Bebek Beslenmesi Blw deneyen anneler?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.309
Ek gıdaya geçiş sürecini bebeğin liderliğinde sürdüren Baby Led Weaning yöntemi varmis.
Desteksiz oturmaya başlayan bebeklerin katı gıdaya asama aşama geçişi imiş.
Hem ilgi duyan olabilir hemde deneyen varsa tecrübesini paylaşabilir mi diye meraktayim.
grupta fazlaca tecrübe ve video paylaşılıyor aslında 6 aylık 8 aylık bebelerin mama sandalyelerinde hazırlanan öğünleri gördükçe ozeniyorum. bir yandan da daha küçük boğazına kaçar mi, doke saça yiyor etraf batar mi gibi endişelerim var.
Biraz geleneksel bir anneyim yeniliklere pek açık olduğum söylenemez, ancak beslenme problemi olmayan yemek seçmeyen bir bebek hayali cazip geliyor :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de pinpirikli sayilabilir bir kisilige sahibim soz konusu bebegim olunca. Ama bir yandan da istiyorum ki alissin herseyi yemeye, 1 yasina gelipte hala pure bulamac yiyen biberonla su icen bir bebegim olmasin istiyorum. 4 aylik olmaz uzere su an ve destekli olarak hafif egimli oturtuyorum. Dun eline muz verdim yine ucundan yalar tadini alir falan diye, yumusak ya damagiyla ezince kopmus oksurmeye basladi. Arkaya dogru damagina yapismis aslinda bogazina kacmamis parmagimi soktum cikardim. Korkmadim mi korktum tabi ama olayi cozunce de kendime guvenim geldi. Bence yavas yavas kontrol altinda bu sekilde yedirebiliriz biseyler cunku bu da egitimin bir parcasi. Saglikla kazasiz belasiz buyusunler insallah..

Son düzenleyen: Moderatör:
bu konuda hiçbir fikrim yokken, kızım ek gıdaya geçmediği asla kaşık kabul etmediği için doktorumuzun da önerisiyle mama sandalyesinde onu özgür bıraktım. onun yiyebileceği formda hazırladım yemekleri. püre değildi, iyi pişmiş veya emerek yumuşatabileceği katı gıdaları yemeye başladı. Mama sandalyesinde döke saça yedi. Ben çok titizlenmedim. Çok çok az yese de, kendi yiyordu. Çevremdekiler için oldukça garip olan bu deneyim beni çok zorlasa da, bana çok şey öğretti. Kızım 23 aylık, artık aştık o günleri. Kaşığı reddetmiyor, önce bizimle yemek vaktinde sofrada olmuş oluyor. çatal kaşık tutmaktan keyif alıyor, az da olsa kendisi bir şeyler yiyor.sonrasında tabi Türk Anası rolüme geri dönüp ben tamamlatıyorum yemeğini.

Benim tüm annelere naçizane tavsiyem, yaşayacağınız süreçleri, öncesinde gözünüzde büyütmeyin. Planlar yapmayın. Kendinize güvenin, yapabileceğinize ve doğru olduğuna inandığınız şeylerde kendi bildiğinizi yapın.

cok faydalı bır teknık kesınlıkle onerıırım

X