Her şeyin önceden konuşulması çok güzel bir şey. O yüzden takdir ettim. Ama öyle bir anlatmışsın ki çok cadı cimri göstermişsin kaynananı. Belki güzel bir üslupla imkanlarını söylemiştir.
Böyle söyleyince ben de kendimi sorguladım. Kaynanam iyi niyetli bir insan olsa bile kelimelerini seçemiyor zannımca. Konuya girerken demiş ki inşallah bu işi hayırlısıyla tamamlayacağız ama bu iş zaten olmuş bir iş demiş. Sonra görümcem işte bir olay anlatmış, zaten herkes biliyora getirmiş işi. Sizce ben bunu neye yormalıyım. Bu bir anneye söylenir mi. Bunlar zaten geziyorlar olmuş bitmiş bu iş ama istersen biz yüzük takalım olmuyor mu manasıbende hata daha sözden önce gittim geldim cemiyetlerine falan..
herşeyin baştan konuşulması bencede guzel kadın açık açık soylemiş anlatmış durumunu. benimde sözümde sadece yüzük takıldı. annemde düğüne 6 bilezik birde set istedi onlarda hepsini yaptılar durumları çokmu iyi hayır. ama istedikten sonra inan hepsi yapılıyo canını sıkma şimdiden bu sorunları büyütürseniz ilerde nasıl geçineceksin bu insanlarla canım sen mutlu olmana bak nişnalında destek oluyorsa sana herseyi atlatırsınız birlikte olduktan sonra.
Kimseye anlatamıyorum ama böyle içimde tutmaya devam edersem çıldıracağım. Söz arifesindeyim. Okuyorum sevgilim de okuyor onun son senesi daha askerlik de yapmadı. Küçük bir yerde oturduğumuz için söz yapalım da rahat gezelim dedik. Ailesi bize geldi tanıştılar sonra biz onlara gittik falan. Dün benim haberim yokken kaynanam bize gelmiş annemle konuşmuş. Açık konuşacağım demiş. Bizim sadece bir emeklimiz var sizin beklentileriniz neler, öteki gelinime uç bilezik bir set yaptım sadece buna da fazlasını yapamam. Düğünü uç dört sene yapamayız sizin için sorun olur mu uzun süre nişanlı kalmaları falan demiş. Annem de altın bizim için önemli değil çocukların mutluluğu önemli demiş. Daha neler neler... Bunları duydum şok oldum. Bu zamana kadar hiç mi kenara atmamış bir şey biz bu insanla senelerdir konuşuyoruz hepsi biliyordu evde tek bekar bu.Daha yeni öteki oğlunun mutfak dolaplarını yaptırdı biliyorum. Bana gelince mi durumları yok. Aklım almıyor ya burda kaçan kıza bile beş bilezik takıyorlar. Önceki gelin de kaçarak gelmiş işte onunla beni niye bir tutuyor. Allaha şükür elim yüzüm düzgün memur olacağım seneye yani meziyetsiz de değilim, sırf severek isteyerek evleniyorum diye mi bana böyle her şey kıtı kıtına yapılacak. Acaba zaten evlenecek bizim oğlumuzu seviyor diye mi zorlamıyorlar kendilerini. Annem de üzüldü kadın. Arkadaşlarım evleniyor herkese her şey fazlasıyla yapılıyor bense her şeyi kendi kendime yapmak zorundayım her zaman olduğu gibi... Hep dişimle tırnağımla.. Hiç bir şey bana kolaydan gelmiyor. Bazen diyorum acaba nefsimi mi dinliyorum, işler ciddiye binince sevgiyi aşkı bırakıp mala mı bakıyorum... Ama herkese yapılıyor, herkes istiyor oluyor. Ben niye eksik evleneyim. Benim neyim eksik. Evin tek kızıyım babamın durumu iyi evde her istediğim alınıyor tamam zamanında yokluk da gördüm ama akrabalarım ne der insanlar ne der diye düşünüyorum.. Üç bilezikle evlenen kız görsem ben derim istenmeyen gelin mi bu diye. Buralarda genelde altı yedi bilezik takılıyor. Nefret ettim şu adet işlerinden ya. Herkes diyordu da inanmıyordum işler ciddiye binince hep Bi olay oluyormuş üzülüyormuş insan.. Annemden telefon bekliyorlar şimdi. Kadın yani demiş bizi bu şartlarda istiyorsanız gelelim isteyelim diye. Sözde de sade Bi yüzük takabiliriz demiş. Of of. Ben zaten sevgilime demiştim kelepçeye gerek yok diye. Ama onlar bu şekilde şunu alırız bunu almayız gibi deyince sinir oldum ya kendimi enayi gibi hissettim
Kimseye anlatamıyorum ama böyle içimde tutmaya devam edersem çıldıracağım. Söz arifesindeyim. Okuyorum sevgilim de okuyor onun son senesi daha askerlik de yapmadı. Küçük bir yerde oturduğumuz için söz yapalım da rahat gezelim dedik. Ailesi bize geldi tanıştılar sonra biz onlara gittik falan. Dün benim haberim yokken kaynanam bize gelmiş annemle konuşmuş. Açık konuşacağım demiş. Bizim sadece bir emeklimiz var sizin beklentileriniz neler, öteki gelinime uç bilezik bir set yaptım sadece buna da fazlasını yapamam. Düğünü uç dört sene yapamayız sizin için sorun olur mu uzun süre nişanlı kalmaları falan demiş. Annem de altın bizim için önemli değil çocukların mutluluğu önemli demiş. Daha neler neler... Bunları duydum şok oldum. Bu zamana kadar hiç mi kenara atmamış bir şey biz bu insanla senelerdir konuşuyoruz hepsi biliyordu evde tek bekar bu.Daha yeni öteki oğlunun mutfak dolaplarını yaptırdı biliyorum. Bana gelince mi durumları yok. Aklım almıyor ya burda kaçan kıza bile beş bilezik takıyorlar. Önceki gelin de kaçarak gelmiş işte onunla beni niye bir tutuyor. Allaha şükür elim yüzüm düzgün memur olacağım seneye yani meziyetsiz de değilim, sırf severek isteyerek evleniyorum diye mi bana böyle her şey kıtı kıtına yapılacak. Acaba zaten evlenecek bizim oğlumuzu seviyor diye mi zorlamıyorlar kendilerini. Annem de üzüldü kadın. Arkadaşlarım evleniyor herkese her şey fazlasıyla yapılıyor bense her şeyi kendi kendime yapmak zorundayım her zaman olduğu gibi... Hep dişimle tırnağımla.. Hiç bir şey bana kolaydan gelmiyor. Bazen diyorum acaba nefsimi mi dinliyorum, işler ciddiye binince sevgiyi aşkı bırakıp mala mı bakıyorum... Ama herkese yapılıyor, herkes istiyor oluyor. Ben niye eksik evleneyim. Benim neyim eksik. Evin tek kızıyım babamın durumu iyi evde her istediğim alınıyor tamam zamanında yokluk da gördüm ama akrabalarım ne der insanlar ne der diye düşünüyorum.. Üç bilezikle evlenen kız görsem ben derim istenmeyen gelin mi bu diye. Buralarda genelde altı yedi bilezik takılıyor. Nefret ettim şu adet işlerinden ya. Herkes diyordu da inanmıyordum işler ciddiye binince hep Bi olay oluyormuş üzülüyormuş insan.. Annemden telefon bekliyorlar şimdi. Kadın yani demiş bizi bu şartlarda istiyorsanız gelelim isteyelim diye. Sözde de sade Bi yüzük takabiliriz demiş. Of of. Ben zaten sevgilime demiştim kelepçeye gerek yok diye. Ama onlar bu şekilde şunu alırız bunu almayız gibi deyince sinir oldum ya kendimi enayi gibi hissettim
Kusura bakmayın ama dost acı söyler, fikir sormuşsunuz ben de fikrimi söylüyorum
ne kadar basit düşünüyorsunuz. sizin değeriniz altın ile doğru orantılı mı ölçülüyor? hiçbir şey takmasalar da önemli değil, önemli olan sizin sevdiğiniz kişi ile bir birlikteliğe başlamanız. zaten memur olacakmışsınız, her şeyinizi kendi zevkinize isteğinize göre yapabilirsiniz, daha ne olsun? hani durumunuz olmasa anlarım da... takmazlarsa takmasınlar. ben evlenirken hiçbir şey istemiyorum dedim, maddiyatın hiçbir önemi yok. onlar zaten ellerinden geleni yaptılar. hesabını bile yapmadım. hala bunları düşünen tartanlar var mı ya, pes. değer yargıları altına mı düştü?
canım senin ne demeye çalıştığını o kadar iyi anlıyorumki sevdiğin yanında olunca sorun değil değerini paraylamı ölçüyosun diyolar tabiki öyle değil ama bi yandanda bu şartlarda onlar senin garantin kim ne derse desin ne yazıkki erkek egemen bir toplumda bizler için bi nevi garanti oluyo bu takılar falan hiç tasvip etmiyorum bana görede aslında hiç hoş değil ama ne yazıkki böyle benim nişanlımın aileside beni istemeye geldiklerinde ev sözü vermişlerdi annem hiç bişey istemedi sadece ev olsun dedi ama şuan düğüne 3.5 ay kaldı bi kirada sizmi oturcaksınız herkes oturuyo ev falan yok demeye başladılar üstelik durumlarıda müsait nişanlımın kız kardeşi evden kaçtı ona evi alındı altını yapıldı aklına gelen herşeyi yaptılar ev kızın üstüne olmadı diye annem çık gel diyo ama bu tarafta bana kirada otur diyo e bende aynı senin gibi düşünüyorum ne bu şimdi diye biz bütün iyi niyetimizi gösterdik anlatmaya kalksam burdan fizana yol olur o derece yani seni çok iyi anlıyorum insan kendini kötü hissediyor maddi açıdan bişeyler yapılmıyo diye değil ama aynı iyi niyeti onlar göstermediği için ben çok sinirleniyorum
kadının evlilikteki garantisi erkekten istemeye hakkı olan mehirdir, burada konu direk şu kadar bilezikten girince gidişat böyle oldu ama nikahtan önce kadın erkeğe mehir olarak istediği miktarı söyler, anlaşırlar ve ne zaman vereceği vs. konuşulur, bu erkekle kadın arasında tabi, ailesi vermek durumunda değil. bunu almak tabi ki kadının hakkı ama bu da illa şu kadar olacak diye bir şey yok. alt sınırı vardı, iyi araştırmak lazım, hatırlayamadım kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?