• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boğaz enfeksiyonu beni mahvetti yardımmmm

Dnzkzzzz

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2024
207
-5
11
Merhaba ben 21 haftalık hamileyim grip salgınına yakalandım ve boğazım berbar durumda sabaha kadar uyuyamıyorum öksürmekten karnıma sancılar giriyor her yerim dökülüyor. Antibiyotik vermiyorlar maalesef ama bu şekilde ben daha da kötüye gidiyorum. Agumentin içilir diyen doktorlar varmış. Evde de var bugün içicem. Aranızda kullanana var mıydı

Merhaba ben 21 haftalık hamileyim grip salgınına yakalandım ve boğazım berbar durumda sabaha kadar uyuyamıyorum öksürmekten karnıma sancılar giriyor her yerim dökülüyor. Antibiyotik vermiyorlar maalesef ama bu şekilde ben daha da kötüye gidiyorum. Agumentin içilir diyen doktorlar varmış. Evde de var bugün içicem. Aranızda kullanana var mıydı
Icemezsın hamilesin
Ayrıca bakteriyel enfeksıyon musun viral mi. Gripse viral mesela
O zaman antıbıyotık kullanamazsın....
Bakteriyel hastalıkta antıbıyotık kullanılır
Bu arada senınle aynıyım
Bugun sabah altıya kadar uyuyamadım oksurmekten.

Sonra Biraz Uyumusum bı uyandım sesimde kısık

Zencefil bal karıstırdım yıyorum🥹

Geniz akıntım durmuyor gıdıklıyor aka aka. Sureklı ıhım ıhım yapmak zorunda kalıyor ve sonunda oksurup duruyorum bı gıdıklanma var nefes alırken

İçilir. Her antibiyotik aynı grupta değildir, a grubu antibiyotikler gebelikte güvenlidir.
Hamileyken de gereken durumlarda ilaç kullanılır, doktorunuza söyleyin reçete etsin

Kafana göre ilaç kullanmamalısın canım ilk önce kan vermelisin eğer kanda crp yüksek çıkar ise yani bir enfekte durumu varsa antibiyotik kullanmalısın ateşin barsa muhtemelen enfeksiyon da vardır ama buna doktorunla karar vermelisiniz

Son düzenleme:
Çok doğru düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Böyle konularda doğrudan asla kullanılmaz dendiği zaman sanırım hızlı yazıyorum
Ben kullanmıştım kullanilir tabiki ama doktor kontrolünde kullanılmalı çünkü antibiyotik hamilelikte kullanılmaması gerekiyor ama eğer vücutta enfeksiyon var ise o hastalık zaten antibiyotikten daha çok zarar vereceği için antibiyotiğe yönlendiriliyor hastalar ama kan vermeden vücudumuzda enfeksiyon var mı bilmeden antibiyotik kullanmak kesinlikle doğru olmaz ayrıca da dozaj ayarlaması da var kimi bin mg verir kimi 500 kimi 250 bu kendimizin karar vereceği bir şey değil 🌸

Ben kullanmıştım kullanilir tabiki ama doktor kontrolünde kullanılmalı kesinlikle çünkü antibiyotik hamilelikte kullanılmaması gerekir aslında ama eğer vücutta enfeksiyon var ise o zhastalık zaten antibiyotikten daha çok zarar vereceği için antibiyotiğe yöneltiliyor hastalar ama kan vermeden vücudumuzda enfeksiyon var mı bilmeden antibiyotik kullanmak kesinlikle doğru olmaz ayrıca da dozaj ayarlaması fa var kimi bin mg verir kimi 500 kimi 250 bu kendimizin karar vereceği bir şey değil 🌸
Tabi ki, o yüzden bende doktorunuza gidin hekim reçete etsin dedim. Çünkü viral enfeksiyonlarda organları yormaktan başka işe yaramaz, zaten viral mi bakteriyel mi crp değeri ve semptomlarla değerlendirilir.
Bu arada düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim bir hemşire olarak yanlış bilgi vermiş olacaktım yoksa 🌸

Tabi ki, o yüzden bende doktorunuza gidin hekim reçete etsin dedim. Çünkü viral enfeksiyonlarda organları yormaktan başka işe yaramaz, zaten viral mi bakteriyel mi crp değeri ve semptomlarla değerlendirilir.
Bu arada düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim bir hemşire olarak yanlış bilgi vermiş olacaktım yoksa 🌸
Estağfirullah asıl ben kibar tavrınız için teşekkür ederim 🌸

Merhaba güncel durumunuz nedir, bende hastalık için acile gittigimde hamile olduğumu öğrendim Kanda crp 37 çıktı acil doktoru ilaç veremem bol sıvı için çok yüksek değer değil dedi ,çok endişeleniyorum çok sevinemedim bile bu habere

Back
X