yolun acık olsn arkadasım ınsAllah hedeflerine ulasırsın ben de babamın bi borcu yuzunden bı kac aydır sıkısıgım bide tatıl paketi lastik falan derken bırıkıme ara verdm gıbı ınsAllah sonbaharda devam
bizimki tamamen bitmezde canım azalır ınsAllah bırıkıme ayırabılıyorum az olunca cunku bı taksıt bıtıyo oburu baslıyo eylulde mesela kasko var sıgorta var bılmemne habıre taksıtÇok sağol canım inşallah sende tüm borçlarını kapatıp birikimine devam edersin masraf borç hiç bitmiyor maalesef
bizimki tamamen bitmezde canım azalır ınsAllah bırıkıme ayırabılıyorum az olunca cunku bı taksıt bıtıyo oburu baslıyo eylulde mesela kasko var sıgorta var bılmemne habıre taksıt
cok sukur bız olabılıdgınce dıkkatlıyız esımde bende 2yıllık arac kredımız var bide ailemin kirasıyla kardesimin yurdunu oduyorum evımız kıra.bunlar harıcı ıste kredı kartını kullanıyoruz canımAllah kolaylık versn hepımızeAynen tam bitti derken yenileri başlıyor canım benimde amacım kredi kartlarını sıfırlamak kullacsksamda bir sonraki ay ödeyip sıfırlamak taksit yaptıkça artıyor borç birde kesinlikle kredi çekmek istemiyorum hiçbişey için gerçekten bıktım ödemekten
cok sukur bız olabılıdgınce dıkkatlıyız esımde bende 2yıllık arac kredımız var bide ailemin kirasıyla kardesimin yurdunu oduyorum evımız kıra.bunlar harıcı ıste kredı kartını kullanıyoruz canımAllah kolaylık versn hepımıze
Bugün için tek masrafım akşam yemeği gibi görünüyor, normalde evdeki stoklardan kullanmaya başlayacağım ancak bugün misafirim var ne yapsam bilemiyorum. Mantı alayım diyorum bakalım. Birde yarından itibaren evdeki malzemelerle ne kadar süre alışveriş yapmadan dayanacağız merak içindeyim:)
birkaç tavsiye de benden olsun o zaman :)
- kredi kartı ekstresinde o ay gelen tüm borcu kapatmaya çalışın. asgarisini ödeyerek daha büyük bir çıkmaza giriyor insan.
bunlar da benim planlarım.. haydi bakalım yalnız değilsin.. ben de ev eşyası alacağım birikim yapmam gerekiyor :)
- kredi ödemelerini 2 hafta öncesinden yapıyorum ben yani öyle denk geldi maaşımı daha erken alıyorum orda bile faizden bi indirim oluyor.
- tasarruflu ampul çok işe yarıyor, çaycı makinesi su ısıtıcılar gerçekten çok elektrik harcıyor bir yerde okumuştum.
- sezon sonu indirimlerini takip edebilirz
- ve en önemlisi alışveriş konusunda bir şeyi almayı istediğimizde sakince o mağazadan ayrılıp üzerine bir gün düşünmeliyiz gerek var mı ihtiyaç mı istek mi...
- ben cocuklarıma lcw den alışveriş yapıyordum hesaplı diye fakat sosyete pazarına bir gittim ki ihraç fazlası tişörtler 7,5 tl hem de çok çok kaliteli.. lcw de en az 15 tl hatta daha bile fazla..
- her avm ye gidişimizde dışarda yerdik çocuklarla geçen hafta dedim ki ev de hamburger yapayım size yarım kilo kıyma aldım bim den hamburger ekmeği çok da güzel oldu.. bayıldılar..
haa bir de kredi kartı borcumu şöyle kapattım.. her ay ekstrenin tamamını ödedim ve hemen bankayı arayarak limiti düşürdüm.. çünkü yer açıldıkça harcıyordum.. bence limit kişinin maaşını geçmemeli.. büyük bi harcama yapılacağı zaman hemen yükseltiyorlar limiti zaten.Selnurr
benimde hedefim yılbaşına kadar parça borçlardan kurtulmak
ev kredisini kısa sürede kapatmak.
Sağol canım hoşgeldin önerilerin akşam misafirleri için aklımda olacak eskidende annelerimiz bir dilim keki bile 2ye böler sofraya koyardı gönüller birolsun yeter aslında:)merhaba arkadaşım topiğin hayırlı olsun
bana çaya misaifr gelince evde ne varsa hemen yanına yakıştıryorum
pataes varsa 3-5 dal yeşillik ile salata
makarna varsa yogurtlu soslu yapıyorum, bazlama varsa tereyağda kızartıyorum
tatlı birşey için bisküvi puding araya 3-5 meyve
hem uygun oluyor hemde pratik
geçen ben de misafirime mantı aldım 1 kilo mantı 5 kişilik porsiyon çıkar dedi satan kadın. fakat mantının kilosu 35 tl..
misafir yemeğe geliyorsa eğer tavuklu bir fırın yemeği pilavı çorbası yanına bir meze gibi de düşünebilirsin ya da yarım kilo kıyma ile güzel bi köfteli menü çıkabilir.. tabi bu sadece bir tavsiye :)
kolay gelsiinnn
enerjiniz ne kadar güzel maşallah :)
ben ve çocuklarım ailemle yaşıyoruz memurum. ayrı kiralık bir eve çıkacagız inşallah ev bakıyorum.. o yüzden bu ara tasarrufa yöneldim.. topiğini takipteyim..:))
Maaşallah bereketli hatunlr...bozuk paralar birikiyosu satıcısı bana artık su getirmiycek topikin hayırlı olsun
Benim hedefim eylüle kadar dikkatli olmak çünkü kredi kartı taksitlerim eylül de bitecek, tekrar açılmak istemiyorum.
sadece tatili satın almak istiyorum, onu da çok abartmadan.
birikim sebebim oğlum eylül 2019 da anasınıfı olacak özel okul için en azından ne birkirse benim için kar.
bir kısmı peşin olursa okul taksitlerini daha uyguna getirmek.
kendi adıma şunlara özen gösteriyorum;
* akşam evde yemek fazla yaparsam , öğlen işyerine getiryorum, yemek çekimi arttıp marketten ufak tefek alıyorum.
*çay makinasını prizde bırkamıyorum, tatile giderken buzdolabı hariç çekiyorum fişini, suyu kapatıyorum.
*bulaşık , çamaşır tam dolmadan çalıştırmıyorum
* migros indirimi takip ediyorum
*gıda konusunda az az en iyilerini tercih ediyorum
*ihtiyacım kadar sebze alıyorum, bazen 3 kırmızı biber bazen 2 patlıcan ile sık sık alıp taze taze tüketiyorum
*benzinim kredi kartı kesimime yakın bittiyse az alıyorum, kesim sonrası ful alıyorum
*haftalık yemek programı yapıyorum o plandan şaşmıyorum,böyle olunca gereksiz bir alış veriş olmuyor
*dışarıda yemek yemeyi eskiye göre azalttım, hafta sonları tercih ediyoruz. 50-TL altında hesap gelmiyor. hafta içi 40 -tl'lik kırmızı et alıp kavurma yapıyorum yanına pilav ile 2 gün yiyoruz.
*gereksiz alış veriş yapmamaya özen gösteriyorum
*bana bir arkadaşım gelecek ise evdekileri değerlendiriyorum