• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Boğaz enfeksiyonu,nezle,grip?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

DIONYSOS

:) nasılım???????
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
2.243
7
316
İstanbul
ıyi geceler Arkadaşlar...
Oğlumda 3-4 gündür öksürük varr,geceleri şiddetleniyor,uyuyamıyor,birde soğuk terleme,burun akıntısı...
Bugün dr.a götürdük viral enfeksiyon dedi boağzlarında hafif enfeksiyon varmış,nezle gibi dedi..
ılaç yazmadı sadece ventolin kullanıyoruz...Ateş kusma vs.. olursa getirin dedi..
Daha öncede bu şekilde hastalandı,ilaç vermedi ve ilerledi bronşit oldu 3 gün sabah akşam iğne oldu,hava verildi...Yine bronşite çevirirse diye korkuyorum...

Size sorum çoçuklarınız, viral bir enfeksiyon (Nezle,grip,boğaz enf) geçirdiğinde dr.unuz nasıl bir tedavi şekli uyguluyor,ne gibi ilaçlar veriyor?

Canım, benim kızımda 2,5 aylıkken kuru öksürük nöbetleri, ateş ve ardından ishalle hastalandı. Öksrük nöbet şeklindeydi, bir ke öksürdü mü arka arkaya sürekli öksürüyordu. Hemen ertesi gün doktora götürdük çok küçük olduğu için ilaç vermede ve bebeğin ağızdan ilacı almasında sorun (kusabilir dedi) olabilir dedi. Babası aynı dönem faranjit olmuştu ve sanırım ondan bulaştı. Önce öksürük için peditus verdi. ıshali mikrobikmiş onun iin başka bi ilaç verdi. Eğer ağzdan alamazsa yatırırız dedi. Anne sütü emen bebeklerde hele ki ayı benimki kadar üçükse piyasada ilaç bulmakta zorlanılıyormuş. Neyse, öksürük geçmek yerine arttı. Benim kızımın ciğerleri temizdi hepciğerlerini dinlediler ve ağızdan ilaçlarının hepsini aldı, hiç kusmadı. 3-4 gün sonra öksürük geçmeynce ventolin verdi peditusu bıraktık. Sonra yavaşlayarak geçti. Artık geçeceğiden mi ventolinden mi bilmem.Ventolin ağırbi ilaç. Daha çok bironşit ve astımlı olunca veriliyor. Ihlamur içir ılık lık yumuşatır.Sık sık emzirmeye devam et. Ve olduğundan daha hijyenik olmaya çalış. Geçmiş olsun.

Canım, benim kızımda 2,5 aylıkken kuru öksürük nöbetleri, ateş ve ardından ishalle hastalandı. Öksrük nöbet şeklindeydi, bir ke öksürdü mü arka arkaya sürekli öksürüyordu. Hemen ertesi gün doktora götürdük çok küçük olduğu için ilaç vermede ve bebeğin ağızdan ilacı almasında sorun (kusabilir dedi) olabilir dedi. Babası aynı dönem faranjit olmuştu ve sanırım ondan bulaştı. Önce öksürük için peditus verdi. İshali mikrobikmiş onun iin başka bi ilaç verdi. Eğer ağzdan alamazsa yatırırız dedi. Anne sütü emen bebeklerde hele ki ayı benimki kadar üçükse piyasada ilaç bulmakta zorlanılıyormuş. Neyse, öksürük geçmek yerine arttı. Benim kızımın ciğerleri temizdi hepciğerlerini dinlediler ve ağızdan ilaçlarının hepsini aldı, hiç kusmadı. 3-4 gün sonra öksürük geçmeynce ventolin verdi peditusu bıraktık. Sonra yavaşlayarak geçti. Artık geçeceğiden mi ventolinden mi bilmem.Ventolin ağırbi ilaç. Daha çok bironşit ve astımlı olunca veriliyor. Ihlamur içir ılık lık yumuşatır.Sık sık emzirmeye devam et. Ve olduğundan daha hijyenik olmaya çalış. Geçmiş olsun.

İnşallah bir daha yaşamazsınız,ben 1 ay öncesi anne sütünü kestim,oğlum 15 aylık...
Tavsiyelerin için saol canım..

geçmiş olsun canım su an benim kızımda boğaz enfeksiyonu geçiriyor ve burnu akıyor geceleri öksürmekten uyanıyor.aralık basından beri böylr ilk önce peditus verdi gecmeyince kestik simdi fizyolojik damla ve benical şurup kullanıyor yarın doktorunu arayacağım hala geçmedi :a015:

Geçmiş olsun öncelikle..
Benim kızımda hastaydı.Burnu akıyordu hafiften öksürüyordu.
Ben gerizekalı gibi peditus ve kongest verdim.
Tabi çocuk öksüremedikçe balgam ciğerlerine inmiş zatürre başlangıcına dönüştü hafif bir öksürüğü..
Ventolin ve antibiyotikle geçiriyoruz biz.Çok iyi geldi bize bu ilaç.Kızım rahatladı resmen..
Sizlere tavsiyem tüm öksürük şuruplarını atın öksüremeyen çocuğun ciğerlerine iniyor çünkü balgam.KEsmeyin öksürüklerini..

geçmiş olsun canım su an benim kızımda boğaz enfeksiyonu geçiriyor ve burnu akıyor geceleri öksürmekten uyanıyor.aralık basından beri böylr ilk önce peditus verdi gecmeyince kestik simdi fizyolojik damla ve benical şurup kullanıyor yarın doktorunu arayacağım hala geçmedi :a015:

Canm geçmiş olsun,bende önceleri peditus veriyordum ama en iyisi ilaç vermemek,ventolin şurup iyi geliyor..

Geçmiş olsun öncelikle..
Tabi çocuk öksüremedikçe balgam ciğerlerine inmiş zatürre başlangıcına dönüştü hafif bir öksürüğü..
Ventolin ve antibiyotikle geçiriyoruz biz.Çok iyi geldi bize bu ilaç.Kızım rahatladı resmen..
Sizlere tavsiyem tüm öksürük şuruplarını atın öksüremeyen çocuğun ciğerlerine iniyor çünkü balgam.KEsmeyin öksürüklerini..

Teşekkürler,sizede geçmiş olsun...İlk önce kendi içimde dr.a çok söylendim ilaç vermedi diye ama sizinde konunuzu görünce içim rahatladı...Biraz iyice gibiyiz inşallah atlatır kuzularımız...
Antibiyotik olarak ag... isimli ilacımı kullanıyorsunuz?

bizde bir kaçgündür öksürüyorduk pekmez ve ılık su çok iyi geliyor birde ıhlamur..ilaç en son çare....geçmiş olsun tüm kuzulara...

arkadaşlar bencede öküsrük kesici ialçlar mikrobu aşağıya indiriyor bende öle yaptım ve bronşiolir oldu.kadir tuğcuyu dinlicem bundan sonra ballı limon arkadaşlar tavsiye edreim

biz grip olduk.... öksürük, burun akıntısı, burun tıkanıklığımafoldumbenne yapacağız kızlar??benimki öyle ıhlamur falanda içmiyo su dışında hiçbişeyimafoldumben

merhaba arkadaşlar. benim oğlum da 10 aylık. çok sık bogaz enfeksiyonu oluyoruz.daha 2 hafta oldu augmentin antibiyotiğimiz biteli ama dünden beri burnu akıyor, hapşuruyor, keyifsiz. doktora da götürmek istemiyorum artık. sürekli antibiyotik veriyorlar. doğal yollarla nasıl yenebiliriz. ıhlamur, elma suyu ve bol su veriyorum. başka önerisi olan var mı?

Geçmiş olsun öncelikle..

kesinlikle sana katılıyorum canim öksürerek balgam attigiiçin atamadiginda cigerlerine iniyor..bu arada çok geçmiş olsun zatüree başlangicida baya ileri safhasamıydıallah koruun..

Merhaba Arkdaşlar,

Şu an benim kızımda nezle , galiba bende geçti ama benim burun akıntım yok..sadece boğazım şiş.Nefes almakta zorlanıyor ve sık öksürüyor, henüz 2 aylık olduğu için ilaç da veremiyorum.Sadece emziriyorum. Çok üzülüyorum.Ne yapacağımı bilemiyorum...Çok uzun sürer mi ..Umarım ciğerlerine inmez.Ne yapmam gerekiyor ??

aynı hastalık oğlumdada var dün öğrendik 5 aylık daha doğuştanda ciğerlerinde su vardı yoğun bakımda kaldı. Bronşiyolit dedi hastalığın adı öyleymiş. Eve makine aldırtacaklar ksijen vericez. bizde ventolin veriyoruz şuan 5 gün iğne oalcak sabah akşam valla korkuyorum çok

demekki her doktor aynı ilacı veriyor.

bizde önce benical öksürük şurubunu kullandık.peditusla birlikte ...gribi bronşiolite çevirince(bir gecede çevirdi)öksürük şurubunu kestirip balgam söktürücü şurup verdi.

o çocuk doktorunun dışında sürekli (oğlum böbrek hastası.sürekli kontrol altında olması gerekiyor)gittiğimiz doktorumuzda ciğeri için ventolin verdi.diğerleri içinde devam dedi.

Back