Borcu Olanlar Dertleşelim..

suefsan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2013
1.417
2.323
Borcu olanlar nelere borç oduyorsunuz..nelerden odun veriyorsunuz..bu borçlar bitermi...

biter elbet dikkatli olunursa biter tabi ki borç üstüne borç yapmadan biter

kredi kartım geçen kış 2300 ü bulduydu... maaşımın iki katından fazla... asgarisini ödeye ödeye bir türlü kapayamadım ana borcu.... nihayet geçen ay kartın 2000 tlsini kapadım.... asgarisini ödemekli olmuyor bu iş... iki yılda 1000 tl faiz ödemişim yazık günah valla.... gene 300 ü kaldı. 3000 lirada taksidim var.... insanlık için küçük benim gibi gariban için büyük bir borç :) sene sonuna kadar onu kapamaya çalışıcam yemicem içmicem gezmicem giymicem :) seneyede full birikim yatırım....

Benim 30 bin tl borcum var.
kredi borcu
ne yaptın derseniz hiçbir şey.
ne düğün ne bişey
eve eşya aldım evlenirken kredi kartıyla
sonra kredi kartına 7000 tl borç oldu diğer karta da 3000 tl birine de 700 tl
işte nakit çeke çeke..
sonra gittim kredi çektim (zaten 1 kredim vardı) hepsini kapattım.

şimdi kredi kartı kullanmıyorum.
30 bin çekmiştim 37 bin olarak geri ödeyeceğim.
8 taksit yatırdım ayda 1100 tl

maaşım 2500
600 tl de kira veriyorum.
işte geride kalanlarla fatura yatırıyorum falan
şu an yine avans hesaptan kullandım 3000 tl içerideyim

maaş + 2000 tl alacağım prim gibi bişey var.
o biraz toparlar beni inşallah..

3 senedir deli gibi borç ödüyorum ve bitmiyor.
ne evim ne arabam ne takı ne altınım var.
öyle boş boş ödüyorum.

Benim 30 bin tl borcum var.
kredi borcu
ne yaptın derseniz hiçbir şey.
ne düğün ne bişey
eve eşya aldım evlenirken kredi kartıyla
sonra kredi kartına 7000 tl borç oldu diğer karta da 3000 tl birine de 700 tl
işte nakit çeke çeke..
sonra gittim kredi çektim (zaten 1 kredim vardı) hepsini kapattım.

şimdi kredi kartı kullanmıyorum.
30 bin çekmiştim 37 bin olarak geri ödeyeceğim.
8 taksit yatırdım ayda 1100 tl

maaşım 2500
600 tl de kira veriyorum.
işte geride kalanlarla fatura yatırıyorum falan
şu an yine avans hesaptan kullandım 3000 tl içerideyim

maaş + 2000 tl alacağım prim gibi bişey var.
o biraz toparlar beni inşallah..

3 senedir deli gibi borç ödüyorum ve bitmiyor.
ne evim ne arabam ne takı ne altınım var.
öyle boş boş ödüyorum.

borca batmak çok kolay valla... bir an kontrol kaybedilse toparlanılamıyor..... bende bir 20 bin yemişimdir :KK43: hala borcum var.... son 3300 tl.....

borc mu dedınız, benı mı cagırdınız:) 8 yıl 4 ay daha odeyecegım ev borcum var(125bın kadar). Ayda 1280 odedıgım(3 yılıvar) araba borcumvar. 5 senelık evlıyım ama evlenırken mecburen aldıgım esyalar mahvoldugu ıcın bırıktırdıgım para bulasık makınesı ve buzdolabını degıstırmeye yettı anca.Uzerıne bır de esımın gazıyla salonu degıstırınce(salon esyalarımda mahvolmustu) toplam borc dagları astı. Ayın sonunu ucu ucuna getırıcem sanırım en azından esya borcu bıtene kadar. Evlenırken borc batagında evlenıp sonra hep borc odeyınce bagımlılık yapıyomus demekkı:)

4 yıllık evliyim. Kredi çekip evlendik. Çocuk oldu hamileyken işten çıkarıldim gene kreid çektik. Şu an tek maaş ev kira, ay kredi kartıyla ancak dönüyor. Onunda asgarisini odeyebiliyoruz.

Bir çocuğum var Allah onu mahrum etmesin bir şeyden. Onun dışında borç bitene kadar yemeden , içmeden, gezmeden, okumadan her şeyden feragat ediyoruz. Sağlığımız yerinde çok şükür, bin şükür. İlla ki geçecek. Ama zor , bazen çok bunalıyorum.

Eşim diyor ki bu dönemde bana destek olman en büyük zenginlik. Çok şükür. Bir lokma kul hakkı yemedik.

Kredi kelimesini duyunca tüylerim diken diken oluyor artık.

Geçer inşallah bugünlerde.

4 yıllık evliyim. Kredi çekip evlendik. Çocuk oldu hamileyken işten çıkarıldim gene kreid çektik. Şu an tek maaş ev kira, ay kredi kartıyla ancak dönüyor. Onunda asgarisini odeyebiliyoruz.

Bir çocuğum var Allah onu mahrum etmesin bir şeyden. Onun dışında borç bitene kadar yemeden , içmeden, gezmeden, okumadan her şeyden feragat ediyoruz. Sağlığımız yerinde çok şükür, bin şükür. İlla ki geçecek. Ama zor , bazen çok bunalıyorum.

Eşim diyor ki bu dönemde bana destek olman en büyük zenginlik. Çok şükür. Bir lokma kul hakkı yemedik.

Kredi kelimesini duyunca tüylerim diken diken oluyor artık.

Geçer inşallah bugünlerde.
bıtmese benım bıtmezdı...darısı sıze...tam 12 yıl...ev degil araba degil...uzun mevzu...kefillik gibi birşey diyeyım...massımın buyuk kısmını almadım...borcu borcla kapattım ama sukur daha yenı bıttı...ıns sizde uzmeyın tatlı canınızı

bıtmese benım bıtmezdı...darısı sıze...tam 12 yıl...ev degil araba degil...uzun mevzu...kefillik gibi birşey diyeyım...massımın buyuk kısmını almadım...borcu borcla kapattım ama sukur daha yenı bıttı...ıns sizde uzmeyın tatlı canınızı
Ah gözünüz aydın. Çok sevindim. Niye sevindim ; yaşamasam bilmezdim , anlayamazdim o sıkıntıyı. Kendimden biliyorum ama.
Rabbim beterinden korusun neler var.
Tekrar gözünüz aydın. Hafiflemissinizdir.

Ah gözünüz aydın. Çok sevindim. Niye sevindim ; yaşamasam bilmezdim , anlayamazdim o sıkıntıyı. Kendimden biliyorum ama.
Rabbim beterinden korusun neler var.
Tekrar gözünüz aydın. Hafiflemissinizdir.
hemde nasıl...tum calışma arkadaslarım ev borcu oderken araba borcu oderken en azından birşey sahıbı oldular...ben bosu bosuna borc odedım...neyse vardır bundada bir hikmet...eşim ıyı saglıgım yerınde cocuklarım ıyı..buda ımtıhanım olsun dedım artık...Rabbım varya duşmanım yok ama duşmanım olsa bile kimseyı borclu edıp uykusuz geceler geçirtmesin...

hemde nasıl...tum calışma arkadaslarım ev borcu oderken araba borcu oderken en azından birşey sahıbı oldular...ben bosu bosuna borc odedım...neyse vardır bundada bir hikmet...eşim ıyı saglıgım yerınde cocuklarım ıyı..buda ımtıhanım olsun dedım artık...Rabbım varya duşmanım yok ama duşmanım olsa bile kimseyı borclu edıp uykusuz geceler geçirtmesin...
Kocaman bir amin.
Bundan sonrası güzel olur sizin içinde.
Daha kıymetli olur kazancınız hem. İyi ki yaşadık da zor durumlardaki insanların halini de bir nebze anlayabildik diyorum bazen çünkü yaşanmadan gerçekten anlaşılmıyor .
Bizim kredi borcu da 30 ay kaldı sanırım. Bitince rahatlayacagiz inşallah.

Kocaman bir amin.
Bundan sonrası güzel olur sizin içinde.
Daha kıymetli olur kazancınız hem. İyi ki yaşadık da zor durumlardaki insanların halini de bir nebze anlayabildik diyorum bazen çünkü yaşanmadan gerçekten anlaşılmıyor .
Bizim kredi borcu da 30 ay kaldı sanırım. Bitince rahatlayacagiz inşallah.
hadı ıns...ben bu konuya kac yıl once acmısım...zaman nasıl gecmıs...ıns darısı sıze

Kalan son altinlari bozdurup kredi kartina yatiracagiz. 7000 tl borc var. Bunun disinda araba kredimiz var. Akilli bir is mi yapiyoruz onu hic bilmiyorum. Odedikten sonra bir daha kredi karti ile alisveris yapmayacagimiza soz verdik.

13 bin bir karta 2 bin baska bir kredi kartına borcum var. Birde ev krediniz aylık bin küsür :KK73:öde öde bitmiyor

X