boşanan bayanlar...yardım lütfen..

zaten öyle de annem bana desin ki senin mutluluğun daha önemli.ama yok biz napcaz sokağa nasıl çıkcaz elalem ne der.daha bir yıl olmadı.ya iyide napayım bir yılı mı doldurayım.yediğim ekmek boğazımdan geçmiyo.
o akşam annemler beni zorla götürdü kv nin evine.eşim arayıp sormuyo.ailem beni alıp götürüyo.bu o kadar yanlış bi davranştı ki bence.annem bizim kız hatalı diyo.kp bizim oğlumuz sonuna kadar dövmekte de haklı sövmekte de haklı diyo.
orda herkes elalem ne der derdine düştü.kimse ne sorununuz var demedi.babası astı kesti bizimkiler kabul etti.boğulcaktım artık.
Utanmaz kp! Oglumuz dovmekte hakli da ne demek? Oglu fiziksel olarak karsisindaki kadindan daha guclu diye dovmesi mi gerekirmis? Ailecek terbiyesiz bunlar bacim kac kurtar kendini

Bu kadar kin nefret hiç normal değil. Yemek varsa yiyip bitirmek, yediğinizi haram etmek vb tavırlar çok çirkin. Nasıl kinlenmişse eşiniz sen ben gelmeden yiyorsun ya yemeğini bende öyle yapıyorum demiş.
İki taraflı bitirmişsiniz kafanızda belliki zira geri dönüşü olmayan, üzermiyim, kırarmıyım demeden pattadanak söylenebilenler bunu gösteriyor.
Çocuğunuz yok, meslek sahibi olmaya imkanınız var, sizi bu adama bağlayan birşey yok. Kendinizi sevin, kendinizi önemseyin ve bu hayata mahkum olmayın.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Bu kadar kin nefret hiç normal değil. Yemek varsa yiyip bitirmek, yediğinizi haram etmek vb tavırlar çok çirkin. Nasıl kinlenmişse eşiniz sen ben gelmeden yiyorsun ya yemeğini bende öyle yapıyorum demiş.
İki taraflı bitirmişsiniz kafanızda belliki zira geri dönüşü olmayan, üzermiyim, kırarmıyım demeden pattadanak söylenebilenler bunu gösteriyor.
Çocuğunuz yok, meslek sahibi olmaya imkanınız var, sizi bu adama bağlayan birşey yok. Kendinizi sevin, kendinizi önemseyin ve bu hayata mahkum olmayın.
Hakkınızda hayırlısı olsun, Allah iyilerle karşılaştırsın.
evet öyle aslında.kafada bitmiş bişey.eşim üstüne suç koymamak için bana git demez.ben kaçıp gitsem kendi gitti bişey yoktu der.

bizde bırak yemek zamanını günün hiç bi vakti sohbet olmaz
ben bişey anlatırım eşim cevap vermez
şunu bile denedim.onun ilgi alanından bişey anlattım.askeriye futbol vs ama yine de cevap vermez.sohbet etmek diye bişey yok onun dünyasında.yemek yenir-yatağa gidilir-tv izlenir-arkadaslarıyla dışarı çıkılır.

kpss ne kadar yoğun bi tempoyla kazanılan bi sınav ancak bunu o süreçten geçen anlar.eşim fedakarlık yapmak zorundadı.benim kadar yoğun çalışmayan sınfıta bi çok kız var.ne kahvaltı hazırlıyolar,ne akşam yemek yapıyolar,daha eşleri kalkıp hazırlıyo aç gitmesin derse diye.ben bunları yapıyorum.bi gün çok yorgunum yapamıcam diyorum bana yediklerim haram ediliyo.bunları hak etmiyorum ben ya.

bence sizde abartıyorsunuz. bende kpss hazırlandım kazandım.siz sınav psikoloji ve diğer insanları eşinizle kıyaslayarak ilişkiniiz olumsuz yönde etkilemiş olabilirsiniz.tabiki eşinizde masum değil ama. bence birlikte ilişkinizi katletmişsiniz. siz sınava hazırlanıyosunuz diye eşiniz neden fedakarlık yapsın benimkide yapmadı. herkes kendinden sorumlu bu hayatta. birde karşı taraftan çok şey beklememek lazım.

neden az alttan almayi denemiyosun senden gorunce esinde aynisini yapacak goreceksin.erkegi yonlendirmek kadar kolay ne var

off off yazdıklarınızı okurken ben daraldım yeminle...
hadi eşinizle olan sorunlar neyse anlarım da;
sizin ailenizin evliliğinize yaklaşımı ve kayınpederınızin tutumu
nasıl bi kaos da çırpınıyosunuz farkında mısınız?
ben de boşandım ama ailem hiç bi zaman onun ailesine en ufak bi tavizde bulunmadı
sizi geri götürmek, dövsede sövsede haklı dedirtmek ne demek
ne yapın yapın hatta elinizden gelenin fazlasını yapın ve bu heriften ve ailesinden kurtulun
galiba bu kararı verirken kendi ailenizi de karşınıza almanız gerekecek
gerekirse onu da yapın ama kurtulun
millet boşanmış dermiş, dul dermiş miş miş miş
millet siz taktığınız kadardır
takılmazsanız anca konuşur dururlar
boşanmak dünyanın sonu değil sadece hayatın kötü bir sürprizi
güçlü olursanız üstesinden gelir daha mutlu daha huzurlu bir insan olursunuz
ama boşanırken mutlaka tazminat nafaka ziynet şu bu hepsini talep edin lütfen
sizin bunlara ihtiyacınız olduğundan değil,
anlasın bakalım dünya kaç bucakmış
evlilik nasıl bişeymiş...

sordum bi çok kez.
beni bağlayan şu kpss.
bu hengamenin ortasında tırnaklarımla kazıyorum resmen ders çalışmak için.
bi süre sırf huzur versin ders çalışabileyim diye huyuna gittim.ama daha beter oldu.o şiddet konusunu dalga geçecek kadar düşürmesi o zamanlardı.
şimdi de yine aynı şeyi yapmam lazım ama görmeye bile tahammülüm yok onu.
boşan canım senin için en hayırlısı bu..

off off yazdıklarınızı okurken ben daraldım yeminle...
hadi eşinizle olan sorunlar neyse anlarım da;
sizin ailenizin evliliğinize yaklaşımı ve kayınpederınızin tutumu
nasıl bi kaos da çırpınıyosunuz farkında mısınız?
ben de boşandım ama ailem hiç bi zaman onun ailesine en ufak bi tavizde bulunmadı
sizi geri götürmek, dövsede sövsede haklı dedirtmek ne demek
ne yapın yapın hatta elinizden gelenin fazlasını yapın ve bu heriften ve ailesinden kurtulun
galiba bu kararı verirken kendi ailenizi de karşınıza almanız gerekecek
gerekirse onu da yapın ama kurtulun
millet boşanmış dermiş, dul dermiş miş miş miş
millet siz taktığınız kadardır
takılmazsanız anca konuşur dururlar
boşanmak dünyanın sonu değil sadece hayatın kötü bir sürprizi
güçlü olursanız üstesinden gelir daha mutlu daha huzurlu bir insan olursunuz
ama boşanırken mutlaka tazminat nafaka ziynet şu bu hepsini talep edin lütfen
sizin bunlara ihtiyacınız olduğundan değil,
anlasın bakalım dünya kaç bucakmış
evlilik nasıl bişeymiş...
dün akşam gittim yanına yattım.telfn çalınca kalktı.geri yanıma geldi ama kımıldayacak halim yoktu.gitti başka yere yattı.
tv sesini kıstım biraz.başladı bağırmaya.bilerek yapıyosun.sinirsin.gıcıksın.beni sinirlendirmk için yapıyosun demeye.başta hiç bağırmadım.bağıracak ne var dedim.hala bağırıyo.hakaret etmeye başlayınca tansiyonum çıktı yine.itiştik filan.bağırdık.ağzımı kapattı.gitt balkona sigara içmeye kitledim onu oraya.yarım saat filan açmadm kapıyı.sonra yattım uyudum.yan odada.zaten onun da çok umrunda ya nerde yatacağım.

bence sizde abartıyorsunuz. bende kpss hazırlandım kazandım.siz sınav psikoloji ve diğer insanları eşinizle kıyaslayarak ilişkiniiz olumsuz yönde etkilemiş olabilirsiniz.tabiki eşinizde masum değil ama. bence birlikte ilişkinizi katletmişsiniz. siz sınava hazırlanıyosunuz diye eşiniz neden fedakarlık yapsın benimkide yapmadı. herkes kendinden sorumlu bu hayatta. birde karşı taraftan çok şey beklememek lazım.
sınava çok çalışıyorum ama olur mu bilmem.atama da olmadı.geçen yıldan çok güçlü rakipler var.o yüzden olur diyemiyorum.elimden geleni yapıyorum ama istediğim gibi çalışamadım.
evlilik müşterekse zor günümde benim yanımda olması gerekmez mi.
beni masadan kaldırmak yerine bi çay demleyip getirebilir.bunlar zor şeyler değil.sabah kahvaltı akşam 3 çeşit yemek beklerken herkes kendinden sorumlu bu hayatta mı demeliyim.
zaten şu anda geldiğimiz nokta herkes kendinden sorumlu bu hayatta.noktası.

neden az alttan almayi denemiyosun senden gorunce esinde aynisini yapacak goreceksin.erkegi yonlendirmek kadar kolay ne var
içimden gelmiyo.bana vuran her günü küfür eden beni evin içinde görme<den gelen ama işlerini halletmek için bi anda görünür olan bi ben varım.ve buna katlanamıyorum.ne bi sohbet var aramızda ne bi sevgi.her gün en az bi kere yaklaşmaya çalışıyorum.sarılayım bi gülümseyim gideyim yanına yatayım diye her seferinde karşılık alamıyorum.bu da beni delirtiyo.bende onu görmezden geliyiorum o zaman.

sınava çok çalışıyorum ama olur mu bilmem.atama da olmadı.geçen yıldan çok güçlü rakipler var.o yüzden olur diyemiyorum.elimden geleni yapıyorum ama istediğim gibi çalışamadım.
evlilik müşterekse zor günümde benim yanımda olması gerekmez mi.
beni masadan kaldırmak yerine bi çay demleyip getirebilir.bunlar zor şeyler değil.sabah kahvaltı akşam 3 çeşit yemek beklerken herkes kendinden sorumlu bu hayatta mı demeliyim.
zaten şu anda geldiğimiz nokta herkes kendinden sorumlu bu hayatta.noktası.
siz akşam eşiniz işten gelene kadar ders çalışıp akşamınızı da eşinize ayırabilirdiniz. hep karşı tarafı suçlamamak lazım. 24 saat ders çalışılmazdı. dediğim gibi sizin aşamalardan geçtim.

dün akşam gittim yanına yattım.telfn çalınca kalktı.geri yanıma geldi ama kımıldayacak halim yoktu.gitti başka yere yattı.
tv sesini kıstım biraz.başladı bağırmaya.bilerek yapıyosun.sinirsin.gıcıksın.beni sinirlendirmk için yapıyosun demeye.başta hiç bağırmadım.bağıracak ne var dedim.hala bağırıyo.hakaret etmeye başlayınca tansiyonum çıktı yine.itiştik filan.bağırdık.ağzımı kapattı.gitt balkona sigara içmeye kitledim onu oraya.yarım saat filan açmadm kapıyı.sonra yattım uyudum.yan odada.zaten onun da çok umrunda ya nerde yatacağım.
arkadaşım okuyorum okuyorum ama şimdi siz masummusunuz ya. bu yaptıklarınız ne böyle. ne demek kıpırdayacak halim yoktu akşama kadar taş mı taşıdınız??

balkona kitlemek falan hiç yakışıyormu. bencede siz adamı azat edin.

22 yaşında 8 aylık bebeğimle boşandım. Sen benden şanslısın. çocuk yok en azından.

ilk günler sadece alışkanlık olduğu için zor günlerim oldu. Ama geçti. evliyken her gün öleceğime ayrılıp bir kaç gün ağlayıp iyileştim. ben de eşimi seviyordum boşanırken. ama Allahıma çok şükür hiç pişman olmadım. maddi sıkıntılarım oldu dönem dönem. nafaka almadım. ama manevi huzur herşeyden önemli. Bu evliliğin biteceğine eminsen zaman kaybetmeden bitir. dünyaya birdaha gelmiyeceksin. ve anneciğin elin psikopatlarıyla uğraşman için doğurmadı seni.

Kendinin değerini bil. Kendine saygı duy lütfen. inan boşanınca kuş gibi özgür hissettim. Bir daha evlenmeye cesaret edemedim. 20 sene oldu :) ve sadece 1,5 yıl evli kalabildim. artık nasıl ağzım yanmışsa ....

şimdi geriye dönüp baktığımda içimde zerre pişmanlık yok. Ben de isterdim evliliğim iyi olsun. ama olmayıncada zorlamamanın gerektiğine inanıyorum. Belki sen benden şanslısındır. İlerde iyi bir insan çıkar karşına.

Herşeyden önce en değerli sensin. Lütfen bunu unutma. Değerini bilmeyen insanlarla zamanını kaybetme.

ve son sözüm. değişecem, bundan sonrası farklı olacak vs cümlelere kulaklarını tıkaman yönünde olacaktır.
insanın mayası değişmez. sadece sana fragmanını gösterir. herşey gönlünce olsun
vay be helal olsun size
evladınız kız mı erkek mi?

arkadaşım okuyorum okuyorum ama şimdi siz masummusunuz ya. bu yaptıklarınız ne böyle. ne demek kıpırdayacak halim yoktu akşama kadar taş mı taşıdınız??

balkona kitlemek falan hiç yakışıyormu. bencede siz adamı azat edin.
ben öyle ayıla bayıla evlenmedim.ki ne kişiliğim ne dünya görüşüm ne yaşam tarzım evlenmeye müsait değilmiş.ailesi geldi gitti evlenin diye baskı yaptı.ben onların aklına uydum.eşimin zaten aklı yok.ayağına çorabı bile annesi babası yada ben giy diyince giyer.ki diğer kararları kendi vermediğini anlarsınız böyle bi durumda.
bi tarafın karakteri daha oturmuşsa ve evlilik ona göre yemek içmek sevişmek değilse bu evlilik yürür.ama bizde böyle bişey yok.ben yemek içmek sevişmek olarak görmüyorum evliliği.yada bu şekilde kavga edip sonra abisine yada onun ailesine gidip gülücükler saçmak olarak görmüyorum.o beni sürekli bu şekilde rol yapmaya zorluyo.ya evde kavga ederken ben nasıl rol yapayım.
evet taş taşıdım.bütün gün derse giriyorum.onun haricinde dersanede ders çalışıyorum.günde iki saat yol çekiyorum.vs vs.şimdi size bu sürecin ne kadar zor olduğunu anlatmak istemiyorum.madem geçmişsiniz bu yollardan..
en ilginci de ben ev işi yemek cinsellik bilmem ne bunların eşim tarafından yapılması gereken günlük işler olarak görülüp içinde hiç duygu taşımayan robot gibi yapılması gerekn şeyler olduğu konusunda sorunum var.karsınızda sizinle bir tek kelime konuşmayan,her sohbet açtığınızda cevap vermeyen,ki verecek cevabı yok çünkü dünyada ot gibi yaşıyor.onun yaptığı işi yoldan çeviridğin herhangibiri de yapabilir.bilgisayara döküman geçirmek zor olmasa gerek.yani gelip bana vücut yorgunluğundan bahsediyo.ama benim beynim yoruluyo.hem onun bu hayatı robot gibi görmesinden hem benimle duygusal hiçbişey paylaşmadan yatağa gitmek istemesinden.
ve ben artık şunu anlıyorum.bu adamdan güç bela ağlaya zırlaya kurtulcam.ama zamanı var.ağlaya zırlaya diyorum çünkü bi insanın aslında yıllardır tanıdığınız insan olmadığını,hayal kırıklığını,yaşanılan şeylerin aslında onun gerçek karekteri olmadığını gördüm ben.evlendi diye insan tuvaletin kapısını açıp tuvaletini yapmaz.kimse kusura bakmasın.bunun evlenip rahatlığa düşmekle hiç alakası yok.bu terbiyeyle alakalı.yada babasının evin içinde üstüne yapışan tayt şeklinde üstüne yapışan bi donla gezmesini kimse açıklayamaz bana.ben kafamı kaldırıp adamın suratına bakamadım ya.bu kadarı da fazla.görgü kuralları diye bişey var.
bilmem anlatabildim mi.

tabiki çorap giymesini siz söylemeyeceksiniz. giymesin size ne? anensi değilsiniz ki.kalsın öyle

evlilikte ne yazıkki rol yapılıyor. yani başkasıylada evlenseniz küslükleriniz olacak ve bunu ailelere yada o an gelen misafire vs. belli etmek istemeyeceksiniz.

iş ve ders birarada götürmüyosunuz.aslında şu an ev hanımısınız akşam yemeğini güzelce hazırlamak ve evi toplamak zor olmamalı.ama siz zor gibi görüyorsunuz.

tam zamanlı çalışan insan işe gidip bütün gün otursa bile yorulabilir.yoran başka faktörler olabilir.kendimden biliyorum.
vs.vsss

anlatmak istediğim öfkelisiniz ve kendi hatalarınızı göremiyorsunuz. evliliği yıkmak çok çok zor olmalı. özeleştirinizi yapın.olmuyorsa yardım alın. ama cidden sizi de çok hatalı buluyorum.daha olumlu olsanız ve sürekli itişmeseniz eşinizi değiştirebilirdiniz diye düşünüyorum.

aslında böyle bir ilişkiyi benimsemek,
yani evdeki iletişimsizliği benimseyerek yılları geçirmek boşanmaktan daha kötü bence
o kadar çok insan taniyorum ki aralarında sevgi ve saygı olmadan evliliğini sürdüren
maddi yetersizlikler, cesaretsizlik, düzen bozulmasın mantığı, boşanmış olmayı kendine yedirememek vs vs..
hayat bize sunulmuş bir armağan ve bunu kendi kendimize zehir etmemeliyiz
bu gerginlik hergün çekilirmi
yazık değilmi size, yıllarınıza
kendinize şans verin ve düzelecek diye beklemeyin
DÜ-ZEL-MEZ...

tabiki çorap giymesini siz söylemeyeceksiniz. giymesin size ne? anensi değilsiniz ki.kalsın öyle

evlilikte ne yazıkki rol yapılıyor. yani başkasıylada evlenseniz küslükleriniz olacak ve bunu ailelere yada o an gelen misafire vs. belli etmek istemeyeceksiniz.

iş ve ders birarada götürmüyosunuz.aslında şu an ev hanımısınız akşam yemeğini güzelce hazırlamak ve evi toplamak zor olmamalı.ama siz zor gibi görüyorsunuz.

tam zamanlı çalışan insan işe gidip bütün gün otursa bile yorulabilir.yoran başka faktörler olabilir.kendimden biliyorum.
vs.vsss

anlatmak istediğim öfkelisiniz ve kendi hatalarınızı göremiyorsunuz. evliliği yıkmak çok çok zor olmalı. özeleştirinizi yapın.olmuyorsa yardım alın. ama cidden sizi de çok hatalı buluyorum.daha olumlu olsanız ve sürekli itişmeseniz eşinizi değiştirebilirdiniz diye düşünüyorum.
çok merak ettim hangi yıl hangi bölüme atandınız

X