selam canım..
bnmde bir akrabamda böbrek yetmezliği varmış..
benden rica etti. bi araştırırmısın dedi..
nasıl oluyor bu işler.. nereye baçvurcam sıra için dedii
bi bilgin varsa paylaşırmısın
slm öncelikle gogleden arama yaptır organ nakli yapan hastaneler diye biz izmir egede yaptırdık oraya gidip sıraya gireceksiniz canlıdan alınacaksa böbrek ikisi birden başvuracak ikisinden de kan alınacak 1 hafta içinde doku uyumu olup olmadıgı için sizi ararlar ama kadavra sırasını girerseniz kaç yıl beklersiniz bilmem kimisi 3 yıl kimisi 15 yıl bekliyo kadavrada neyse kan uyumu olduktan sonra konrollere ve psikatriye gönderirler bizim bunlara bitirmemiz 2 ay sürdü canlıdan olacaksa nakli hiç beklemesin hemen olsunlar çok zor çünkü
ALLAH razı olsun canım
hiç cvb gelceğinide ummazdım
kafama takılan bişey olursa yazarım yine inş çok saol
ne demek canım gelmezmiyim sadece buaralar yogundum ondan geç yazdım bu derdi bir ALLAH birde çeken bilir RABBİM bu derdi düşmanımın bile başına vermesin inanki diyalize giren hastaların hepsine dua ediyorum genci yaşlısı ne zaman diyaliz aracı görsem yeminle aglıyorum RABBİM sizin akrabanızla birlikle hepsini tez zamanda kurtarsın buarada yakının kaç yaşında ne zmandır diyalize giriyo şekeri tansiyonu varmı ve kim böbrek verecek
slm öncelikle gogleden arama yaptır organ nakli yapan hastaneler diye biz izmir egede yaptırdık oraya gidip sıraya gireceksiniz canlıdan alınacaksa böbrek ikisi birden başvuracak ikisinden de kan alınacak 1 hafta içinde doku uyumu olup olmadıgı için sizi ararlar ama kadavra sırasını girerseniz kaç yıl beklersiniz bilmem kimisi 3 yıl kimisi 15 yıl bekliyo kadavrada neyse kan uyumu olduktan sonra konrollere ve psikatriye gönderirler bizim bunlara bitirmemiz 2 ay sürdü canlıdan olacaksa nakli hiç beklemesin hemen olsunlar çok zor çünkü
Öncelikle büyük geçmiş olsun ve inşallah bundan sonra Allah sağlık sıhhat versin...
Yaklaşık 10 aydan fazladır gece neredeyse sabahlara kadar bu konuyu araştırmaktayım...
Aslında bu forumda daha önce başlıklara çok gözattım ve görememiştim. Şimdi tekrar bir arama yaptırınca buldum burayı...
Dializ, asla bir tedavi değil,,, Sadece hayatı sürdürebilmek için bir çözüm... Evet, adına ne kadar çözüm denebilir ? O da ayrı bir konu.
Yine de, bir başka organ iflas ettiğinde yerini nakil dışında alabilecek başka hiç bir şey olmamasına rağmen, söz konusu olan böbrek olunca en azından böyle bir alternatif, yani böbreğin görevini nispeten görebilecek bir alternatif olması bakımından ise sevendirici...
Eğer bu iletiyi okursanız; size sormak istediğim en önemli husus şu:
Kadavradan değil canlı vericiden düşünmekteyiz biz nakili... Birinci derece yakınım ve nakil için kendini tabi ki çok hazır hissetmiyor.
Bir yıldır dializ alıyor. Ve nakil işine cesaretlendirme ve yönlendirme konusunda her an kararını çabuklaştırma konusunda ise benim vereceğim yönlendirme çok etken olacak.
Ülkemizde bu işlemi yapan tüm cerrahi ekipleri ve başlarındaki kişileri, işlemin yapıldığı (özel tıp merkezlerindekileri) hastanelerin istatistiki sonuçlarını gibi bilgileri neredeyse artık ezberledim diyebilir ve halen takipteyim...
Üniversite Hastanelerinde ise bildiğiniz gibi Antalya bu konuda en iyileri ve sayıca en çok ve çeşitli nakilleri gerçekleştiriyor...
Şu andaki tek tereddütüm ve işlemleri hemen başlatmak adına yapacağım yönlendirmenin önüne geçen tek endişem;
Nakil sonrasında "enfeksiyon riski"... Çünkü düşünmek bile istemiyorum evet, ama çok başarılı sonuçların ardından, sadece bu enfeksiyon nedeniyle kayıplar olduğu konusu, önünde sonunda vereceğimiz bu kararı (en azından beni düşündüren en önemli konu diyebilirim) biraz daha geciktiriyor diyebilirim.
Oldukça uzun uzun ve ayrıntılı olarak yazdım size...
Sormak istediğim şey; Nakil sonrası özellikle ilk üç ay içinde hastada bir problem yaşadınız mı bu anlamda acaba ?
Allah herkesin yardımcısı olsun ve size de tekrar geçmiş olsun...
evet haklısın ilk 3 ay çok ama çok önemli eşimin izmirden komşuları vardı ben tanımıyorum bayana da kocası vermiş böbregini o bayan nakilden 1 ay sonra enfeksiyon sebebiyle öldü beyninde mantar oluşmuş insanları eleştirmek haddime degil ama o bayan baya evi pismiş yani normal bir insan bile hasta olur o derece şimdi konuya gelelim ben eşime temizlik konuşunda çok dikkat ettim biz nakil olduk 33 gün hastanede yattık ben 1 gün eşim 2 gün yogum bakımda kaldı o çıktıktan normal tek kişilik özel odaya alındı eşimin ailesi dikkat etmedi bende bu sebeble onlara dr şikayet ettim onları gönderdim ben baktım eşime neyse odasını hergün dezenfekte ettim dometosla yatagın çarşafını 2 günde bir degiştirdik banyo yasak olsugu için hergün kolanyalı pamukla sildik bedenini ilk 3 ay çift maske kullandı eve ziyaretçi kabul etmedik kalabalık ortama mecbur kalmadıkça girmedi sebzesini meyvesini sirkeli suyla yıkadım ,,ve ayrıca evi sık sık havalandırdım wc ve banyo da çok önemli buraları hergün domestosladım mutfak temizligide çok önemli çok uzattım lafı AÇIKSASI TOPLUM İÇİNE FAZLA GİRMESİN DIŞARI ÇIKARSA ÇİFT MASKE KULLANSIN EN ÖNEMLİSİ EV ÇOKK TEMİZ OLMALI VE NAKİL İÇİN EGEYİ TERCİH ETMENİZİ ÖNERİRİM VE NAKİL OLDUKTAN SONRA ODASINDA 3 KİŞİDEN FAZLA OLMASIN GECE YANINDA KALMAK İÇİN 1 KİŞİ OLSUN NE KADAR ÇOK KİŞİ OLURSA HASTA İÇİN O KADAR ZARARLI ve biz 3 yıl olacak nakil olalı kordizon kullandıgı için sürekli bedeni agrıyo en ufak bişeyde ellerini burkuyu dr ra sorduk kalsuyum eksikliginden olmuş nakilden sonra bol vitamin bol su ve peynir ,süt,yogurt gibi şeyleri çok tüketmeli bütün nakilli hastalar kordizon kullandıkları için bünyeleri zayıf oluyo ve kemik erimesi oluyo ALLAH a şükür öyle bişey olmadı bize .......... sizede bol şans bu zorlu yolda aslında o kadar zor degil ama özen ve dikkat hapları saatinde içmek yeterli gerisi ALLAH a kalmış ..
Merhaba
Oldukça gecikmeli olarak, çok teşekkür ediyorum cevabınıza, yardımcı olmanıza ve bu süreci paylaşmış olmanıza.
Tabii ki her zaman için sağlığımız açısından zaten oldukça önemli bir husus temizlik veya hijyen.
Ancak; çok daha fazla hassas ve ihtimam gösterilmesi gereken durumlarda ise aynı şekilde bir o kadar daha titizlik gerektiriyor durum.
Zaten ben de sorumu sorarken, özellikle bu ilk üç ay içinde hastaların enfeksiyona karşı çok çok daha yatkınlıkları olacağını düşündüğüm için ve örneklerini de gözlemlediğim için, acaba sizdeki durum nasıldı? diye, direk bu süreci yaşayan birilerinin deneyimlerini de öğrenmek istemiştim.
Sonuçta; aslında zaten ben de araştırma yaparken sadece körü körüne olmasın ve bilgi sahibi olmak adına yapıyorum diyebilirim. Çünkü, yaşanacak bir şeyler varsa, bu nerede? ne zaman? hangi şartlarda olursa olsun, önüne geçebilmek zaten mümkün olmaycaktır.
Bu konuda veya pek çok konuda tedbir tabi ki önemlidir. Lakin, buna rağmen çok da hesap kitap yapmak ne kadar doğru? İşte bu noktada, çok doğru değil. Çünkü yukarıda da söylediğim gibi, insanoğlunun bazı şeyleri değiştirebilme veya sonuçlarını tamamıyla kendi belirleyebilme gibi bir şansı ve yeteneği yok, böyle bir şey tabii ki tam anlamıyla ne yazık ki mümkün olamıyor.
İyi düşünüp, belki de hiç yaşanmayacak olan gereksiz endişe ve kaygılara da gark olmanın zaten manası yok. Hayatın her safhasında böyle düşünmeye ve öyle hareket etmeye çalışmak, yapılacak en doğru şey.
Eşinize de geçmiş olsun diyor ve bundan sonraki hayatında sağlıklar diliyorum. Hem size hem de eşinize, verdiğiniz bilgiler için çok ama çok teşekkür ediyorum tekrar.
Sevgi ve saygılarımla[/Q RİCA EDERİM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?