boşandığı eş ile tekrar evlenmek

sız zaten bosanmamısınız kı dını nıkahın cokta bır gecerlıgı yok onemlı olan resmıyette ne olup bıttıgı...
dını nıkahta kadının baska bırı ıle nıkahlanıp o kısıdende ayrılması sartı var.
bu bosanmayı engellemek ıcın koyulmus bır kural olsa gerek..

Resmi nikah dini nikahin yerini tutmuyor. Ben demiyorum ki kimse sakin resmi nikah kiydirmasin herkes dini nikahla yasasin. Yani resmi nikah karsiti degilim. Fakat bu konuda olan sey dini nikahin bitmis olmasi. Dini nikah resmi nikah gibi mahkeme prosedur vs sureclerine bakmadan 1 lafla bitebilir.
Benim gozumde dini nikah da onemlidir. Bu hanimefendi icin de onemli ki telasa dusmus sormus. Bu benim verdigim bir akil degil ki. Olmasi gereken sey bu zaten. Hukuki olarak halen kari koca olsalar bile Allah katinda nikahli degiller artik. Ikisi farkli seyler.

eğer 3 talak ile boşandıysanız, tekrar evlenmek için bir şartınız var. başka biri ile evlenmeniz. sonra boşanmanız. sadece bu şekilde eski eşinizle yeniden evlenebilirsiniz. başka biri ile yalandan evlenmek, sayılmıyor.
eğer 3 talak ile boşanmadıysanız, yeniden nikah yapmanıza gerek yoktur.

3 talak = seni boşadım diye 3 kez eşinin söylemesi.
resmi olarak boşanmanız 1 talak götürür. o da olmadığına göre, eğer 3 talaksa geçmiş olsun, değilse hayırlı olsun.

herkesin inanışı kendisine. eğer nikahınız düştüyse, birbirinize dokunmanız bile zina. ki zina, imansızlıktan sonra en büyük günah.

konu sahibi en azından hassasiyetli davranıyor.

dini nikah için resmi nikah şarttır. evlilik cüzdanınız ile nikah kıydırabiliyorsunuz.

eşiniz 3 kez boşol dedi ise başka biri ile gerçek anlamda nikahlanmanız gerekiyor eğer onla olmazsa tekrar boşanıp evlenbilirsiniz

neden sinirle böyle şeyler yapıyorsunuz

Bildigim kadariyla iddet suresi dolduktan sonra baska biriyle evlenip bosanip yine bekleyip esinizle evlenmeniz gerekiyor, ama tabi bunlarin hepsi kisisel bilgiler siz diyanete danisin bizim lafimiza gore hareket edecek degilsiniz ya.

Bende bunu demek istiyorum iste. Asıl dini nikah dediğiniz şey nikahın şartlarını sağlamiyor. Eskiden kiyilanda resmi nikahti. Şimdide islamiyetteki nikahın şartlarını sadece resmi nikah sağlıyor. İyice araştırırsanız görürsünüz zaten.

Onun dışında zaten isteyen imama da kiydirir, bu tercih meselesi.

Dini nikah neye gore nikah sartlarini saglamiyor?

Eskiden kadinin kiyiyor olmasi mesele degil ki. Dini nikahi, bilen biri aile buyugu veya abi veya damadin kendisi vs de kiyabilir imam veya kadi nikahi demiyorum fark ettiyseniz dini nikah diyorum israrla. Eskiden din ve devlet isleri ayri olmadigi icin kiyilan dini nikah ayni zamanda resmi nikahti. Artik kanunlar onunde sadece dini nikah yetmiyor ve dini nikah suistimal edilmeye baslandi. Ama sadece resmi nikah da dini yonden yeterli degil. Ben bunu demeye calisiyorum. Birini yaptirip digerini bosvermek farkli sekillerde kisiye zarar verir.
Yok oyle bir sey demeyin lutfen. Herkesin inancini yasama ozgurlugu var. Size ters geliyor mantiginiza uymuyor olabilir ama yok saymak hos degil. Dini cerceve icinde sorulmus soru. Ben de bildigimi soyleyip yardimci olmaya calistim.

Peki kitap asigi

Olmaz arkadasim. Dini nikah kolay bozulmasin diye efendimiz kati kurallar koymus. erkegin Bosadigi bir kadini tekrar almasi icin o kadinin baska bir adamla nikah kiyip birlikte olmasi ve tekrar bosanip gelmesi gerekiyor. Bunu yapmalarinin sebebi bosamak o kadar kolay olmasin dusunmeden hareket edilmesin diye. Bizzat Nihat Hatipoglu Hoca'ya sorup aldigim cevaptir bu. Allah hakkinizda hayirlisini versin

nasıl gerek yok dersiniz .
müslüman isen tabiki önemli çünkü eşinin her yaklaşması zina çocukların zina çocuğu bunun vebali günahı ne kadar ağır biliyor musun.
dini nikah yasaların verdiği bir haktır ve günlük hayatımızı düzenler kesinlikle olması gerekir. sen resmi nikah var dini nikah şart değil dersen çok büyük günaha salarsın.

Benim gunahim benim dusuncem. Kendimi ifade ederken de tercih meselesi diye belirttim. Ama benim düşüncem bu şekilde, resmi nikah islamiyetteki nikahın şartlarını sağlıyor, bu sebeple isteyen yine imam nikahı kiydirabilir tabi ama kiyilmasa da olur diye düşünüyorum ben.

senin günahı evet ama karşındaki senin dini nikah gereksiz sözüne istinaden nikahını önemsemezse onun da günahına sebepsin. bu da bi gerçek.
nikah bi tercih meselesi değildir. ben nikah kıydırmayı tercih ediyorum gibi bi mantık değişik.

Ya Allah'ını seversen git diyanete sor, hocaya sor, hacıya sor da açma şuraya şöyle konular. Dini nikah dini nikah, oyuncak etmişsiniz bütün nikahları. Burası din forumu değil ki, bir de fetva verenler çıkmış. Kalkıp da burada şu günah bu günah demeyin, size ne günahsa? Ayrıca daha nasıl boşanılacağını bile bilmiyorsunuz ama dini nikah diye tutturuyorsunuz. Önce adam gibi öğrenin savunduğunuz şeyi. Burası İslamiyet'le yönetilen bir ülke değil, nerde yaşıyorsunuz? Konuyu bildiriyorum, umarım KİB butonu bu kez işe yarar da kapatırlar.

Son düzenleme:
Resmi nikah şarttır, elzemdir, mecburiyet tir. Ama imam nikahı tercihtir, isteyen kiydirir istemeyen kiydirmaz. Nikahın nikah olması için birkac tane şart var, bunların tamamını içeren de resmi nikahtir. Allah neden nikahı ister? Aile birliği için, çocuklar için, kadınlar için, meşruiyet için. Bu kavramlar herkese göre farklı anlamlar ifade edebilir ama İslamiyet için tek bi anlamı var. Kadını çocuğu aileyi dini nikah korumaz, resmi nikah korur. Bu sebeple diyorum ki imam nikahı şartlardan birini sağlamiyor, bu sebeple asil nikah resmi nikahtir.

Eskiden boşanmak kolaymis, aile kavramı, tekeslilik kadının statüsü çok farkliymis. O yüzden 3 bosol diyip kadınlar mağdur olmasın diye başkasıyla evlenme şartı getirilmiş olabilir.

Ama şuan 21.yydayiz, öyle bosol demekle kimse resmi nikahlı karisini bosayamaz. Kadın bununla mağdur olmaz, bu sebeple iki kelimeyle bosanilmaz. Sirf ayni kocayla yeniden evlenmek için başka adamla mi evlenecek ? Hem de gerçek evlilik demissiniz, istemediği bi adamla mi evlenecek ?

Allah bize akil vermis, iste okuyalım anlayalim yorumlayalim diye. Kuran neden her caga hitap eden bi kitap, çünkü bizim aklımız var, okuyup anlayabiliriz. Kuranı anlayıp her çağa her döneme uygun çıkarımlar yapabiliriz. Benim yorumum bu, isterseniz kabul etmezsiniz.sizin tercihiniz.

Ben kimseyi günaha sokmuyorum, vicdanım rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…