Çok gereksiz bir şey bence konuşun ne siz onlara yapın ne onlar size, kuzenim yaptı ama hiç birini kullanmıyor bile.
Kaynanamin carsiya cikip bana don atlet aldigini dusunemiyorum bile
Bi de onlarda gelinle birlikte gidilir secilirmis, tabi ki yaptirmadim, kime ne benim geceligimden, donumdan sutyenimden... yapılmasını da sacma buluyorum.
Ya arkadaslar saymis pijama gomlek corap terlik diye fln da..
Bizim burda bunlari kiz kendi ceyizine koyuyor kocasina hediyelik babinda..
Yani dusunuyorum da biz bohca yapmasak bile ben zaten kocama pijamadir gomlektir alip ceyizime koyucam..
Bu sadece bizde mi boyleymis, sasirdim:))
Birde hakkat cok paraymis yaaa..
Yalniz soyle bir sey de var erkek tarafi bunun lafini edecek insanlarsa yap kurtul valla..
Sonra kv yenge teyze elti hala gorumce hepsi konusur x bohca getirmedi diye.
Benim arkadaşım da iki yıl önce 3500 TL'ya yaptıklarını söylemişti. Karşı taraf da bi 3500 TL harcasa, al sana Maldivler tatili : )
Hevesiniz varsa içinizde kalmasın. İlla çok pahallı olsun diye bir durum yok. Biz nişanda geline işlemeli güzel havlular, örgü yelekler, şallar, patikler, fular, namaz örtüsü, seccadesi, oyalı eşarplar, gecelik ve makyaj malzemesi götürmüştük. Zaten bir çoğunu annem yıllardır gelin kızıma diye hevesle yapıyordu :) Öyle çok masrafı olmadı, ortak alışverişe de çıkılmadı, hediye hepsi zaten. Düğün zamanı da hediye olarak tüm aile bireylerine gömlek tişört havlu falan hediye almıştık. Onlar da bize ona yakın şeyler getirdiler. Kimsenin marka ya da gösteriş takıntısı olmadığından, bu hediyeleşme hoş ve keyifli oldu.
Bu arada bohça filan olmaması size daha çok altın takılacağı anlamına gelmiyor.
Hayırlı olsun, tatlılıkla gönlünüze göre olsun.
Ben zaten o süslü terlikleri hiç anlamamistim. Geçenlerde bir üye hatta özel o terlikler için konu açmasti, nerede alinirdi diye
Beraber gidin alis verise eger çok istiyorsan, beraber gidip iç çamisiri felan alabilirsiniz. Ben yapmamistim ama bohçayada hiç heveslenmemistim. Ayricada kimse için keten, ayicikli pijamalarima veda edemem
Umarim arkadasin sadece hava atiyordur, yoksa 3500tl bohçaya harcanir mi?
Valla, böyle ivira zivira para harciyacak durumdaysa, bide arkadasin banada biraz versin
Ben yapmadım ama arkadaşlarımla bohça alışverişine çıktım. Cidden masraflı bir iş ve sadece ıvır zıvır alınıyor gerekli değil yani. Yuva kurmak gerçekten zor çok masraflı. Maddi olarak zorlamayacaksa ve durumunuz varsa düşünün tabi ki ama yoksa çok gereksiz benceMerhaba kızlar,
Nişan için bohça hazırlamak şart mıdır ? yapmasak da olur mu ?
Ben aslında çok istiyorum ama maddi durumlardan dolayı da çok zorlamak istemiyorum .
Siz ne düşünüyorsunuz?
Yazık günah o kadar da para verilir mi hiç . Ben o ıvır zıvıra o kadar para verdirene kadar bilezik taktırırım en azından ev alma durumunda ihtiyacımı görür :)
Hiç içi acımamış mı ya o kadar verirken
karşı tarafla konuşman lazım canım şimdi iki taraf konuşuyor yapmayalım deyip yapmıyorlarMerhaba kızlar,
Ben aslında çok istiyorum ama maddi durumlardan dolayı da çok zorlamak istemiyorum .
Siz ne düşünüyorsunuz?
Arkadaşınız galiba karşı tarafın bütün akrabalarına yapmış bohça.Bütün sülaleye yapanları gördüm yakın akrAbadan uzak akrabaya kadar o zaman da bir dünya para gidiyor tabi.Benim arkadaşım da iki yıl önce 3500 TL'ya yaptıklarını söylemişti. Karşı taraf da bi 3500 TL harcasa, al sana Maldivler tatili : )
size kalmış bişey. hiç yoktan iyidir deyip ufak bişeyde hazırlayabilirsiniz. gömlek çorap havlu seccade iç çamaşırı gibi.Merhaba kızlar,
Siz ne düşünüyorsunuz?
şart değil tabi ki.Merhaba kızlar,
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aynen katılıyorum benimki de tecrübeyle sabitKarşı tarafla anlaşıp yapmayabilirsiniz.
Ama onlar yapar siz yapmazsanız mahcup olabilirsiniz.
Tecrübeyle sabit
Öyle yapmadı aslında ama, bence problem bu bohça işinin biraz samimiyetsiz bir showa ve yarışa dönüşmesinde. Karşı taraf da yapıyor hadi altta kalmayalım mantığı ile gereksiz masraflar yapılıyor. Aman kemeri bilmem ne marka olsun, cüzdanı da şu marka olsun. Pijaması şuranın pijaması olsun.Kravatı,terliği,çorabı... Sanki normalde hem o markalar kullanılıyor gibi... Parfümü, traş jeli vs. de üst sınıf markalardan olunca... Öğrencilik yıllarımda part-time çalıştığım bir kozmetik mağazası vardı, selective markaların personelleri, söz alışverişine gelen kayınvalide-gelinleri görünce bir yakaladılar mı 500-600'den aşağı çıkmıyordu. E kayınvalide de o sırada bir şey diyemiyor tabi... Karşılıklı ayıp olmasın, altta kalmayalımlarla yapılan bir alışveriş...Arkadaşınız galiba karşı tarafın bütün akrabalarına yapmış bohça.Bütün sülaleye yapanları gördüm yakın akrAbadan uzak akrabaya kadar o zaman da bir dünya para gidiyor tabi.