Boşandıktan sonra hamile olduğumu öğrendim!

Carter14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
13
0
36
Ben boşanalı 1,5 ay oluyor. O zor durumdayken fark etmemişim ama hamileymişim. Geçen hafta öğrendim. Çocuğumun babası eski eşim. 1 haftadır düşünüyorum. Karar verdim. Bebeğimi doğuracağım ama eski eşimin ondan haberinin olmamasını istiyorum. Biraz araştırma yaptım ama benim durumumda biriyle karşılaşamadım. Size sormaya karar verdim. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz.
İddet müddedi falan varmış. Eğer çocuk boşanmadan sonraki 300 gün içinde doğarsa otomatik olarak babası eski eş oluyormuş. Boşanırken bir daha evlenmeyi düşünmediğim için iddeti kaldırmayı da düşünmedim. Zaten hamilelik testi yapıyorlar sanırım bu süreyi kaldırmak için. Pek bilmiyorum ama... İyi ki kaldırmaya çalışmamışım. Yoksa benimle birlikte o da hamile olduğumu öğrenecekti.... Neyse.
Çok zor günler yaşadım. Burada anlatmak istemiyorum neden boşandığımızı ama o adamla karşılaşma ihtimalimi bile yok etmek istedim. Ve sonunda çok şükür ki boşandım.
Eski eşimin olduğu şehirden uzaklaştım. Başka bir yerde yeni bir hayat kurdum şimdi kendime. Babası o adam olsa da hamile olduğumu öğrenmek bana yeni umutlar verdi. Ama bu umutların yanında korkular da geldi...
Ben bebeğimi o adamsız büyütmek istiyorum. Eminim bundan. Hatta çocuğum, babasının o olduğunu bile bilmemeli. Aynı şekilde eski eşim de çocuğu olduğunu bilmemeli... Şimdi sorum şu olacak... Bebeğim doğduğunda nüfusa gittiğimde otomatik olarak çocuğumun babası eski eşim yazılacak, değil mi?. Eğer öyle yazılırsa eski eşim öğrenebilir mi bir çocuğu olduğunu? Bu işlemler nasıl oluyor? Haber gider mi ona? Gelmesi istenir mi? Çocuğumu eski eşimin haberi olmadan nasıl dünyaya getirebilirim? Eğer haberi olmama gibi bir seçenek yoksa çocuğum doğduğundan onu benden alabilir mi?

Nüfusa islenince öğrenir ayrıca çocuğu olduğuiiçin maasi artar.illaki öğrenir yani

öğrenir...nüfusa babası olarak yazılmalı ve ne yaşadığınızı bilmiyorum, tahmin edemem ama buna hakkınız olduğunu düşünmüyorum...bu arada yeni doğmuş bir bebeğin velayetini alması pek, hatta neredeyse hiç mümkün değil...

Belki de sen haklısın. Her şey çok taze olduğu için yanlış düşünüyorum belki ama aklıma olabilecek sahneler gelince korkuyorum. Zaten sanırım kaçışım yok? Eninde sonunda bebeğimizden haberi olacak..?

ayrılmışsın, yeni hayatın şu an belki çok güzel gelmeyen (hislerini bilemediğim için böyle söylüyorum) ama bir hediye ile başlamış....kendine zaman tanı...hayatını, geleceğini planla...yalnızca kendine ve bebeğine odaklan...kendine zaman tanı...bunları düşünmek için zamanın olacak, şimdilik anını yaşa, keyfini çıkarmaya çalış bence...evlat inanılmaz birşey hele doğup büyümeye başladıktan sonra....dilerim her şey gönlünce güzel olur....

Bence böyle bir şey yapmayın, çocuğunuz ilerde çok sıkıntı çekecektir. Bir bayan vardı burda, çocuğu okulda sürekli babasıyla görüşmemesi yüzünden sorunlar yaşıyordu. Sürekli annesine benim babam neden burda değil, neden goruşmuyoruz vs diyordu. İlerde babasının kim olduğunu elbet öğrenmeye çalışacaktır ve bulduğunda da size iyi bir gözle bakmayacaktır. Kendi fikrim bu.. Siz gerekirse kanlı bıçaklı olun ama bir çocuğun babasının kim olduğunu bilmesi onu tanıması gerekir.

Her şey onun için ya zaten... Daha varlığını öğreneli o kadar az olmasına rağmen ona o kadar çok bağlandım ki... Bu inanılmaz bir şey! İnsan yaşamadan anlamıyormuş gerçekten :)
Onu korumak istiyorum. Tek istediğim bu. Bu yüzden haberi olmamasını istiyorum... Ona da zarar veremesin diye...

Okudum öyle birkaç konu da... Beni de düşündürüyor bu ama onu korumak istiyorum ben de... Bir adam olduğu kişiden tamamen farklı bir baba olabilir mi ki? İçi babalığına yansımaz mı? Beni düşündüren de bunlar... Eş ve insan olarak korkunç biriyken iyi bir baba olabilir mi? Çocuğumun canını yakmasını istemiyorum. Bu yüzden en başından bu ihtimali ortadan kaldırmak istiyorum.

Eski eşinizin nasıl biri olduğunu en iyi siz biliyorsunuzdur. Babalığının nasıl olacağını da tahmin edersiniz. iyi kötü..
Eğer bebeği öğrenmesi gerçekten kötü sonuçlar doğuracaksa ve bu özellikle çocuğunuzu kötü etkileyecekse;
doğduğunda kimliğine sizin soyadınızı (tabi kızlık soyadınıza döndüyseniz) ve baba adı yerine de, sizin babanızın yani dedesinin adı yazılabilir diye biliyorum.
Yine de en doğru bilgiyi sanırım bir avukata danışmalısınız.! Bizim dememizle olmaz.!

Bence olamaz işte. O yüzden haberinin olmasını istemiyorum ya... İyi bir baba olamaz. Benim de çocuğumun da canını yakmaktan başka bir şey yapacağını sanmıyorum. İddet müddeti var maalesef. Boşandıktan sonraki 300 gün içinde doğacağı için direk eski eşime bağlanacak onun soyadını alacakmış. Başka yollar arıyorum.
O dediğiniz sanırım resmi nikah olmadığında yapılabilen bir şey. Bir yerde okumuştum buna benzer bir şey. Ben de geçerli olmuyor çünkü zaten otomatik olarak yazılıyor çocuğun babası olarak eski eşim.
Nüfusa yazdırınca bir bildiri falan mı gidiyor ona acaba? Yoksa sorgulatana kadar varlığını öğrenmez mi?
Soracağım, en kısa zamanda ama gözüme uyku girmiyor düşünmekten.

Neler yaşadınız bilemem ama hamile oldugunuzu saklamanız doğru degil , böyle bir şeye hakkınız yok . Vebal altına girersiniz .
Olmaz demeyin ama ya ilerde eski eşinizin sizden sonra doğan çocuğuyla birliktelik yasarşa ?
Ya da babası 3-5 sene sonra öğrenip cocugu almak icin dava açarsa , haksız duruma düşebilirsiniz .
İyi düşünün , umarım cocuğunuz icin en doğru karar hangisinde , o sekilde ilerlersiniz .

Tabi ki de haklısınız, çocugunuzu korumak istiyorsunuz ama ilerde çocugunuz babasını arayıp bulur ve neden bana böyle bir şey yaşattın diye sorarsa siz kotu duruma duşersiniz. Madem kotu bir insan eski eşiniz, çocuğu da çok önemsemez, zaten ayrılmışsınız çocuk da sizde kalacak varsın bilsin çocuğu olacağını bu da onun hakkıdır, sahip çıkmazsa kotu davranırsa ilerde çocugunuz sizi haksız bulmaz.. Babam beni istememiş sevmemiş der size sarılır, fakat siz en başından hiç haberdar etmezseniz ilerde bunu benden neden sakladın diyip kotu sonuçlara yol açabilir..

Anlıyorum.. Tahmin etmiştim gerçi.. Sonuçta iyi biri olsa, insan çocuğunu neden babasından ayırmak istesin..?!
Peki o 300 gün ne zaman doluyor, yani çocuk doğduktan ne kadar süre sonra.?
1,5 ay önce boşandığınıza göre, herhalde 8 ay filan kaldı bitmesine.?
Hani nüfusa 1-2 ay geç yazdırsanız bebişi, olur mu acaba diye düşündüm..
6 ay geç yazdıranları biliyorum da oradan aklıma geldi ama yine babanın nüfusuna mı geçer bilemiyorum..?!

Kardeşim benzer durumda.henüz bışanamadi ama mahkemeye başvurduktan sonra öğrendi oda şuan eşi yok,askerde.bende onun için sordun biraz.boşanmiş olsada o 300gün mevzugundan dolayı otomatik olarak babası boşandiğin eşin olucak.ki kadeşim hala evli onum kı kesin yazılıyor.kimlik çıkartmak için gittiginde doğum belgenle baba kim diye aormazlar bile direkt yazarla

Teşekkür ederim... Bebeğimi o adamın almasını istemem! Hiç bir zaman, hiç bir şartla! Doğuma kadar önümde uzun sayılabilecek bir zaman var. Ben şuan kendime bir seçenek oluşturmak istiyorum. Sonra düşüneceğim ayrıntıları. Bir yol var mı diye araştırıyorum. Eğer varsa diyeceğim ki kendime: Ya haber verip yapabileceklerini göze alacağım. Ya da haber vermeyip bazı şeyleri zamana ve şansa bırakacağım. En azından böyle bir seçeneğim olsun istiyorum... O adamla yaşadıklarım aklıma gelince 2. Bir seçeneğimin olmasını çok istiyorum ama söyledikleriniz de beni korkutmadı değil.

İşte onu kestiremiyorum. Umursamaz mı yoksa benim canımı yakmak için her şeyi yapar mı... Maddi olarak benden çok üstün. Ya söylersem ve ileride çocuğumu benden almak isterse... Her geçen dakika aklıma başka kötü bir ihtimal geliyor... Her şeyi düşünmek zorundayım bebeğimin için...
Ah ah... Öyle olmasını öyle çok isterim ki...

Hastanede verilen doğum belgesiyle gitmiyor muyuz nüfusa? Tam olarak hangi gün doğduğu belli olacak orada. O süre içinde olduğu için yine babası olarak o yazılcak....
Sürenin bitmesine 8 ay gibi bir süre var sanırım. 2,5 aylık hamileyim.

Söylediğiniz kadar kötü bir insansa tabii ki aynı kötülükleri evladına da yapmasından korkmanızı anlıyorum .
Çok zor durumdasınız tahmin ediyorum .
Dediğiniz gibi , biraz zaman iyi gelecek size , daha etraflica düşünme şansınız olacak . Gün doğmadan neler doğar .Hayırlı olan kararı vermek nasip olsun .

Bu arada tebrikler . Saglikla kucağınıza alın , kısmeti bol olsun . Hayatınıza neşe katsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…