• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Borderline mıyım?

Cynthia24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
118
3
98
31
Öncelikle herkese merhaba. 23 yaşındayım ve buraya yazıyorum çünkü bunları anlatabilecek hiçkimsem yok. Kalmadı. Herkesi kendimden uzaklaştırdım ve düşüncelerle boğuluyorum.

Kendimi bildim bileli hep içinde fırtınalar kopan ama dışarıya gülücükler saçan bir insan oldum. Çocuk yaşta tacize uğradım aileme bile anlatmadım.(sebebini bilmiyorum yaklaşık 6 yaşındaydım) Küçüklüğüme baktığımda kimse tarafından sevilmeyen, arkadaş ortamından dışlanan ve aile içinde problemleri olan bi çocuk görüyorum. Öyle ki seneler sonra bile hatırladığım bir şey var. Oyuncak beşiğimin üzerine tükenmez kalemle "anne baba nolur beni affedin çünkü ben kötü bir kızım" yazmış olmam.(neden böyle bişey yaptığımı bilmiyorum) Zor bir hayat yaşadım erken yaşta çalışmaya başladım. Sevgililerim oldu aldatıldım terk edildim. Hamile kaldım çocuk aldırdım. Alkol kullandım. Dibine kadar içtim. Hala sigara kullanıyorum. Çok yakın iki arkadaşım vardı kendimden uzaklaştırdım. Erkek arkadaşım terk etmek üzere. Piskoloğa zor bir karar alıp gittim. Çünkü artık dayanamıyordum. Olur olmaz şeylere ağlama nöbetleri. En ufak şeylerde aşırı öfkelenmem. Durduk yere içime düşen terk edilme korkusu. Yalnız kalma korkusu. Bir gün sevgilimden ayrılmak istedikten 2 saat sonra yalvarıp beni bırakma demelerim.(ilk ve son değil çok yaptım) Etrafımdaki herkesi kırmam. Erkek arkadaşımı intihar etmekle tehdit etmem. Sürekli intiharı düşünmem ve deneme çabalarım..Ve daha birçoğu.. Piskoloğun tanısı depresyondan ibaretti. Fakat hiçbirşeyi bu kadar detaylı konuşmamıştık. Geçtiğimiz günlerde yine erkek arkadaşımla tartışırken bana söylediği bir söz oldu. "Sen iki farklı kişi gibi davranıyorsun." Bunjn üzerine çok araştırdım. Böyle olmak istemiyorum. Erkek arkadaşım bile bi sorunum olduğuna inanmıyor. Fakat ben öyle hissetmiyorum.. Ama eğer borderline isem bilmek ya da bilgi almak istiyorum.
Uzun olduysa affedin. Düşüncelerinize ihtiyacım var..

Son düzenleme:
Psikolojik rahatsızlığın olduğu kesin. Bu yüzden adından çok, tedavisine önem verip bir psikiyatr ile görüşmelisin.

Anlattıklarınızdan yola çıkarak borderline değilsiniz diye düşünüyorum çünkü yaşadıklarınız aşırı uç şeyler değil fakat borderline bu kadar basit bir hastalık değil. Çocuk yaşta tacize uğramanız kötü bir durum keşke ailenize söyleseydiniz şu an durumunuz böyle olmazdı en azından gerekli psikolojik tedaviyi görürdünüz. Bilinçaltınıza bu talihsiz durum yerleştiği için bunları yaşamanız aslında normal olabilir. Psikoterapi almanızı öneririm psikiyatr tarafından size verilen antidepresanların yanında..

Anlattıklarınızdan yola çıkarak borderline değilsiniz diye düşünüyorum çünkü yaşadıklarınız aşırı uç şeyler değil fakat borderline bu kadar basit bir hastalık değil. Çocuk yaşta tacize uğramanız kötü bir durum keşke ailenize söyleseydiniz şu an durumunuz böyle olmazdı en azından gerekli psikolojik tedaviyi görürdünüz. Bilinçaltınıza bu talihsiz durum yerleştiği için bunları yaşamanız aslında normal olabilir. Psikoterapi almanızı öneririm psikiyatr tarafından size verilen antidepresanların yanında..

Teşekkür ederim düşüncelerin için. Kendi kedime tanı koymak istemiyorum ama borderline ı araştırdığımda bütün belirtilerin bende de olduğunu görmüştüm. Umarım doğru değildir..

Teşekkür ederim düşüncelerin için. Kendi kedime tanı koymak istemiyorum ama borderline ı araştırdığımda bütün belirtilerin bende de olduğunu görmüştüm. Umarım doğru değildir..
En iyi psikiyatr veya psikolog bilebilir herkes kendine teşhisi koysa ne gerek vardı doktorlara? :-)

Terapi al mutlaka canım faydası olacaktır ilaçta yardım eder beraberinde.
Tam teşhis nedir dr un söyler ama bence etiketler önemli değil her türlü ruhunu iyileştirmen lazım yani teşhislere aldırma çok fazla sadece tedavine odaklan.

Terapi al mutlaka canım faydası olacaktır ilaçta yardım eder beraberinde.
Tam teşhis nedir dr un söyler ama bence etiketler önemli değil her türlü ruhunu iyileştirmen lazım yani teşhislere aldırma çok fazla sadece tedavine odaklan.

Terapi nasıl oluyo. Hiçbir fikrim yok..

Terapi nasıl oluyo. Hiçbir fikrim yok..
Yaşadığın şehirde psikiyatrist ve psikolog olan bir dr bulursan iki ayrı dr gitmemiş olursun.
googledan araştır bu iki dr arsındaki farkı ve terapiyi bence maddi imkanın varsa boşa bekleme canım.

Back