• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelik tekrarlarmı

zehragnydn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
420
289
103
şubatta boş gebelik yaşadım tekrar bebek istiyorum ama aynı seyleri yasamk istemiyorum kızlar acaba sağlıklı olması için neler yapmalıyım kan değerlerim testler normal ne yicem ne içcem bilmiyorum

Bende dün öğrendimi yarın kürtaj olucam. Siz nerde kürtaj oldunuz.Bu arada hemen yeniden hamile kalınacağını duydum. Dr öyle söyledi. İnsalalh bir daha olmaz. Kötü bir durum. İlk gebeliğimi öğrenince internetten çok sey okudum hep bi olumsuzluk düşündüm nitekimde öyle oldu. Allah bir daha nasip ederse hiç birşey açıp okumıcam ve kalp atısını görmeden ailelere bile bir şey söylemeyeceğim.

Bende dün öğrendimi yarın kürtaj olucam. Siz nerde kürtaj oldunuz.Bu arada hemen yeniden hamile kalınacağını duydum. Dr öyle söyledi. İnsalalh bir daha olmaz. Kötü bir durum. İlk gebeliğimi öğrenince internetten çok sey okudum hep bi olumsuzluk düşündüm nitekimde öyle oldu. Allah bir daha nasip ederse hiç birşey açıp okumıcam ve kalp atısını görmeden ailelere bile bir şey söylemeyeceğim.
Ben de aynı canım.ilk öğrendim dış gebelik dış gebelik diye yedim kendimi,sonra kese göründü boş gebelik diye tutturdum bu sefer.al sana dedi Allah bu kadar kötüyü çağırırsan al aklın başıma gelsin.kürtaj oldum bir ay oluyor.önümüzdeki ay tekrar başlayacağım çalışmalara ve and olsun hiçbirşey okumayacağım Allaha sığınıp tevekkül edip bırakacağım kendimi.inşallah herşey güzel olacak bu sefer:)

şubatta boş gebelik yaşadım tekrar bebek istiyorum ama aynı seyleri yasamk istemiyorum kızlar acaba sağlıklı olması için neler yapmalıyım kan değerlerim testler normal ne yicem ne içcem bilmiyorum
Boş gebelikler sürekli kendini tekrarlama eğilimi göstermez canım inş ikinciye sağlıklı bi gebeliğin olur merak etme. Yalnız boş gebelik embriyodaki kromozom bozuklukları sebebiyle olur. Bu durumda da sadece senden değil eşinden de kaynaklı birşey olabilir. Senin değerlerin zaten güzelmiş sağlıklı beslenip folik asit almaya başla ama eşinin de yediklerine içtiklerine dikkat ettir. Mesela sigara, alkol kullanıyorsa bırakabilir. Kasık bölgesini radyasyondan uzak tutabilir. Sperm güçlendirici bitkisel kürler uygulayabilirsin.

Boş geneliğin belirtileri neler arkadaşlar??

Merhaba canim. Ablamda bos gebelik yasadi. Kurtaj oldu. Cok sukur sonra tekrar hamile kaldi saglikli bir bebegimiz oldu. Rabbim insallah sizede hayirli birzamanda hayirli bir evlat nasip eder. Hic kafana takma olumsuz dusunme. Allah yardimcin olsun :)

merhaba kızlar bende 4 senelik evliym 1,5 sene önce boş gebelik yaşadım şuan yine 4 haftalık hamileyim 22 ağustosta kalp atışlarını dinlicez inşallah ama çok korkuyorum tekrar aynı şey olur diye Allah yardımcımız olsun...

eğer boş gebeliğin nedeni sadece o gebeliğe özel genetik kodda hata oluşması ise, hayır tekrarlamaz. ama benimki gibi genetik trombofili iseniz ve haberiniz yoksa siz farkedip de tedavisini olana kadar maalesef defalarca tekrarlar.

trombofili ne demek ?kürtajdan sonra parça labaratuvara gönderildi normal dendi herşey.polikistik over hastasıyım ben sizin ne gbi bi rahatsızlığınız var

trombofili ne demek ?kürtajdan sonra parça labaratuvara gönderildi normal dendi herşey.polikistik over hastasıyım ben sizin ne gbi bi rahatsızlığınız var
Trombofili kanda pihtilasma bozuklugu demek. Basit bir kan testiyle anlasilabiliyor ama ozellikle bu rahatsizligi aratmak istediginizi soylemeniz gerekiyor, yoksa en az 3 basarisiz gebelik olmadan bu testi yaptirmak doktorlarin akillarina gelmiyor.
Kanda pihtilasma bozuklugu olunca yani kaniniz gerektigi kadar sivi olmayinca bebeginizi gebeligin ilk gununden itibaren besleyemiyorsunuz. Kilcal damarlar araciligiyla beslenip buyumesi gereken bebeginiz, besinsiz kalip hayata tutunamiyor ve dusuyor ama gebelik keseniz buyumeye devam ediyor, sizde bos gebelik yuzunden kurtaj olmak zorunda kaliyorsunuz.

Trombofili kanda pihtilasma bozuklugu demek. Basit bir kan testiyle anlasilabiliyor ama ozellikle bu rahatsizligi aratmak istediginizi soylemeniz gerekiyor, yoksa en az 3 basarisiz gebelik olmadan bu testi yaptirmak doktorlarin akillarina gelmiyor.
Kanda pihtilasma bozuklugu olunca yani kaniniz gerektigi kadar sivi olmayinca bebeginizi gebeligin ilk gununden itibaren besleyemiyorsunuz. Kilcal damarlar araciligiyla beslenip buyumesi gereken bebeginiz, besinsiz kalip hayata tutunamiyor ve dusuyor ama gebelik keseniz buyumeye devam ediyor, sizde bos gebelik yuzunden kurtaj olmak zorunda kaliyorsunuz.
saol canım cevap verdiğin için...benm doktorum bir kaç test yaptı protein S ve C eksikliği biraz düşük çıktı coraspin kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum sanırım dediğin bu inşallah tekrar yaşamam 22 temmuzu bekliyorum...sen ne durumdasın bebeğin varmı kaç senelik evlisin...

Bende yaşadım 2 ay korundum ondan sonra sağlıklı gebelik yaşadım. Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

saol canım cevap verdiğin için...benm doktorum bir kaç test yaptı protein S ve C eksikliği biraz düşük çıktı coraspin kan sulandırıcı ilaç kullanıyorum sanırım dediğin bu inşallah tekrar yaşamam 22 temmuzu bekliyorum...sen ne durumdasın bebeğin varmı kaç senelik evlisin...
coraspin'le telafi edilebilecek düzeydeymiş demek ki senin protein c ve s eksikliğin. benimki ciddi derecede düşük çıkmıştı, gebeliğimin ilk 30haftası boyunca her gün coraspin kullandım, ilave olarak clexane 0,4 kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. yine aynı şekilde iğneyi de ilk günden doğuma kadar her gün yapmam gerekiyor. 3 sene bitti evliliğimde, bu 3.hamileliğim ama 5.çocuğum. ikinci gebeliğimde ikizleri birkaç hafta arayla kaybetmiştim, bu gebeliğimde de çocuklardan biri 3.ayı geçemedi ama maşallah şimdi diğer çocuğum karnımda sağlıkla büyüyor.

İki boş gebelik geçirdim 2 yıl süresince bir kere kürtaj olmak zorunda kaldım 3.yıl tam artık aşılamaya karar vermiştim ki hiçbirşeye gerek kalmadan hamile kaldım hamileliğim boyunca pıhtılaşma için hibor iğne kullandım. Şu an 4,5 aylık sağlıklı bir oğlum var. Hep söylüyorlardı düşünmeyi bırakınca oluyor diye içinizi ferah tutmaya çalışın herşeyin bir zamanı var.

İki boş gebelik geçirdim 2 yıl süresince bir kere kürtaj olmak zorunda kaldım 3.yıl tam artık aşılamaya karar vermiştim ki hiçbirşeye gerek kalmadan hamile kaldım hamileliğim boyunca pıhtılaşma için hibor iğne kullandım. Şu an 4,5 aylık sağlıklı bir oğlum var. Hep söylüyorlardı düşünmeyi bırakınca oluyor diye içinizi ferah tutmaya çalışın herşeyin bir zamanı var.
Canım bende trombofili paneli yaptırdım fakat sonuca göre kimi doktor iğne kullan diyor kimi gereksiz diyor ne yapacağımı şaşırdım gebe kalınca

Back
X