borç harç sıkıntı ve hayatımın en zor günlerinden biri çaresizim

antikaynana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
116
0
46
Ankara
ewet çok çaresizim şu an o kadar kötüyüm ki ne yazacağımı bile bilemiyorum benim hayatı boyunca ağlamayan canım babam göz yaşı döktü çektiği kredi başına bela oldu krizle beraber işleri bozulunca ödeyemedi ve evimizi banka satmak üzere borcumuzu kapatmak için tek şansımız yazlığımızı satmak o da elden çıkmıyor ve ben aileme yardımcı olamyorum elim kolum bağlı eşimede söyleyemiyorum çünkü ailesinin duymasını istemiyorum sadece ağlıyorum zorluğu fırsat bilip evi ucuza kapatmaya çalışan akrabalarımız olduğu içinde tiksiniyorum

geçmiş olsun. inş. yakın zamanda sorununuzu çözersiniz. en azından yazlığı satma seçeneğiniz varmış. ve olmazsa fiyat düşürüp satarsınız. başka ne gelir elinizden. birdaha sefere alırsınız gene.

çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun..zamnında bizde yaşadık babam iflas etti evlerimiz satıldı olmadı yetmedi,babamın hergeçen gün gözümün önünde zayıfladığını görmmek sürekli içten içe çöktüğünü görmek annemin sıkıntıdan üzüntüden yataktan dahi çıkmadığını görmek inanın çok zor günlerdi..ne tekliflerle geldiler oturduğumuz evi annemin üzerine yapıp boşanın sende kaç buralardan dediler babama neler neler yaa zaten ezilen babamıı daha çok eziyorlardı,babamın arabasını ucuza almak isteyenler dediğiniz gibi oturduğumuz evi aynı şekilde..bize babama destek olduğumuzu gerekirse etrafımızda hiç akrabamız kalmasın çadırda kalalım ama hepimiz birlikte beraber olalım dedik..inan bu borçları nnasıl kapattı babam kendide hayret ediyor Allahım birlikteliğimizi bozmadığımız Allahıma güvenip yalnız ona sığındığımız için yardım etti bizlere..çok şükür şimdi emekli ve rahatlar... hiç morralinizi umudunuzu kaybetmeyin..babanızın yanında ona destek olduğunuzu gösterin... bir avukatla konuşun iyi bir avukat olsun dilli bankanın avukatı olursa daha iyi olur faizerini sildirip sadece ana parayı ve avukat parasını ödettirebilir böyle imkanları var..Allah babanızın yardımcısı olsun...

Allah kolaylik versin . bizim de basimiza geldi, babam iflas etmis ,oturdugumuz evi satmis, kucuk bir dukkanimiz vardi onu satmis dunyanin borcu vardi . eve hacize geleceklermis babam sabah soyledi . cok zor gunler gecirdik . Arsamiz vardi annemin ustune oldugu icin onu satamamis. daha sonra annem orayi satti. akrabalarin yardimiyla ,iyi olmayan bir semtten zar zor bir ev alabildik .annemin hic altini kalmadi borclara gitti. aldigimiz ev sobaliydi 1 ton komur alacak paramiz yoktu, torbayla aliyorduk. yemegimiz makarna , yumurtaydi. hepimizin maasi borclara gidiyordu , annem de bagkur emeklisiydi. gercekden cok zor .
babam oturdugumuz evi yari fiyatina satmis. daha once bize soylemis olsaydi o sIkIntIlari cekmemize gerek kalmazdi. ve evimizi o fiyata alan uzaktan akrabamiz evimize gelip giden insanlar . babamin borcu oldugunu ve anneme soyleyemedigini bildigi icin yari fiyatina almayi teklif etmis babam da satmis.akbabalar. 3-4 sene sonra dedemden kalan arsa satildi da tekrar ayni semtden ev aldilar, yazlik aldilar rahata erdiler. simdi annemin haberi olmadan bir elma bile almaz .. bence ailenize destek olmaya calisin verdiginiz 3-5 lira bile cok degerli olacakdir. esinize soyleyin kredi cekin ama aileninize yardimci olmaya calisin. aynisi bizimde basimiza geldigi icin ne durumda olduklarini anlayabiliyorum.

çok sağolun kızlar inanın boğazım düğüm düğüm kimseyle konuşamıyorum bile nası bu haldeyiz aklım almıyor inş bu darboğazdan kurtuluruz ama bizi yinede zor günler beklior nasihatleriniz yaşadıklarınız bana güç verdi aslında benim vereceğim 3 5 kuruş yaralarını sarar mı bilmiorum keşke bişeyler yapabilseydim

eşime söyleyip kredi çeksek ailesinin tepkisi ne olur bilmiorum bi laf işitmek ağır gelicek boynum bükülücek çook zor kızlar çook

banka eğer evi satışa çıkarsa ilk satışta %60ına ve ilk satışta alıcı çıkmazsa eviniz ikinci satışta %40ına satılır. bence bulup buluşturup borcu kapatın, üçe beşe bakmadan siz daha ucuza satın. banka satışa çıkarırsa çok zarar edersiniz.

Eşinizle bu durumu paylaşsanız ailesine söyler mi? Siz bilinmesini istemediğinizi söylemenize rağmen.
İnşallah en güzel şekliyle, hiç üzülmeden atlatırsınız.

tşk ederim cevabın için ne kadar sürede satışa çıkarır belli bir süre varmıdır ?biraz yardımcı olurmusun

Eşinizle bu durumu paylaşsanız ailesine söyler mi? Siz bilinmesini istemediğinizi söylemenize rağmen.
İnşallah en güzel şekliyle, hiç üzülmeden atlatırsınız.
paylaştım kimseye söyleme dedim ok dedi ama eninde sonunda duyulur hayırlısı olsun bi aylatsak hayrılısıyla başka şey istemiyorum artık

eşim haberdar oldu ailesine sölememesini rica ettim banka için gerekli para toparlandı bankaya yattı şimdi en azından evi satmak için bol vaktimiz kaldı biraz nefes aldık ama annemlerin kalan borçlar için bi süre maddi yardıma ihtiyaç duyacaklar işe girip destek olmak istiyorum umarım eşim bunuda anlayışla karşılar çok zor bu işler bi de işin içine damatlar falan girince insan utanıyor anlayın işte....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…