boşanıp nikahsız yaşamak

Nikah ,aslında evlilikte ve keza evlilik sonlandıktan sonra ,kadınların çoğu hakkını korumak ve savunmak için var.
Evlendikten sonra karşılıklı bi rahatlama söz konusu olabiliyor ama bu boşanıp nikahsız yaşayacak kadar ciddi boyutta değil.
bir kadından özgürlüğünü alma da neyini alırsan al demişler .
Burdan pay biçiyorum en başta .

iki insanın bile isteye ve toplumdan gizlenmeden yapılan birlikteliği zina değildir .
Lafınızı bilin akıl vermeden önce ,

böyle bir konu açan insanla zina nedir ne değildir gibi bir tartışmaya girmiyorum.ben iletilmesi gerekeni ilettim ister alırsınız ister yorumunuzdaki gibi " lafınızı bilmeden" cevap verirsiniz.

O imza kadının tüm haklarını içinde barındırıyor evet hayat bana güzel ohh bi gün onla bi gün bunla yaşıyorum demek bazılarının hoşuna gidiyor ama yarın öbür gün kapının önüne konulduğunda hiç bir şekilde hesap soramazsınız ya da eve ikinci kadın geldiğinde sen kimsin dediklerinde ağzını açamazsın

evlilik çok eşli yaşamaya engel değil .
Aldatan her şekilde aldatıyor üstelik evliler daha çok aldatıyor .
Yalansa yalan deyin .
E bak bu dogru
Hatta evliler daha cok aldatiyor
Toplumun geneline yaymak yanlis ancak manevi olarak evlilik yukunu kaldiramayacak insanlar evlenmesin beraber mi yasiyor kendini toplumdan tecrit mi ediyor napiyorsa yapsin

Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
Çocuğun olursa evlilik dışı olacak!, terk edilirsen ya da aldatılırsan hakkını arayamayacaksın!, sahiplenip kocam diyemeyeceksin!, vefat ederse miras ya da maaş kalma durumu olmayacak!. Karar sizin hayat sizin.

şahsen ben evlilik kurumuna karşıyım ve ileride bir gün çocuk sahibi olmaya karar verdiğimde (eğer verirsem) yaşadığım çevreye göre evlenip evlenmemeye karar vereceğim.
eğer muhafazakar bir çevre içindeysem nikah kıyarım, çocuğum olumsuz etkilenmesin diye ama eğer şimdiki gibi bir çevrem olacaksa şahsen evlenmeyi düşünmüyorum.
evlilik kurumunun kadını metalaştırdığını ve erkeğe "teslim" ettiğini, bir mal konumuna düşürdüğünü düşünüyorum.
bunun yanında resmi nikah yasaklanmamalı.
çünkü ben eğitimli, maddi gücü ve imkanı olan yasal haklarının bilincinde olan bir kadınım ama X köyündeki 19 yaşında Z böyle bir kadın değil. bu sebeple resmi nikah bu kadın için bir güvencedir.
aynı şekilde resmi nikahın zorunlu olması çocuk gelinlerle evlenmenin de suç olması demek.
bu nedenle resmi nikah yasaklanmamalı ama evlenip evlenmemek şehirli, eğitimli kadın için bir tercih meselesi olmalıdır.

zaten bir kadın ya da bir erkek eşinden başkasının çocuğunu doğurabilir mevcut yasalarımıza göre bu bir suç değil, sadece bir boşanma sebebi.
resmi nikah ve statüsü hakkındaki fikirlerim az üstte yazıyor.
sizin gibi beni anlayabilecek kültüre sahip insanların olması çok güzel .

Son günlerde kafamı deli gibi kurcalayan ama kocama teklif etme cesaretimin olmadığı bir şey.Aranızda deneyen var mı?
Devletin resmi nikahları yasaklaması gerektiğini düşünüyorum .O atılan imza erkeklerin kadına tapulu mal muamelesi yapıp önemsememesine kadınların ise kendini salmasına yol açtığını düşünüyorum .Çantada keklik misali .
İmage senin beyin neden bu kadar marjinal..aileden mi geliyor tamamen hür iradenle mi :KK70:

bence hiç öyle değil, eşim evlendikten sonra gram değişiklik olmadı şükür. sadece erkekler değil değişen bayanlarda evlendikten sonra çamaşır sulu pijama ve ev topuzu ile dolaşıyo evin içinde ona kalırsa. nikahsız yaşamak bi tercihtir, ama herkes öyle yaşarsa gerek baba maaşı almak gerekse başka türlü bir sürü sorun çıkacağını düşünüyorum ben. adam çocuğu nüfusuna almak istemezse o çocuğa nasıl açıklayacaksınız?

Hani derler ya...bizim aşkımız bir imza mi ispatlayacak bla bla bla...

Ama sanatcilar yapiyor ...sormak lazım o sanatçı dediğin sanatini neyiyle yapıyor diye.

sen oraya attığın imzanın anlamını biliyor musun acaba. O imza dediğin medeni kanuna iştirak demek.

Hele boşanip da yapilacakmiş...ziyan ziyan fikriyatlar.

Misal sanatçılara bakın .
Evlenenler 5 yıla kalmadan boşanıyorlar
Nikahsız yaşayanlar ise uzun yıllar hatta ölene kadar birlikteler .
Bir yığın örneği var .
sen bu dusunceyle yola cikma derm cok sacma cocuk yaptgnda sadce baba adi yazack bunu kmse kabl etmez edende zaten cocuk yapar tekmeyi.basar nikah araya birazda olsa ciddiyetlik katar illaki demyrn nikah oldmu tekmeyi.basmaz ama bylesi hic mantkli.gelniyor bana ki senin ailen byke bseye musade edermi gectm karsi tarafi?

X