"davulun sesi uzaktan hoş gelir" mi dersiniz, "bekara karı boşamak kolay" mı bilmem ama sadece evde bağrış, çağrış ve hissedilebilir bir gerginlik olması bile boşanmanız için neden bence.
ben sizin durumunuzda değilim ama maddi ve manevi olarak güçsüz, kimsesiz bir annenin nasıl mutsuz olduğunu ve o evde nasıl mutsuz çocuklar yetiştiğini kendimden çok iyi biliyorum.
babam bize dünya iyisi, belki de en iyi baba figürü ama tam bir psikopat, hakaret olarak değil gerçekten hasta. sürekli tetikteyiz "bağırdı, bağıracak, anneme küfür edecek, bize höykürecek, yanlış mı yaptık, doğru mu söyledik, annemle yalnız kalmasalar bari..." ömrümüz böyle geçti. her bayram, her yılbaşında mutlaka kavga vardı evimizde çünkü babam huzursuzdur. yapısı öyle. millet ne der, ayıp, günah... sıkar, boğar insanı.
kaç kere boşanmaya kalkıştı annem. parasız, pulsuz, kimsesiz ama lanet olasıca benim zırlamalarımla geri döndü. keşke dönmeseydi. ömrü geçti, her mutlu anımda annem içimde kocaman bir yara. evlendim, anne oldum hala her an aklım onlarda telefonu geç açsalar babam bir şey mi yaptı (bıçaklama girişimi olmuştu), annemin panik atağı mı azdı (babam sayesinde ilaçlarla ayakta durmaya çalışan bir annem oldu) sürekli bu şekilde hayatım, hayatımız kardeşimle.
inanın bana eğer huzursuzluk, şiddet, kavga varsa er ya da geç çocuklarınız size minettar olacaktır boşandığınız için ve en önemlisi hayatınıza sahip çıkın.
kardeşim 3 çocukla boşandı kızlar büyük biraz anlıyor ama 7 yaşındaki kabullenmiyor babasına çok düşkün sık görüştüğü halde özlüyor babasının resmiyle yatıyormuşama mutsuz bir ailede büyümektense boşanmak daha iyi
Ben de öğretmenim kardesm,evliyim.bazen okulda çocuklara gösterdiğimiz sabri ailemize esimize gösteremiyordu.benim de çok bunaldugim zamanlar oldu bosanmayi düşündüğüm.ama seytanin sürekli bir şeyler fisildadigini unutmayın boşanmak için. Hic bires mmükemmel değil arkadaşlarından görüyorum.o yüzden ona sabirla davranin karsiligini muhakkak göreceksiniz. Yikmak kolaydır yapmak zordur.sabredin yuvanizi bozmayin bosanlar çok mu mutlu ?sanmıyorum
sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
son kavgamızda bana pislik diye bağırdı,
ki olayı anlatsam topla eşyalarını git dersiniz
ben kaş göz işaretiyle bağırma çocuklar var diyordum
bana pislik deyince oğlum gitti vurdu babasına tükürdü
"şenşin pişyik" dedi((
Sadece başlığa göre yorum yapıyorum. Bir aile dostumuz henüz 25 yaşındayken 3 çocuğu ile dul kalmıştı. Kocasını çok severmiş ve evlenmemiş. Çalışmayan ilkokul mezunu kadından bahsediyorum. Ne yaptı etti, başvurmadığı gitöediği yer kalmayarak o çocukları büyüttü. Üçünü de okuttu hatta biri doktorasını aldı. Üniversitede okurken bile peşlerini bırakmadı, her türlü kolaylığı araştırdı, çalıştı, evlendirdi. Hoş şimdi hiçbiri yüzüne bakmıyor kadının. Zamanında çocukları için evlenmeyip uğraşmış ama şimdi tek başına ve hasta.
Üzülüyorum ama hayatımda da bu kadın kadar güçlüsünü görmedim...
Neticede hayır imkansız değil.
yavrum benim, erkek çocuklar daha çok karşı karşıya geliyor bu durumda babaları ile.
yani tabi benim dememle olacak iş değil, karar sizin ama huzursuz ortamda büyüyen çocuğun psikolojisi kesnlikle tamir olmuyor. varsın babasını yılda 10 kez görsün, isterse gelir görür zaten babası ama zaten çocuklarını seven adam o çocukların analarını da sever, saygı duyar.
çok konuştum ama şunu da eklemek istiyorum. kardeşim de ben de küçüklükten beri ara ara psikolojik sıkıntılar yaşıyoruz, konduramıyoruz ama biz de hastayız biraz, gerginiz, huzursuzuz aklınızda olsun.
Özellikle benzer durumdaki arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
tanımadan yapılan bir evlilik..
şiddet, hakaret...
eşim dışarıya iyi, anlayışlı, mükemmel biri
ama evde bambaşka
ailelerin yuva dağılmasın baskısıyla tutunmaya çalışılan hayat
huzur nerede bilmiyorum
öğretmenim, maaşım maddi gücüm var.
oğlum 4 yaşına girdi kızım 11 aylık
hep onlar etkilenmesin diye biraz daha büyümelerini bekliyorum
ama bir fıkra var...90 yaşında çift boşanacakmış. hakim bu yaşta nereden çıktı demiş.
çift: çocukların psikolojisi bozulmasın diye ölmelerini bekledik demiş:/
hayat elimden kayıp gidiyor sanki..
boşansak aramızda 12 saatlik yol olacak. çocuklar babalarını sık göremeyecekler
kafam karışık...
yardım...
Benim annem de yuksek memur ve babamda siddet hakaret aldatma kumar icki ne ararsan varmis. Ben hic baba gormeden buyudum kizkardesim de oyle tamam icimde bir bosluk var ama bu bir his yoksunlugu.tabiki doven soven bi baba yerine annemle kalmayi tercih ederdim ve iyi ki de oyle olmus
Konu sahibi gözlemlediğim bir şey var ki anlaşılması geçinilmesi zor huysuz ve kötü adamların karıları .kocalarından boşandığında ya da kocaları öldüğünde bu kadınların yüzüne bir nur geliyor .Bu hep böyle olmuştur .
yooo ironi filan değil ,hayatın bir gerçeği.anlayamadım ironi mi gerçek yorum mu?
Offf cok fenaymis. Hicbir cocuk annesinin bu asagilamalara maruz kalmasini bosanmasina yeglemez. Bosan ya da bosanma demem ama ben olsam feristahi gelse bu laflara tahammul edemezdimçözülemeyecek gibi değil aslında sorunlarımız
ama işte ...
bir sabah kesinlikle bitmeli diye uyanıyorum
diğer sabah denemeye değer diyorum
kk kızlarını bilirim...ahkam kesen çok olur
her fikre açığım...
eşim çift karakterli gibi...birgün aşık olduğum adam, 2 saat sonra despot kavgacı psikopat(
ben çok yoruldum
ekimde kesin kararlıydım. istanbula gittim telefonlarına çıkmadım.
yalvardı babamlara
4 gün sonra açtım telefonunu,
ben senden başka bir hayat istemiyorum dedi.
ama ondan önce de "hayatıma girdiğin güne lanet olsun, gebersen de kurtulsam" en sıradan cümlesydi
ona inanıp geri dndüm
sonra itiraf etti...
mahkeme çocukları bana verir diye, çocukları için benimle yaşamaya tahammül ediyormuş meğer
anlayacağınız birgün iyi iki gün kötü...
birgün aşık ertesi gün düşman
yoruldum artık
çocuklarına karşı nasıl biri
hiç annenize kızdınız mı, deneseydin falan diye
en yakın komşumuzu eşi yengesiyle aldatmış.
kadın adamın eşyalarını site önünde yakıp anında boşamış
2 oğlunu kendi büyüttü ikisi de evlendi şimdi
ama büyük oğlan demiş ki "iyi bir kadın olsaydın babam seni aldatmazdı biz de babasız kalmazdık"
ben ölürüm böyle birşey duysam
yooo ironi filan değil ,hayatın bir gerçeği.
Pislik heriflerin hayatı insana nasıl zindan ettiğinin bir gerçek olduğu gibi .
Allah kolaylık versin kardeş.eşim çok zengin...biz evlendikten sonra sahip oldu ticaretle..evleri arabalar
ama yemin ederim dedim ki senden nafaka bile istemiyorum
hiçbir maddi talebim yok
boşanırız da yarıcı olur diye endişe etme dedim.
ben sadece evimde hissetmek istiyorum artık
Kesinlikle imkansız değil. Ben size bunu babasız büyüyen bir çocuk olarak söylüyorum. Ben bebekken annem babam boşanmışlar, benim annem beni ve abimi babamdan hiç bir yardım almayarak kendisi büyütmüş. Evet bazen zorlandığı günler illaki olmuştur herkesin zor günleri oluyor. Eminim sizde başarabilirsiniz. Lütfen keşke bir çocukla yetinseydim filan düşünmeyin. İyiki o ikinci çocuğu da yapmışsınız ileride çocuklarınız büyüyünce zorlandım ama şimdi de emeğimin karşılığını gördüm, buna değdi diyeceksiniz. 2 çocuk ne ki? Kadınlar zor şartlar altında tek başına 5-6 çocuk hatta 10 çocuk büyütüyor. Kendinizi kimseye muhtaç hissetmeyin, siz başarabilirsiniz kendi ayaklarınız üzerinde durmayı başarabilirsiniz ve ileri de kendinizle gurur duyucaksınız.