Arkadaşlar içinizde bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı? Ben sık sık idrar yolu enf yaşıyordum .Ultrason ve IVP sonucu sağ böbrekte upj darlığı tespit edildi.önümüzdeki hafta ameliyat olacağim. Zor bir ameliyat mı? Ne kadar süre hastanede kalırım ? bilgisi olan ve ya bu sorunu yaşayan var mı acaba ? Şimdiden teşekkürler.:çok üzgünüm:
yine ben cevaplayayım, belki bir bilgilenen olur. bu eylül ayında ameliyat oldum, laparoskopik pyeloplasti.
genel anesteziyle oldum, ayılması çok zordu benim için, malum kusmalar vs. onun dışında herşey normal ameliyatlardaki gibi, benim kanım düştü kansızlık oldu o yüzden 1 gün fazla yattım. yoksa normalde salı olup perşembe çıkacaktım cuma günü çıktım. şimdi iyiyim çok şükür, daha kontrole gitmedim, tırsıyorum :18:
yine ben cevaplayayım, belki bir bilgilenen olur. bu eylül ayında ameliyat oldum, laparoskopik pyeloplasti.
genel anesteziyle oldum, ayılması çok zordu benim için, malum kusmalar vs. onun dışında herşey normal ameliyatlardaki gibi, benim kanım düştü kansızlık oldu o yüzden 1 gün fazla yattım. yoksa normalde salı olup perşembe çıkacaktım cuma günü çıktım. şimdi iyiyim çok şükür, daha kontrole gitmedim, tırsıyorum :18:
öncelikle çok geçmiş olsun, siz atlatmışsınız zorlu süreci. banada ameliyat olmam gerektiğini söylüyor doktorlar,grade ııı hidronefroz varmış bi böbrekte. dtpa sintigrafi çektiler ama su içirmeden çekmişler, bi doktor MAG3 sintigrafi ile yenilemek lazım dedi. ne yapsam kafam çok karışık.. pek bi sıkıntım da yok ama ameliyat diolar işte..sormak istediğim ameliyat sonrası nasıl geçti, çok zor oluyor mu, yada bu hastalığın tekrarlama riski var mıymış?
size de çok çok geçmiş olsun. zaten bu hastalığın özelliği sanırım herhangi bir ağrı şikayeti olmuyor. ben tamamen tesadüf öğrendim. önce takip edilecek dediler, ama sonra böbrek fonksiyonu %40 a düşüp, hidronefroz da ilerleyince mecburen ameliyat oldum. ameliyatın benim için en zor kısmı narkozdan ayılma süreci oldu. o 24 saati kopuk kopuk hatırlıyorum. bir de ameliyat deliklerimden birinden dren dedikleri, içerideki sanırım kanamanın veya pis kanın boşaldığı bir boru vardı(sonda hortumu ve torbası gibi), o canımı çok yaktı, ağrı kesiciler hafifletti ancak. daha hastenedeyken onu çıkardıklarında "ohh be benim sıkıntım buymuş" dedim.
yani eğer gerçekten ameliyat olmanız gerekiyorsa böbreğiniz çok fazla zarar görmeden, ehil bir dr bulup ameliyatınızı olun. çünkü böbrek fonksiyon kaybının geri dönüşü yok, ameliyat olduğunuz seviyede kalıyor. benim % 40 da sabitlendi mesela şu an, eğer ameliyat olmasaydım iyice düşecekti bu sefer böbreğimi aldırmak zorunda kalacaktım.
ha bir de ameliyat esnasında, böbrek kanalına stent takıyorlar.o da 2 ay sonra çıkarılıyor, ama hiç zor değil. 5-10 dk da uyutup alıyorlar. giyinip çıkıyorsunuz hastaneden. stent takılı olduğu sürece de ben bir sıkıntı yaşamadım.
başka merak ettiğiniz bir soru olsa sorabilirsiniz, ama korkmanıza hiç gerek yok, ameliyattan değil böbreğinizi kaybetmekten korkun. sintigrafi sonucu çok önemli. yani hidronefrozun nedeni ve böbreğe verdiği hasar, böbrek fonksiyonu yüzdesi onda belli oluyor.
ha bir de ameliyat esnasında, böbrek kanalına stent takıyorlar.o da 2 ay sonra çıkarılıyor, ama hiç zor değil. 5-10 dk da uyutup alıyorlar. giyinip çıkıyorsunuz hastaneden. stent takılı olduğu sürece de ben bir sıkıntı yaşamadım.
başka merak ettiğiniz bir soru olsa sorabilirsiniz, ama korkmanıza hiç gerek yok, ameliyattan değil böbreğinizi kaybetmekten korkun. sintigrafi sonucu çok önemli. yani hidronefrozun nedeni ve böbreğe verdiği hasar, böbrek fonksiyonu yüzdesi onda belli oluyor.
teşekkür ederim ilgilenip cevapladığınız için, insan anca bunları yaşayan birinden duyunca emin olabiliyor. çünkü internette yazılanlar tamamen farklı, her doktorda farklı yorumda bulunuyor ameliyat sonrası için.. tanı kesinleşti artık ameliyat şart diyorlar, yaz sonu gibi olucam galiba =( şimdi bi şikayetim olmadığı için ameliyat sonrası bi sıkıntı olabilir mi diye korkuyorum, düşük ihtimal diyorlar ama sonuçta risk hep var (idrar kaçağı, tüpün çıkması veya tıkanıklığın tekrarlama riski vs ) birde sormak istediğim ameliyattan sonra ne gibi tetkikler yaptırdılar,sondalı film isteyebiliriz dedi bir doktor,o yüzden iyice korktum.:2:
bahsettiğiniz sıkıntıları ben yaşamadım çok şükür.
sonrası istenen tetkiklere gelince, ameliyatı kapalı istediğim için adana da oldum, dr um kontrole gel falan demedi. ama ben 1 sene sonra burdaki dr a kontrole gittiğimde sadece ultrasonla bazı ölçümler istedi( bildiğin karından yapılan ultrason). sonucunda herşey normal dedi. hatta gebelik düşünüyorum dediğimde bir sakıncası yok dedi.
ameliyatta böbreklerinizin şu anki durumunu koruması için kanalın dar olan kısmı kesilip çıkarılıyor, geniş kısmı böbrek girişine dikiliyor, benim hidronefrozum da baya büyümüştü onu da küçülttüler, hem o yüzden hem de kapalı olduğu için sanırım 5 saati geçti, annem ve eşim çok korkmuşlar neden bu kadar uzun sürdü diye.
size tek tavsiyem eğer birden fazla dr ameliyat dediyse bir an önce çekinmeden olun ki böbreğinizi kaybetmeden kurtulun, acılar ağrılar geçiyor önemli olan ameliyatın başarılı olması. o yüzden çok iyi araştırıp ehil bir dr bulun, en önemlisi bu, çok ama çok ince işi olan bir ameliyat.
Allah yardımcınız olsun, şifa versin, en kısa zamanda hayırlısıyla kurtulmanızı diliyorum. burdan haberleşiriz ben arada giriyorum.