Mutlaka vardir senin de hatalarin hepimizde vardir ama yine de bir kadin bu laflari kaldiramazbenim hatalarım yok değil demiyorum ama bu evliliği nede ben kurtarmak zorundayım.
ben başka biri olursam onun istediği gibi bu evlilik kurtulmuş mu olcak
atanıp başka yere gitmemem lazım
hemen hamile kalmam lazım
evin işlerini a dan z ye yapmam lazım
ailesi haksız olsa bile haklılarmış gibi davranmam lazım.aynı şekilde ona da
ee.nerde benim emeklerim,nerde benim dirsek çürüttüğüm sıralar,masraflar,hayaller..
atanıp öğretmen olma hayallerim nerde...
onun istediği bi kadın olamam hiç bi zaman.
ben eşimden önce pzartesi günü öndüm eve.ve o kadar huzurluydum ki.onun geleceği gün yaklaştıkça sinirlierim bozuldu.
ve son sözüm. değişecem, bundan sonrası farklı olacak vs cümlelere kulaklarını tıkaman yönünde olacaktır.
insanın mayası değişmez. sadece sana fragmanını gösterir. herşey gönlünce olsun
sen boşandın mı anlamadımişte eğer boşanırsanız sizinde durumunuzaynı yukarıda alıntı yaptığım gibi olacak. bende 27 yaşındayım 1,5 yaşında oğlum var bende daha gencim dul damgası yerim diye düşündüm, elalem ne der dedim, insanlar yargılar yanlış anlar dedim, vallahi okadar rahatım ki, her gün ne oalcak ne bitecek, bu gün yine neyden tartışma çıkacak demektense.. ayrıca lokmalarınız sayması, yediğiniz yemeği haram etmesi nasıl sinirime dokundu! bir evde sürekli kadın yemek yapmak zorunda diye birşey de yok, ayrıca siz tek başınıza kalınca huzurlu olduğunuza ve bu evliliğin sonunun boşanmaya gideceğinden eminseniz, diğer korkularınız (dul damgası vs.) yersiz, bunlar geçiyor gidiyor..
sordum bi çok kez.sen kendine nasıl bu adamla evli kaldığını sor bence..boşanmak senin için zor olmamalı...
bizde bırak yemek zamanını günün hiç bi vakti sohbet olmazküçük bi konu ama takıldım. saat 6da akşam yemeği yiyip eşinizi beklemiyormuydunuz??? bende önem veririm bu konulara. sonuçta yemek masası sohbetleri önemlidir.
derslerinize yoğunlaşıp eşinizi çok mu ihmal ettiniz? akşam o gelene kadar çok çalışıp ona zaman ayırabilirdiniz?
bence tatlı dille, hoş sohbetle aşılacak konularınız inada,gıcıklığa dönüşmüş. boşanmaktan ziyade ilşkiyi sıfırlayıp birlikte terapiste gidin derim
dediklerinin hepsini yaptım ama karşımdaki insan hiçbi zaman bana değer vermedi.yemeği yedi elina sağlık demedi.kahvaltısını yaptı çıkarken bi öpmedi bile.akşam eğer yatağa gidilecekse güler yüz gösterdi.ben dışarı çıkalım filan demeden çıkmadı.bi yere götürmedi.canı bişey çekmiştir diyip bişey getirmedi eve.yani bu dediklerinin hepsini yapıp ben sadece bi güler yüz bi sohbet bekledim ondan.ama o sadece işi düştüğünde yaptı bunu.sürekli yaptığım ama bi gün yapmadığım bişeyi başıma kaktı.Bencede aşılmayacak problemler değil bunlar. Eşinin + ve - lerini topla. hangisi ağır basıyor sana göre yol al. Ama doğru değerlendirme yap. Sadece senin eşin değil hangi erkek olursa olsun gıcıklı yaptığında aynı sı belki misli ile sana cevap verir. sen ılımlı ol biraz. kendini şartlandırmışsın değişmem falan diye. Neden? Eşin bir çok konuda hatalı olabilir ama sen stratejik davranarak bunları azaltabilirsin. Tükettiğin saygıyı yavaş yavaş birbirinizi kazanarak tekrar oluşturabilisin canım.
O sana saygısızlık yapmışsa yemek bırakmayarak, ertesi gün güzel bi sofra kur . Erken uyan hazırla kahvaltısını. Adam aranmaktan hoşlanmıyorsa arama. Sen onun istediklerini vererek kendine kul köle edebilirsin.Sonra o seni düşünmeye başlayacak. Düşün gerçekten boşanmak istiyormusun. bunları yaparak kendinden ödün verdiğini düşünme canım. sonra bunların hepsi sana sevgi ve saygı olarak dönecektir inşallah.
son cümlenize katılıyorum.gittiğim şehirde ben söylemeden kimse bilmez boşanmış olduğumu.ki ben daha çok memleketimdeki konuşulacaklardan anneme babama gelecek laflardan tırsıyorum.şu an ben eziyet çekiyorum.onlar beni mutlu biliyo.boşanırsam ben mutlu olcam onlar eziyet çekecek.Mutlaka vardir senin de hatalarin hepimizde vardir ama yine de bir kadin bu laflari kaldiramaz
Lokmanin sayilmasi sana saygisizlik yapilmasi anlamina gelir
Yemegin sadece suyunu sana birakmasi ne demek oyle koskoca erkek cussesi utanmadan son damlaya kadar yemeye utanmamis mi? İnsan karisina birakir fazlasini ders calisiyor yoruluyor vs diye bu yapilan resmen terbiyesizlik
Durmayin asla bosanin
Coluk yok cocuk yok hic de dul damgasi yemezsiniz
İsinizi de degistirirsiniz sehrinizi de bambaska bir cevreye girdiginizde siz soylemediginiz surece kimse dul oldugunuzu bilmez ve sizi rahatsiz etmez diye dusunuyorum
malesef.canım düzelmiyor hiç bişey değil miilk defa birine boşan diycem sanırım burda. bu üzüntüleri yaşama daha fazla. düzelmemenize çok üzüldüm. ama adamda düzelcek bişey yok gibi :/ . hakkında hayırlısı olsun inşallah. bence 24 yaşında dul kalmaktanda korkma . ya 34-44 olsaydın . daha yolun çok başındayız. hayata yeniden başlarsın inşallah . dualarım seninle
malesef.
hep aynı noktaya hatta daha da gerilere dönüyoruz.
ve ben kaçıp gitmek istiyorum.o peşimden gelsin beni affet desin -ki asla yapmaz,ego tavan- diye değil.gerçekten ona harcadığım 10 yılı geride bırakıp silip atıp kendime MUTLU OLDUĞUM ,bi düğüne gittiğimde ağlamadığım,anneme gittiğimde ağlamadığım,yediğim yemeğin haram olmadığı bi dünya kurmak istiyorum...
bak o kadar yazdın.evden gittim annemde kaldım diye.eşim msjlar attı diye.bencede öyle yap canım ! buna gücün var , cünkü hayallerin var. bu hayata o adamın zulmu için gelmedin :/
Canim esinin egoistlikleri olmasa sana derim ki aile terapistine gidin konusun anlasin ama senin durum cok farkli esin sana saygi duymuyor cocuk gibi inatlasiyor hakaret ediyor bunlar asilabilecek sorunlar degil malesefson cümlenize katılıyorum.gittiğim şehirde ben söylemeden kimse bilmez boşanmış olduğumu.ki ben daha çok memleketimdeki konuşulacaklardan anneme babama gelecek laflardan tırsıyorum.şu an ben eziyet çekiyorum.onlar beni mutlu biliyo.boşanırsam ben mutlu olcam onlar eziyet çekecek.
bi de eşimin ailesi ota boka babamı annemi arayıp kavga eden bir insan.ben onların ailesine girdim diye bütün hayatımı baştan aşağı yok sayıp onların kurallarına göre yaşamalıyım.bunun için resmen zor kullanıyolar desem yeridir.en başta da eşim.kendi bekar gibi davranıyo ama ben yapsam bunu hooooppp noluyo oluyo.yüzük takmıyoruz mesela.
bak o kadar yazdın.evden gittim annemde kaldım diye.eşim msjlar attı diye.
ya ben herkese söyledim annemde kalcam diye gittim annemler beni geri götürdü kv ye.eşim sormadı bile.daha gelme böyle devam et boşancaz demiş.
kendi evimize dönünce de normal hayatımıza devam ettik.herkes herşeyi unuttu çünkü.
annemlere laf geçiremiyorum.ya adam boşansınlar diyo sen beni zorla onların evine götürüyosun.benim eşimin gelip alması gerekirdi diyorum.laf anlamıyolar.eşim beni istemezse ailesi naspsın ya.
zaten öyle de annem bana desin ki senin mutluluğun daha önemli.ama yok biz napcaz sokağa nasıl çıkcaz elalem ne der.daha bir yıl olmadı.ya iyide napayım bir yılı mı doldurayım.yediğim ekmek boğazımdan geçmiyo.Canim esinin egoistlikleri olmasa sana derim ki aile terapistine gidin konusun anlasin ama senin durum cok farkli esin sana saygi duymuyor cocuk gibi inatlasiyor hakaret ediyor bunlar asilabilecek sorunlar degil malesef
Ailene laf gelmesin diye omur boyu bu eziyeti cekecek degilsin hayat senin hayatin cunku mutlu olmak senin de hakkin annecigin duysa cektiklerini ne kadar uzulur seni bu eziyeti cek diye mi bu yasa bu boya getirmisler sanki
Elalem icin yasamiyorsun birak konu komsu ivir zivir ne derse desin Allah korusun kocan seni hastanelik etse dovse vursa ekmegini suyunu onlar mi verecek karismasinlar