boşanan bayanlar...yardım lütfen..

iş sahibi olmadan evlenilmemeli ben bunu anladım
gerçi böyle bi insan sizin işiniz olsa dahi yapacak bişey bulurdu. karşılıklı olarak saygınız bitmiş boşanma sürecini hızlandırın ki işin içine daha çok şiddet vs girmesin, hatta annenizde kalın bi süre ben olsam öyle yapardım

Yazınında anladığım kadarıyla baştan kaybedilen bir saygı söz konusu sanırım, 8 ay yada 5 6 sene bir insan için gösterilen sabır 8 ayda değişen birsey yoksa senelerce beklesinizde değişmiyo.
Bende evlenip ayrıldım ilk zamanlar nasıl yaparım ederim bilemem diyodum, çalışıyodum ama arada bir çocuk vardı artık tahammül sınırım tükenince çareyi ayrılmakta buldum, hiç boşluğa düşmedim desem yeridir kurtuldum, üzerimden koca bir yük kalktı.
Bu zamana kadar hiç pişman olmadım boşandığım için hep iyiki boşandım dedim, şuan 2. evliliğimi yaptım gerçekten huzur denilen şey bu diyorum keşke daha önce ayrılsaydım, hiç acabalar içine düşmeseydim.
Gerçekten düzelme umudunuz yoksa çok zorlamamanız en doğrusu.

Mutlaka vardir senin de hatalarin hepimizde vardir ama yine de bir kadin bu laflari kaldiramaz
Lokmanin sayilmasi sana saygisizlik yapilmasi anlamina gelir
Yemegin sadece suyunu sana birakmasi ne demek oyle koskoca erkek cussesi utanmadan son damlaya kadar yemeye utanmamis mi? İnsan karisina birakir fazlasini ders calisiyor yoruluyor vs diye bu yapilan resmen terbiyesizlik
Durmayin asla bosanin
Coluk yok cocuk yok hic de dul damgasi yemezsiniz
İsinizi de degistirirsiniz sehrinizi de bambaska bir cevreye girdiginizde siz soylemediginiz surece kimse dul oldugunuzu bilmez ve sizi rahatsiz etmez diye dusunuyorum

küçük bi konu ama takıldım. saat 6da akşam yemeği yiyip eşinizi beklemiyormuydunuz??? bende önem veririm bu konulara. sonuçta yemek masası sohbetleri önemlidir.

derslerinize yoğunlaşıp eşinizi çok mu ihmal ettiniz? akşam o gelene kadar çok çalışıp ona zaman ayırabilirdiniz?

bence tatlı dille, hoş sohbetle aşılacak konularınız inada,gıcıklığa dönüşmüş. boşanmaktan ziyade ilşkiyi sıfırlayıp birlikte terapiste gidin derim

Bencede aşılmayacak problemler değil bunlar. Eşinin + ve - lerini topla. hangisi ağır basıyor sana göre yol al. Ama doğru değerlendirme yap. Sadece senin eşin değil hangi erkek olursa olsun gıcıklı yaptığında aynı sı belki misli ile sana cevap verir. sen ılımlı ol biraz. kendini şartlandırmışsın değişmem falan diye. Neden? Eşin bir çok konuda hatalı olabilir ama sen stratejik davranarak bunları azaltabilirsin. Tükettiğin saygıyı yavaş yavaş birbirinizi kazanarak tekrar oluşturabilisin canım.
O sana saygısızlık yapmışsa yemek bırakmayarak, ertesi gün güzel bi sofra kur . Erken uyan hazırla kahvaltısını. Adam aranmaktan hoşlanmıyorsa arama. Sen onun istediklerini vererek kendine kul köle edebilirsin.Sonra o seni düşünmeye başlayacak. Düşün gerçekten boşanmak istiyormusun. bunları yaparak kendinden ödün verdiğini düşünme canım. sonra bunların hepsi sana sevgi ve saygı olarak dönecektir inşallah.

ben eşimden önce pzartesi günü öndüm eve.ve o kadar huzurluydum ki.onun geleceği gün yaklaştıkça sinirlierim bozuldu.

işte eğer boşanırsanız sizinde durumunuzaynı yukarıda alıntı yaptığım gibi olacak. bende 27 yaşındayım 1,5 yaşında oğlum var bende daha gencim dul damgası yerim diye düşündüm, elalem ne der dedim, insanlar yargılar yanlış anlar dedim, vallahi okadar rahatım ki, her gün ne oalcak ne bitecek, bu gün yine neyden tartışma çıkacak demektense.. ayrıca lokmalarınız sayması, yediğiniz yemeği haram etmesi nasıl sinirime dokundu! bir evde sürekli kadın yemek yapmak zorunda diye birşey de yok, ayrıca siz tek başınıza kalınca huzurlu olduğunuza ve bu evliliğin sonunun boşanmaya gideceğinden eminseniz, diğer korkularınız (dul damgası vs.) yersiz, bunlar geçiyor gidiyor..

bu cümle şöyle dursun SEN DEĞİŞMEZSİN BU EVLİLİK BÖYLE GİTCEK diye psikolojim alt üst oldu artık.
bütün sorun bende mi.
bütün suçlu ben miyim
yediğim ekmeğim bile akşam ne zaman yedin o kadar ekmeği diyecek diye düşünürken buluyorum kendimi.
ama annem benden çok üzülüyor.ben burda çoğu zaman yansıtmıyorum bazı şeyleri.bi yansıtsam aman çok üzülüyorum aman tansiyonum çıkıyo.iyi de ben her gün yaşıyorum bunları.sen sadece bi gün duyuyosun
ya bi yerde kendi ailen bile şöyle dursun DİYOMUŞ insan.
bunu diyeceğim 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

sen boşandın mı anlamadım

sen kendine nasıl bu adamla evli kaldığını sor bence..boşanmak senin için zor olmamalı...
sordum bi çok kez.
beni bağlayan şu kpss.
bu hengamenin ortasında tırnaklarımla kazıyorum resmen ders çalışmak için.
bi süre sırf huzur versin ders çalışabileyim diye huyuna gittim.ama daha beter oldu.o şiddet konusunu dalga geçecek kadar düşürmesi o zamanlardı.
şimdi de yine aynı şeyi yapmam lazım ama görmeye bile tahammülüm yok onu.

bizde bırak yemek zamanını günün hiç bi vakti sohbet olmaz
ben bişey anlatırım eşim cevap vermez
şunu bile denedim.onun ilgi alanından bişey anlattım.askeriye futbol vs ama yine de cevap vermez.sohbet etmek diye bişey yok onun dünyasında.yemek yenir-yatağa gidilir-tv izlenir-arkadaslarıyla dışarı çıkılır.

kpss ne kadar yoğun bi tempoyla kazanılan bi sınav ancak bunu o süreçten geçen anlar.eşim fedakarlık yapmak zorundadı.benim kadar yoğun çalışmayan sınfıta bi çok kız var.ne kahvaltı hazırlıyolar,ne akşam yemek yapıyolar,daha eşleri kalkıp hazırlıyo aç gitmesin derse diye.ben bunları yapıyorum.bi gün çok yorgunum yapamıcam diyorum bana yediklerim haram ediliyo.bunları hak etmiyorum ben ya.

dediklerinin hepsini yaptım ama karşımdaki insan hiçbi zaman bana değer vermedi.yemeği yedi elina sağlık demedi.kahvaltısını yaptı çıkarken bi öpmedi bile.akşam eğer yatağa gidilecekse güler yüz gösterdi.ben dışarı çıkalım filan demeden çıkmadı.bi yere götürmedi.canı bişey çekmiştir diyip bişey getirmedi eve.yani bu dediklerinin hepsini yapıp ben sadece bi güler yüz bi sohbet bekledim ondan.ama o sadece işi düştüğünde yaptı bunu.sürekli yaptığım ama bi gün yapmadığım bişeyi başıma kaktı.
dünyaya bakış açımız o kadar farklı ki.ders çalışmamam için elinden geleni yaptı bütün kış boyunca.masanın başına gelip kaldırdı.sonra ben patlayınca atanmamı benden çok istiyo oldubaktı ben bırakmadım çalışmayı bu kez atanıp gidersen boşanırız demeye başladı.sen tayin istersin dediğimde ben ankarayı bırakmam dedi.çünki bidaha buraya gelemez.
benim çok farklı hayallerim var.atansam bile yüksek lisans yapmak istiyorum.kurslara gitmek istiyorum.en önemlisi sevilmek değer görmek isityorum.ben atansam bile bişey değişmicek çünkü.harcadğım paraya alışverişime aileme gtimeme herşeye sorun çıkaracak.evlendik diye beni mal gibi görüp üstümde himaya kurmaya çalışıyo.bi de ailesi destek oluyo.
yani laftan anlamayaını dövceksin ki akıllancak diyen bi babası var.ben bunlara nasıl derdimi anlatayım.
dersaneye gidiyorum diye yol parası çok fazla harcanıyo diyen bi annesi var.eve gelip yemek nasıl yapıyosun oğlum aç kalır diyenbi annesi var.
bizim annemiz babamız yok zaten ya.biz taştan ibaretiz.

canım düzelmiyor hiç bişey değil mi ilk defa birine boşan diycem sanırım burda. bu üzüntüleri yaşama daha fazla. düzelmemenize çok üzüldüm. ama adamda düzelcek bişey yok gibi :/ . hakkında hayırlısı olsun inşallah. bence 24 yaşında dul kalmaktanda korkma . ya 34-44 olsaydın . daha yolun çok başındayız. hayata yeniden başlarsın inşallah . dualarım seninle

son cümlenize katılıyorum.gittiğim şehirde ben söylemeden kimse bilmez boşanmış olduğumu.ki ben daha çok memleketimdeki konuşulacaklardan anneme babama gelecek laflardan tırsıyorum.şu an ben eziyet çekiyorum.onlar beni mutlu biliyo.boşanırsam ben mutlu olcam onlar eziyet çekecek.
bi de eşimin ailesi ota boka babamı annemi arayıp kavga eden bir insan.ben onların ailesine girdim diye bütün hayatımı baştan aşağı yok sayıp onların kurallarına göre yaşamalıyım.bunun için resmen zor kullanıyolar desem yeridir.en başta da eşim.kendi bekar gibi davranıyo ama ben yapsam bunu hooooppp noluyo oluyo.yüzük takmıyoruz mesela.

malesef.
hep aynı noktaya hatta daha da gerilere dönüyoruz.
ve ben kaçıp gitmek istiyorum.o peşimden gelsin beni affet desin -ki asla yapmaz,ego tavan- diye değil.gerçekten ona harcadığım 10 yılı geride bırakıp silip atıp kendime MUTLU OLDUĞUM ,bi düğüne gittiğimde ağlamadığım,anneme gittiğimde ağlamadığım,yediğim yemeğin haram olmadığı bi dünya kurmak istiyorum...

bencede öyle yap canım ! buna gücün var , cünkü hayallerin var. bu hayata o adamın zulmu için gelmedin :/

bencede öyle yap canım ! buna gücün var , cünkü hayallerin var. bu hayata o adamın zulmu için gelmedin :/
bak o kadar yazdın.evden gittim annemde kaldım diye.eşim msjlar attı diye.
ya ben herkese söyledim annemde kalcam diye gittim annemler beni geri götürdü kv ye.eşim sormadı bile.daha gelme böyle devam et boşancaz demiş.
kendi evimize dönünce de normal hayatımıza devam ettik.herkes herşeyi unuttu çünkü.
annemlere laf geçiremiyorum.ya adam boşansınlar diyo sen beni zorla onların evine götürüyosun.benim eşimin gelip alması gerekirdi diyorum.laf anlamıyolar.eşim beni istemezse ailesi naspsın ya.

Canim esinin egoistlikleri olmasa sana derim ki aile terapistine gidin konusun anlasin ama senin durum cok farkli esin sana saygi duymuyor cocuk gibi inatlasiyor hakaret ediyor bunlar asilabilecek sorunlar degil malesef
Ailene laf gelmesin diye omur boyu bu eziyeti cekecek degilsin hayat senin hayatin cunku mutlu olmak senin de hakkin annecigin duysa cektiklerini ne kadar uzulur seni bu eziyeti cek diye mi bu yasa bu boya getirmisler sanki
Elalem icin yasamiyorsun birak konu komsu ivir zivir ne derse desin Allah korusun kocan seni hastanelik etse dovse vursa ekmegini suyunu onlar mi verecek karismasinlar

eşin kadar ailende suçlu ben geri dönmek istediğimde ailem 2 hafta yollamadı beni . iyikide yollamamış . . şimdi kozlar benim elimde sen istedin beni sen geri çağırdın diyebiliyorum ..

ne diyim canım ailen arkadan değil öküz bi koca !!! hayalleri olan gencecik bi arkadaşımızsın . rabbim tüm kapılarını açsın inşallah . keşke bişey diyip yol gösterebilsem ama . anca dua edebilriim sana . huzura kavuşman dileklerimle

zaten öyle de annem bana desin ki senin mutluluğun daha önemli.ama yok biz napcaz sokağa nasıl çıkcaz elalem ne der.daha bir yıl olmadı.ya iyide napayım bir yılı mı doldurayım.yediğim ekmek boğazımdan geçmiyo.
o akşam annemler beni zorla götürdü kv nin evine.eşim arayıp sormuyo.ailem beni alıp götürüyo.bu o kadar yanlış bi davranştı ki bence.annem bizim kız hatalı diyo.kp bizim oğlumuz sonuna kadar dövmekte de haklı sövmekte de haklı diyo.
orda herkes elalem ne der derdine düştü.kimse ne sorununuz var demedi.babası astı kesti bizimkiler kabul etti.boğulcaktım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…