BOŞ GEBELİK YARDİMM

Alonehappy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
63
15
3
30
Son adet tarihim 27ekim .27yasindayim esim 40yasinda ilk gebeliğim .İlk kontrolumde doktor keseyi gördü 7mmydi .Belli bir gün verdi bebeğimin kalp atışlarıni dinlemem için .8haftalikken bugün gittim.Kese 19mm olmuş normal ultrason dan baktı .Devlet Hastanesi'ne gidiyorum bu arada.ultrason eski vajinal bakalım dedi.Baktik kese boş 😭.Doktorum Allah razı olsun anlayışlı ve genç bir hanım .Boş gebelik olabilir ama küçük bir yerdesiniz fakulteme gelin salı günü tekrar bakalım bebek olusucak gibide geç döllenme mi acaba ama goremezsek kürtaj dedi. Acikcasi teselli verdi gibi .Yasayan var mı boş gebelik?Sebepleri nedir?kürtaj olmadan kendi kendine dusermi .Eşimin sperm kalitesiyle alakalı olabilirmi ?yorumlarınız çok önemli ...

Ben yaşadım boş gebelik kalitesiz yumurta ya da spermden dolayı oluyo diye biliyorum. Kendiliğinden düşmedi benim ki doktor 10. Haftaya kadar bekletti sonra kürtaj oldum malesef

Teşekkürler yanıtınız için geçmiş olsun sizede.ne kadar sürdü kürtaj çok ağrı sızı bir komplikasyon yaşadınız mı?

Bende boş gebelik yaşadım. 9. Haftaya kadar bekledim bir umut. Sonra kürtaj oldum maalesef 😔

Cok üzücü bir durum bir umut hep😭ilk heyecanimdi yeni evliyim ilk gebeligimdi .kürtaj acılı bir islemmi
Geçmiş olsun allah tekrar nasip etsin inşallah sanada 🙏 hayır canım hatta doktorum kendin düşük yapsanda içinde parça kalabilir, kürtaj olmak zorunda kalabilirsin yinede demişti. Zaten anestezi aldım uyandığımda adet sancısı gibi ağrım vardı o kadar. Psikolojik olarak zaten çok yoran bir şey o yüzden düşük yapmaktan korktum ben, kürtaj daha iyi oldu benim için

Teşekkürler yanıtınız için geçmiş olsun sizede.ne kadar sürdü kürtaj çok ağrı sızı bir komplikasyon yaşadınız mı?
Teşekkür ederim ilk kürtajı anestezisiz oldum çok ağrılı acılıydı sonrakini anestezili istedim 15 dk da herşey oldu bitti ayıldım ayağa kalktım evime geldim. Diğer türlüsünü tavsiye etmem çok acılı oluyo malesef 😪

Yumurta sperm kalitesiz liginden bahsediyorlar ama bence daha çok kromozom bozukluğundan oluyor bebek oluşurken sorun oluyor. Tekrarlama olasılığı düşük deniliyor. Kendiliğinden düşüyor ama içeride kalırsa parça kürtaj olman gerekebilir. İlaç da veriyorlarmış ama ben direk kürtaj oldum. 15 dakika bir şey zaten anesteziyle uyutuyorlar uyandığında bir şey hissetmiyorsun. Dilerim ki geç döllenme olsun bebeğini sağlıkla doğurur sun inşallah

Yumurta sperm kalitesiz liginden bahsediyorlar ama bence daha çok kromozom bozukluğundan oluyor bebek oluşurken sorun oluyor. Tekrarlama olasılığı düşük deniliyor. Kendiliğinden düşüyor ama içeride kalırsa parça kürtaj olman gerekebilir. İlaç da veriyorlarmış ama ben direk kürtaj oldum. 15 dakika bir şey zaten anesteziyle uyutuyorlar uyandığında bir şey hissetmiyorsun. Dilerim ki geç döllenme olsun bebeğini sağlıkla doğurur sun inşallah
[/Q

Ahh canim sanada büyük geçmiş olsun.Ama 8+1,Ken vajinal ultrason dan kese boştu umudum kalmadı yani 😭yaklaşık on iki sonrasina randevu alabildim .kesenin hemen alınmaması sorun olur mu ? Kendi kendine düşse keşke .kurtaj lafı bile insana korkutucu geliyor

Ahh canim sanada büyük geçmiş olsun.Ama 8+1,Ken vajinal ultrason dan kese boştu umudum kalmadı yani 😭yaklaşık on iki sonrasina randevu alabildim .kesenin hemen alınmaması sorun olur mu ? Kendi kendine düşse keşke .kurtaj lafı bile insana korkutucu geliyor
Düşüyormuş ama fazla kanama ve ağrı olabilir birde içeride kalırsa kürtaj yapıyorlarmis. Ben bu risk yüzünden oldum birde güvendiğin bir doktorsa içeriyi iyice temizliyor sonra kolay hamile kalabiliyorsun.

Back
X