boşanıp nikahsız yaşamak

O zamanda erkekleri dizginlemek daha zor olur,nasılsa nikahım yok diyip her haltı yemeye kalkarlarsa..

Sen oyle yapabilirsin mesela...
Ben imzaya hic oyle bir anlam yuklemedim
Mesele ben bi ortaklik anlasmasi gibi düşündüm... birlikte her konuda ortak bir anlasma(aile), bittigi zaman ise her ortak gibi butun haklarin esit olarak paylasildigi.....

eğer müslüman bir hanımsanız iletmek görevimdir zina haramdır hanımefendi .
ayrıca bir yorumda sağlıklı toplum için yazıyorum filan demişsiniz bence ahlaksız bir toplum için ancak sizin açtığınız konu açılabilir.

iki insanın bile isteye ve toplumdan gizlenmeden yapılan birlikteliği zina değildir .
Lafınızı bilin akıl vermeden önce ,

Sen o imzanin kadina ve cocuklarina verdigi kanuni haklardan haberdar degilsin galiba? Butun hayatlar pembe diziler gibi devam etmiyo ve tum bosanmalarin sebebi de askin bitmesi degil, uyanalim guzellik uykumuzdan biraz
çocuk olduğunda onun hakkı tabiiki olsun .neticede iki yetişkin insan onu yaptığı gibi geleceğini de düşünür .

Nikah ,aslında evlilikte ve keza evlilik sonlandıktan sonra ,kadınların çoğu hakkını korumak ve savunmak için var.
Evlendikten sonra karşılıklı bi rahatlama söz konusu olabiliyor ama bu boşanıp nikahsız yaşayacak kadar ciddi boyutta değil.

şahsen ben evlilik kurumuna karşıyım ve ileride bir gün çocuk sahibi olmaya karar verdiğimde (eğer verirsem) yaşadığım çevreye göre evlenip evlenmemeye karar vereceğim.
eğer muhafazakar bir çevre içindeysem nikah kıyarım, çocuğum olumsuz etkilenmesin diye ama eğer şimdiki gibi bir çevrem olacaksa şahsen evlenmeyi düşünmüyorum.
evlilik kurumunun kadını metalaştırdığını ve erkeğe "teslim" ettiğini, bir mal konumuna düşürdüğünü düşünüyorum.
bunun yanında resmi nikah yasaklanmamalı.
çünkü ben eğitimli, maddi gücü ve imkanı olan yasal haklarının bilincinde olan bir kadınım ama X köyündeki 19 yaşında Z böyle bir kadın değil. bu sebeple resmi nikah bu kadın için bir güvencedir.
aynı şekilde resmi nikahın zorunlu olması çocuk gelinlerle evlenmenin de suç olması demek.
bu nedenle resmi nikah yasaklanmamalı ama evlenip evlenmemek şehirli, eğitimli kadın için bir tercih meselesi olmalıdır.

resmi nikah olmadan hiçbir hak talep edilemez..ozaman herkes çok eşli yaşayıp birbirinden çocuk yapabilir..
zaten bir kadın ya da bir erkek eşinden başkasının çocuğunu doğurabilir mevcut yasalarımıza göre bu bir suç değil, sadece bir boşanma sebebi.
resmi nikah ve statüsü hakkındaki fikirlerim az üstte yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…