boşanıp nikahsız yaşamak

ah canım yorma kendini modernliği yanlış anlama hastalığına tutulmuş yani şimdi ne gerikafalılık bırakır ne yobazlığımızı .
yooo gerikafalılıkla yobazlık ile alakası yok
resmi nikah yapmayıp sadece imam nikahı yapanlara da tepkiniz var mı he.

yok kız beyim marjinal değil .Ben biraz farklı düşünüyorum ama tespitlerim yersiz değil ki .
yalnız nikah kadının hakkını korumaya yönelik bir müessese genellikle..yani senin nikahsız yaşaman demek haklarından bertaraf etmen demektir ki çalışmayan bir kadın olsaydın kocanın seni terketmesi demek beş parasız dımdızlak ortada kalman demekti :KK66:

bu konuda yazanlardan anladığım çoğu kadın nikah için erkeklerin attığı o imzanın aldatmasına, eve başka birini getirmesine, önüne gelenden çocuk yapmasına, veya sapıtmasına vs. engel olduğunu düşünüyor. evli olmayan yani o imzayı atmamış erkeklerin hepsi böyle mi davranıyor? yoksa olay imzadan daha çok karakterde mi, sorumluluk bilincinde mi? toplum buna uygun bir toplum olsaydı yani kızlar, kadınlar öldürülüyor, tecavüze uğruyor, hakları yeniyor olmasaydı yine de o imza konusunda ısrar eder miydiniz?

evlilik çok eşli yaşamaya engel değil .
Aldatan her şekilde aldatıyor üstelik evliler daha çok aldatıyor .
Yalansa yalan deyin .

kesinlikle doğru ama evli bir erkekle birlikte olmak kadın için arka planda birşey..yani bunu tercih eden kadınlar haricinde tabiki..
bizim yaşayışımız böyle..nikahsız çocuk yapmak iyi birşey deil bence kimin eli kimin cebinde bir yaşam iyi olmaz sanırım..gerçi yapmak isteyen her şekilde yapıyor o çok ayrı bir konu..

Misal sanatçılara bakın .
Evlenenler 5 yıla kalmadan boşanıyorlar
Nikahsız yaşayanlar ise uzun yıllar hatta ölene kadar birlikteler .
Bir yığın örneği var .
Bunun tek nedenı var nıkahsızken, kapı orda demek cok kolay-maddı anlamda herkes kendınden sorumlu- mal paylasımı dıye bırsey yok- aıleler
sizin gibi beni anlayabilecek kültüre sahip insanların olması çok güzel .
bende evlılık kurumunu gereksız goren bırıydım ama su an evlıyım ...

tek sebebı bır evlat sahıbı olmak ıstemem ve bellı bır yasa gelmem desem yanlıs olmaz ama tabıkı aılenın cevrenın baskısıda etken, evlenınce ne degıstı dersenız oncesınde bırkaç yıl gerek aynı evde gerek gıt gel seklınde bırlıkte yasadık aıleler karsınızdakı kısıyı daha cok sahıplenıyor, ev araba vb yatırım planları artıyor, her kafanız attıgında s.. çekemıyorsunuz cunku kapıdan cıkmakla bosanılmıyor, rahat rahat sevısebılıyorsunuz kımse aaa tu kaka demıyor gerısı aynı kalıyor :KK66:

erkeklerde sahıplenme durtusu nedenıyle kıskanclık-kısıtlama-mudahale etme vb seyler genelde evlılık sonrası artıyor ama bır sure bırlıkte yasayıp, kendı dogrularınızdan vazgecmedı ısenız ve yerı geldıgınde restı cekebılıyorsanız bu da sorun olmuyor...

sahsen bende olmadı ıstedıgımı gıyerım, ıstedıgımde ıstedıgım yere gıderım, ıstedıgımı alırım vs.. bunda kendı kazancımın olması ve esımın parasal anlamda elıne bakmamam da buyuk etken..

sonuc olarak baska bır ulkede yasasam bende evlenemezdım...!!

yalnız nikah kadının hakkını korumaya yönelik bir müessese genellikle..yani senin nikahsız yaşaman demek haklarından bertaraf etmen demektir ki çalışmayan bir kadın olsaydın kocanın seni terketmesi demek beş parasız dımdızlak ortada kalman demektir :KK66:
koca kötü ise nikahlı da kötü olur sen merak etme

belkıde yanlıs verdıgınız karardan oturudur
yanı adam yanlıs adamdır
benım herifcan nıye degısmedı ?
kımse sızın nasıl yasadıgınıza karısmıyor
sızde nikaha karısmayın
bunca ımam nıkahlı kadınları bılınclendırmeye calısırken !!!!

Bizim resmi nikahımız var eşimle her evlilik gibi Hoppanikahdan önce yada sonra iliskimizde çok değişen bişey olmadı en büyük değişim çocuklarımız oldu bizim için :KK51:ben yine istediğim gibi özgürüm eşimde öle güvenimiz tam bi sıkıntı yok :KK56:konu sahibi arkadaşım demekki çok büyük değişimler yaşıyorki bu konuyu açmış Allah kolaylık versin boşanmak ve tekrar birlikde yaşamak sizin için bi çareyse yapın derim hiç kimse anlamaz zaten Hoppaeşe dosta söyleyip söylememekde size kalmış hesap vermek zorunda değilsiniz.

Ama ben asla ve katta nikâhsız yaşanam.

X