• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşandıktan sonra benim gibi hisseden var mı?

rozalindaaam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2020
65
25
38
42
mrblar bir süre önce boşandım çevremde bazı insanların aslında gerçek dost olmadığını farketmeye başladım bu süre zarfında hayal kırıklığı oluyor tabi eski eşime geri dönmekten bahsetmiyorum zaten istemiyorum.olumsuz tecrübelerden kastım çevrenizdeki insanları elemeye başlıyorsunuz örnek evli bir arkadaşınız sanki boşandınız diye mutlu olmanızı istemiyor çünkü kendini eğer ben boşansaydım şu ankinden daha mutsuz olurdum fikrine inandırmak istiyor resmen sanki kendisi çok mutluymuş gibi davranmaya çalışıyor vb gibi yada sevgiliniz varsa seni kullanmaya çalışıyor olabilir dikkat et diyebiliyor şu anda şarjım bitmek üzerinden detay yazamıyorum sanırım anlamışsınızdır benim gibihissedenler ve düşünenler tanışalım aynı kafa yapısında olan arkadaşlara ulaşalım dertleşelim tanışalım

Son düzenleme:
mrblar yeni boşandım sayılır bir kızım var ilk zamanlar bana güzel görünsede özgür olma ve bundan sonra istediklerini gerçekleştirme fikri sonra sonra bazı olumsuz tecrübeler yaşadıkça yerini hayal kırıklığına bıraktı eski eşime geri dönmekten bahsetmiyorum zaten istemiyorum.olumsuz tecrübelerden kastım çevrenizdeki insanları elemeye başlıyorsunuz örnek evli bir arkadaşınız sürekli size kocasından bahsediyor neden boşandınki evlilik gibisi varmı dercesine gözüne sokuyor resmen vb gibi şu anda şarjım bitmek üzerinden detay yazamıyorum sanırım anlamışsınızdır benim gibi olanlar ve düşünenler tanışalım aynı kafa yapısında olan arkadaşlara ulaşmaya ve dertleşmeye ihtiyacım var bu aralar
Burada çeşitli konularda boşanmış kadınların genellikle kıskançlık, eşimle aynı ortamda olmasın gibi konularla hep ötekileştirildiği, dışlandığı konuşulur fakat işin sanırım bu yönü de var. Ben 35 yaşında evlenmiş bir kadınım, eşimle tanışana dek evlilik düşüncem de yoktu. Bekar arkadaşlarım da vardı, evli çocuklular da. Kimse için bak görüyor musun gözüme sokuyor demedim. Çünkü ben eksiklik olarak görmüyordum. Şu an 1 yıllık evliyim, çocuk hiç düşünmüyorum, ama sevdiğim bir arkadaşım doğum yapsa mutlu olur, her adımında da yardımcı olurum. Gözüme soktu demem. Çünkü ben bir eksiklik ya da başarı görmüyorum medeni halimde.
Toplumumuzda boşanmış kadınların maalesef çok azı duygusal olarak istikrarlı ve sağlıklı. Mesela siz benim arkadaşım olsanız sizinle görüşmemi azaltırdım, bu kez de derdiniz ki beni kıskandı ya da kötü kadın muamelesi yaptı. İlgisi bile yok. Benim gibi olanlar anlamıştır yazmışsınız, belki de anlarlar evet ama biraz uzaktan bakarsanız belki sizin de bu içinizde tuttuğunuz hislerin siz farkında olmasanız da arkadaşınıza yansıdığını görebilirsiniz.
Bence bu hisleri yaşayan kadınlar kendileri gibi boşanmış kadınlarla arkadaşlık kurabilir; iki tarafı da bu kadar negatife boğmaya gerek yok.

mrblar yeni boşandım sayılır bir kızım var ilk zamanlar bana güzel görünsede özgür olma ve bundan sonra istediklerini gerçekleştirme fikri sonra sonra bazı olumsuz tecrübeler yaşadıkça yerini hayal kırıklığına bıraktı eski eşime geri dönmekten bahsetmiyorum zaten istemiyorum.olumsuz tecrübelerden kastım çevrenizdeki insanları elemeye başlıyorsunuz örnek evli bir arkadaşınız sürekli size kocasından bahsediyor neden boşandınki evlilik gibisi varmı dercesine gözüne sokuyor resmen vb gibi şu anda şarjım bitmek üzerinden detay yazamıyorum sanırım anlamışsınızdır benim gibi olanlar ve düşünenler tanışalım aynı kafa yapısında olan arkadaşlara ulaşmaya ve dertleşmeye ihtiyacım var bu aralar
Bende yeni boşandim hatta dün şu an hafiflemiş hissediyorum ama tabi insanda burukluk oluyor,herkesin evliliği bir değil ki benim evliligim güzel değildi ki bitirdim evlilik gibisi var mı demek için o evliliğin şahane olması lazım ben kendime bakarım değildi hatta şiddet vardı 3 büyük sebepten biri şimdi ben evlilik gibisi var mı diyebilir miyim size bu söylendi ise çok ayıp etmiş görüşmeyin ama bunun dışında insanlar evliliklerini yaşayacaklar biz boşandik ama onların devam ediyor üzerinize alinmayin

Bence kendinize biraz zaman verin.
Mutlu evlilikleri olan arkadaşlarınız sizin gözünüze batıyor olabilir mi?

Size surekli bosandiginizi hatirlatmayacak arkadaslarinizla takilin bi sure. Halden anlamayan kisinin yaninda ya kendinizden suphe edersiniz ya da pisman olursunuz hic uzulmeye degmez gerektiginde insan elemelisiniz tabii ki. Yaldir yuldur konusan insanlarin da agzi torba degil ki buzelim. Cok hadsizler bazen. Kimi duymaniz gerektigine siz karar vericeksiniz

Boşanmanızın sebebi şiddet yada aldatılma ise onu diyen arkadaşında bunu biliyor ise yaptığı kabalık hatta düşüncesizlik. Artık eski arkadaşınız olmalı. Belki süreç yeni ise siz yanlış anlıyorda olabilirsiniz. Yanlışlıkla bir defa dediyse net bir şekilde sınır çizin sürekli yapıyorsa uzaklaşın o kişiden.

Daha yeni boşanmış hata daha boşanma aşamasındaki bazı kadınların tekrar evlenebilirmiyim telaşını anlamaya çalışıyorum.
konu sahibi oyle bi sey dememis ki. Yeni bosanmis bir insana neden bosandin evlilik gibisi var mi alt metinler barindirdan cumlelerin kurulmamasi gerektiginden bahsediyor, morali bozulmus cok normal

Burada çeşitli konularda boşanmış kadınların genellikle kıskançlık, eşimle aynı ortamda olmasın gibi konularla hep ötekileştirildiği, dışlandığı konuşulur fakat işin sanırım bu yönü de var. Ben 35 yaşında evlenmiş bir kadınım, eşimle tanışana dek evlilik düşüncem de yoktu. Bekar arkadaşlarım da vardı, evli çocuklular da. Kimse için bak görüyor musun gözüme sokuyor demedim. Çünkü ben eksiklik olarak görmüyordum. Şu an 1 yıllık evliyim, çocuk hiç düşünmüyorum, ama sevdiğim bir arkadaşım doğum yapsa mutlu olur, her adımında da yardımcı olurum. Gözüme soktu demem. Çünkü ben bir eksiklik ya da başarı görmüyorum medeni halimde.
Toplumumuzda boşanmış kadınların maalesef çok azı duygusal olarak istikrarlı ve sağlıklı. Mesela siz benim arkadaşım olsanız sizinle görüşmemi azaltırdım, bu kez de derdiniz ki beni kıskandı ya da kötü kadın muamelesi yaptı. İlgisi bile yok. Benim gibi olanlar anlamıştır yazmışsınız, belki de anlarlar evet ama biraz uzaktan bakarsanız belki sizin de bu içinizde tuttuğunuz hislerin siz farkında olmasanız da arkadaşınıza yansıdığını görebilirsiniz.
Bence bu hisleri yaşayan kadınlar kendileri gibi boşanmış kadınlarla arkadaşlık kurabilir; iki tarafı da bu kadar negatife boğmaya gerek

Daha yeni boşanmış hata daha boşanma aşamasındaki bazı kadınların tekrar evlenebilirmiyim telaşını anlamaya çalışıyorum.
evet ölei bi telaş oluyor sebebi de şu aslında icraata baksan kızım büyümeden evlenmek istemiyorum ama bir yandan da erkeklerin niyetlerinde de şüphe etmemek için sağlam erkek olmasını istiyorsunuz yani ilişki başladıktan yıllar sonra sizi yüzüstü bırakmayacak evlenebilecek biri ile olmak istiyorsunuz sanırım buradaki telaşın sebebi bu yani acaba doğru erkek karşıma çıkarmı düşüncesi kesinlikle evlilik isteği değil

Size surekli bosandiginizi hatirlatmayacak arkadaslarinizla takilin bi sure. Halden anlamayan kisinin yaninda ya kendinizden suphe edersiniz ya da pisman olursunuz hic uzulmeye degmez gerektiginde insan elemelisiniz tabii ki. Yaldir yuldur konusan insanlarin da agzi torba degil ki buzelim. Cok hadsizler bazen. Kimi duymaniz gerektigine siz karar vericeksiniz
evet canım haklısın

Size birebir "evlilik gibisi var mi" denmemis. alınıyor olabilir misiniz?
hayır direk söylenmiyor zaten karşımdaki kişilerde evliliklerinden mutlu olan bireyler değil sadece evlilik çatısı altında korunma içgüdüsüne alışmış ve boşanmak isteyip boşanamayan karakterler kötü insanlar asla değiller kıskançlıkları oluyor malesef bahsettiğim bu aslında cesaret kavramı devreye giriyor burda yani

hayır direk söylenmiyor zaten karşımdaki kişilerde evliliklerinden mutlu olan bireyler değil sadece evlilik çatısı altında korunma içgüdüsüne alışmış ve boşanmak isteyip boşanamayan karakterler kötü insanlar asla değiller kıskançlıkları oluyor malesef bahsettiğim bu aslında cesaret kavramı devreye giriyor burda yani

Bence hazzetmediginiz kişilerle gorusmeyin. Arkadasliklarda karsilikli ve dogru iletisim vardir. Benimde evli arkadaslarim var, eşlerini anlatirken hic kotu hissetmem aksine mutlu olurum.

Hassas bi süreç. İnsanlar kötü niyetli yaklaşıp canınızı sıkıyor da olabilir, siz alınıyor da olabilirsiniz.
İmkanınız varsa profesyonel destek alın.
Onun dışında, sevdiğiniz kişiler ve sevdiğiniz şeylere, başta kendinize vakit ayırın.
Çevrenizde sorunlu, kötü niyetli insanlar varsa eleme yapmak için bi fırsat aslında bu kötü dönemler.
Ben hayatımdan gereksiz insanları çıkardım, sınırlarımı daha net şekilde çizdim, kendime vakit ayırdım bol bol; imkanlar ölçüsünde sevdiğim şeyleri yaptım, ikinci üniversiteye başladım, kurslara gittim, sevdiklerimle daha çok vakit geçirdim. Boşanmadan 1 sene sonra iş hayatına yeniden döndüm, o da çok iyi geldi.
Iyi hissetmediğim zamanlarda bunu da normal karşıladım, kendime yüklenmedim, akışa bıraktım. Insan yorgun ve üzgün hissediyor elbet, büyük bi hayalkırıklığı bence boşanma olayı. Ama geçiyor mu, valla öyle bi geçiyor ki, ben boşandığımı bile unuttum yani :KK53:

Sorunlar illa ki oluyor, hayatta her zaman cevabını arayacağımız yeni sorular çıkıyor, bu çok normal.

Bence geçmişi, geleceği, olan biteni düşünmek ve boğulmak yerine biraz anda ve akışta kalın.

Gönlünüze göre olsun bundan sonra her şey umarım. 💕 Belki siz alıngan döneminizdesiniz veya karşı taraf sizin dediğiniz gibi art niyetli de olabilir. Nasıl mutlu olacaksanız öyle mesafeli olun , çevrenizi değiştirin ya da hafiften. Duygusal olarak yıpranmışsınızdır hissettikleriniz normal şu anda.

konu sahibi oyle bi sey dememis ki. Yeni bosanmis bir insana neden bosandin evlilik gibisi var mi alt metinler barindirdan cumlelerin kurulmamasi gerektiginden bahsediyor, morali bozulmus cok normal

Yazdıklarını iyi anlayın bence. Doğrudan dememiş olsa da dolaylı olarak anlatmaya çalıştığı tamamen bu.
Aslında konu sahibinin endişelerini de anlıyorum ve haklı da buluyorum.

Yazdıklarını iyi anlayın bence. Doğrudan dememiş olsa da dolaylı olarak anlatmaya çalıştığı tamamen bu.
Aslında konu sahibinin endişelerini de anlıyorum ve haklı da buluyorum.
Destek gormek istedigi bi anda "pisman olmalisin" baskisina maruz birakildigi icin cani sıkilmis bi kadindan baska bi sey gormuyorum.

Biraz eski insanlara ara verin hatta muhitte degisiklik olursa size yeniden baslama sansi olur. Bu dönem normal eskilerde daha az görüşün .yeni hayatınıza yeni iyi bir muhitte baslamak size daha iyi gelecektir imkaniniz varsa

Back
X