ben sürekli tekrar eden böbrek taşı hastasıyım 2 kezde piyolonefrit oldum ...pek çok kez taş kırdırdım , en son böbreklerimde 5 tane taş vardı :) en büyüğü ufak zeytin kadar , hacettepede ilk eswl mi oldum cihaz , ortam çok düzgündü,ancak iğne yapmadıkları için çok sarsıldım, o büyük taş kırıldı kırılmasına, tabiki evde 2 gün kanama oldu , pek çok kırılan taşı döktüm ancak tıkanma yaptı, hacettepede prof bu taşı alttan almak lazım dedi bayıltarak , bense ewsl devam istedim çünkü 1 ameliyat çare değildi daha yukarda 4 kırılacak taş daha vardı , bende gataya gittim , tıkanan yerlerede taş kırma yapıldı icce ufaltıldı, sonra diğer 2 böbreğiimdeki taşlar durumlarına göre kırıldı ..tıkanınca kanalrradaki yerlere de uygulandı taş kırma .... yani 9-10 kez uygulama yapıldı bana 2 ayda ...ha birede film çekildi .. son aşamada görünmeyen bir taş tıkanaıklık yaptı, ve piyolonefrit oldum , 5 gün hastenede yattım çıktıktan 1 ay sonrada allatn kataer ile son taş da çıkartıldı ...şu an iiyim şükür ama çok zor bir tedavi bu , insanı hırpalıyor , yan etkisine gelince 3 ay adetten kesildim , şaçlarım az döküldü şükür ancak hiç uzamadı ...drumla konuşmadım ama sanırım bu taş kırmalardan böbrek üstü bezlerim etkilendi vede tıknaıklık olduğu yerler yumurtalıklarıma yakındı taş kırma işleminden onlarda hasar gördü bilemiyorum ...3 ay adet görmemekten sonra çok şideeti adet öncesi sendromu ağrılar , kocaman bir karın v sden sonra çok şükür şu sıralar iiyim .... taş kırdırırkende çok dikatli olmalı , çok yoğun bu tedaviyi uygulatmak konusunda dr larla artı ve eksileri ii ölçüp biçmek gerek, herkese sağlıklı günler dilerim sevgiler