Bos gebelik

ipek2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2008
9
0
86
50
İstanbul
Merhaba arkadaslar 3 yıllık calısmalardan sonra gecen hafta pazar hamile kaldığımı öğrendim.hemen pazartesi dr.gittim kan testi istesi1859 çıktı 2 gün sonra 3996 oldu ancak kese silikti pazartesi günü .cuma günü biraz halsizdim ve çok ayakta kaldım öğleden sonra hafif kahve bir lekelenme oldu dr.gittim kese netti ama bu seferde yolk sac yok gibiydi çok hafıf bı leke vardı yarın tekrar çagırdı yarın 6 hafta 2 gunluk olacak bos gebelıkmı diye cok endiseliyim bide kesenın uvbarlak olması gerekiyormus benımki deıl ..
goguslerım sis ve acıyo ama bunun dısında baska belirti yok böle bi durumda olan varsa yardımc ı olursa sevınırım gunler saatler gecmıyor cunku..

canım moralini bozmamaya çalış herşey olacağına varır.ben de geçen mayıs ayında boş gebelik geçirdim.benim de kese düzgün değildi.8.haftada kürtaj oldum.doktor boş gebelik dediği anda dünyam başıma yıkıldı çıldırıcam sandım günlerce ağladım.doktor korunma vermemişti ama ben 2 ay dinleneyim istedim çok da bulantım olmuştu çünkü.2 ay sonra tekrar hamile kaldım.kalp atışlarını görene kadar günler çok zor geçti.kalp atışlarını görünce derin bir ohhh çektik.ama hep bir öncekinden kalan bi tedirginlik vardı.her ay kontrolde çok şükür bu da iyi geçti diye mutlu mesut çıkıyoduk.2'li ve 3'lü testler herşey normaldi.artık bebeğimize araba ve oda bakmaya başlamıştık.derken 20.haftada detaylı ultrasona girdim ve işte orda dünyam yıkıldı.bebeğimde sorun vardı.bütün vücudu ve ciğerleri su toplamıştı.9 ayı tamamlayamaz tamamlasa da yaşayamaz ya da en fazla 1-2 hafta yaşar ve çok ağır beyin hasarı olur dedi doktor.hayatımda ilk defa ölmeyi istedim.herşey iyi giderken birden böyle bişey yıkıldık tabi.21. haftada normal doğumla alındı bebeğim.o zaman anladım ki boş gebelik için kendimi ne kadar boşa üzdüğümü.aslında hiç oluşmamış boş bi kese için günlerce ağlamanın ne kadar gereksiz olduğunu.yine de şu anki halime de şükür diyorum.allah kucağımıza verdikten sonra evlat acısı yaşatmasın.
biraz uzun oldu kusura bakma.seni üzmek için anlatmadım sadece elinden hiçbişey gelmiyo.kontrolün dışında olan bişey için kendini bu kadar üzme.boş gebelik bi daha tekrar etmeyen bi olay.benim 2.yaşadığımın boş gebelikle hiiiiç alakası yok.hatta doktor boş gebeliği gebelikten saymıyoruz dedi.
ayrıca böyle boş gebelik diyip de sonradan bebeği görünen de oldu.allahtan hayırlısını dilerim senin için.inşallah sağlıklı bi hamilelik geçirirsin herşey yoluna girer.
uzun anlattım biraz tekrar kusura bakma :))

cok tesekkurler ılgıne.. allahtan herseyin hayırlısı dıye dua edıyorum..hiçte uzun anlatmamıssın cok guzel bi ders var anlattıgında.insallah ben ,sen ve diğer arkadaslar guzel i hamilelik yasar ve bebeklerını kucaklarına alırlar..
sen dr.gittiğinde vucudunda bi değisiklik varmıydı yanı hamılelık belirtilerinde değisiklik azalma mesela

benim 6.haftada şiddetli mide bulantılarım başlamıştı kokulardan tiksinme falan vardı.doktora gittiğimde bunlar azalmaya başlamıştı ben de sevinmiştim ne güzel geçiyo diye.meğer beta hcg düştüğü için belirtiler azalıyomuş.bi de çok kasıklarım ağrıyodu.yalnız başka bi doktor da bazen bu çok şiddetli bulantılar bazı şeylerin yolunda gitmediğini de gösterebilir demişti.
senin başından beri hamilelik belirtilerin yoksa endişelenme.ben 2.hamileliğimde hiç belirti yaşamadım.ne mide bulantısı ne ağrı.

midem hıc bulanmdı hala da bulanmıyor kasıgımda agrı var dı o biraz azaldı corpus luteum kisti olusmus o da cok normalmıs vucuda progesteron salgılarmıs ordan.onun dısında bı değisiklik yok merak ediyorum sonuc alınca yazarım sana

hayırlısı olsun inşallah herşey yolundadır.sadece kendini fazla kaptırmamaya çalış her türlü sonuca hazırlıklı ol.sormak istediğin bişey olursa özelden de yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.güzel haberlerini bekliyorum.

canım inş boş qebelik değildir.. moralini bozma hemen..
bizi haberdar et
Rabbim bebeğini sana bağışlar inşallah..

valla bu benim düşüncem değil doktorun söylediği.bazen böyle çok şiddetli bulantılar bişeylerin olumsuz gittiğini de gösterebilir demişti.ben de duyunca şaşırmıştım.çünkü bulantı sağlıklı bi gebelik diye bilirdim hep.ayrıca benim çok kötü bulantım vardı.o zaman bulantısı olan kisme düşük yapmaz gibi bi sonuç çıkıyo ki o da saçma olur tabi.neyse sonuç iyi olsun kimin ne dediği önemli değil.

prof la uzman farkedıyo demekkı.senın düşük yapman başka nedenlerden kaynaklanmıstır..baslangıcta saglıklı gebelık.bos gebelıkte kasık agrısı sık goruluyor.en onemlı belırtısı soyledı doktorum.

arkadaslar çarsamba gunku randevuda yolk sac ve kalp atısı goruldu allah bundan sonra saglıkla dogmasınt nasip eylesin ..darısı tum isteyenlere..yardımlarınız için tesekkurler..

Back
X