BOBREGIM AGRIYOR ACIL YARDIMA IHTIYACIM VAR

aa bobrek agrisi bide fitik Allah yardmcn olsn cnm cok zor dikkat et kendine yoksa bendedemi fitik var cunku cok agriyor :KK43:
Ben de daha neler var da saymayim simdi :) skolyoz da bunlardan bir tanesi neyse Rabbim veriyor kolayligini.
kotu dusunme kalsiyum eksikliginden filan da olabilir kalsiyum ya da magnezyum kullaniyor musun
fitik agrisi kalcanin azicik ustinden bel boslugunun altindan basliyor. Bacagin dis kismindan ayak parmaklarina iniyor. Sadece kramp gibi degil yani.

Ben de daha neler var da saymayim simdi :) skolyoz da bunlardan bir tanesi neyse Rabbim veriyor kolayligini.
kotu dusunme kalsiyum eksikliginden filan da olabilir kalsiyum ya da magnezyum kullaniyor musun
fitik agrisi kalcanin azicik ustinden bel boslugunun altindan basliyor. Bacagin dis kismindan ayak parmaklarina iniyor. Sadece kramp gibi degil yani.
gecmis olsun cnm Allah sifa versin ins bendede kalcamdn basliyi ve dis taraftan ayagima kadar iniyor magnezym ve kan ilaci iciyorum simdi ama kan ilacim kapsul gibi ici toz hap seklinde icerisnde farkli vitaminlerde olabilir belki bilmiyorum

kizlar benim eşim ürolog. neden bayan ürolog yok diye sordum evde kalirlar da ondan dedi:))) baysnlarin yapmasi pek mümkün olmayan bir branş:)

kizlar benim eşim ürolog. neden bayan ürolog yok diye sordum evde kalirlar da ondan dedi:))) baysnlarin yapmasi pek mümkün olmayan bir branş:)
:KK70: olabilir urolog daha cok erkeklerl ilginen bi bolum ondan olabilir. cnm acaba esine durumumu anlatsan stent takmam gerekiyor muymus bi sorsan rica etsem??

tabiki ayrintili aksam yine sorayim. ama genisleme 31 mm demistim. cokmus takmak gerekir demisti. tekrar sorar yazarim. rabbim sifa versin. ama korkup kendini strese sokma

bana olcum soylemedi usg de sadece tani yaziyor grade I ve II diyor. Ne kadar buyudugunu surekli kontrolle mi takip ettiler. Cok sukur ki sizin haftalar ilerlemis. Ben daha 27 deyim. Sizin ne zaman farkedildi. Bir de benim bobrekte agrim yok. Sag gogsumun altinda sanki kaburgam kirilmista batiyormuscasina bir agri var cok keskin. Bir de sirtimda on tarafta agriyan yerin tam arkasi.
Stend ne icin takiliyor. Ne ise yariyor ki. Dr.um bana stentden hic bahsetmedi cok sorun olursa erken aliriz dedi. Ben de ona uzulmustum.
bir de canim benim iki tane ben de olur mu bilmem ama sen son haftalarda rahatlayabilirsin belki. Son haftalarda doguma hazirlik icin bebek pozisyon degjstiriyor ya o zaman bobregini rahat birakirsa sen de rahatlarsin cogu kisinin oyle oluyormus. Benim iki tane gariplerim pozisyon degistirse ne olacak nereye gidecek :KK43:(
grade 3 te sanirim stent takiliomus. esim Öyle dedi

bnde böle bi konu arıyodumki buldum kızlar benmde gecen hafta kontrolüm vardı doktoruma söledim oda usg baktı ve sag böbrekte büyüme oldugunu söledi bide israr yolları enfeksiyonum var tahlıl vermiştim bugun tahlılımı gösterdim temz cıktı ilthap gecmiş fakat benm geceleri sag böbreğim agrıyo sancı yapıyor uykumdan uyanıp kıvranıyorum doktorumada söledm beni ürologa yönlendrdi beni korku aldı yarın gdicem ürologa ben daha 20 haftalık oldum cok erken basladı inşallah bişey olmaz banada bebegimede pskolojim bozuldu kızlar :KK43:

tabiki ayrintili aksam yine sorayim. ama genisleme 31 mm demistim. cokmus takmak gerekir demisti. tekrar sorar yazarim. rabbim sifa versin. ama korkup kendini strese sokma
ayy cnm cok tesekkur ediyorum evet 31 mm ve eger taktirirsam normal dogummu sezeryan mi olur ve taktirmasamda riskler nelerdir bunlari merak ediyorum cnm

bnde böle bi konu arıyodumki buldum kızlar benmde gecen hafta kontrolüm vardı doktoruma söledim oda usg baktı ve sag böbrekte büyüme oldugunu söledi bide israr yolları enfeksiyonum var tahlıl vermiştim bugun tahlılımı gösterdim temz cıktı ilthap gecmiş fakat benm geceleri sag böbreğim agrıyo sancı yapıyor uykumdan uyanıp kıvranıyorum doktorumada söledm beni ürologa yönlendrdi beni korku aldı yarın gdicem ürologa ben daha 20 haftalık oldum cok erken basladı inşallah bişey olmaz banada bebegimede pskolojim bozuldu kızlar :KK43:
cnm vok erkenmis daha yaa korkma sagina yatma diycem ama banada yasak oldugu halde dayanamayip yatiyorum :KK43: yarin insallah korkulacak bisey olmaz bnde gitcem yarin ama k doguma o ultrasona gonderirse ogrenicem ama bnm dogumuma az kaldi senin icin daha cok korktum

fitik agrisi kalcanin azicik ustinden bel boslugunun altindan basliyor. Bacagin dis kismindan ayak parmaklarina iniyor. Sadeice kramp gibi degil yani.
cnm hastaneye gittinmi

sorma canim ya oncelikle ilgin icin tesekkurler. Ben dusunemiyorum zaten o durumu. Esime de varikosel teshisi konulmustu tabi onda en iyi yontem elle muayene. Dusunemedim simdi kadin bir urolog :)) erkek dr bile dalga gecmisti elimiz de 3 ayri dr.un tahlili vardi. Dr. Esime gerci sen cok elletmissin alismissindir ama gel bir de ben bakayim diye dalga gecmisti. Allahtan esim rahattir.
grade 3 te sanirim stent takiliomus. esim Öyle dedi
tesekkurler tekrar ben bugun yine dr.daydim. bana sadece bobrekte birikme oldugunu devam ederse gerekecegini soyledi. InsaAllah gerek kalmaz. Israrla olcu soylemedi. Usg raporunda grade II yaziyor. Rabbim kolaylik versin tum cekenlere. Cok zor.
Aklima takilan bisey olursa size yazabilir miyim

sorma canim ya oncelikle ilgin icin tesekkurler. Ben dusunemiyorum zaten o durumu. Esime de varikosel teshisi konulmustu tabi onda en iyi yontem elle muayene. Dusunemedim simdi kadin bir urolog :)) erkek dr bile dalga gecmisti elimiz de 3 ayri dr.un tahlili vardi. Dr. Esime gerci sen cok elletmissin alismissindir ama gel bir de ben bakayim diye dalga gecmisti. Allahtan esim rahattir.
tesekkurler tekrar ben bugun yine dr.daydim. bana sadece bobrekte birikme oldugunu devam ederse gerekecegini soyledi. InsaAllah gerek kalmaz. Israrla olcu soylemedi. Usg raporunda grade II yaziyor. Rabbim kolaylik versin tum cekenlere. Cok zor.
Aklima takilan bisey olursa size yazabilir miyim
bnmde esim ameliyat oldu ve bende ayni senin gibi dusundum ama soyle biseyde var kadin dogum dr lari erkek cok onlarda kadinlari cok muayene ediyor cok enteresan bisey :)) cok sukur cok kotu cikmamis ama dr nedrn soylemedi ki mm ini neyse korkulack bisey olsaydi soylerdi dr

Gittim canim bugun urologla gorustum. Agrilarimdan bahsedince direk ameliyat filan dedi boyle ileri geri konustu once daha dinlemeden. Hastayi dinlemeden once sen beni bir dinle diyen dr.u ilk defa bugun gordum. Neyse sonra tekrar muayene etti. Birikme var ama simdilik stendlik degil dedi. Haftaya tekrar gel dedi. Haftaya hic bisey olmayada bilir. Cik acillil stend takilip mudahale edilmesi de gerekebilir dedi. O belli olmaz yapacak bisey yok bol su ic dedi.

bnmde esim ameliyat oldu ve bende ayni senin gibi dusundum ama soyle biseyde var kadin dogum dr lari erkek cok onlarda kadinlari cok muayene ediyor cok enteresan bisey :)) cok sukur cok kotu cikmamis ama dr nedrn soylemedi ki mm ini neyse korkulack bisey olsaydi soylerdi dr
anlamadim ki ben israrla ne kadarlik biseyden bahsediyorsunuz ne durumda dedim. Ama rakamla bisey soylemedi. Dedigim gibi haftada bor gel dedi

cnm vok erkenmis daha yaa korkma sagina yatma diycem ama banada yasak oldugu halde dayanamayip yatiyorum :KK43: yarin insallah korkulacak bisey olmaz bnde gitcem yarin ama k doguma o ultrasona gonderirse ogrenicem ama bnm dogumuma az kaldi senin icin daha cok korktum
daha 18 yasındayım cok zor gecti en basndan hamileliğim mide bulantıları cabası kendmi hastalıklı gbi hssediorum bide bu cıktı basıma hersey allahtan ama bebeğime bişe olmasın korkyorum yarını bekliyorum işte inş cok kötü bi durum yoktur :KK43: geceleri ya saga ya sola yatıyodum simdi sagımada yatamicaksam uyku yok demektr yatmamaya calısıyorum ama ister istemez yatıorum :KK43:

daha 18 yasındayım cok zor gecti en basndan hamileliğim mide bulantıları cabası kendmi hastalıklı gbi hssediorum bide bu cıktı basıma hersey allahtan ama bebeğime bişe olmasın korkyorum yarını bekliyorum işte inş cok kötü bi durum yoktur :KK43: geceleri ya saga ya sola yatıyodum simdi sagımada yatamicaksam uyku yok demektr yatmamaya calısıyorum ama ister istemez yatıorum :KK43:
bnden bi yas kucuksun cnm bendede cok bulanti oldu hastanede bile yattim enfesiyon icinde :KK43: simdide bobregim genisledi Allah yardimcimiz olsun bebiste bisey olmaz insallah bunun zarari sadece bizim bobreklerimize ama erken dogum riski var galiba Allah korusun sn stres yapma

ayy cnm cok tesekkur ediyorum evet 31 mm ve eger taktirirsam normal dogummu sezeryan mi olur ve taktirmasamda riskler nelerdir bunlari merak ediyorum cnm
esimin soylediklerini yaziyorum: stent takilmasi doğum şeklini etkilemez. Çünkü doğum yoluyla hicbir ilgisi yoktur. tamamen bobreği korumak için yapilan islemdir. stent takilmamasi durumunda genişleme giderek artip bobrekte fonksiyon kaybina neden olur. işlem basit bir islem. tek riski cok çok düsukte olsa doğumu tetikleyebilir. stentin ćikarilmasi cok kisa surelidir. takilmasindan cok kolaydır. tereddüt etmeye korkmaya gerek yoktur diyor:)

X