blender nerelerde kullanılır

Ozellikle sutlu tatlilarda,cilek,muz,portakal gb meyveleri de pure yapiyorum.Pasta da falan lazim oluyor.

ayran, süt, cappuccino ve sütlü kahveyi köpüklendirmeye yarar. ayrıca; krema, muhallebi, sos ve küçük miktarlarda cıvık hamur (krep hamuru gibi) hazırlanmasında, çorba ve püre yapımında kullanılır a.s

Ben de arkadaşımızın yazdığı şeylerin yapımında kullanıyorum cnm

mesela ceviz öğütülebilir mi? bıçaklı olduğu için

Hayır kesinlikle ceviz öğütmede kullanılmaz bıçağını bozarsın ayrıca her yere ceviz sıçrar.Ben bu işlemi Tefal in küçük rondosunda yapıyorum

Sulu olan herşeyde kullanılır.
Ama kesinlikle ceviz öğütülmez, rondoda yap cevizi.
Sulu şeylerde kulanmalısın.

İş hayatına atılan hanımlar bir yandan sosyal yaşamdaki statüsünü güçlendirirken, diğer yandan bazı yetenekelrini kaybediyorlar maalesef.. Belki de buna yetenek kaybı yerine zaman kaybından kurtulma telaşı demek daha mı doğru olurdu acaba?

Geçmişte mutfakta banyoda su bulamayan annelerimiz semt çeşmelerinden omuzlarında kovalarla su taşırlarken, bizler zaman geliyor makinelerin düğmesine basmaya üşeniyoruz.... Günümüz teknolojisi sayesinde evde özellikle de mutfakta yapılacak her iş için bir cihaz ya da el aleti üretilmiş durumda, bunların bazıları gerçekten faydalı olmazsa olmaz, lâkin fuzuli gördüklerimm de yok değil...

Kaliteli bir miksere, hayır diyecek birini düşünemiyorum, blendırda terbiyeli/sebzeli çorbalarda çok işe yarıyor ama ben blendır ve robot kullanmaktan mümkün olduğunca kaçıyorum, çünkü hem temizlikleri zaman kaybı hem de tezgahta çok yer kaplıyor. Yemek yaparken az kab kullanma taraftarı olduğumdan robot hiç bana göre değil, doğra elinle zaten de lokanta işletmiyoruz, misafir bile gelse bu senin işini ne kadar yorabilir ki?

mesela teyzem yeni aldığımız ev için ev hediyesi olarak, tost makinası almış, inanın verecek birini arıyorum. Ayda yılda bir tost yapacam bir de makina mı temizleyeceğim, bayat ekmekleri tost yapmak yerine çırpılmış yumurtaya biraz tuz, pul biber katıp dilimlenmiş ekmekleri bu karışıma bulayıp tavada kızartıyorum. Zaten her evin bir ufak bir de orta boy bir kızartma tavası vardır. Raflarımda, tezgahımda bir de tost makinasına, Robota yer ayıramam açıkçası...

Geçen gün bir arkadaş salatayı robotta hazırlamış, sebzelerin suyu birbirine girmiş mat ve ağır bir görüntü midem bulandı açıkçası, çok ağır geldi bana... Doğra elinde yahu, ayrı ayrı katılmış tuz, limon ve de yağın tadı ve berrak görüntüsü ile robotta birbirine karışan mat görüntü çok farklı... Bir de bunlar karı koca ahçılar, ellerinin bizden pratik olması gerekirken hiç yakıştıramadım açıkçası...

Hanımlar, genç bayanlar evinizde ellerinizi kullanın, çok gerekmedikçe el aleti kullanmayın, her şeye bir araç gereç zaten herkesin mutfağı geniş değildir, nereye koyuyorlar bunca edavatı anlamıyorum... Cevizi de elinle kıy kardeşim eski tip sarımsak dmvücü ya da benzer bir şey veya direk elde kıyın... Her işe makina almayın derim... Ama profesyonel pasta vs yapımları için, bir kitchen aid' e hayır demezdim... Ebatından korkmasam alacam da mutfakta ona yer bulmak da mesele! Ben mutfak tezgahını çarşaf gibi dümdüz görmeyi sevdiğimden, işim bitince her şeyi bir yere tıkarım. O yüzden mutfakta her iş için bir cihaz kullanımına karşıyım, ayrıca o aparatları temizlemek de el oyalıyor...

Yine de siz bilirsiniz diyeyim de.... Sen bilirsin deyince kavga çıkmazmış ya!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…