Bohça ??

Çok gereksiz bir şey bence konuşun ne siz onlara yapın ne onlar size, kuzenim yaptı ama hiç birini kullanmıyor bile.

Öyle kararsızım ki .

Kaynanamin carsiya cikip bana don atlet aldigini dusunemiyorum bile
Bi de onlarda gelinle birlikte gidilir secilirmis, tabi ki yaptirmadim, kime ne benim geceligimden, donumdan sutyenimden... yapılmasını da sacma buluyorum.

Benim öyle bir durumum yok :)kayınvalidenin gelmesi gibi ,

Aslında karşılıklı hediye gibi oluyor ama işte bir şey getirmişler bohça adet diye öyle de kalmış :)

Öyle konuşacak insanlara derim verseydiniz parayı da yapaydım diye hiç lafımı esirgemem yani.!!

Benim arkadaşım da iki yıl önce 3500 TL'ya yaptıklarını söylemişti. Karşı taraf da bi 3500 TL harcasa, al sana Maldivler tatili : )

Umarim arkadasin sadece hava atiyordur, yoksa 3500tl bohçaya harcanir mi?

Valla, böyle ivira zivira para harciyacak durumdaysa, bide arkadasin banada biraz versin

Zamanında yapıldığı için o zamanı gelince de zaten kolaylık oldu siizn içinde .

Altından kastım yani arkadaşın biri 3 500 tl bohçaya verdiğini yazmış o kadar para verene kadar bohçaya altın aldırırım daha iyi diye o yüzden o altın durumunu yazdım yani ileride en azından ev alma durumu olduğunda bozdurulr diye .

Çok kötü birde topuklu oluyor , alanlar da eminim giymiyordur dolap bekliyordur yani
aaa gerçekten mi eminönünde çok satılıyor :)

Bende ayıcıklı pijamalar terlklerden vazgeçemiyorum yani.

Umarim arkadasin sadece hava atiyordur, yoksa 3500tl bohçaya harcanir mi?

Valla, böyle ivira zivira para harciyacak durumdaysa, bide arkadasin banada biraz versin

Yazık günah o kadar da para verilir mi hiç . Ben o ıvır zıvıra o kadar para verdirene kadar bilezik taktırırım en azından ev alma durumunda ihtiyacımı görür :)

Hiç içi acımamış mı ya o kadar verirken

Bizim nişanda bana bohça yapıldı ama eşim istemedi yoksa aynı gün annem onada yapacakdı ozaman annemde eşime nikah için para vermişti bohça istemedi diye nikah yapmaya paramız yokduOfofof bende istemezdim bohça ama ahah o anam yokmu asla izin vermezdi korkudan lafını bile edemedimİçinde ne vardı ya gecelik falan dolapda asılı

Merhaba kızlar,

Nişan için bohça hazırlamak şart mıdır ? yapmasak da olur mu ?

Ben aslında çok istiyorum ama maddi durumlardan dolayı da çok zorlamak istemiyorum .

Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben yapmadım ama arkadaşlarımla bohça alışverişine çıktım. Cidden masraflı bir iş ve sadece ıvır zıvır alınıyor gerekli değil yani. Yuva kurmak gerçekten zor çok masraflı. Maddi olarak zorlamayacaksa ve durumunuz varsa düşünün tabi ki ama yoksa çok gereksiz bence

Ben bohça'nin tam ne oldugunu bilmiyordum, yani biliyorum hani havlu'lu iç çamasirli birsey, ama ben bunu hiç hayatimda görmemistim. Taaa ki buraya üye olana kadar. Nisan topikine bakarsan millet orda bohçanin fotoraflarini koyuyor ve dünyanin esyasini aliyorlar, ve hepsi markali. Ya allasen tras seti, kemer setin markalisini almaya ne gerek var? Ve böyle kutu kutu oluyor hersey.

Bohça evet bir adetti fakat özünü çoooktandir kaybetmis bir adettir. Eskiden köy kizinin birseyi olmazdi. O bohça ona ait olacak ilk esyalardi, elbette degerliydi köy kizi için. Simdi ise herkes, kadin, erkek çalisiyor ve bohça artik gösteris oldu. Markali seyler almak ve süslü püslü bir sekilde yollamak. Gerçekten ona giden paraya sahsen aciyorum.

Ben yaptırmadım çok saçma, iki taraf içinde eziyet ve boşa giden para
Ne yapsak ne alsak o olur mu bu uygun mu falan hiç uğraşamazdım
Bize gelirken nişanda küçük hediyeler getirmişler, bizde onlara giderken küçük ev hediyeleri götürdük

Sizin isteklerinizle ve butcenizle alakali bisey. Ben mesela yaptim nisan bohcasi, ama biz nisanlimla alisverisi zaman yaydik, sadece indirim donemlerinde ve sadece gercekten giyecegimiz, ihtiyqc duyacagimiz seyleri aldik. Mesela bana 4 takim pijama aldi ama biri bile saten, dantelli vs degil, normal evde giyecegimiz ama kaliteli pijama, terlik aldi ama tuylu degil, ceyodan klasik ev terligi vb. Bu sekilde zaten yapacagimiz masraflari, onceden, indiriminde, ozenle sece sece yapmis olduk. Gereksiz bisey yoktu, gereklilerden fazla fazla vardi. Cok asiri pahaliya malolmamis oldu. Bi tane altili set alacagin paraya tum bohcani duzdurursun bu mantikla.

Merhaba kızlar,

Ben aslında çok istiyorum ama maddi durumlardan dolayı da çok zorlamak istemiyorum .

Siz ne düşünüyorsunuz?
karşı tarafla konuşman lazım canım şimdi iki taraf konuşuyor yapmayalım deyip yapmıyorlar

Benim arkadaşım da iki yıl önce 3500 TL'ya yaptıklarını söylemişti. Karşı taraf da bi 3500 TL harcasa, al sana Maldivler tatili : )
Arkadaşınız galiba karşı tarafın bütün akrabalarına yapmış bohça.Bütün sülaleye yapanları gördüm yakın akrAbadan uzak akrabaya kadar o zaman da bir dünya para gidiyor tabi.

Merhaba kızlar,

Siz ne düşünüyorsunuz?
size kalmış bişey. hiç yoktan iyidir deyip ufak bişeyde hazırlayabilirsiniz. gömlek çorap havlu seccade iç çamaşırı gibi.

ben kendimi yırttım istemiyorum sakın diye ama nişanlımın annesi yine bir şeyler getirmişti.ama hep patik kese falan içinde bir de bir tane nevresim takımı falan fistan yani max 300 lira masrafı vardır.biz yapmamıştık şimdi bizde hazırladık bir şeyler ama öyle pahada yüksek şeyler almıyorum.mesela az önce gsstore dan 35 liraya pijama takımı aldım

Merhaba kızlar,

Siz ne düşünüyorsunuz?
şart değil tabi ki.
karşılıklı konuşur kararlaştırırsınız.biri yapıp diğeri yapmamak olmaz.
ancak çok hevesin var ise sadece aile içi bireylere konulacak şekilde yapın.
biz öyle yapmıştık.
anne baba kardeşler olarak.babalara birer gömlek çorap havlu.
annelere eşarp bluz filan.kardeşlere de böyle birer parça .
sonra da kendi kullanacaklarımızı da kendimiz alıp koyduk bohçalara.pijama ve kozmetikleri.
böylece boşa giden para olmadı:))böyle konuşarak yapın.uyugn fiyatlı gönül alacak kadar bişey ler alın geçin.
sen de hevesini alırısın sonradan üzülmezssin:))

Zamaninda ben istememistim ..
Yapmadik ..

Ama kaynanam bana ufak tefek seyler hazirlamisti , benim yapmamami istemisti ..

Maddi acidan zorlanacaksaniz yapmayin bence.

6 yıl önce 2 milyar biz 2,5 milyar da eşimin tarafı harcamıştı bohçaya

şimdi bana çoğu gereksiz geliyor
saten gecelikti,taşlı tuşlu ayna tarak takımı filan
bohça yapılıyor diye geçiriyorlar üstüne
bohça sandığı da süs diye duruyor evde.

Ne paralardan bahsedilmis ya 2 3 binler. Bu işin orta yolu da var hanimlar. Biz sadece esimle birbirimize hazirladik ve ikimizinki de yaklasik 500 lira tuttu. Onlar bana nişan elbisesi, ayakkabi, canta, basortu, pardesu ve klasik bohcada olan seccade tulbent gecelik falan aldilar. Ama ben 100 liralik esarp istemedim de 50 liralik istedim, sonucta kimseyi zora sokmak istemem. Ben de ayni sekilde ona bohca yaptim. Tras takimi, terlik pijama işte erkeklere neler yapiliyorsa...

Arkadaşınız galiba karşı tarafın bütün akrabalarına yapmış bohça.Bütün sülaleye yapanları gördüm yakın akrAbadan uzak akrabaya kadar o zaman da bir dünya para gidiyor tabi.
Öyle yapmadı aslında ama, bence problem bu bohça işinin biraz samimiyetsiz bir showa ve yarışa dönüşmesinde. Karşı taraf da yapıyor hadi altta kalmayalım mantığı ile gereksiz masraflar yapılıyor. Aman kemeri bilmem ne marka olsun, cüzdanı da şu marka olsun. Pijaması şuranın pijaması olsun.Kravatı,terliği,çorabı... Sanki normalde hem o markalar kullanılıyor gibi... Parfümü, traş jeli vs. de üst sınıf markalardan olunca... Öğrencilik yıllarımda part-time çalıştığım bir kozmetik mağazası vardı, selective markaların personelleri, söz alışverişine gelen kayınvalide-gelinleri görünce bir yakaladılar mı 500-600'den aşağı çıkmıyordu. E kayınvalide de o sırada bir şey diyemiyor tabi... Karşılıklı ayıp olmasın, altta kalmayalımlarla yapılan bir alışveriş...
E gelin yoksa alışverişte daha vahim, o topuklu tüylü kırmızı terlikleri var mı giyen?
Günahtır, ziyandır ...

İstersen hazırla canımm
Ben hazırlamıştım çok zevkliydi bana göre:)
Öyle aşırı meblağlar harcamadım yani
Kesene uygun ayarlarsın sende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…