boşanıp nikahsız yaşamak

Yasaklansa olmaz. Yani bu da bir nevi baskı, hemde toplum baskısını aşarak yasalaştırılmış bir baskı olur.
Bunun dışında insanlar kendi özel sınırlarını aşmıyorsa başkalarının hayatına müdahale etmeseler, toplumsal algı yaratmasalar, seçimlere saygı gösterseler daha iyi olur.
Tabi işin şu yönü de var, tamamen cahillik yüzünden kadınlarımız haklarından mahrum kalsın istemem. Yani nikah olmadan çocuk yapılması gibi. Kadın hem çocuk sorumluluğunu hem geçim sorumluluğunu tek başına alacak. Meslek yok, iş yok, aile desteği yok.. Bu insanları da göz ardı edemeyiz.
Toplumsal olarak bilinç ve eğitim seviyesinin yükselmesi gerekli.
Zıt fikirleri, birbirine saygısızlık ve dayatma olarak algılamadan tartışabildiğimiz zaman ilerleme kaydedebildik demektir. Ben de dahilim buna tabi. Savunurken saldırmamak gerektiği hususunu uygulamaya koyarken sıkıntı çekiyorum oldukça :).

koca kötü ise nikahlı da kötü olur sen merak etme
neden sende azıcık cazgır olursun ucundan köşesinden medeni kanun sana ne hak veriyorsa alırsın..sen bırak nikahı salona nü tabloyu asabildin mi onu de..eğer isteklerine bi yerden başladıysan herifide boşarsın kısa zamanda

yooo gerikafalılıkla yobazlık ile alakası yok
resmi nikah yapmayıp sadece imam nikahı yapanlara da tepkiniz var mı he.

yani ne sanıyorsunuz bi tek siz de mi beyin var tabiki karşıyım.ama yok o şekilci kafanız yaptığım yorumlardan hemen farklı farklı tespitler çıkardı.çünkü ben nikahsız yaşamaya karşıysam resmi nikahta benim için önemli değildir imam nikahı için ne düşünürüm bilmem ne .
ahhh benim ülkemin düşünce özgürlüğü diye çırpınıp saçmalayan insanlarına şahane bir örneksiniz.bir yerde de tespitlerime güvenirim demişsiniz kendinize gelin tespitleriniz bomboş.

nikah işi bazıları için donuna kadar alma garantisi
ama nikah yoksa ayrılınca herkes yoluna gıder, olan her zamanki gibi kadına olur.
nikah iyidir. tabi ki zamanı geldiğinde. her sey zamanı gelınce iyidir.
mesela ben, evlenmeden önce eşimle çok fazla bir arada kaldım
sülalesine varana kadar tanıyordum. sevgi olmasaydı ne evlilik ne bir arada kalmak olurdu.
ilişkinin uzun veya kısa olması durumu tamamen insanın seçtiği insanla ve kendıyle alakalı bir durum
yani her türlü iş karakterde ve sevgide bitiyor

hem bak evlenmekte kolay degıl, bir sürü şey istiyorlar. üşene üşene evlendim ben

Son düzenleme:
Buralar güzel karışmış :) ben doğru bulmuyorum bu durumu herkesin düşüncesi aynı olacak diye birşey yok tabi. Nikahsız olmaz. Evleniyorum da dalasım geldi konuya

Bunu evlenince mi anladınız?
Yani kk'da bir sürü konu okumuş olmanız lazım evlenmeden önce.
Bu kişisel bir tercihtir.

Evlilikte kanun önünde hakkın var.Mal varlığı vs gibi. Bir de çocuk gelinler var.
Aldatma her türlü olur evli ya da değilken farketmez.

Evlilik insanları birbirine bağlayıcı bir unsur değildir bana göre. Sevgi-saygı biter gidersin. Büyütmemek gerek.

Hiçde mantıksız değil hoşuma gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…