Boğaz Ağrısı

AngelicaPickles

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2012
6.206
8.822
448
Kızlar bu da dert mi gibi yorumlar yazmazsanız ve forum yöneticileri konumu hemen taşımazsa çok memnun olurum. Tek istediğim boğaz ağrımı çabucak geçirecek doğal tarifler. Bu akşam soğuk içeceklerle birlikte sigarayı çok fazla tükettiğim için şuanda çok kötü hissediyorum kendimi ve sabaha kadar ders çalışırım diye umuyordum. Bu yüzden boğaz ağrısına etki edecek hızlı ve evdeki malzemelerle rahatlıkla uygulanacak çözümleriniz varsa ve benimle paylaşırsanız şahane olur.

Ballı zencefilli süt

tarçın çubuğu da kaynatabilrsiniz ya da zencefilde kaynatırsanız aynı işi görür ama en etkilisi sütün içine 1 tatlı kaşığı zencefil atın sahlep pişirir gibi ocakta karıştırarak pişirin kaynayınca bir bardağa alın azcık kaynar ısısı gitsin sonra içine bal atıp için. Kaynar süte bal konunca etkisi gidiyormuş o yüzden ben çok sıcakken koymuorm

Ballı süt iyi gelir gecmis olsun...

Teşekkür ederim Bende sıcak süt yaptım eve gelir gelmez kendime ama keramet baldaymış demek ki bakıyım evde zencefil varsa zencefilde koyayım içine

Ben böyle durumlarda bir bardak kaynamış suyun içine tarçın ve zencefil tozu, yarım limon suyu iki kaşık bal koyuyorum şıp diye kesiyor ağrıyı. Bazı boğaz ağrılarında süt önermiyor doktorlar, dikkat edin. Bi de sirke ile gargara yapmak da iyi gelebilir.

1- tarçın, karanfil, zencefil kaynatılıp içilir.
2-karabiberli, limonlu çay. tadı iğrenç belki ama boğaza iyi gelir.
3-ballı süt.
4-geçmiş olsun :)

Teşekkür ederim hepinize, ben kendimce şöyle bir karışım oluşturdum söylediklerinizi birleştirip, boğazımı yaktı ve sanırım iyi gelmeye başladı, tadıda çok kötü gelmedi ama eğer sonradan kusmazsam işe yarayan bir tedavi olarak test edilip onaylandı diyebilirim.

Artık sıcak su, süt fln içesim olmadığı için balı, limon olmadığı için nar ekşisini, tarçını, top karabiberi ve karanfili karıştırdım ve yedim. Çok şahane bir tadı yok ama idare ediyor yinede.

patilde de bepanthen pastilin üstüne tanımam. diğerleri sadece nefes açıcı şeker gibi.

Onu bilmiyorum ama klasik pastil markası vardır ya st.... diye giden yazamadım şimdi, onun antibiyotiklisinden bldum hiçbir işe yaramadı ne varsa büyüklerimizin doğal tedavilerinde var valla.

dershane öğretmeni olunca ben, 12 saat ders anlatınca, pastil markalarına da aşinayım. bepanthen kesinlikle işe yara, evde bulundurmalı.
unutmuşum ben, nar ekşisi, hakiki nar ekşisiyse harika! çok işe yarar!

Canım, benim bir konum vardı boğaz ağrısına 2 dakika da çözüm diye.. Bak istersen, rahatlama sağlıyor..

Ağrı geçtiği için işe yarayıp yaramadığını test edemiyorum canım ama gerçekten dinleyince videodaki adamı hatırladım ben dün akşam bir konuda kendimi ifade edemediğimi düşünüp içlendim kendi kendime : gerçekten psikoloji direk vücudu etkiliyor, mesela benim ergenlikte bile sivilcem çıkmazdı ir üç ay önce sinirlendiğim birşey oldu tak çenemde sivilce çıktı

adaçayı üzerine hafif limon, şeker koymadan mümkünse... geçmiş olsun :)

hmm bi de ılık olsun sıcak olmasın

sicak suya biraz karabiber biraz tarcin biraz bal.. süt varsa sahlep yap bide, annem nisastali misastali yapti az once.. kulaklarima da vurmustu agri, birer damla corek otu yagi damlattim onlarada.. suan nasil rahatladim anlatamam.. aradada nane sekeri alinabilir.. sigara icmemek lazim tabi:)) butun rahatlatici etkiyi yok ediyor

Balli sut kesinlikle canim :) Bogaz pastilleride iyi ama bogazi uyusturuyor tuhaf oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…