Boşandım ama bir türlü sonuclanmamasi

Aylizbon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2020
31
58
Yaklaşık 20 gün önce anlasmali bosandim ve çok mutluyum. Yalniz benim kızgınlığım su an birazda hukuk işleyişi ve hala resmiyette boşanamamak. Arkadaşlar davam bitti imzaladık uyapa gerekceli karar düştü. Hızlı bir şekilde oldu cunku yaşadığım yer küçük hızlı ilerledi diye düşünüyorum. Yalniz benim bu kısımdan sonra araştırdıklarim benim moralimi bozdu. Tebliğ gelecek ve 15 gün sonra kesinleşecek. 20sinden beri gerekceli karar sadece yazıyor hicbir hareket yok. Adliyeyi arıyorum talep dilekçesi vermeden tebliğ olmaz. Yani çok saçma bir uygulama değil mi ben zaten boşanmışım sen bana bunu otomatik tebliğ etmen lazım. Nasıl bir daha talep dilekçesi isteniyor. Ben yine eski eşimle tekrar dilekçe hazırlamak zorunda mıyım. Memura bunu sordugumda boyle diyor yani bilgisi olan arkadaslar siz nasil yaptınız. Yani bu nasıl nüfusa düşecek gerçekten bir an önce soyadindan kurtulmak istiyorum. Dava olmuş bitmiş karar verilmiş hala daha dilekçe diyorlar ee zaten senin karar için bana bunu gönderme zorunlugun yok mu. Gerekceli karar açıklanmış evrak hazir halen daha uğraşmak beni de yoruyor. Evlenirken her sey kolay ama boşanırken çok zor neden bu düzen böyle

Kanun böyle hanımefendi, kızmanız, aramanız bir sonuç vermez, evet teblig talep etmek zorundasınız gerekçeli kararın tebliğe çıkması için. Eşinizle yapmanıza gerek yok, kendiniz gidip verebilirsiniz, tek kişinin vermesi yeterli.

madem resmiyette boşandınız dert etmeyin. talep dilekçesi verin gitsin.

Yani ben halen daha uğrasmak zorunda kaldigim için tepkiliyim. Bosanan diğer arkadaslarda boyle bir talep dilekçesinde bulunuldu mu memur otomatikte gelebilir ama dilekceylede olabilir diyordu. Talep dilekçesi tek taraflı sadece benim vermem yeterli gelecek mi o zaman tebliğe çıkarırlar mi

Boşanmışsiniz zaten dert etmeyin, verin dilekcenizi. Mantıklı bir açıklaması vardır bunu istemelerinin.

Dilekçe milekçe vermedim ara ara nüfusu aradım karar oraya düşünce gittim kimliğimi değiştirdim

Ben de yeni boşandım öyle mi yapmak gerekiyormuş??? Haberim yoktu. Ben sadece gidip eski soyadımi alacam sanıyorum. Onu da nerden yapılır bilmiyorum. Ne yapmam lazım şimdi size ne söylediler

Evet yazmıştım yukarda, gidip dilekçe vermek zorundasınız tebliğe çıkması için. Sadece sizin vermeniz yeterli

Ben de yeni boşandım öyle mi yapmak gerekiyormuş??? Haberim yoktu. Ben sadece gidip eski soyadımi alacam sanıyorum. Onu da nerden yapılır bilmiyorum. Ne yapmam lazım şimdi size ne söylediler
Evet benimde bir arkadasimdan öğrendim. Adliyeyi aradim bu şekilde dedi ben otomatik geliyor zannediyordum tebligatı. Artık mecbur talep dilekçesi vericem.

Sabretttt gelir eline tebligat.Bu kadar olmuş ya.

Boşanmışsiniz zaten dert etmeyin, verin dilekcenizi. Mantıklı bir açıklaması vardır bunu istemelerinin.
Tebliğden sonra 15 gün itiraz sureci yok mu? O 15 günlük surec de bittikten sonra kesinlesiyor diye biliyorum.
Belki eski eşi itiraz edecek ya da kendisi. Etmeyecekler gibi belli de olayın özü bu sanki.

Evlenirken iyi düşünelim diye böyle. Yaptığımız herseyin bir karşılığı var hayatta. Buda boşanma süreci.
(Açık söyleyeyim resmiyette o soyisimi benide bogmustu)

Bende okumuştum boşandıktan sonra 2 hafta icinde vazgeçme olursa diye o dilekçeyi o süreyi veriyorlar kesin eminmi dye sonrasinda 1 ayi buluyor soyadini alman ben daha o asamada değilim ama okudim gerekceli karardan sonra yine dilekce veriyorsun sonra oluyor islem cok vala

Gün dolduğunda gidip bir imza atıyorsunuz ve tamamen bitiyor. Eski eşle gitmenize gerek yok.

Aynen öyle oluyor benim de 18 kasımda bitti ama 29 aralıkta kesinleşti bir tanıdık vasıtsı ile öne aldık gerekçeli kararı çıkmasını 1-1,5 ay bilerek bekletiliyormuş vazgeçen olur diye gidip tebliğ çıkmasını isteyebilirsiniz ya da kesinleşmesini elden alıcam diye ikiniz bir giderseniz de olur

Reactions: Cac
Eski eşle artik bir araya gelmemek için tek talep edicem sanırım. Dilekçe yazıcam artik umarım benimde subat ayı icinde sonuçlanır da soyadim değişir bir an önce.

Arkadaşın isyanı nasıl olacağı değil neden böyle olduğu.Evet kanun böyle ama neden böyle. Ben kızmasına hak veriyorum. Bende boşanma davası icin adli yardım talebinde bulundum. tam bi hafta evrak hazırladım üstelik hiç bilmediğim bı şehirde.Son paramı dolmuş otobüs vs harcadım. 3ay sonra anca aradılar ama iş işten geçmişti ve istemediğim adama dönmek zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…