Bodyrock.tv

Bizim de başımızı şişirebilirsin istediğin kadar 7511 :)

Ben de bir tek Zuzana'yla alıştım spor'a, diğerleri dediğin gibi Lion81, çok robotlar. Ya yüzlerine bir sırıtma yapıştırıyorlar, ya da vücutları istediğim model değil, ya da çok somurtkanlar, sabit bir ifadeleri var... Zuzana, yorulduğunu da gösteriyor, gülümsemeleri de içten, verdiği yeme içme tavsiyeleri ve tarifler de süper ve çok dengeli :)

Ara ara angryfitness.com adresine de bakıyorum, çok faydalı beslenme bilgileri de var. İngilizce okuyabiliyorsanız mutlaka bakın derim. Zuzana'yla ilgili tek bir olumsuz yorumda bulunamamış adam, şu linkten okuyabilirsiniz:

Testing The Trainers: Zuzana / Bodyrock TV | Angry Trainer Fitness

nnnyyy canım senin dediğin kanal orijinalmış benim dediğim fake kanal.

Zuzana Light - ZWOD #1 1-20-2012 (PART I) - YouTube

bu video ilk eklediği egzersiz. hiç bir ekipman kullanmamış buna bayıldım ayrıca biraz formdan düştüğünü söylüyor yani yoruluyo baya o kadar komplekse girmem ben de :21::21: o bile yoruluyo yani.

zaten dip station atlama ipi vs. benim yapabileceğim şeyler değildi. bi de gerçek zamanlı yapıyor yani kısaltma falan yok iki part halinde eklemiş egzersizleri.

bu dediğim videodan başlıyorum bu gece allah sonumu hayır etsin kızlar :KK4::KK4:

nnnyyy canım senin dediğin kanal orijinalmış benim dediğim fake kanal.

Zuzana Light - ZWOD #1 1-20-2012 (PART I) - YouTube

bu video ilk eklediği egzersiz. hiç bir ekipman kullanmamış buna bayıldım ayrıca biraz formdan düştüğünü söylüyor yani yoruluyo baya o kadar komplekse girmem ben de :21::21: o bile yoruluyo yani.

zaten dip station atlama ipi vs. benim yapabileceğim şeyler değildi. bi de gerçek zamanlı yapıyor yani kısaltma falan yok iki part halinde eklemiş egzersizleri.

bu dediğim videodan başlıyorum bu gece allah sonumu hayır etsin kızlar :KK4::KK4:

evet canım bende bunu yaptım bu akşam.
önce şunu yaptık kızımla, ısınma niyetine 10 min Booty Shaking Waist Workout- Lose inches off your waist by shaking your hips! - YouTube
maksat hem ısınma olsun hem de kızım oynasın, eğlensin, yorulsun ben bodyrocka geçince ayağıma dolanmasın diyeydi ama eğlenceli ve etkili güzel bir çalışmaymış devam ederim bu hatunun dansımsı hareketlerine..
ardında ZWOD1 yaptım ama sadece 15dk 2 set yapabildim ki özellikle 2. sette pek de hakkını verdiğimi söyleyemem, sonuna doğru astımım tuttu ilaç alıp zorla bitirdim üstüne t5t(9 tekrar) yaptım, callanetics de yapacaktım ama baktım nefes darlığı düzelmiyor vazgeçtim.
şimdi bunu 1 hafta devam mı etmeli yoksa ZWOD2 ye mi geçmeli acaba...

ben 12. dakikada bıraktım canım benim kollarım pek güçlü değil burpee yapmak zor geldi dizlerimi pek kaldırmamaya çalıştım. yarına kol ağrısı çekmek istemiyorum :KK19: şimdi de callaneticsin karın hareketlerini ve esneme yapıp yatıcam dayanamıyorum.

doktorum bana da astım teşhisi koydu ama hiç de kriz geçirmedim umarım geçirmem. astımı olan olimpiyat sporcuları bile var :KK34:

yarın bomba gibi yaparsın canım iyi geceler

Dünden sonra ben bugün öldüm :)

Sabah kalktığımda bacaklarım ve kalçam özellikle felaket ağrıyordu, bir de üstüne bugün 4 saat Forum ve Ikea gezdim, tam oldu :) t5t bile nasıl yapıcağımı bilmiyorum.

Geçmiş olsun nnnyyy, umarım bugün daha iyisindir, videoyu tam izlemedim ancak bir sürü video eklemiş zuzana, istersen bunu bir kaç gün yap, sonra sıkılırsan diğer videolarına da bakarsın...

esra2424, benim de kollarım güçsüzdü çok, yeni yeni toparladılar... O burpee'ler çok işe yarıyor, yaşın kaç bilmiyorum ama özellikle 30dan sonra hiç spor yapmamışsan o kollarının altı ne kadar zayıf olsa da sallanmaya başlar ya, o hareket olmuyor işte sayesinde :) Hem ilerde şınav hareketlerine de süper bir altyapı sağlıyor, kol ağrısı iyidir yani :)

7511, yaza bir şey kalmadı :) Şimdi yola çıkan için Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs var, bugün başlansa 4 ayda neler neler olur :) Hep aklımıza Mayıs ayında geliyor giyilecek bikiniler, sırf hırs yapayım diye ne kadar fitness blog'u varsa geziyorum :)

Yazın bikininin içinde şöyle görünmeyi hangimiz istemeyiz?

$tumblr_ltzsr4GPFm1qlptvvo1_400.jpg

Ya da şöyle (bu fenaymış hakkaten, o kadar göğüs olsa bende, ohooo):

$tumblr_lrrczgJtko1qj4t1so1_400.jpg

Buna da nereden nereye diyoruz, hem de 3,5 ay kadar kısa bir sürede :):

$Whitney-Before-and-After-Front1.jpg

Son düzenleme:
ya duygu_01.. beni şu bodyrock.tv ile tanıştırdın ya. gecenin şu saatinde oturup sana dua ediyorum :KK42:
teşekkürler gerçekten. uzun zamandır girmiyordum foruma, karlı çıktım bugün sayende. harikalar yaratıcam bodyrock ile ve sonuçları anlatıcam :) herkese kolay gelsin

duygucum ben 25 yaşındayım ama bu ara ruhum 50 yaşında :KK50: spor da olmasa bildiğin depresyona giricem.. zaten spor depresyonu önlüyormuş ondan da bırakmak istemiyorum. soğuk havalarda sevgilimde uzak olunca depresyona giriyorum. 10 gün sonra görüşeceğim kendisiyle bakalım değişikli olacak mı:KK19: bir gram oynasam farkediyo ben onun kadar farketmiyorum o hemen anlıyo değişiklikleri

kullaniciismi, ne demek yahu, ben teşekkür ederim asıl, sizlerin sayesinde ben de daha bir sarılır oldum bodyrock'a ve spora :) Benim gibi hayatında spor yapmamış, bir gün denediğini maksimum 3 güne kalmadan bırakmış birini bile spora bağladı bodyrock, tabii ki paylaşacağım :)

esra2424, depresyonu önlediği konusuna kesinlikle katılıyorum, keyfe iyi gelen bir şey daha var, bu başlığa da mutlaka bakın:

http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/169075-tibetin-genclik-pinari-5-hareket.html

Ruh halini kesinlikle etkiliyor. Benim de bu ara işyeri çok keyifsiz, o değişirse ben gene taşınmak zorunda kalcam, vb bir sürü dert var başımda.. Spor ve Tibet hareketleri beni ayakta tutuyor...

10 gün gayet güzel bir süre ilk değişiklikleri görmek için, haftanın 5 günü aksatmadan yaparsan ve yediklerine dikkat edersen mutlaka değişim olacaktır vücudunda.. Sevgilin de sevinecektir, benim hanım güzelleşmiş diye :)) Daha hızlı değişim için spordan hemen sonra whey protein içeren tozlar kullananlar var (cesaret edip ben deneyemedim), ya da benim gibi hemen sonrasında bir yumurta yiyebilirsin, 6-7 gr protein içeriyor. Gün içerisinde de protein ağırlıklı beslenip karbonhidrattan olabildiğince uzak durursan değişime sen bile inanamayacaksın :) Benim karnımdaki 2 çubuk izi şu yumurtaya başladığımdan hemen sonra çıktı, o kadar zaman karın kaslarına çalışmama rağmen yumurtayı beklemiş alçak belirginleşmek için :)) Sanırım 3 aydır düzenli her spor sonrasında tüketiyorum yumurtayı, kollarım güçlendi, bacaklarım daha bir sıkılaştı...

Son düzenleme:
Zuzana'nın kahvaltısına örnek vereyim bir de:

Bilgiyi şu adresten aldım: BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv

2 dilim tam buğday unu ekmek
2 yumurta
Organik bal
Tarçın
Yarım kaşık Hindistancevizi yağı (Bizde pişirilmek için yaygın değil, yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz, ya da gittigidiyor'da, iherb'de satılıyor)
Bir parça tuz

Yumurta, dilediğiniz ölçüde tarçın'ı ve bir pinçik tuzu karıştırıp, ekmekleri iyice karışıma banıyoruz ve çok az yağda pişiriyoruz. Üzerine bal sürüp afiyetle yiyebilirsiniz..

Bizdeki bayat beyaz ekmekle yapılan yumurtalı ekmeğin sağlıklı versiyonu olmuş bu :)

Yanına da bir kase yoğurt yapmış Zuzana, 3 tepeleme kaşık yoğurt, yarım kaşık vanilya tozu (şekerli vanilyayla karıştırmamak lazım, burada sade vanilya tozundan bahsediyor sanırım), yarım kase çilek ve 1 kaşık pekan cevizi.. Biz istersek badem de koyabiliriz ya da normal ceviz de :)

Fazlasıyla doyurucu olacağından eminim :)

Son düzenleme:
çok güzel bir menü kahvaltıda şekerli şeylere ihtiyaç duyuyorum tarçın çok mantıklı çünkü şekerin hızla kana karışmasını önlüyor. karatay diyeti de bana çok mantıklı geliyor bol protein olması açısından. karatay hoca kahvaltıda 2 yumurta öneriyor. yanına peynir, zeytin, yeşillikler vs. kuru kayısı ya da kuru erik. ama şekeri ve ekmeği tamamen yasaklıyor.

ayrıca karatay hocanın bir roportajında okumuştum.. ciddi spor yapanlar makarna, bulgur, pirinç yiyebilir diyor.

ben istanbul halk ekmeğin organik tam buğday ekmeğini tüketiyorum koruyucu vs. içermiyor. mayası da doğal ekşi maya ( tadı da ekşi biraz:) tavsiye ederim. dilimleri çok küçük ve beni iki dilimi bile doyuruyor.

Ekmek tüketilecekse tam buğday ekmeği, o da kesilebilene kadar diyordu sanırım, bizim evden ekmek eksik olmasının imkanı yok, o yüzden tam buğday ekmeğine döndüm ben de :) Yalnız yakınımda halk ekmek hiç yok, uno'nunkileri kullanıyorum. Annem de halk ekmek fanatiği, çok lezzetli oluyor ekmekleri, şanslısın :)

duygucum sen günde kaç öğün yiyorsun ve spordan önce mi yoksa spordan sonra mı yiyorsun? zuzana günde 5 öğün yiyin diyor.. ben günde 2 öğün yiyorum sadece.

bir de sporunu saat kaçta yapıyorsun? her gün mü spor yapıyorsun yoksa ara veriyor musun?

Genelde haftanın 5 sabahı yapmaya çalışıyorum. Sabah uyanınca bir bardak su, bir tatlı kaşığı çörek otu (sindirim problemim için), ardından da bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı elma sirkesi karıştırılmış suyumu içiyorum. Evde varsa bir tane kuru incir veya hurma yediğim de oluyor ama çok nadir diyebilirim.

Sonra hemen sporumu yapıp bir tane katı yumurta tüketiyorum. Giyinip eşimi uyandırıp birer tost yiyoruz (o da tam buğday ekmekli tabii, ve kaşarlı), daha dün yeni Spirulina tabletine başladım bakalım nasıl gelecek. Onu da bu forumdan keşfettim, başlık şu, sen de bir incele istersen : http://www.kadinlarkulubu.com/anti-...anma/287929-asrin-super-gidasi-spirulina.html

Sonrasında da ofisine gidince bir elma yerim. Gün içinde pek ağzım boş durmaz, 5 öğünden fazla yiyorum aslında :) Öğlen hafif geçiririm bir veya varsa tavuk ızgara ya da haşlanmış sebze, peynirli salata gibi.. Öğleden sonra da acıktıysam bi paket light bisküvi yerim, ya da ofis çekmecemde varsa kuru üzüm, badem, ceviz vs. onları yerim. Akşam da tek bir tabak ama asla tam dolu olmayacak şekilde ızgara et, tavuk ya da sebze ne yaptıysam onu yiyoruz, ve gene spirulina tableti alıyorum artık. Dışardan nadiren kaçamak yaparız :) Akşam tibet hareketlerini yapıyorum, 11 tekrardayım. Yatmadan bazen çekirdek yediğimiz olur ama meyve (kivi, mandalina vb.) yeriz mutlaka ve üşenmezsem yeşil çay yaparım :)

Çayları şekersiz tüketmeye alıştım zaten. Gün içerisinde de kahve yerine çay içiyorum. Çikolata çok büyük zaafım, sadece nutella'yı bırakarak (!) zamanında 6-7 kilo vermişliğim var. Nutella canım çektiğinde sade Kosla helva yiyorum, iki çatal kesiyor hemen isteği :) Gün bu şekilde geçiyor :)

Haftasonları ise bomba bir kahvaltı + sadece akşam yemeği yiyoruz. Gün içinde koşturmamız olduğu için spor yapmıyorum genelde, hafta içi kaçamağım olduysa onu telafi ediyorum en fazla..

Pardon ya çörek otu yazmışım yanlışlıkla, keten tohumu olacaktı o :KK43:

Bir de bol su içerim. Ve genellikle üzerinde organik ibaresi olan şeyleri almaya çalışırım mutfağa :)

çok teşekkür ederim zamanını ayırıp yardımcı olduğun için :KK16::KK16::KK16:

hayatıma bir çeki düzen vermek istiyorum bunun için de ilk olarak kendimden başlamaya karar verdim. beslenme ve spor çok önemli.

kendini önemsemeyen insanı zaten kimse önemsemiyor.

yorgunluk gibi bir sorunum var spor çok iyi geldi hareket ettikçe dinçleşiyorum. onun dışında omega 3 hapı almayı düşünüyorum

Yorgunluğa Spirulina birebir canım, daha 3 tane oldu alalı, zımba gibiyim :) Omega 3'ü dilersen keten tohumu da sağlıyor...

Ve bu sabah kar manzarası eşliğinde atladığım şu workout'u da tamamladım: BODYROCK.tv | Fitness Advice, Workout Videos, Health & Fitness | Bodyrock.tv

Push-up'larda 10 tane normal yapabildim, geri kalan saniyeleri dizlerimi yere dayayarak yaptım, kollarım hala güçsüzmüş :KK43:

Sandbag yerine 5er kg'lık 2 dambıl'ımı kullandım..

Üzerine gene pilates sırt egzersizleri, kalça hareketleri ve karın hareketleri ekledim. Onlar da yaklaşık 6 dk tuttular..

Şu skorları yazmayı hep unutuyorum :KK43: Yarın unutmamaya çalışacağım.

ben de dün gece ZWOD1 i yaptım sadece ilk iki round yapabildim. sonra kalbim o kadar hızlı atmaya başladı ki midem bulandı :KK17::KK17: 1 saat önce yemek yemiştim:KK17::KK17:

ama akıllandım artık mide boşken yapıcam yoksa insan alt üst oluyo.

arkasından yarım saat oturup düzelmeye çalıştım.
sonra callanetics yapıp yattım.

sabah bi kalktım regl olmuşum. :KK16::KK16::KK16:

normalde hep gecikirdi. bu sefer am 29 günde oldu. işte sporun bir başka yararı. ( kendi çapımda 1 aydır spor yapıyorum hemen iki günde olmaz zaten:KK52::KK52:)

X