boşandığı eş ile tekrar evlenmek

sevgiseli23

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2015
3
0
28
Selam kadınlar kulübü üyeleri. Yeni aranıza katıldım ve size bir soru soracağım. Eşim ile biz boşanma kararı aldık dini nikah ile boşandık resmi nikah başvurusu henüz yapmadık. Sinirli iken gelişti herşey. Size soruyorum biz tekrar dinî nikah kıyabilir miyiz ?? Olur mu bilgisi olan var mı çok teşekkür ediyorum şimdiden herkese
 
dini soru olduğu için birazdan banlanırsın haberin olsun

bu arada kural kaideleri var.. bence fatva hattına sorabilirsin
Her kafadan bir ses çıkmaması için madem elinizde internet imkanınız var. E diyanete mail atıp sorabilirsiniz. Ben oluyor diye biliyorum ama kesin bilgi için tavsiye ederim


Çok teşekkürler
 
Yanlisim varsa uyarın ama bildigim,kiyilmiyor...kadının bi başkasıyla nikahlanip ayrılıp tekrar eski eşe donebildigini duymuştum..emin değilim simdiden özür dilerim..(konunuz birazdan kapanır zaten)
 
Bence alo fetva hattı mi ne var oraya sor burada kimse din adamı değil gerci olmaya hevesli cok kisi var

ayrıca sinir anında bos ol mu dediniz birbirinize?cocuk oyuncagi degil ki bu.
 
Aslolan resmi nikahtir, nikahin amacini biliyorsunuz. Kadının ve çocuğun hakkini korumayi amaçlar, şahitler huzurunda ve insanlara duyurularak kıyılır. İmam nikahiniz şahitler huzurunda kıyılmış olabilir, insanlara bildirmiş olabilirsiniz ama sizin ve çocuğunuzun hicbir hakkini korumaz, yasal haklarınızı vermez.

Eskiden nikahı kadılar kiyarmis, her köyde kasabada kadı olmadığından imamlar kadının yerine kiymis. Bu nikahlar kayıt altına alınır, çocukların ve kadının hakki korunurmus.

Aslolan resmi nikahtir, zaten zamanında da kadılar yada imamlar resmi nikah kiyarmis. Dini nikah değil.

Müslümanlıkta nikahın şartları vardır, gunumuzde bunu sağlayan da resmi nikahtir. Bence tekrar dini nikaha gerek yok, çünkü zaten resmi nikahiniz var.
 
Yanlisim varsa uyarın ama bildigim,kiyilmiyor...kadının bi başkasıyla nikahlanip ayrılıp tekrar eski eşe donebildigini duymuştum..emin değilim simdiden özür dilerim..(konunuz birazdan kapanır zaten)

Dinen boşama üç kere ile sınırlandırılmıştır. Bir ve ikincilerde eşlerin yeniden birleşme imkanı vardır (Bakara, 2/229). Kişi ric’i (dönüşü olan) talak ile boşadığı eşine, iddet süresi içinde nikaha gerek kalmadan, iddet süresi bitmiş ise yeni bir nikah akdi ile dönebilir. Bain talakta ise iddet içinde bile olsa ancak yeni bir akitle dönebilir. Üçüncü kez boşamadan sonra ise kesin ayrılık gerçekleşir yazıyo diyanette
 

bunu araştırıp bulmuşsunuz; gayet de açık.

Diyanete inanmayıp da bize mi inanacaksınız.

İddet süreniz bitmemiş; devam edin hayatınıza.

Nikahın anlamı çevreye ilandır; boşanırken de bunun etrafça duyulması gerekir diye düşünüyorum. Yoksa bu durumda ben ne bileyim sizin boşanmış olduğunuzu da sizi başkası ile evlenmek üzere tanıştırayım.

Siz aynı evin içinde hiç kimse duymadan kendi kendinize boşanmış olmazsınız ki...
 
Geçen gun televizyonda bir hoca anlattı bu konuyu.üç defa boşol demisse bu bir kez sayilir ..bu sekilde iki defa daha üçer kez boşol derse ve ciddi ise ancak bosanilirmis..yani etti bir....
 
Iyi iste madem bu kadar iyi biliyorsunuz niye soruyorsunuz...
 
Sizin baska biriyle nikahlanip bosanmaniz gerekiyor. Anca oyle eski esinizle tekrar dini nikah kiyabilirsiniz. 3 Talakla bosandiysaniz dönüs yok yani malesef. Nikahta sahit gerekirken bosanmada gerek olmuyor. Resmi nikah dini nikahin yerini tutmaz ayrica. Tutuyor olsaydi dini nikah tamamen kaldirilirdi. Ikisi farkli seyler.
 
Lutfen beni yanlis anlamayin su an icimden guluyorum. Çünkü bununla ilgili bir fetva okurken hocanin cevabi kahkaha atmama neden oldu. Dilerseniz o fetvayi ozelden size gönderebilirim.

Ayrica tam bilgi verirseniz sevinirim.
Nerde bosadi? Kac talakla bosadi?
yaninizda kim vardi? Bunlari soylerseniz daha cok yardimci oluruz..
 
Yazmayi unutmusum.
3 kez bos ol dendiyse geri dönüsü olmayan bir sekilde bosanmis oluyorsunuz. 1 kere gitti kaldi 2 falan diye bir sey yok yani. Televizyonda cikan herkese, her seye inanmayin.
 

Hanımefendi eskiden nikahı kadılar kiyardı, her köyde yörede kadı olmadığından imamlara da bu görev verilmiştir. Asli kadı nikahidir. Yani kayıt alınan ve yasal hak veren nikah.

Nikahın şartlarını biliyorsunuz, bunlardan biri de yasal hakları korumaktır. Dini nikah tamamen gelenek olarak devam ediyor, ama asli resmi nikahtir. Resmi nikah İslamiyet teki nikahın gereklerini ve şartlarını sağlamaktadır ama dini nikah yasal hak şartını sağlamiyor. Kadınları çocukları korumuyor. Eskiden kadıların veya imamların kiydigi da resmi nikahti zaten, altını ciziyorum. Şuan bu görev sadece belediyelere verilmis, daha iyi kayıt tutmak için, teknoloji, ulaşım, haberleşme geliştiği için başka bir kimseye bu görevi vermeye gerek kalmamış.

İçine sinmeyen imam nikahı da kıyar elbet ama nikahiniz dusmus, tekrar başkasıyla nikahlan diye akil vermeyin rica ediyorum, yok öyle bi şey.
 
Son düzenleme:

kadınların dini nikaha bu kadar sarılmasını ben anlamıyorum resmi nikahı yaptır ondan sonra ister hocaya git ister papaza

zaten artık dini nikah için resmi nikah şartı da kalktığına göre isteyen istediği ile dost hayatı yaşayabilir
 
Ben de başka biriyle nikahlanmadan geri dönemez diye biliyorum. Bu aslında bir tür caydırıcı erkekler için..
 

3 talakla boşandıktan sonra başka biriyle nikah kıymadan eşinize dönemezsiniz, talak sayısı mühimdir. Bu erkek için zillet olarak ifade edilmiştir. Kesin ayrılığı frenlemek için konulmuş bir kuraldır, üç talak bunun için vardır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…