
Resmi nikah olmadan kıymıyor çoğu imam nikahını

Ben yorumumu yapmıştım gerçi ama siz de haklısınız bir yandan. Eşin sana tapulu mal muamelesi yapıyorsa,sen de kendini kocam çantada keklik misali salmışsan boşanıp nikahsız yaşa tabiki. Ama nikah niye yasaklansın? Bizim evliliğimiz sizinki gibi değil ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…