boşanan bayanlar...yardım lütfen..

23 yaşında bosandim esimden degil aslinda ailesi yuzunden bosandik. Basta aci cektim evimi özledim pisman oldum amabirkac ay sonra en iyisini yaptigimi anladim babamin evindeki huzuru unutmusum huzuru unutmusum 3 senede. simdi 27 yasindayim gecen sene biri ile tanıştım bekardi ailesi ben duk olduğum icin istemedi oda pasifti ayrildik tek yasadigim olumsuzluk bu oldu yani baska birsey yasamadim

içim şişti ,allah aşkına bir evde sen yedin ben yedim muhabbeti yapılırmı ne ayıp şey ..Böyle bir evliliği her fırsata kavga çıkaran bir adamı ben eş diye yanımda istemezdim

Yani diyeceğim mutsuzsaniz dul kalacagim diye korkmayın kimse kimseyi cekmek zorunda degil bu yuzunden istemediği seylere katlanmak zorunda degil ben iyi ayrilmisim diyorum

ben ayrılalı 7 ay oldu
hiç kolay olmadığını bilmeni isterim arkadaşım.
Ayrılmadan aylar öncesinde bile kendimi buna hazırlamışken,davayı açan şiddetle boşanmak isteyende ben olmama rağmen çok yıprandım.
Temel soruya gelirsek;Boşandığıma pişman mıyım?
ASLAAAAAA!!!!!!!!!!
O sebeple olmuyorsa zorlama hiç bişey bizim mutluluğumuzdan önemli değil
bende 26 yaşında boşanmış bir kadın oldum.
Kaldı ki dul ne demektir yaa
ne kadar itici bir kelime!
evlendik anlaşamadık ayrıldık bu kadar :)
bu konu nasıl tekrar gündeme geldi yahu.çok oldu ben bunu yazalı.bunun üstüne kaç konu açtım.
bir haftadır babamdayım.eşim bi kere aramadı msj atmadı.
boşanmaya karar verdik.tazmnatta filan ufak da olsa pürüz çıkarıyo.kendi istediği olsun istiyo.yine ailesinin aklına gidip.
o bana kredi çekip vercekmiş tazminatı.hayatı boyunca kredi mi ödicekmiş.öyle diyo.
ben de bu yıl atanamıcam.bi şansım güler de atanırsam biliyorum ama .
doğru düzgün ağlayamadım bile.
ama ister istemez kimseyle karşılasmak istemiyorum.konuşmak istemiyorum.kimseye dert anlatmak istemiyorum.kimse anlamıyo çünkü.

içim şişti ,allah aşkına bir evde sen yedin ben yedim muhabbeti yapılırmı ne ayıp şey ..Böyle bir evliliği her fırsata kavga çıkaran bir adamı ben eş diye yanımda istemezdim
zaten her şeyi geçtim bu yüzden onu affedemiyorum.
babasını görcem bi yerde karşılaşcaz diye aklım çıkıyo

hakkınızda hayırlı olsun 24 yaşımda dul damgası yicem diye düşünmeyin hangi devirde yaşıyoruz..

konularını az cok okudum bu adam ya topraga gömer yada akıl hastanesine yollar hayatta aldıgım en büyük ders bir kadının ayakta durması gerektiği yine baskasıyla ınsallah hayırlı bırıyle evlenırsin ama yasamak ıcın iş sart... Benim eski nişanlımın haraketlerıne benzıyor esının davranıslarını barısalım de ıyı davran tepene biniyor bırak ayrılsında bulsun belasını ozaman anlar anyayı konyayayı aileside berbatmıs arkadasım ya

konularını az cok okudum bu adam ya topraga gömer yada akıl hastanesine yollar hayatta aldıgım en büyük ders bir kadının ayakta durması gerektiği yine baskasıyla ınsallah hayırlı bırıyle evlenırsin ama yasamak ıcın iş sart... Benim eski nişanlımın haraketlerıne benzıyor esının davranıslarını barısalım de ıyı davran tepene biniyor bırak ayrılsında bulsun belasını ozaman anlar anyayı konyayayı aileside berbatmıs arkadasım ya
yani bana hep derdi ki senden bişey olmaz çöpçü olmaz bi yere girip çalışamazsın filan.
halbuki ben üni.mezunuyum.öğretmenim.kendisi lise mezunu.dışarıdan okuyo.ama ne okumak.ben hakkını vererek okudum.hala okuyorum.yüksek lisans yapmak başarılı bi kadın olmak isitoyurm.en büyük yanlışım eşime inanmak oldu.etrafımda kaç erkek var ki karısının ondan yüksekte olmasını ister ki.işte beni böyle kandırdı.şimdi bunu yediremiyorm kendime.2 senedir dersane bırakıyorum.seneye yine başlıcam dersaneye.bu insanla olduğum sürece böyle devam etcek.
bi regl olsam da rahatlasam ya.göğüslerim şişti.gününe de var ama.olsam da bi rahatlasam ya.

yani bana hep derdi ki senden bişey olmaz çöpçü olmaz bi yere girip çalışamazsın filan.
halbuki ben üni.mezunuyum.öğretmenim.kendisi lise mezunu.dışarıdan okuyo.ama ne okumak.ben hakkını vererek okudum.hala okuyorum.yüksek lisans yapmak başarılı bi kadın olmak isitoyurm.en büyük yanlışım eşime inanmak oldu.etrafımda kaç erkek var ki karısının ondan yüksekte olmasını ister ki.işte beni böyle kandırdı.şimdi bunu yediremiyorm kendime.2 senedir dersane bırakıyorum.seneye yine başlıcam dersaneye.bu insanla olduğum sürece böyle devam etcek.
bi regl olsam da rahatlasam ya.göğüslerim şişti.gününe de var ama.olsam da bi rahatlasam ya.

Yazık degılmı emeklerıne? bence sen ona fazla gelmıssın seni kaldıramamıs Esının bırazda pıskolojısı bozuk gıbı geldı bana bence senın yükselmeni kaldıramıyor inan bosandıgında köpek gıbı pişman olacak ..Ne kadar takma desemde takacaksın ama bosanmak artık cok normallestı benım kac arkadasım bosandı ve normal bekar bıırıyle evlendı hıc sıkıntıda olmadı hem kendı dengınde bırını bulursan daha ıyı anlasırsınız ..Ayyy aılesı böyle artis artis konusuyor ya sinirden catlıcam valla cok ıyı dayanmıssın ..Bu adamdan bosan def et ya pişman olacak afetme bence yazık yılların emegı bende keske ogretmenlık okusaydım dıyorum benımkıde işletme..Meslegın cok güzel Meslegını hayatın en ön planına koy bence ask zaten gelır

Yazık degılmı emeklerıne? bence sen ona fazla gelmıssın seni kaldıramamıs Esının bırazda pıskolojısı bozuk gıbı geldı bana bence senın yükselmeni kaldıramıyor inan bosandıgında köpek gıbı pişman olacak ..Ne kadar takma desemde takacaksın ama bosanmak artık cok normallestı benım kac arkadasım bosandı ve normal bekar bıırıyle evlendı hıc sıkıntıda olmadı hem kendı dengınde bırını bulursan daha ıyı anlasırsınız ..Ayyy aılesı böyle artis artis konusuyor ya sinirden catlıcam valla cok ıyı dayanmıssın ..Bu adamdan bosan def et ya pişman olacak afetme bence yazık yılların emegı bende keske ogretmenlık okusaydım dıyorum benımkıde işletme..Meslegın cok güzel Meslegını hayatın en ön planına koy bence ask zaten gelır
zaten en büyük derdim salak gibi gittim atanmadan evlendim.
bunu kaldıramıyorum.
daha bi hafta oldu ailemin yanına geleli.başta ne kadar iyiysem sınav yaklaştıkça içimdeki sıkıntı daha artıyo.
kendimden nefret eder hale geldim.
cebimde psikologun numarası.
en son kavga ettiğimiz akşam demişti sen benim çizdiğim sınırlar dahilinde yükselebilirsin.senin görevin yemek yapmak evi temiz tutmak aileme hizmet etmek.
durdum durdum.
avazım çıktığı kadar bağırdım.
böyle bi hayat zindandan daha betermiş dedim.ipleri kopardım.
şimdi asıl sorunum etrafa bunu anlatabilmek.
evet tek sorun benim öğretmen olmam ve bunu kaldıramaması.
birini görcem bişey sorcak diye kokruyorum.
allahım bana güç versin.
3 ay var daha

Aman milleti bosver bir kac ayda unutulur gider allahtan cocuk yapmadın şu moralını bır sekılde duzeltmeye calıs önünde 3 ay varmıs az bir zaman degıl Ders calıs sürekli bende basladım kpss giricem ama bu sene gectı :KK43: 2016 ıcın aksamları matematık bakıyorum işte ailemlede anlasamıyorum memur olup burdan uzaklasak ıstıyorum:KK43: özel sektör ömrümü yedi..
Ama allahtan cocuk yapmadın böyle bır adamdan yoksa ömür boyu bır bag kalırdı aranızda..Bende senın gıbı düşünüyorum önce işimi yerıne oturtmalıymısım erkeklerın cogu bir garip kadınlarda dayanamıyor tekmeyı basıyor iyide yapıyolar zaten hayat kısa insallah atanırsın canım

İşte dıyorum ya kadınlar dayanamayıp tekmeyi basıyor sende bunu yapmıssın cokta yerınde olmus
he ben yanlış anlamışım.
yani öyle oldu evet.
bi de şu imzaları atıp kurtulsaydım.en azından boşanma aşamasındayım demekten kurtulurdum.kesin bi yol çizerdim kendime.tazminat da elimde olurdu.

Bence bunları hiç düşünme bile belki cok pişman olur kafasına dank eder son bır sans verırsın ne bilim... İlk sırada derslerin olsun bol sans dılerım kpss ıcın hayırlısı neyse o olsun hakkında:)

bu kez tersi oldu.ben dayanamadım tekmeyi basan benim
Afferin sana demek geldi icimden.Hic acima ve geri donme derim.Daha cok gencsin.Basakasi icin hayallerinden vazgecme.Eyer bunlari yapmazsan benim yasima geldiginde keskelerle ve pismanliklarla gecirdigin yillar aklina geldikce daha mutsuz olursun.Ama coktan is isten gecmistir.Degmez biri icin hayatinin en guzel yillarini heba ettigin icin icten ice yanar ve caresizlikten huysuz,mutsuz bir kisi olur cikarsin.Nerdenmi biliyorum.senin yasinda senin yasadiklarindan daha beterini yasamis ve bircok sebeptendolayi bosanamamis vehalen ceken ve suan senin yasinda bir evladi olan biriyim diyeyim:KK43:((

Bence bunları hiç düşünme bile belki cok pişman olur kafasına dank eder son bır sans verırsın ne bilim... İlk sırada derslerin olsun bol sans dılerım kpss ıcın hayırlısı neyse o olsun hakkında:)
hayır ben kesinlikle bitirdim kafamda.bana yediğim ekmeği annemin önünde bile haram etti.
artık asla dönmem.ve asla kendimi onun karısı olarak görmüyorum.sevgi saygı yok içimde.sadece 8 9 ayın getiridği alışkanlık var.
derdim ilk mahkemede bitmesi ve tazminatımı vermesi.

Afferin sana demek geldi icimden.Hic acima ve geri donme derim.Daha cok gencsin.Basakasi icin hayallerinden vazgecme.Eyer bunlari yapmazsan benim yasima geldiginde keskelerle ve pismanliklarla gecirdigin yillar aklina geldikce daha mutsuz olursun.Ama coktan is isten gecmistir.Degmez biri icin hayatinin en guzel yillarini heba ettigin icin icten ice yanar ve caresizlikten huysuz,mutsuz bir kisi olur cikarsin.Nerdenmi biliyorum.senin yasinda senin yasadiklarindan daha beterini yasamis ve bircok sebeptendolayi bosanamamis vehalen ceken ve suan senin yasinda bir evladi olan biriyim diyeyim:KK43:((
ben yıllardır huysuz , mutsuz hurçın bir insanım zaten.onunla bi sorun yaşasak hemen böyleyim.ki normalde neşeli kıpır kıpır biriyimdir.espri filan gırla gider.ama benim hayatla bağlarımı kopardı.en son da elimden mesleğimi almaya çalıştı.bende ipler koptu.allahım bana hep böyle güç versin.

X