-
- Konu Sahibi Zeytinlerimm
ewet yaa ama doktor keşke böyle dalga gecmeseydi. tabiki yazabilirsiniz. elimizden geldigince yardimci oluruz. Allah şifa versin. bebişlerimizi kucağimiza almayi nasip etsinsorma canim ya oncelikle ilgin icin tesekkurler. Ben dusunemiyorum zaten o durumu. Esime de varikosel teshisi konulmustu tabi onda en iyi yontem elle muayene. Dusunemedim simdi kadin bir urolog :)) erkek dr bile dalga gecmisti elimiz de 3 ayri dr.un tahlili vardi. Dr. Esime gerci sen cok elletmissin alismissindir ama gel bir de ben bakayim diye dalga gecmisti. Allahtan esim rahattir.
tesekkurler tekrar ben bugun yine dr.daydim. bana sadece bobrekte birikme oldugunu devam ederse gerekecegini soyledi. InsaAllah gerek kalmaz. Israrla olcu soylemedi. Usg raporunda grade II yaziyor. Rabbim kolaylik versin tum cekenlere. Cok zor.
Aklima takilan bisey olursa size yazabilir miyim
bendede hafif genisleme vardi kizlar. o tarafa yatmamaya çalıştım. Bugün ultrason daha iyi çıktı cok şükür. sizde o tarafa yatmayin benceGittim canim bugun urologla gorustum. Agrilarimdan bahsedince direk ameliyat filan dedi boyle ileri geri konustu once daha dinlemeden. Hastayi dinlemeden once sen beni bir dinle diyen dr.u ilk defa bugun gordum. Neyse sonra tekrar muayene etti. Birikme var ama simdilik stendlik degil dedi. Haftaya tekrar gel dedi. Haftaya hic bisey olmayada bilir. Cik acillil stend takilip mudahale edilmesi de gerekebilir dedi. O belli olmaz yapacak bisey yok bol su ic dedi.
kizlar korkmayin o genisleme duzelio bazen dikkat edince. bende 4 defa baktirdim sonunda dikkat ede ede cok şükür düzeldibnden bi yas kucuksun cnm bendede cok bulanti oldu hastanede bile yattim enfesiyon icindesimdide bobregim genisledi Allah yardimcimiz olsun bebiste bisey olmaz insallah bunun zarari sadece bizim bobreklerimize ama erken dogum riski var galiba Allah korusun sn stres yapma
korkmaya gerek yok demis ne guzel demis de bir de bize sormak lazimesimin soylediklerini yaziyorum: stent takilmasi doğum şeklini etkilemez. Çünkü doğum yoluyla hicbir ilgisi yoktur. tamamen bobreği korumak için yapilan islemdir. stent takilmamasi durumunda genişleme giderek artip bobrekte fonksiyon kaybina neden olur. işlem basit bir islem. tek riski cok çok düsukte olsa doğumu tetikleyebilir. stentin ćikarilmasi cok kisa surelidir. takilmasindan cok kolaydır. tereddüt etmeye korkmaya gerek yoktur diyor:)
biz cok takilmadik espri konusu yapip gectik. Ama dusununce baska biri olsaydi yada zorla gelen bir hasta olsaydi evet psikolojik olarak cok etkilenir rahatsiz olurdu gercekten.ewet yaa ama doktor keşke böyle dalga gecmeseydi. tabiki yazabilirsiniz. elimizden geldigince yardimci oluruz. Allah şifa versin. bebişlerimizi kucağimiza almayi nasip etsin
ben 32. haftadayim. ayakta durmanin negatif veya pozitif etkisi olmuyormus. eşim şu dalga konusuna cekingen biri olsaydi doktor hayatta öyle konusmazdi diyor. kesin hasta rahattir diyo:)))korkmaya gerek yok demis ne guzel demis de bir de bize sormak lazim
biz cok takilmadik espri konusu yapip gectik. Ama dusununce baska biri olsaydi yada zorla gelen bir hasta olsaydi evet psikolojik olarak cok etkilenir rahatsiz olurdu gercekten.
bu arada siz bende de vardi demissiniz sizin hamilelik sureciniz bitti mi. Sonucun guzel olmasina sevindim sizin adiniza.
Sagda buyume oldugu icin hep soluma yatiyorum yuk binmesin bobrege diye ama acaba oturmak mumkun degil agridan da ayakta durmak da bobregi etkiler mi ki.
bu arada islem cok basit olduğu için korkmaya gerek yokmus. kalpteki stent gibi gelio aklimiza heralde ondan korkuoz:)ben 32. haftadayim. ayakta durmanin negatif veya pozitif etkisi olmuyormus. eşim şu dalga konusuna cekingen biri olsaydi doktor hayatta öyle konusmazdi diyor. kesin hasta rahattir diyo:)))
ben gibilerde varmış demek bnm icin bi teselli oldu erken dogum riski varms evet bide stend takıyolarmıs büyüme devam ederse ne yalan sölim korkuyorum bide sezeryan dogum istemiyodum inşallah gerek kalmaz da normal dogum yaparız rabbm btün hamilelern yardmcısı olsunbnden bi yas kucuksun cnm bendede cok bulanti oldu hastanede bile yattim enfesiyon icindesimdide bobregim genisledi Allah yardimcimiz olsun bebiste bisey olmaz insallah bunun zarari sadece bizim bobreklerimize ama erken dogum riski var galiba Allah korusun sn stres yapma
Neyse cnm inş korkulack bişey yoktur önmli olsaydı soylerdianlamadim ki ben israrla ne kadarlik biseyden bahsediyorsunuz ne durumda dedim. Ama rakamla bisey soylemedi. Dedigim gibi haftada bor gel dedi
Cok tesekkur edıyorum cnm içimi rahatlattın Allah razı olsun :) yarın dr a gıtcem inş ultrasonla bakarda taktır derse taktırıcam artıkesimin soylediklerini yaziyorum: stent takilmasi doğum şeklini etkilemez. Çünkü doğum yoluyla hicbir ilgisi yoktur. tamamen bobreği korumak için yapilan islemdir. stent takilmamasi durumunda genişleme giderek artip bobrekte fonksiyon kaybina neden olur. işlem basit bir islem. tek riski cok çok düsukte olsa doğumu tetikleyebilir. stentin ćikarilmasi cok kisa surelidir. takilmasindan cok kolaydır. tereddüt etmeye korkmaya gerek yoktur diyor:)
Ben soluma yatsam da cok agrıyor dayanamayıp sagıma yatıyorm yada sırt üstü cok zor yaabendede hafif genisleme vardi kizlar. o tarafa yatmamaya çalıştım. Bugün ultrason daha iyi çıktı cok şükür. sizde o tarafa yatmayin bence
Ama erkn dogum riski azmiş ve dogum seklini etkilemıyormuş inş dedıgın gıbı gerek kslmaz Senın mm belli degıl dımı canımben gibilerde varmış demek bnm icin bi teselli oldu erken dogum riski varms evet bide stend takıyolarmıs büyüme devam ederse ne yalan sölim korkuyorum bide sezeryan dogum istemiyodum inşallah gerek kalmaz da normal dogum yaparız rabbm btün hamilelern yardmcısı olsun
tesekkur ederim. Rahattir esim gercekten. Ben ne kadar resmi isem o o kadar rahattir. Ben ne kadar cekinirsem o tam tersi cesur davranir. Boyle ters bir ciftiz iste :))ben 32. haftadayim. ayakta durmanin negatif veya pozitif etkisi olmuyormus. eşim şu dalga konusuna cekingen biri olsaydi doktor hayatta öyle konusmazdi diyor. kesin hasta rahattir diyo:)))
yok cnm sölemedi bişe doktor sadece cok erken baslamıs dedi kontrol altına alcaz dedi bugun de gelmiş urolojıye gt diyo ayrıntı vermiyoNeyse cnm inş korkulack bişey yoktur önmli olsaydı soylerdi
Cok tesekkur edıyorum cnm içimi rahatlattın Allah razı olsun :) yarın dr a gıtcem inş ultrasonla bakarda taktır derse taktırıcam artık
Ben soluma yatsam da cok agrıyor dayanamayıp sagıma yatıyorm yada sırt üstü cok zor yaa
Ama erkn dogum riski azmiş ve dogum seklini etkilemıyormuş inş dedıgın gıbı gerek kslmaz Senın mm belli degıl dımı canım
Ürolog ayrıntı verır cnm gıt oraya mutlakayok cnm sölemedi bişe doktor sadece cok erken baslamıs dedi kontrol altına alcaz dedi bugun de gelmiş urolojıye gt diyo ayrıntı vermiyo
gttim cnm bisürü tahlil verdim ultrosana gün aldım 2 hafta sonraya verdi günü nasıl beklicem bilmiyorum dayancaz artkÜrolog ayrıntı verır cnm gıt oraya mutlaka
oyle oluyor cnm banada oyle yapmislardigttim cnm bisürü tahlil verdim ultrosana gün aldım 2 hafta sonraya verdi günü nasıl beklicem bilmiyorum dayancaz artk
kac haftalıksın cnm sen ? üzme kendini napalım hayrlısı nasılsa öle olsun hem bzm hemde bebegmizin saglıgı önemlikizlar bugun gittim kontrole bobregim 35 mm olmusdr bundan sonra stent takamayiz dedi bebek buyuk oldugu icin takamzlar dedi 2 hafta sonra bi daha gidicem eger biyle olursa 40. haftayi bekleyemeyiz dedi yoksa bobregini kaybedersin dedi dr
35. haftamdayim cnm c tesi 36 ya giricem. tabiki oyle pozitif dusunmeye calisiyorum bebis o zamana kocmn olur ins sadece tek uzuldugum sey sezeryan olmamkac haftalıksın cnm sen ? üzme kendini napalım hayrlısı nasılsa öle olsun hem bzm hemde bebegmizin saglıgı önemli
bobregin nasil oldu cnm gittinmi kontroleya korkmaya başladım .. benimde sağ böbreğim ağırıyor.. pazartesi doktora gidicem . ultrasondan anlaşılıyormu böbrekte büyüme.
bebeğin böbreğinde büyüme varmış sıkıntı yapacak bişey yok ama dedi. . benim böbreğim büyümüşmü dedim . ultrasondan anlamadı çok ağrıyorsa böbrek filmi çektir gibi bişey dedibobregin nasil oldu cnm gittinmi kontrole
Aaa neden oyle denıski ayrıntılı ultrason dan baktılar bana inş bebişte iyi olur yaa sakın korkma cnmbebeğin böbreğinde büyüme varmış sıkıntı yapacak bişey yok ama dedi. . benim böbreğim büyümüşmü dedim . ultrasondan anlamadı çok ağrıyorsa böbrek filmi çektir gibi bişey dedi