• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nefroloji - Böbrek Hastalıkları Böbrek Kumu..

nosey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
165
4
96
İstanbul
yaptırdığım tahlillerde kum döktüğüm anlaşıldı. bunun için bol su içmem lazımmış. peki başka ne gibi yiyeceklerden uzak durmalıyım bilginiz var mı? yardımcı olursanız sevinirim :)

teşekkür ederim greencim :) benim merak ettiğim kahvenin bi zararı var mı? yada ne kadar kısıtlamalıyım?

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.kahvenin çok fazla zararı yok kum yada taş düşürme ile ilgili olarak.Ama normal şartlarda da kahveyi günde 3 taneden fazla içilmemesi ve telvesinin yenmemesi tavsiye edilir hep.Sizin en çok ıspanak toka marul gibi topraklı olabilecek besinlerin iyicene yıkanmış olmasına dikkat etmeniz gerekli.Bol su için süt ürünlerinizi kesmeyin bol su içiyorsanız hiç bir etkisi olmaz.

Acil şifalar...

çok teşekkür ederim sedef hanım :) su içip duruyorum bakalım işe yarar umarım :)

geçmiş olsun canım.
Bana da kum döküyorsun dediler ondan sonra araştırıldıkça çok daha farklı bişeyler olabileceğini buldular. Şu anda FMF diye bir hastalık var ondan şüpheleniyorlar. Neyse beni geçelim.
Bana da kum döküyosun dediklerinde dr.um bir çok öneri getirdi. Mesela dışarda salata yemeyeceksin. Çok fazla alkol almayacaksın. Herşeyi yıkayarak yiyeceksin. günde en az 2 lt hatta kum döktüğün zamanlarda 3lt su içeceksin ama suyu da musluktan içmemeye dikkat edeceksin. Ayaklarını hep sıcak tutacaksın. Yardımcı olabilmişimdir inşallah.

ayaklarımı ısıtabilsem bi sıcak tutmaktan vazgeçtim... böbrek damarlarına anjio gibi bişi yapılıyomuş ondan yaptır dedi bana da ama şu sıra imkansız ancak yaz tatilinde artık.. bilgiler için çok teşekkürler :) bu arada tansiyon problemi yaşıyomusun? yani böbreklerle ilgisi olabilir dedi de bana doktor??

tansiyon sorunu derken yüksek çıkmasından mı yoksa düşük çıkmasından mı bahsediyorsun. Benim tansiyonum her zaman çok düşük bunun böbrekle bir alakası var mı bilmiyorum. Bu arada ayaklarımı ısıtamıyorum demişsin. Ben karnım ağrıdığında yağtığım şeyi sölim. Çorap giyiyorum üstüne patik giyiyorum. Sonra da eğer oturuyorsam ayağımın altına sıcak su torbası koyup onu üzerine basarak otruyorum. Eğer yatıyorsam da ayaklarımın altına sıcak su torbasını koyup ayaklarımı pikeyle sarıp üstüme de yorganı çekiyorum. Bunları bir dene. Bir de yaz kış hep çorap giymeye bak derim sana.

yüksek tansiyon için demştim ben onu. ayakları ıstmak için dedikleini bende yapıyorum ama sıcak su torbasını kaldırdığımda tekrar aynı. çorap değiştiriyorum. yün patik giyiyorum yok banamısın demiyo ya yarım saat sonra yine aynı. sanırım kansızlıkla ilgili bi durum :S kan hapınıda sürekli kullanamıyorum hazımsızlık probleni yapıyo... oof bişeyi düzeltmeye çalışırken başka şey çıkıyo napcam bende şaşırdım..

kum dökerken ılık su dolu küvvete az birşey karbonat döküp bu suda oturulursa sancıyı azaltıyor.eğer vucut kum yapıyorsa yiyecekleri yasaklamaya gerek kalmıyor.çünkü kumu vucut kendi yapıyor.tabiki yinede dikkat etmek gerekir.böbrek tuzu aldığı için tansiyonda düşüklük yapıyor.mısır püskülünün faydası olduğu söyleniyor. geçmiş olsun.

aktarlarda satılan kurutulmuş kiraz sapını demleyerek içebilirsiniz..yada taş döken hastaların yaptığı gibi bira içebilirsiniz(alkol almayanlar arpa suyu tüketiyorlar)
bunun dışında süt ürünlerinin dikkatli tüketilmesi gerekiyormuş.
ama tabi en iyisi su tüketimi.
evimin ve iş yerimin heryerine su şişeleri yerleştirdim ben
böylece çok rahat atlatıyorum o dönemleri.
kiraz sapınında arpa suyununda tadı iğrenççç..:dilcikar:

selam bende kum var
sol böbregimde.doktor bol su ile rahatca düşeceğini söyledi ama sancı geldiğnde dünyam kararrıyo..çok kötü bi sancısı var ,
Allah tüm kardeşlerimn yardımcısı olsun

bende yeni kum döktüğümü öğrendim...maden suyundaki minarelleri böbrekte birikme yaparak kum ve taşa neden olurmuş... ayrıca içtiğiniz suyun demir ve magnezyum değerlerinin yüksek olmaması gerekiyormuş....

merhabalar benimde her 2 böbregimde kum oldugunu söyledi doktorum hicöi su içmedin dedi bana yada ailede varmı diye sordu olmadıgını söyledim ırsi olabiliyormus yakın cevremde vucudun kendi yaptıgını söylediler.ee ben evliyim doktorum cocuk düsünme dedi korunmam gerekirmis.niye diye sormadım simdik düsünüyrum kara kara niye diye.bebek istiyorduk çünkü tecrübesi veya bilen varmı

Bebek için benim düşüncem şu; sanırım sancı olduğunda mecburen ağrı kesici ve idrar yolları açıcı vermek zorunda kalıyorlar, eğer hamile kalırsan ya bu ilaçları veremeyecekler ve sen ağrıdan çok acı çekeceksin ya da bu ilaçları alacaksın ve bebek zarar görecek. her ikisi de korkunç:50:

Kızlar bende dün gece korkunç bi ağrıyla uyandım acile kaldırdılar doktor kum döküyosun dedi bol su içmemi söledi bide ilaç verdi. Neler iyi gelir, neler şu feci ağrılara iyi gelir bileniniz varmı yaa :26::26:

benimde böbreklerimde taş var çok sancım oluyor bebek için tedavi gördüğümü söyleyince sadece buskopan sancı kesici verdi başka ilaç vermediler bol bol su içip vicuttan atmaya bakıcaksın dediler o yüzden çekiyorum

bende kum döktüm, allahım o nasıl bir sancı idi
korktum birden yabancı bir sancıydı.

bol bol su içilmesi lazım, ama aradan zaman geçince yıne saldım kendımı
dikkat etmiyorum
yumurta kapıya dayanınca devam ederım yıne:25:

bende kum döktüm, allahım o nasıl bir sancı idi
korktum birden yabancı bir sancıydı.

bol bol su içilmesi lazım, ama aradan zaman geçince yıne saldım kendımı
dikkat etmiyorum
yumurta kapıya dayanınca devam ederım yıne:25:
mesaneye çıktığında sancın oluyormuydu baskılama hissi falan ?

mesaneye çıktığında sancın oluyormuydu baskılama hissi falan ?

hiçbir şey olmuyor:44:
3 veya 4 ay önce
sabaha karşı yabancı bir ağrıyla uyandım, yarım saatim bana ne olduğunu anlamak ile geçti
sonra acile gittim, iğne yapıldı ve bazı tahliller.
hepsi bu kadar.

yaptırdığım tahlillerde kum döktüğüm anlaşıldı. bunun için bol su içmem lazımmış. peki başka ne gibi yiyeceklerden uzak durmalıyım bilginiz var mı? yardımcı olursanız sevinirim :)

babam böbrek taşı kırdırmıştı.kum da vardı böbreklerinde sadece tuzu azaltacaksın,fazla zorlamadan egzersiz yapacaksın,bol su, okadar....herhangi bi diyet vermediler...bide çok yağlı ve ağır yemekler yeme...eğer düşük tansiyon problemin yoksa suyu bazen limonlu iç.yarım limon sıksan yetr...babam her zaman limonlu su içer...arasıra limonu direkt sıkıp içiyo...
çok geçmiş olsun...

Back