• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bos gebelik mi gec dollenme mi ?lutfen fikirlerinize ihtiyacim var:(

NXIXLXSXAH

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2007
307
14
296
Bursa
Arkadasşlar en son 13 nisanda hastalandım cocuk ıstıyorduk ve korunmayı bıraktık.beklenen regli tarıhım 11 mayıstı .3 gün gecınce test yaptım ve pozitif cıktı hemen kanda da baktırdık evet hamileydim.bu sefer erkenden dr a kosturmamaya nıyetlıydım adet tarihime göre bugun tam 8+3 gebelik haftasındaydım fakat yine bugün ultrasonda gebeliğim 5 haftalık gözüktü.kese var ama bebek görünmüyordu.vajınal bakmasını rica ettim drdan vajınalde bakıldı ama sonuc aynı ..kese var bebek veya ona dair bir emare yani kalp atısı yok.dr gec dollenme olabilecegını 10 gun sonra kontrole gelmemi söyledi fakat arkadaslar gec döllenme olmus olsa idrar testinde hemen adetin 3. Günü hcg cıkar mıydı?bunu dra soylediğimde hımmm o durum boş gebeliği dusundurucu dedi .10 gun sonra görüşmek üzere yanından ayrıldık.kanda hcg degerimede bakıldı az once tlf acıp öğrendim 10 binin uzerinde cıktı.boş gebelikte bu kadar yuksek bır deger olur mu acaba?su idrar testi pozitif cıkmasa kesin gec döllenme dıyecektım cunku adetlerim oldu olası cok duzensiz ama bu durum beni karamsarlıga itti.varsa tecrubeleriniz ve fıkırlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim:(

canım umarım gebesindir... benim gebeliğim geç döllenme olmuştu... şuan tatlımı tatlı 10 aylık kızım var... 12 ekim adet tarihimdi ama ultrasonda hiç bir zaman adetime göre tutmadı tam 2 hafta geride gözüküyordu üstelik kan testimi adet tarihinden 3 gün sonra yaptırmıştım ve 107 çıkmıştı ama ultrasonda 2 hafta geriden gittim hep doğumuda o şekilde oldu dr bazen sperm yumurtayı geç döllüyor olabilir demişti

Iki hafta sanirim normal kabul ediliyormus benim baya geriden gidiyor.ins yanilirim ama bende bos gebelik olasiligina inanmaya basladim malesef:(

Son regl tarihim 14 Nisan şuan 8+3 gebe olmam gerek ama 2 haftadır doktor keseyi ve yolk kesesini görüyor ve herşeyin olması gerektiği gibi ultrasyonda da kesenin 7 haftalık gözüktüğünü ama bebeğin görünmediğini söylüyor. Dün doktora gittiğimde 2. bir kese ve yolk kesesi görüldü. Bu kese ilkinden daha küçük yeni gördükleri için daha geç döllenme olmuş dedi. 2 hafta daha bekleyeceğiz. Artık ilk keseden çok ümidim yok doktor belki kendini gizliyordur falan diyor ama ümit etmektende yoruldum her hafta gidişimde büyük bir üzüntüyle geri dönüyorum. Tüm ümidim 2. kesede böyle bir durum yaşayan ya da bilgisi olan var mı ilk gebeliğim ne olacak bilmiyorum doktorlarda bir şey söyleyemiyor. Kan tahlillerimde beta hcgmde normal olarak artıyor. Boş gebelik olsa düşmesi gerekmezmiydi. Cuma günü tekrar kan verecem. Artık kendimi hamile gibi bile hissetmiyorum. Nerdeyse tüm belirtilerim yok oldu ama çevremdekiler bu belirtilerin çoğununda psikolojik olduğunu kafama takmamamı söylüyor. Neye inanacağımı ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardım edin çok kötüyüm çok mutsusuzum. :43: :43: :43:

arkadaşlar sonuçlarınız ne oldu. aynı durumu yaşayanlara fikir vermek için paylaşırmısınız. benim de geç döllenme ihtimalim yok diyorum, 28. gün kanda 329 çıktı. sonra 5. haftada 5 mm minicik bir kesecik.. sonra altıncı haftada yolk kesesi. 7. ve 8. haftada bebek hala yok. sonra 8. haftanın sonlarına doğru boş gebelik bu alıncak diye son kontrole gittiğimde bir minik oluşum göründü ancak bu sefer de kalp atışı yok. yolk kesesi 7 mm imiş ve normalden büyükmüş doktor her halikarda sağlıksız bir gebelik dedi. hiç bir gebelik belirtim de olmadı göğüs hassasiyeti dışında. şşimdi salı günü yani 3 gün sonra kürtaj bekliyorum. sizlerin sonuçları nelerdir.

arkadaşlar sonuçlarınız ne oldu. aynı durumu yaşayanlara fikir vermek için paylaşırmısınız. benim de geç döllenme ihtimalim yok diyorum, 28. gün kanda 329 çıktı. sonra 5. haftada 5 mm minicik bir kesecik.. sonra altıncı haftada yolk kesesi. 7. ve 8. haftada bebek hala yok. sonra 8. haftanın sonlarına doğru boş gebelik bu alıncak diye son kontrole gittiğimde bir minik oluşum göründü ancak bu sefer de kalp atışı yok. yolk kesesi 7 mm imiş ve normalden büyükmüş doktor her halikarda sağlıksız bir gebelik dedi. hiç bir gebelik belirtim de olmadı göğüs hassasiyeti dışında. şşimdi salı günü yani 3 gün sonra kürtaj bekliyorum. sizlerin sonuçları nelerdir.
Sizi üzmek istemem, belki siznki farklı olur ancak benim gebeliğimde de her gittiğimde en az 2 hafta geriden geliyordu, hep geç döllenmedir diye umut ettik. En son bebeği ve kalp atışını dahi gördük ancak kanamam başlamıştı 2gün sonra bebeğimi düşürdüm ve kürtaj oldum...ama bir arkadaşımında gep 2hafta geriden geliyordu şuan 8aylık hamile oyüzden bence sağlıksız olduğunda bebek kendini atıyor, sağlıklıysa devam ediyor. Hakkınızda hayıtlısı olsun.

Canım umutlandirmak istemem ama benim idrar testinde pozitif çıktı kan testinde negatif çıktı olma ihtimali yok dedi değerlerin çok düşük dedi başka bir yerde yaptırdım 6 haftalik hamile sin dediler tek bir yere gitme başka bir doktora daha görün bence geç dollenmedir

kızlar benimde adetim en son 11 ekimdi.hala adet olmadım.idrarda çift çizgi çıktı.kanda degerim 165. geçen hafta doktora gittik normal hesaba göre 6 haftalık hamile olmam gerekiyor sanırım ama doktor keseyi göremedi..geç döllenmemidir yoksa dıi gebelikmidirya.dualarınızda unutmayın.

Arkadaşlar selam yardımcı olurmusunuz geçen ayin 25 kimyasal düşük yaptım 3 haftalikti kendiliginden düştü ocağın 3 de yıkandım 22 ocakta adet olmam gerekiyordu ama olmadim kasılmalar var 4 gündür belim de ağrı evde dün test yaptım negatif çıktı geç döllenme olasılığı varmıdır sizce

merhaba arkadaslar sımdıden tsk ederm uzun olacak ama ne olur yardım et ben adetıme 1 gun kala aksamdan ılk testımı yaptım once cok cok gorunmeyecek kadar sılıktı sonra 20 25 dk ıcınde daha da belırgınlestı bu cızgı,adetım 2 gun gectıkten sonra sabah ac karnına ıdrar testımın 2.sını yaptım 2 numaralı resimde de görüldüğü gibi beyaz çizgi belirdi yaklaşık 20 dk sonra kırmızılık oluşmaya başladı ve asıl sorum şu:bugun adetımın gecmesının 4.gunu kan testı yaptırmaya karar verdım ve bugun sabah kan testı yaptırdım durum negatıff :KK43:(( doktor bana yok gebelık dedı degerımı sordum bana 0 deyıp gnderdı her 2 testımde mı yanlıs ve 1 hafta sonra gel adet olmassan belkı kucuktur kana gecmemıs olabılır dedı eve geldım ve yaptıgım testlerden degılde eczaneden degısık bır marka aldım ve tekrar yaptım durum cok cok sılık olan bır cızgı var gibi boyle bıse olabılır mı bbgn cok kucukse olur dıolar..lutfen yardımcı olun arkadaslar

index.php
index.php
index.php

sızden de bılgı almak ıstıyorum smdıden cok tsk ederm

merhaba arkadaslar sımdıden tsk ederm uzun olacak ama ne olur yardım et ben adetıme 1 gun kala aksamdan ılk testımı yaptım once cok cok gorunmeyecek kadar sılıktı sonra 20 25 dk ıcınde daha da belırgınlestı bu cızgı,adetım 2 gun gectıkten sonra sabah ac karnına ıdrar testımın 2.sını yaptım 2 numaralı resimde de görüldüğü gibi beyaz çizgi belirdi yaklaşık 20 dk sonra kırmızılık oluşmaya başladı ve asıl sorum şu:bugun adetımın gecmesının 4.gunu kan testı yaptırmaya karar verdım ve bugun sabah kan testı yaptırdım durum negatıff :KK43:(( doktor bana yok gebelık dedı degerımı sordum bana 0 deyıp gnderdı her 2 testımde mı yanlıs ve 1 hafta sonra gel adet olmassan belkı kucuktur kana gecmemıs olabılır dedı eve geldım ve yaptıgım testlerden degılde eczaneden degısık bır marka aldım ve tekrar yaptım durum cok cok sılık olan bır cızgı var gibi boyle bıse olabılır mı bbgn cok kucukse olur dıolar..lutfen yardımcı olun arkadaslar

index.php
index.php
index.php

sızden de bılgı almak ıstıyorum smdıden cok tsk ederm
Canim test silik de olsa pozitif görünüyor.belli aralıklarla yapmışsın çizginin belirginlesmesi lazımdı zamanla.kimyasal gebelik olabilir.ya da adet döneminde de progesteron arttığı için de böyle çıkmış olabilir.doktorun dediği gibi bekle bakalım belki geç oluşan bir gebelik tir.

Canim test silik de olsa pozitif görünüyor.belli aralıklarla yapmışsın çizginin belirginlesmesi lazımdı zamanla.kimyasal gebelik olabilir.ya da adet döneminde de progesteron arttığı için de böyle çıkmış olabilir.doktorun dediği gibi bekle bakalım belki geç oluşan bir gebelik tir.
ıns cnm ama kımyasal gebelık olsa grebılırım ddı ama ne bılım ıns gec dollenmedır

elif1996 elif1996 inşallah hamilesin dir. Hayırlısı olsun akışına bırak çok düşünmemeye çalış.Stres yaptıkça adet olacağın varsa da olmazsın..Bilirim beklemenin ne olduğunu..

Adetim 5 gün geçti kan değeri 3.7 gebelik var mı acaba
cnm ıns yardımcı olur bu sana olabılır ıns neden olmasın degrlerın yukselebılır :)
Gebelikte Beta hCG Düzeyleri

Adetleri düzenli olan ve tek gebeliği olan kadınlarda son adet tarihinden sonra gebelik haftalarına göre ortalama BhCG düzeyleri (referans değerleri):

3 Hafta: 0-5 mIU/ml

4 Hafta: 5-426 mIU/ml

5 Hafta: 18-7340 mIU/ml

6 Hafta: 1080 – 56500 mIU/ml

7/8 Hafta: 7650 – 229 000 mIU/ml

9/12 Hafta: 25700 - 288 000 mIU/ml

13/16 Hafta: 13 300 – 254 000 mIU/ml

17/24 Hafta: 4060 – 165 400 mIU/ml

25/40 Hafta: 3640 – 117 000 mIU/ml

Doğumdan 4-6 hafta sonra Beta hCG düzeyi 5 mIU/ml' nin altına iner.

BhCG gebe olmayanlarda 5 mIU/ml' den küçük, postmenopozal kadınlarda 9,5 mIU/ml' den küçük değerlerdedir.

cnm ıns yardımcı olur bu sana olabılır ıns neden olmasın degrlerın yukselebılır :)
Gebelikte Beta hCG Düzeyleri

Adetleri düzenli olan ve tek gebeliği olan kadınlarda son adet tarihinden sonra gebelik haftalarına göre ortalama BhCG düzeyleri (referans değerleri):

3 Hafta: 0-5 mIU/ml

4 Hafta: 5-426 mIU/ml

5 Hafta: 18-7340 mIU/ml

6 Hafta: 1080 – 56500 mIU/ml

7/8 Hafta: 7650 – 229 000 mIU/ml

9/12 Hafta: 25700 - 288 000 mIU/ml

13/16 Hafta: 13 300 – 254 000 mIU/ml

17/24 Hafta: 4060 – 165 400 mIU/ml

25/40 Hafta: 3640 – 117 000 mIU/ml

Doğumdan 4-6 hafta sonra Beta hCG düzeyi 5 mIU/ml' nin altına iner.

BhCG gebe olmayanlarda 5 mIU/ml' den küçük, postmenopozal kadınlarda 9,5 mIU/ml' den küçük değerlerdedir.

TESK ederim cnm. Herşeyin hayırlısı artıkbekleyip gorcez

Back
X