Boşanıp 2 çocuğu yalnız büyütmek imkansız mı...?

sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
son kavgamızda bana pislik diye bağırdı,
ki olayı anlatsam topla eşyalarını git dersiniz
ben kaş göz işaretiyle bağırma çocuklar var diyordum
bana pislik deyince oğlum gitti vurdu babasına tükürdü
"şenşin pişyik" dedi((

bizim anane dede, dayı teyze...hepsi kalabalık ve bizi sahiplenmeye hazır
ilgi konusunda sıkıntı olmaz...zaten 2 doğumumda da annemlere gönderdi ben 3-4 ay kaldım
oğlum gayet mutluydu
ama ilerde beni suçlarlar mı...ne bileyim

ben artık huzurla uyanmak istiyorum
kendimi evimde hissetmiyorum
size yaşadıklarımı yazmadım hiç..
sadece içinde bulunduğum duygu-durumu aktardım
kimse yuvası yıkılsın istemez

yavrum benim, erkek çocuklar daha çok karşı karşıya geliyor bu durumda babaları ile.
yani tabi benim dememle olacak iş değil, karar sizin ama huzursuz ortamda büyüyen çocuğun psikolojisi kesnlikle tamir olmuyor. varsın babasını yılda 10 kez görsün, isterse gelir görür zaten babası ama zaten çocuklarını seven adam o çocukların analarını da sever, saygı duyar.

çok konuştum ama şunu da eklemek istiyorum. kardeşim de ben de küçüklükten beri ara ara psikolojik sıkıntılar yaşıyoruz, konduramıyoruz ama biz de hastayız biraz, gerginiz, huzursuzuz aklınızda olsun.

ben kızken çok iradesiz, güçsüz ağlak bir tiptim...
ama anne olmak, atanmak falan...
şimdi tüm dünyayla başa çıkacak gücüm var biliyorum
benim sorum şu aslında...
çocuklarım ilerde kızar mı bana teşekkür mü eder

o kadar üzülüyorum ki
oğlumun psikolojisi şimdiden bozuk sanki
(
ben ne yapmalıyım....inanın kendim için yaşasam onlar olmasa 5 dakika kalmazdım 5 dakika...
ama onlar...

ekimde gittiğimizde 1 gece arkadaşımda kaldık. dayımın kızı...
3 çocuğu var Allah bozmasın pırıl pırıl evliliği...
oğulları babalarıyla oynarken benim oğlan gelip arkama saklandı
"eve didelim anne" dedi
yıkılmıştım

çok zor karar vermek çok...

Benim annem de yuksek memur ve babamda siddet hakaret aldatma kumar icki ne ararsan varmis. Ben hic baba gormeden buyudum kizkardesim de oyle tamam icimde bir bosluk var ama bu bir his yoksunlugu.tabiki doven soven bi baba yerine annemle kalmayi tercih ederdim ve iyi ki de oyle olmus

Konu sahibi gözlemlediğim bir şey var ki anlaşılması geçinilmesi zor huysuz ve kötü adamların karıları .kocalarından boşandığında ya da kocaları öldüğünde bu kadınların yüzüne bir nur geliyor .Bu hep böyle olmuştur .

hiç annenize kızdınız mı, deneseydin falan diye

en yakın komşumuzu eşi yengesiyle aldatmış.
kadın adamın eşyalarını site önünde yakıp anında boşamış
2 oğlunu kendi büyüttü ikisi de evlendi şimdi
ama büyük oğlan demiş ki "iyi bir kadın olsaydın babam seni aldatmazdı biz de babasız kalmazdık"

ben ölürüm böyle birşey duysam

anlayamadım ironi mi gerçek yorum mu?

Offf cok fenaymis. Hicbir cocuk annesinin bu asagilamalara maruz kalmasini bosanmasina yeglemez. Bosan ya da bosanma demem ama ben olsam feristahi gelse bu laflara tahammul edemezdim

Kesinlikle imkansız değil. Ben size bunu babasız büyüyen bir çocuk olarak söylüyorum. Ben bebekken annem babam boşanmışlar, benim annem beni ve abimi babamdan hiç bir yardım almayarak kendisi büyütmüş. Evet bazen zorlandığı günler illaki olmuştur herkesin zor günleri oluyor. Eminim sizde başarabilirsiniz. Lütfen keşke bir çocukla yetinseydim filan düşünmeyin. İyiki o ikinci çocuğu da yapmışsınız ileride çocuklarınız büyüyünce zorlandım ama şimdi de emeğimin karşılığını gördüm, buna değdi diyeceksiniz. 2 çocuk ne ki? Kadınlar zor şartlar altında tek başına 5-6 çocuk hatta 10 çocuk büyütüyor. Kendinizi kimseye muhtaç hissetmeyin, siz başarabilirsiniz kendi ayaklarınız üzerinde durmayı başarabilirsiniz ve ileri de kendinizle gurur duyucaksınız.

Ben anneme sadece sunu soyledim. Anne sen iki cocuguna sacini supurge etmeyip kendini evine adamasaydin kendine baksaydin biraz bakimli olsaydin bu adami parmaginda da oynatirmissin elinde de tutarmissin. Ama ben boyle ahlak yoksunu bir baba ister miydim ? Asla. Oyle bir sapikla yasamaktansa annem bizi aslanlar gibi buyuttu dedim. Ama ben bu aldatma olayinin icinde kaldim babam ben kucukken beni kadina goturdu annen bu dedi falan yani o konuda psikolojimde derin izler olustu.

yooo ironi filan değil ,hayatın bir gerçeği.
Pislik heriflerin hayatı insana nasıl zindan ettiğinin bir gerçek olduğu gibi .

eşim çok zengin...biz evlendikten sonra sahip oldu ticaretle..evleri arabalar
ama yemin ederim dedim ki senden nafaka bile istemiyorum
hiçbir maddi talebim yok
boşanırız da yarıcı olur diye endişe etme dedim.
ben sadece evimde hissetmek istiyorum artık

Allah kolaylık versin kardeş.
Parası batsın .
Huzur herşeyden önemli .
Para ile olsaydı bu iş boşanmaya kalkışmazdınız.
Kimbilir nasıl canınıza yetti şiddeti ve hakaretleri .
Öğretmenmişsiniz de .
İnşallah bu dertten kurtulursunuz .

ben onları huzurla büyütmek istiyorum
babaları onlara karşı çok iyi
bu da vicdanımı zorluyor
onları ayırmaya kıyamıyorum
sanki kendim için boşanacakmışım gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…