Boşanamiyorum yardim

Sadece trde evlendik benim bilmek istedigim almanyada da evli gorunuyormuyum acaba.
Bunu bugüne kadar araştırmaman cok garip. tabiki evli görünüyorsun, eger Almanya'da boşanmış olsaydın trde boşanmış olmuyorsun, yeniden nikah Kıymak icin 500€ ödemen gerekiyor trde. 2012 diyorsun 2015 teyiz bilmem farkındamısın? Ayrıca Almanya'da yasıyorsan çocuğun nüfusunu çıkarırken babasını Söylemek zorunda değilsin sorun cıkmaz

E-devlet şifren var mı varsa oradan adına açılmış davaları görebilir takip edebilirsin. Bide 118-80 mi ne orayı arayınca da böyle bir hizmet veriliyor. En azından davanın hala sürüp sürmediğini öğrenirsin. Hala sürüyorsa zaten 3. sene dolacağı için adli tatil sonrasında bir duruşmanız varsa 3 senedir ayrı yaşadığınızı ispatlarsanız otomatikman boşanırsınız. Fakat Türk medeni kanununa göre kadın boşandıktan sonra 290 dün (rakamı tam hatırlamıyorum o civar bişey) tekrar evlenemiyor. Evlenmek için bir üst mahkemede hamile olmadığını kanıtlaması gerekiyor. Boşanır boşanmaz TR de geçerli bir evlilik yapamayabilirsiniz ama almanyada evlenebilirsiniz sanırım.

Ayrıca babanları falan suclamısın, beni oyaladılar diye ama hakim baban değil, kendi davanı kendin takip edebilirdin üstelik baskasıyla birliktesin. Imam nikahı falan bunları geçin, Burda vaaz vermek değil niyetim ama resmi nikahından boşanmadan baskasıyla yaptıgın dini nikah dinimizcede cok geçerli sayılmıyor, bunuda hatırlatmak isterim

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama etrafımda olan örneklerden yola çıkarak yorum yapacağım. Evli erkekler başka kadınlarla beraber oldukları zaman yani evlenmek istedikleri zaman bayanlar resmi nikahtan boşanmıyorlar. Onu diğer kadına verince onların rahata kavuşacağına inanıyorlar ve gururlarına yediremiyorlar bunu. Gücü resmi nikahla elde tuttuklarına inanıyorlar. Sakın hikayenizde bize anlatmadığınız şeyler olmasın??

Karsi tarafla hic görüştünüz mu? Belki oda boşanmayı kabul eder. Telefonla falan ulasip anlasmali bosanmayi teklif etseniz. O zaman sorun kalmaz tek celsede biter. Hee olmadi mi. Baska bir avukat arastirin babanizdan gizli. Ayri yasadiginizi belgeleyerek mahkemeye basvurun. Cok uzun surmeden bosanirsiniz zaten

zina falanı boşver,zinada değil ayrıca,bir avukattan duydum,dava açıldığı an bekar oluyormuşun gibi bişeu,ve tr de şöle sen evli bile olsan,almanyada öle,çocuğu babasını sen kayıt ettiriyorsun,benı tanıdığım biri var,fransada evli,ama trdeki eşinin çocukları onların üstüne,ama sendede bir sorun var,2012 de bu yana boşanamamışın,ilgilenmemişin,eşinde nedır bu deyıp araştırmamış,ıkınızde bır tuhafsınız

Görusturmedi babam cok baski altinda yasadim. Babamin bana dedigi su oldu karsi tarafin sahitleri guzel konusmus bide demislerki birbirlerini seviyolardi aileleri kizi ayirdilar kocasindan. Yaa boyle bi sacmaliga avukatlar nasil inanabilio belkide babam beni kandirdi yalan soyledi bana.
Bence baskı altında yaşamamışsın.
Baskı kuracak baba kızının boşanmadan başkasından hamile kalmasına karışır.

bosanacagınız adam sızın kocanız
bosanmak ısteyen sızsınız
sızın yerınıze babanız mı bosanıyor :KK70:
bı avukata gıdınde adam gıbı bı bosanma davası ac allasen
ıkı taraflı bosanma ısteklerınde tek celsede bosanılır

Almanyada bizim nufus mudurlukleri gibi bi yer mutlaka vardir gidin herseyi ogrenin, eger evliyseniz eski esinizi anlasmali bosanmaya ikna edin o zaman bebek gelmeden bosanabilirsiniz. iyiliginiz icin kendi daha sorumluluk sahibi olmaya calismanizi oneririm, sonucta bu yasadiginiz cok onemli bi olay. evlilik disi iliski yasadiniz diye sizi burda hor gormeye, icin icin ezmeye calisan kadinlara da kulak asmayin,bu kimsenin ustune vazife degil, kendi ahlak kurallarini baskasina dayatmaya calisan insanlarda buyuk psikolojik problemler oldugunu dusunmusumdur hep. umarim mutlu bir evliliginiz ve saglikli bir cocugunuz olur :)

Konu sahibi hemen kendine başka bir avukat bul o avukatı da azlet .
Madem ailenizle ters düştünüz .Onların müdahil olamayacağı bir avukat bulun rahat edin .

Merhaba,
bildigim kadariyla almanyada evli gozukmuyorsunuzdur konsolosluga da vs basvurmadiysaniz su an orda bekar gozukuyo olmanz lazim ama :S arayip bir sorun...bunun dsinda mahkemeyle babanizin ilgilenmesi buyuk yanlis kendiniz takip etmeliydiniz kendiniz avukat tutmaliydiniz belki de dediginiz gibi ilgilenmedi bile yoksa su ana kadarr coktan bosanmis olurdunuz...o konuda hata etmissiniz 2 yil olmus nerdeyse...Bunun dışında yasam biciminizi kimsenin elestrmeye hakki yok zira siz yaptgim dogru mu diye sormamissiniz bosanma konusunda konu acmissiniz...bazi kendini bilmez arkadaslar da zina falan demis..ne alaka? hersey kagit uzerindeki bir imza mi? kadin kocasini aldatmamis ki adam gbi bosanma davasi acilmis ustelik ayri ulkedeler kendi de imam nikahiyla bir kadin almis(resmi olmadan imam nikahi yasak diye biliyorum ama) vs...ask bu napsin kac yil erteleyebilir mi birbirini seven 2 insan bu durumu sirf kiytirik bir imza icin? Konu sahibinin hatasi davasini takip etmemus olmasi ama ortada zina vs gormuyorum... konsolosluga basvursun belki evli bile gozukmuyodur...Cahilim diyip ugrasmamanizi yadirgadim bi tek konu sahibi..hadi onu gectim su anki ESINIZ(evet esi diyorum cunku sevdgi adam ve cocugunun babasi) de mi ilgilenmedi hic? lutfen kendiniz ilgilenin artik...

Teee Allahim yaaaa
Esinle bosanma davani baban niye yurutuyor?ikisi mi evli?ne ilginc insansiniz yasam tarzinizi elestirmiyorum ama sorumsuzlugunuz takdire sayan yani,uc yildir hangi kadin olsa pacami kocamdan nasil kurtaririm diye derdine duserdi siz bambaska bir hayat kurmussunuz kendinize
Eskisi bitmeden saglikli birsey baslamaz biliyorsunuzdur umarim,acil avukat degistirip bosanma davanizi kendiniz yurutun,babaniz sizin veliliginizi yapmiyor artik bilmem farkina vardiniz mi

Avukat babamin akrabasi adida sanida belli basindada belirttim. Herkesin kendi gorusu farklidir ama bende sevdigim insanla biseyler yasayamazmiyim kagitta evliyim diye.

Karsi taraf sevip ayni seyi yapip biriyle beraber oluor onu kimse suclamio ama ben bi kadin olarak yapinca suc oluyor. Insaniz tastanda degiliz duygularimiz hislerimiz var yaptim beraber oldum suanki sevdigimle.

Ama ben yardim istiyorum suanda sorularima. Elestiriyede acigim karsi degilim yanlis anlasilmasin. Ama daha cok suanda sorumun cevabini verebilecek birileri olsun istiyorum.

Boşanma davanızın ardına düşmek yerine - ki 3 yıl olmuş dava açılalı - 1,5 yıl önce bir başkasıyla beraberlik kurarak hata yapmışsınız. Yetişkin insanlarız , aktif cinsel yaşamın sonucunda bir bebek sahibi olabileceğinizi öngörmüşsünüzdür sanırım.

Kağıtta evli iken bir başkasıyla beraberlik kurar ve hamile kalırsanız yasal olarak eşiniz , iffetsizlik iddiası ile mahkemede tazminat talep edebilir.

Madem ki eşiniz bir başkasıyla beraber yaşıyor neden arayıp anlaşmalı boşanalım demediniz ?

Çok baskıcı , avukatla bile konuşturmayan babanızın ; evli iken bir başka adamla beraber yaşamanıza ve hamile kalmanıza ses çıkarmaması ilginç.

Arkadaslar eylül 2012 de dava actik bosanmak icin daha bosanamadim. Avukat akrabamizdi babam nerdeyse herseyi kendisi hallettiavukatimla bile konusmama izin vermedi zamaninda. Simdi biliyosunuzdur baskasiyla beraberim ve hamileyim cocugumuzun dogumu yaklasti. Sevdigim insan cocugumuz o herifin soyadini alirsa fıttırrım diyor haklida.

Almanyada yasiyorum ama sadece türkiyede nikah yaptik. Burda evli görünüyormuyum sizce? Eger evli Almanyadada evli görünüyorsam cocugum o pisligin soyadinimi tasicak :KK43:

Türkiyedeki avukatlar neden sadece para sömürmeye calisio aradan kac sene gecti beni bosamadilar cok paralarimiz gitti. Babamda giciklikmi yapti napti bilmiyorum bosanmamam icin elinden gelenimi yapti acaba gizli gizli. Zaten ailemlede görüsmüyorum senelerce burnum onlarin yuzunden b.. tan cikmadi.

Ben nasil bosancam yaaa 3 ay kaldi doguma aglamak istiyorum :KK42:
taraflardan bırı bosanmak ıstemezse 3 yıl ayrı evlerde yasama sartıyla ve bunu ıspatlamak o sekılde bosanabılıyorsunuz, ama bosanmadan bır baskasıyla ılıskıyle baslamak hadı bunu gectım hamıle kalmak hıc etık olmamıs, su an hala resmıyette esınız gozuken kısı sıze zına davası acsa kazanır...
ayrıca kendısıne aıt olmayan bır cocugu velayetıne almaz, devlette buna ızın vermez , sız gerceklerı soylersenız.
bırde almanyada da nıkah yapmadı ısenız sadece turkıyede evlı sayılırsınız.

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama etrafımda olan örneklerden yola çıkarak yorum yapacağım. Evli erkekler başka kadınlarla beraber oldukları zaman yani evlenmek istedikleri zaman bayanlar resmi nikahtan boşanmıyorlar. Onu diğer kadına verince onların rahata kavuşacağına inanıyorlar ve gururlarına yediremiyorlar bunu. Gücü resmi nikahla elde tuttuklarına inanıyorlar. Sakın hikayenizde bize anlatmadığınız şeyler bosanmak istemedi
Merhaba,
bildigim kadariyla almanyada evli gozukmuyorsunuzdur konsolosluga da vs basvurmadiysaniz su an orda bekar gozukuyo olmanz lazim ama :S arayip bir sorun...bunun dsinda mahkemeyle babanizin ilgilenmesi buyuk yanlis kendiniz takip etmeliydiniz kendiniz avukat tutmaliydiniz belki de dediginiz gibi ilgilenmedi bile yoksa su ana kadarr coktan bosanmis olurdunuz...o konuda hata etmissiniz 2 yil olmus nerdeyse...Bunun dışında yasam biciminizi kimsenin elestrmeye hakki yok zira siz yaptgim dogru mu diye sormamissiniz bosanma konusunda konu acmissiniz...bazi kendini bilmez arkadaslar da zina falan demis..ne alaka? hersey kagit uzerindeki bir imza mi? kadin kocasini aldatmamis ki adam gbi bosanma davasi acilmis ustelik ayri ulkedeler kendi de imam nikahiyla bir kadin almis(resmi olmadan imam nikahi yasak diye biliyorum ama) vs...ask bu napsin kac yil erteleyebilir mi birbirini seven 2 insan bu durumu sirf kiytirik bir imza icin? Konu sahibinin hatasi davasini takip etmemus olmasi ama ortada zina vs gormuyorum... konsolosluga basvursun belki evli bile gozukmuyodur...Cahilim diyip ugrasmamanizi yadirgadim bi tek konu sahibi..hadi onu gectim su anki ESINIZ(evet esi diyorum cunku sevdgi adam ve cocugunun babasi) de mi ilgilenmedi hic? lutfen kendiniz ilgilenin artik...
Insanlar bilmeden fetva vermeye calisiolar ama suan onlara kizacak vaktim yok istedikleri gibi elestirebilirler. Birazdan konsoloslugu aricam insallah tel cok bekletmezmezler ve yeni bi avukat isticem yardimci oluyorlar

X