boğaz ağrısı !!

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.020
kızlar geçen hafta ufak bi grip atlattım. dün geçmişti ama bu sabah boğazımda feci bi yanma ve yutkunma zorluğuyla uyandım. zar zor nane limonla çay yapıp içtim hafifledi ama yutkunurken kulağıma vuruyo ağrı eşim evde yok kendim mutfağa giderken zorlandığım için hastaneye gitmeye cesaret edemedim tek başıma evde yapılacak boğaz ağrısını kesen bişiler var mı yarına kadar iyileşmem lazım ...

İlaçlar dişinda yarina kadar deni toparlayarak bir şey zor bulursun .
Ama bol sarimsakli limonlu bir tavuk corbasi yaparsan iyi gelir birazda olsa..

İlaçlar dişinda yarina kadar deni toparlayarak bir şey zor bulursun .
Ama bol sarimsakli limonlu bir tavuk corbasi yaparsan iyi gelir birazda olsa..

yarın işe gitmem gerekiyo o yüzden toparlanmam lazım bi de 9 dan 8 kadar ayaktayım (mağazada çalışıyorum kurallar gereği pek oturmamıza müsade edilmiyo) dediğin gibi bol sarımsaklı çorba yaptım bende o hafifletti ama sabah tekrarlarsa sabah içemem herkes yanımdan kaçar heralde

Antienflamatuar analjezik yazan bir ilaç alabilirsin.
Bende de vardı dün akşam, sanki yüzlerce iğne boğazıma batıyor. Arveles aldım, geçti, rahat uyudum.
Evde üzerine nonsteroid antienflamatuar yazan herhangi bir ilaç aynı işi görür..

Geçmiş olsun.

bala zancefil karıştır ye..bol bol limon sık ve içine azcık tuz at öyle iç..bol sıvı tüket..tarhana çorbası biraz acılı....

bol.bol.zencefil demleyip icin...
herhangi bi corbanin icine bolca limon dokup icin ve en onemlisi hep uyguladigim tarif elma.cayi
elmayi buyuk.buyuk.dograyip su ile.cezvede kaynatin
varsa cubuk veya toz tarcinda ekleyin
10 dk kaynattiginiz cayin altini kapatin.3 dk dinlendirip balla tatlandirip icin.super etkili.

ayrica kekik ve tarcin cayi da tavsiye ederim

bol.bol.zencefil demleyip icin...
herhangi bi corbanin icine bolca limon dokup icin ve en onemlisi hep uyguladigim tarif elma.cayi
elmayi buyuk.buyuk.dograyip su ile.cezvede kaynatin
varsa cubuk veya toz tarcinda ekleyin
10 dk kaynattiginiz cayin altini kapatin.3 dk dinlendirip balla tatlandirip icin.super etkili.

ayrica kekik ve tarcin cayi da tavsiye ederim.gecmis olsun...

arveles vardı evde , boğaz ağrısını dindirir mi?

küçük bir kasenin içine biraz bal ve biraz tarçın ekleyin macun olacak şekilde kıvamını ayarlayın sabah öğle akşam bir er kaşık yiyin ben ilaç kullanmadan boğaz ağrılarımı bu şkilde geçiriyorum.. geçmiş olsunn

Bir soğuk alginligi hapi al bir de agri kesici.
Sabah aksam öğle 3 kere soğuk alginligi al 4 saatte birde agri kesici.
3-4 güne bir şeyin kalmaz.
Bende ayni durumdayim

Bir soğuk alginligi hapi al bir de agri kesici.
Sabah aksam öğle 3 kere soğuk alginligi al 4 saatte birde agri kesici.
3-4 güne bir şeyin kalmaz.
Bende ayni durumdayim

doktora gitmedim ya, keşke hafif diye önemsememek yerine bi gidip ilaç yazdırsaymışım, hangi ilacı alacağımı bilmiyorum hangisini önerirsiniz

evde karbonat varsa , bir çay bardağı suya 1 çay kaşıgı karbonat atıp karıştırın. aklınıza geldikçe gargara yapın. bogazdaki mikrobu kıracaktır.
adacayı da iyi gelir.

Farenjitse hele bir de akut farenjitse bunların hiçbiri işe yaramaz ama sıradan bir boğaz agrısıysa denilenleri yapabilirsiniz.
Birde eczanede pastiller satılıyor akutken bile rahatlatıyor biraz bir kaç dakikalığına da olsa.

Geçmiş olsun bende şu an aynı durumdayım.Ben kendimce uydurduğum ama çok iyi gelen bir yöntem söyleyeyim.
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
1 tutam ada çayı
1 çay kaşığı öğütülmemiş karabiber
1 tutam ıhlamur
1 elma kabuğu ve birazda tatlandırmak için bal cidden iyi geliyo tavsiye ederim.

Off umarım sizde benim gibi olmazsnz bende ilk önce grip oldum sonra berbat bi boğaz ağrısı ve ertesi gün sesim tamamen gitti şu an kimse ne dediğimi duyamıyo en kötüsü de bu oldu çok sinir bozucu çok bağırmamaya dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…