Boğaziçi anaokulu öğr. mi istanbul ing. uluslararası mı?

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.820
Daha sonuçlar yeni açıklandı ama ben birsüredir bunu düşünüp duruyorum. İstanbul uluslararası'nı önü açık bir bölüm olarak görmediğim, birazda fakültemin plansız ve kaoslu halinden -akademik ve yönetim anlamda, öğrenci olayları değil kastettiğim- nefret ettiğim için, dönem ortasında en kötü ailemin yşadığı şehirde okulöncesi, sınıf öğretmenliği vs okurum en iyi pdr/psikoloji kazanırım diye düşünerek bıraktım. Kaydımı sildirmedim hala devam etme hakkım var. Lys sonuçlarım çok parlak gelmedi sadece tmden girmiştim tm puan türlerinde sıralamam 50.000-70000 bandında. Ygs sıralamam 15.000-25.000 bandında tm-ts puan türlerinde. Bir terslik olmazsa Ygs puanıyla boğaziçiokul öncesine girebiliyormuş gibi gözüküyorum. Boğaziçi okul öncesinde pdr ile çap yapma imkanım var. Elbetteki her okulun çap imkanı var ancak boğaziçinin çap programları şimdiden 4 yıllık ders programları yapılmış derli toplu programlar. Bir de okul öncesi çok zor bir bölüm olmadığı önceki bölümümden ingilizceye ve ingilizce araştırmaya aşina olduğum için gerekli not ortalamasını tutturmam zor olmaz diye düşünüyorum. Yine benim açımdan bir + özelliği yaz okulu ve yaz okullarında üstten veya alttan ders alma imkanım olması sebebiyle çap olayına girmezsem max. 3 yılda okulu bitirebiliyor olmam - istanbul siyasalda böyle bir uygulama yok- Böyle bakınca anaokulu öğretmenliği çok daha mantıklı geliyor, ancak biryandan da hata mı yapıyorum, eski bölümümde mi kalmalıyım diye düşünüyorum. Sizce o.öncesi mantıklı bir tercih mi yoksa bölümümde mi kalmalıyım? Ya da alternatif önerileriniz varsa onlara da açığım.

Not: Biraz karışık yazmış olabilirim, kafam çok karışık çünkü.
Not 2: konumun taşınmamasını rica ediyorum. Bahsettiğim bölüm mezunlarının iş deneyimleri ile ilgili bilgiye ihtiyacım var, bunu da üniversiteler bölümünde bulamam.

ıkısı bırbırınden okadar farklı alanlar kı
ogretmen mı olucaksın dıplomat mı
okul olarak bogazıcı tabıkı
egıtım olarak en ıyı sen kendın bılırsın kendını canım
sımdıden tebrıkler

kardeşim gazi uuslararası okuyordu son senesinde bıraktı okulu uluslarası ilişkilerdeki iş imkanı yada koşullar bana göre değil dedi tam olarak neyin ona göre olduğunu anlatmasa da sevmediğini söyledi şu an ingilizce öğretmenliği okuyor sizin tercihleri görünce aklıma geldi birbirinden alakasız iki meslek :KK51: ama kardeşim şu an çok mutlu ona göre olan mesleği bulduğunu düşünüyor ingilizceyi çok seviyor zaten çokta iyidir ingilizcesi tamamen kendin karar vermelisin mesleklerin şartlarını araştır üniversite okumak değil önemli olan üniversite bitiyor önemli olan hayatın boyunca severek hangisini yapacaksın çalışma şartları nasıl altından kalkabilecekmisin şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun :KK19:

ıkısı bırbırınden okadar farklı alanlar kı
ogretmen mı olucaksın dıplomat mı
okul olarak bogazıcı tabıkı
egıtım olarak en ıyı sen kendın bılırsın kendını canım
sımdıden tebrıkler

Diplomat olamayacağıma bayağı eminim çok çok az çünkü kontenjanları. Çok büyük ihtimal bankacı olurum uluslararası da kalırsam. B. Okulöncesine girersem kafamda hem çalışıp hem y.lisansı da içeren pedagog olmak üzerine kurulu bir kariyer planı var uzun vadede ama hayalci mi davranıyorum ileride anaokulu öğretmeni olarak kalıp kariyer yapamadığım için hayal kırıklığına uğrar mıyım diye korkuyorum. Çok teşekkürler buarada.

Diplomat olamayacağıma bayağı eminim çok çok az çünkü kontenjanları. Çok büyük ihtimal bankacı olurum uluslararası da kalırsam. B. Okulöncesine girersem kafamda hem çalışıp hem y.lisansı da içeren pedagog olmak üzerine kurulu bir kariyer planı var uzun vadede ama hayalci mi davranıyorum ileride anaokulu öğretmeni olarak kalıp kariyer yapamadığım için hayal kırıklığına uğrar mıyım diye korkuyorum. Çok teşekkürler buarada.
ben olsam okul oncesı okurdum
hemde o okulda
o fırsat kacmaz valla

Öncelikle çap için çok da ortalama önemli değil
Yani ortalamana bakıp a bu diğerinden yüksek bunu alalım demiyorlar
Tamamen hocalarla arandaki ilişkiye ve neden çap sorusuna vereceğin sağlam yanıta bağlı
Aa bu kızın amacı güzel kesin yapmalı demeliler
Tabiki başvurmak için üçün üstünde olmalı ki onu da yaparsın

Yaz okulu dediğin gibi üstten alttan dersleri istediğin gibi alabiliyorsun
Hattaistediğin fakülteden ders alabilirsin
İmkanları da çok. Bir sürü dil öğrenme imkanın var
Yada mesela beş tane sinema ile ilgili ders alırsan seçmeli olarak sana sinema sertifikası veriyorlar ki öyle kıytırık biişi değil
Kulüplerini saymıyorum bile...
Daha çok akademik alanda seni geliştiren güzel bir üniversite
Okulöncesi düşünüyorsan tavsiye ederim

kardeşim gazi uuslararası okuyordu son senesinde bıraktı okulu uluslarası ilişkilerdeki iş imkanı yada koşullar bana göre değil dedi tam olarak neyin ona göre olduğunu anlatmasa da sevmediğini söyledi şu an ingilizce öğretmenliği okuyor sizin tercihleri görünce aklıma geldi birbirinden alakasız iki meslek :KK51: ama kardeşim şu an çok mutlu ona göre olan mesleği bulduğunu düşünüyor ingilizceyi çok seviyor zaten çokta iyidir ingilizcesi tamamen kendin karar vermelisin mesleklerin şartlarını araştır üniversite okumak değil önemli olan üniversite bitiyor önemli olan hayatın boyunca severek hangisini yapacaksın çalışma şartları nasıl altından kalkabilecekmisin şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun :KK19:
Teşekkürler :) Uluslararası ilişkiler hukuk, ekonomi, siyaset gibi farklı dalları birarada işleyen bir bölüm bu açıdan zorlayıcı, üstüne mezun olduğunuzda ne iş yapabileceğiniz belli değil. Farklı bir sürü alanda çalışabilirsiniz ama o alanların hepsinde size göre daha yoğun ve derinlikli alan eğitimi gören farklı bölümlerden insanlar da çalışabilir. O kadar okuyup geleceğinin belirsiz olması çok yorucu birşey. Muhtemelen buyüzden 3-4 gibi dellenip öğretmenlik vs. Tarzı daha yolu daha belli bir bölüme girmek istiyor insan. Kardeşinizin kendine uygun bulmama sebebi de bu olabilir. Biraz içimi rahatlattı kardeşinizin kendine uygun bölüme geçmiş olması, inş bende kendim için doğru bir yol çizebilmişimdir.

Öncelikle çap için çok da ortalama önemli değil
Yani ortalamana bakıp a bu diğerinden yüksek bunu alalım demiyorlar
Tamamen hocalarla arandaki ilişkiye ve neden çap sorusuna vereceğin sağlam yanıta bağlı
Aa bu kızın amacı güzel kesin yapmalı demeliler
Tabiki başvurmak için üçün üstünde olmalı ki onu da yaparsın

Yaz okulu dediğin gibi üstten alttan dersleri istediğin gibi alabiliyorsun
Hattaistediğin fakülteden ders alabilirsin
İmkanları da çok. Bir sürü dil öğrenme imkanın var
Yada mesela beş tane sinema ile ilgili ders alırsan seçmeli olarak sana sinema sertifikası veriyorlar ki öyle kıytırık biişi değil
Kulüplerini saymıyorum bile...
Daha çok akademik alanda seni geliştiren güzel bir üniversite
Okulöncesi düşünüyorsan tavsiye ederim

Çok teşekkürler. Çok açıklayıcı olmuş gerçekten sormak istediğim bir çok soruya cevap vermişsiniz. Yurtları hakkında bilginiz var mı? Boğaziçine geçersem yurtta kalacağım çünkü büyük ihtimalle. Bir de şuan devlette misiniz? Özel sektördeyseniz koşullarınız nasıl?

Çok teşekkürler. Çok açıklayıcı olmuş gerçekten sormak istediğim bir çok soruya cevap vermişsiniz. Yurtları hakkında bilginiz var mı? Boğaziçine geçersem yurtta kalacağım çünkü büyük ihtimalle. Bir de şuan devlette misiniz? Özel sektördeyseniz koşullarınız nasıl?

Ben gep yurtta kaldım
Yurtları 2-4-6-8 kişilik olmak üzere değişiyor
Bilmiyorum ben memnundum. İstediğim arkadaşlarımla kalıyordum. Eğlenceliydi
Şu an çalışmıyorum yükseklisans yapacağım
Ama iş görüşmesi için cv yolladığım her yerden çağırıldım mülakat için
Kolejin birinde müdür bana şunu dedi "Maaş konusunda tecrübesizsin. Eğer yeni kolejlere gidersen 2500 altına imza arma. Ama köklü kolejlere gidersen 3000 altına imza atma. Ki bu rakamlar ilk sene sonunda artarlar "

Fikir olur belki

Boun yurtlar yazıp çıkan sayfayı incelersen yurt ücretleri vs hakkında bilgi edinirsin. Ama bence çok uygun fiyattalar. En iyi yanıda kampüs içinde olması. Eskiden derse 20 dk kala uyanıp giderdim. Hemen yanımdaydı derslik. Öyle düşün. Kampüsler birbirinin dibinde. Ama yine de ücretsiz servis var sürekli gidip gelen.

Ikisi de birbirinden ayri kutuplar. En iyi bolumlerde mutsuz olacağına varsin aaa x de buraya gitmis yazik etmis desinler ama sen mutlu ol. Icinden mutlaka biri baskin geliyordu r

Boun yurtlar yazıp çıkan sayfayı incelersen yurt ücretleri vs hakkında bilgi edinirsin. Ama bence çok uygun fiyattalar. En iyi yanıda kampüs içinde olması. Eskiden derse 20 dk kala uyanıp giderdim. Hemen yanımdaydı derslik. Öyle düşün. Kampüsler birbirinin dibinde. Ama yine de ücretsiz servis var sürekli gidip gelen.

Ne zamandır iyi bir seçenekmiş gibi geliyordu ama yazdıklarını okuyunca bariz heveslendim boğaziçi okulöncesi için. Umarım hayırlısıysa olur.

Ikisi de birbirinden ayri kutuplar. En iyi bolumlerde mutsuz olacağına varsin aaa x de buraya gitmis yazik etmis desinler ama sen mutlu ol. Icinden mutlaka biri baskin geliyordu r

Evet bir de o toplum baskısı var. Bende okulöncesi daha baskın aslında da bahsettiğin yazık etmiş olma ihtimali korkutuyordu beni.

Anaokulu öğretmenliği nedir Allah aşkına.Hakkaride okuyanıda mezun olup bin küsür maaş alıyo,boğaziçide okuyanıda.Boğaziçinde okuyarak kastığına değmez maaş hep aynı çalışılıcak tek yer okul.O yüzden tabiki ing uluslararası ilşkiler.Hem mezun olduğunda çatır çatır ingilizce bilen bi ui mezunu olucaksın kapıların daha rahat açılıcak.Boğaziçinde okuyup binküsür maaş almanin ne mantığı var,boğaziçinin eğitiminde kasmanın ne manası var.Anaokulu öğretmeni olarak 5 dilde bilsen,hakkaride okuyup gelen öğretmenle eşit çalışıcaksın eşit kazanıcaksın.NE ALAKA. Teşekkürler.

Boğaziçi çocuk gelişimi. :KK6:
Ben de üniversite okuyorum, biter bitmez 2 yıllık da çocuk gelişimi okuyacağım. Nedense çok yararlı geliyor bana. Gerçi hangisi idealindeyse onu seç. Boğaziçi daha sıcak bir üni. olarak geliyor bana.

Çocuk Gelişimi mezunu olan sadece anaokulu öğretmenliği yapmıyor bu arada, bir araştır derim ben. Ayrıca her şey para değil, severek yapmak. Her sabah işe kalktığında söverek değil severek kalkmalısın.:KK39:

Anaokulu öğretmenliği nedir Allah aşkına.Hakkaride okuyanıda mezun olup bin küsür maaş alıyo,boğaziçide okuyanıda.Boğaziçinde okuyarak kastığına değmez maaş hep aynı çalışılıcak tek yer okul.O yüzden tabiki ing uluslararası ilşkiler.Hem mezun olduğunda çatır çatır ingilizce bilen bi ui mezunu olucaksın kapıların daha rahat açılıcak.Boğaziçinde okuyup binküsür maaş almanin ne mantığı var,boğaziçinin eğitiminde kasmanın ne manası var.Anaokulu öğretmeni olarak 5 dilde bilsen,hakkaride okuyup gelen öğretmenle eşit çalışıcaksın eşit kazanıcaksın.NE ALAKA. Teşekkürler.

İste okul bitireyim kpssye gireyim atanayım memur olayım kafasındakiler icin cok mantıklı soyledikleriniz, ama bir fransız okulunda ogretmenlik yapmak var bir koyde ogretmenlik yapmak var. Bir kırsaldaki uniden ot gibi mezun olmak var, bir bogazicinde her turlu seminer konferans konser yabancı dil vs bi suru olanaktan faydalanmak var. Bir sıradan bir lisans mezunu olmak var, bir cap ya da yandalla birlikte lisans mezunu olmak var. Kırsaldaki ıni mezununun yuksek lisans kabulu almasıyla bogazici mezununun kabul alma ihtimali bir mi allasen? Ne alaka yani di mi:)

İste okul bitireyim kpssye gireyim atanayım memur olayım kafasındakiler icin cok mantıklı soyledikleriniz, ama bir fransız okulunda ogretmenlik yapmak var bir koyde ogretmenlik yapmak var. Bir kırsaldaki uniden ot gibi mezun olmak var, bir bogazicinde her turlu seminer konferans konser yabancı dil vs bi suru olanaktan faydalanmak var. Bir sıradan bir lisans mezunu olmak var, bir cap ya da yandalla birlikte lisans mezunu olmak var. Kırsaldaki ıni mezununun yuksek lisans kabulu almasıyla bogazici mezununun kabul alma ihtimali bir mi allasen? Ne alaka yani di mi:)

İyide arkadaş istanbul ünide'de bu söylediklerinizi hayli hayli yapabilir,üstelik her türlü en iyi okulda yaptığı öğretmenlik ücretinden daha fazla maaş alarak.Önü açık,öğretmensen en fazla fransız okulunda ''öğretmen'' olursun.Ama dediğiniz gibi cap ya da yan dalla hem uluslararası ilişkiler mezunu,hem bilmemhangi iibf bölümünden birinden şakır şakır ingilizceyle mezun olarak,iş hayatındada bu bilgi ve hırsla deli gibi yükselerek daha başarılı bi gelecek kazanabilir.En fazla okul müdürü olabiliceğin bi mesleği okumanın boğaziçini kazanıcak puanı yapmışken okuması über alakasız olur.Yani boğaziçinde yandal varda,istanbul üniversitesinde yokmu :) Hem anaokulu hemde bölümle alakalı veya alakasız başka bir yandal okuyacağına, iibf'den iki bölüm bitirmiş + ingilizceyle resmen mutlu son :) Hatta üstüne bide yandal yapmalık ortalama kasılmışken yanına bide erasmus.Belki italya? O zaman ek olarak italyanca.. Nasıl? Bence çok güzel hareketler bunlar.Haaa tabi,üniversitede nasıl bir öğrencilik izleyeceğide önemli.Anaokulu okuyup sonra yandal yapamamakta var kaderde :))))

X