Borçlarım ile kafayı yemek üzereyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Borçlarını bi şekilde 50000 TL seviyesine indirip, tek bir yere borçlan ve kartlarını kapat. Eğer takibe düşmeden söylediğim seviyeye indiremezsen, çok daha büyük sıkıntılar yaşarsın. Allah yardımcın olsun :dua::dua::dua::dua::dua:
Devlet memuruysa ve icra gelirse kuruma da bilgi geliyor. Amiri çağırınca aklı başına gelir belki.

Yaptığınız hataların bedeli bu. Ama hala yapmaya devam ediyorsunuz. Ne diyim Allahım sağlıklı düşünme yetisi versin size.
Şimdi, maaş aldığınız bankaya gidin, tüm borçlarınızı tek bir kredi ile ödemek istediğinizi söyleyin. Kredi çekerek tüm borçları kapatın. Maaş aldığınız banka olduğu için yeni kredi otomatik maaşınızdan çekilir zaten. Kredi kartlarınızı kapatın. Tek bir tane düşük limitli kalsın. Acil sağlık durumları vs. İçin.
Bunun dışında, evinizde yemek yapmaya başlayın. Sosyal hayatınıza ara verin. Yürüyüş yapın bol bol. Beyninize oksijen depolansın. Belki daha doğru düşünmeye başlarsınız. Erkek arkadaşlarınıza zerre para vermeyin, masraf karşılamayın. Sizi seven insan sizin yanınıza gelir zaten. Sizin borcunuz bu kadar çokken size para harcatan insan sizi sevmiyordur. Boşuna zaman kaybeymeyin.
Ha bir de, maaşınıza icra gelirse disiplin cezası alırsınız bunu da unutmayın. Kolay gelsin..

Yakında borçlardan hapse girer, haddinden fazla gezmelere , evde kalmayıp bol bol dışarda yemelerine sayarsın hapiste geçen zamanlarını.

Son beş yılda 20 senelik yemişsiniz.

Ne yapmanız lazım. Bir beş on sene gezmeyecek, evde yemek yapacaksınız. Şu ekonomiyle maaş zor yeterken siz birikim yapacaksınız. Ki hiç sanmıyorum. Üzerinize mal falan varsa satıp kapatabilirseniz ne ala. Allah akıl fikir versin.

Ben bazı insanların muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu düşünüyorum. Bu aralar etrafımda da böyle insanlar gördükçe kendimi sorgular oldum. Bende mi bir sorun var, maddi anlamda rahat durumda olmama rağmen bir şey alırken yine de düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı diye? Ne olur ne olmaz ülke ekonomisi bu haldeyken dikkatli harcama yapmak lazım.

Devlet memuruysa ve icra gelirse kuruma da bilgi geliyor. Amiri çağırınca aklı başına gelir belki.
O işin diğer kısmı, kuruma mecbur maaşından kesilmesi için yazı gelecek de, maalesef onlarca icralık olan personel var, amir hangi birini çağıracak? :KK43:

Arkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben
Öncelikle sakin ol, ben senden daha batık durumdayım :KK70: borçsuz olan da çok az insan vardır. Öncelikle gereksiz kıyafet ayakkabı vs almayı tamamen kes
Dışarıdan yemek tek kişi isen evde pişirmekle neredeyse kafa kafaya geliyor onu da çok abartmadan yap. Kredileri aksatma ama kredi kartlarının asgarisini ödeyip sadece birini kullan. Ek hesap allahın emri :KK70: ondan çıkmayı ben de öğrenemedim

Yakında borçlardan hapse girer, haddinden fazla gezmelere , evde kalmayıp bol bol dışarda yemelerine sayarsın hapiste geçen zamanlarını.
Taahhüt vermedikten sonra neden hapse girsin ki? Yapmış bir hata, hatta yapmaya da devam ediyor ama yanlış yönlendirmeyelim lütfen!

Hayatim biz sana tedavi ol diyoruz. Sen terapiye vereceğin parayi yine birileri seni sevsin diye onlara yediriyorsun. Gidişatın iyi değil. Tüm samimiyetimle söylüyorum çevrende yakin gördüğün bir arkadasin varsa 'kız arkadaşın' ona gidip bana psikolog araştıralım mi bana yardim et de, cok ciddiyim bak.

Bi de şey var bazı bankalar diğer banka kredilerinin ve borçlarını kapama karşılığı ile daha büyük bi kredi veriyolar. Borçlarını tek yere toplamayı da deneyebilrsin

Kesinlikle katılıyorum.burda çok şahit oluyorum cinsellik önemli cinsellik şöyle yok annen seni anlar o varken çekinme vs erkeklerin bukadar açık seçik düşkünlüğünü içeren sözler duymuyorum ama kadınlar daha fena ayrıca hala kıyafet alıyorum dışarda yiyorum diyorsanız diyecek birşey yok ayrıca kadınlar erkekleri erkekler kadınları ne münasebet apart kirası ödemek kendinizi bukadar basite almayin

Hala erkek arkadaşınız ile plan yaparken ek harcamalar yapma derdindesiniz ama...
Böyle o borçlar ödenmez ki, katlanmaya devam eder.
Harcamalarınızı en aza indireceksiniz, mümkünse temel setler için harcama yapacaksınız. Kredi kartlarının borcunu bitirip kapatacaksınız.
İşin özü ayağınızı yorgana göre uzatacaksınız.
Hem harcayayım hem borcunu ödeyeyim olmaz.

Konu sahibi borcum var diyorsun ve hala yok apart parasi, disarda yemekler gezmeler, kiyafet aliyorum diyorsun. Bu konu dalga gecmek amacli olabilir mi? Yoksa borc dururken, keyfimden de vazgecmem diyormusun gercekten? Oyleyse Allah akil fikir versin

Valla ben de para idaresi bilmem bu nedenle çok da kınmayacağım sizi. Ama bu böyle gitmez bir çözüm bulmanız gerek. Öncelikle gereksiz alışverişe borçlar azalana kadar dur deyin sonra yapabilirseniz tüm borçları tek kredide birleştirin ve onlar bitene dek asla kredi almayın. Zaten bir süre sonra kredi notunuz da düşecek ve yeni krediler alamayacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X