• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bizim evdeki küçük horozzz!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

78papatya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2009
5
0
86
İzmir
Sabah ezanı okunuyor, mahalledeki horozlar ötüyor, bizim küçğk paşa onlara özeniyor delikafadulden Şaka bir yana oğlum 3,4 aydır sabah 4,30 5,30 uyanıyor. Ne yaptıysam çözüm bulamadım.Geç yatırdım erken yatırdım.Rezene içirip yatırdım. İyice karnını da douoruyorum .Ege 1 yaş 1 haftalık bu arada. Gündüz uykularımızı 2 ye düşüremedik. Ona kalsa 2,5 - 3 satte bir uyuyacak.sanki 40lı bebek :kızgın: uyutmayınca da ağlıyor huysuzlanıyor. Deli oldum artık . Okullarda açılıyor böle uykusuz nasıl ders anlatırım.
Bi fikir verin arkadaşlar. Çok çaresizim mirmirmirmir

Merhaba canım,muhtemelen gündüz uykusundan kaynaklanıyordur. Gündüzleri ilk uykusunu saat 11 civarı, 2. uykusunu ise saat 15 civarına almayı deneyip gece uykusunu da saat 20:30 civarında olacak şekilde ayarlarsan sabah 7 gibi kalkar. tabi gündüz uyku sürelerini 1.5 saatten uzun tutma gerekirse uyandırman lazım :) (kızımın 1 yaş düzeni bu şekildeydi, 15. ayından sonra gündüz uykusunu bire düşürdük çünkü gece saat 3 civarı kalkıp 1 saati uyanık geçirmeye başladı,başlangıçta tek seferde 2- 2.5 saat uyuyordu daha sonra 1.5 saate düştü,şu an 2 yaşında akşam 21 'de yatıp sabah 7 de kalkıyor,öğlenleri 1 - 1.5 saat uyuyor)

Teşekkür ederim , ben de gündüz uykusundan kaynaklandığını tahmin ediyorum ama 5.30 da kalkınca saat 11 e kadar nasıl uyutmadan tutacağımı bilemiyorum. Kendisi uyku ayarlar, düzenini bozmayalım dedik ama bizde düzen kalmadı : ) Tam da yürümek üzere çok hareketli hali kalmıyor kuzumun.
Tavsiyeni uygulamaya çalışacağım. Bi de merak ediyorum başka kimsenin bebeği bu kadar erken kalkıyor mu acep ?

Teşekkür ederim , ben de gündüz uykusundan kaynaklandığını tahmin ediyorum ama 5.30 da kalkınca saat 11 e kadar nasıl uyutmadan tutacağımı bilemiyorum. Kendisi uyku ayarlar, düzenini bozmayalım dedik ama bizde düzen kalmadı : ) Tam da yürümek üzere çok hareketli hali kalmıyor kuzumun.
Tavsiyeni uygulamaya çalışacağım. Bi de merak ediyorum başka kimsenin bebeği bu kadar erken kalkıyor mu acep ?

İlerde nasıl olur bilemiyorum ama benim bebegim 2.5 aylık. dogdugundan beri illa ki sabah gün ışıyınca uyanıyor ve bir süre uyanık kalıyoruz. saat 5te uyansa mesela 10a kadar uyanıgız. ama uyandıgında hava aydınlıksa saat 5 , 5.5 , 6 olabilir farketmiyor illa ki uynık duruyor bir sure.vücut saati aydınlıkta uyamöaya göre ayarlıymış galiba...

Back