Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz: 10'uncu Yıl Marşı mı kaldı?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Bolu Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz okul müdürleri toplantısında, okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatını verdi. Yasağı savunan Cengiz, "Okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmamasını söyledim. Artık 10'uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023'de 100'üncü yıl marşını yazacağız" dedi.
Sitene Ekle
bolu-milli-egitim-muduru-yusuf-cengiz-10-uncu-yil-marsi-mi-kaldi--7208274.Jpeg

Bolu İl Milli eğitim Müdür Yusuf Cengiz dün Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan okul müdürleri toplantısında, okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmaması talimatını verdi. Yasak talimatının ardından Yusuf Cengiz bugün Dağkent Kıroğlu Eğitim ve sağlık Vakfı İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Aydın Baruş ile birlikte katıldı. Okula gelişlerinde ilkokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı tarafından karşılandı. Vali Baruş, mehteran takımındaki küçük öğrencilerle yakından ilgilendi.Konuşmaların ardından törende okulun halk oyunları ekibi ve mehteran takımı gösteri yaptı.

Öğrencilerin karnelerini Vali Aydın Baruş ile birlikte veren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, gazetecilerin sorusu üzerine 10'uncu Yıl Marşı'nı yasaklama kararının doğru olduğunu söyledi. Cengiz, "Okullarda 10'uncu Yıl Marşı'nın çalınmamasını söyledim. Artık 10'uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023'de 100'üncü yıl marşını yazacağız" dedi

http://www.milliyet.com.tr/bolu-milli-egitim-muduru-yusuf-gundem-2264147/

Tepeden tirnaga hepiniz ayni zihniyettesiniz ve hepiniz sahtekarsiniz !! Dinden imandan girer en buyuk gunaha sizler girersiniz !!

Adamin bir de gorevi kotuye kullanmaktan cezasi varmis norm fazlasi olan m.yard ek ders vermekten ve bu adami sirf hukumet yalakasi diye hala milli egitim muduru.Tepedeki ne ki ayaklardaki ne olsun.Birbirlerini tamamlamakla yukumluler.

Saçmalık! Bu ne yozlaşma ne yaa. Ülkemizin kurulmasının gelişmesinin müjdecisidir onuncu yıl marşı. Başımız dimdik söyleriz marşımızı.

istediklerini soylesinler nafile gelen nesilide Ataturk sevgisiyle yetistiriyoruz anıtkabire her gidisimde kalabalık o insanlar varken Ataturku unutturabilmek cok zor..

10.yıl marşının sözleri nasıl dokunduysa artık..:KK14:
Öyle de güzel bir Marştır halbuki, düğünlerde dahi çalınıyor ne mutlu bize, demir ağ kısmı sinirlendirmiş olmasın, kim ördü biz ördük:sinirli:

Öyle de güzel bir Marştır halbuki, düğünlerde dahi çalınıyor ne mutlu bize, demir ağ kısmı sinirlendirmiş olmasın, kim ördü biz ördük:sinirli:

Kendini bilmez oyle demisti degil mi ? Biz orduk demiragla diye...Asil sorun demesi degil buna sorgusuz sualsiz inanan buyuk potansiyeldeki guruh...O zaman da cehaletle ugrasiyordu Ataturk su anda hala en buyuk sorun cehalet ulkedeki iste...Atamin milli mucadele zamaninda demiryollari eksikligi sebebiyle savasin aylarca daha uzamasindan dolayi en cok onem verdigi gelismenin demiryollari oldugunu 1919dan itibaren olan tarihi saymiyorum diyen bunlar mi bilecek?
Agzi acik sekilde elleri cirpmaya hazir kita bekleyenler bilecek tabi...Halbuki bilseler Atam'in Cumhuriyetin ilaniyla elde avucta kisitli imkanlat varken su anki demiryollarini ordugunu ve demiryollarina verdigi onemi.Adina yazilmis arastirma kitaplarini..Ama bu kapi gibi yazilmis tarihe de Ingiliz usaklarinin yazdigi hayali tarih deyip ASILLARINI inkar ediyorlar....Bu zihniyetler icin mi ulkesi ugruna canini disine takmis diyorum.O zamanda varmis hala var malesef...

ben bazen türkü yerine marşı mırıldanıyorum.çok güzel ezgisi.hazımsızlığınızı anladıkta bu kadarda belli etmeyin.ahada yine youtube tan açıp dinleyesim geldi.3 yiğenim var ninni yerine 10.yıl marşını açıp dinleteceğim bundan sonra...

istediklerini soylesinler nafile gelen nesilide Ataturk sevgisiyle yetistiriyoruz anıtkabire her gidisimde kalabalık o insanlar varken Ataturku unutturabilmek cok zor..

Hayır, ben eski Atatürkçü neslin kalmadığını düşünüyorum.
Bir tabanı, anıtkabiri her halükarda doldurabilecek kitlesi var ama, özellikle yeni nesil tam zıttı yönde.
Öyle çok İhl var ki, oralardan Kemalist bir kimsenin çıkması imkansız.
Tamamen imkansız, bir yolu yok.
Eğitimde reform ile, her düşünceyi hatta dini bile yok edebilirsin.

Hayır, ben eski Atatürkçü neslin kalmadığını düşünüyorum.
Bir tabanı, anıtkabiri her halükarda doldurabilecek kitlesi var ama, özellikle yeni nesil tam zıttı yönde.
Öyle çok İhl var ki, oralardan Kemalist bir kimsenin çıkması imkansız.
Tamamen imkansız, bir yolu yok.
Eğitimde reform ile, her düşünceyi hatta dini bile yok edebilirsin.
Neden imkansız ?? Ben yeri gelir babamı dahi karşıma alırım Mustafa Kemali savunmak için .. Çevremde de Atatürkçü olarak bilinirim .. İhl mezunuyum ve sınıfımda ateist olan Mustafa Kemal'e taparcasına aşık arkadaşım da vardı.

X