Heerkese merhaba canım arkadaşlarım, BEN ÇOK YORULDUM. Ve bence aynı yolda yürüdüğüm diğer arkadaşlarım da aynı yorgunluk ve stresle mücadele ediyor. Yol nedir diye merak ederseniz elbette anne olmak için belki aylardır belki yıllardır belki on yıllardır beklemek. Bu yok bazen dikenli bazen çiçekli ama bu yolu yürümek gerçekten yorucu. Kendimden bahsetmem gerekirse öğretmenim eşim mühendis. Evleneli 4 yıldı oldu 3 yıldır çocuk istemimiz var.İkimiz de 28 yaşındayız, birçok doktora gitmemize ve hatta bir aşılama bir tüp bebek denememize rağmen sorunu hâlâ bulunamayan binlerce çiftten biriyiz. Her akşam yatarken ve her sabah uyandığımda aklımda hep aynı soru benim çocuğum olacak mı? Yer yer istemeyerek de olsa üzüldüğüm bazen ya herkesin oluyor da benim günahım ne? gibi biraz isyankar hallere büründüğüm bazen ya amann olmuyorsa başka ne yapabilirim diye bıktığım ama çocuğunlukla kalbimde sızısını yaşadığım bu yoksunlukla baş etmeye çalışıyorum. Aynı durumu yaşayan, evlat sahibi olabilmek için çırpınan çalışan, bileziğini bozan, sabahlara kadar dua eden, üzülen ama umudunu yitirmeyen bütün kız kardeşlerime kocaman sarılıyorum kendime de onlara da şunu hatırlatmak istiyorum Her gecenin bir sabahı var ve hiçbir karanlık sonsuza kadar devam etmeyecek. (İnşallah) Şimdi belki sormak isteyen olur üreme ile ilgili olabilecek hiçbir organımda bir sorun yok. Tüpler açık, hormonlar iyi, yumurta sayısı iyi, 58 kg 164 cm bir kızım. Eşimin sayı vs iyi. Yalnızca morfoloji 2 ve not olarak da amorf baş, uzun baş, küçük baş, kırık boyun morfolojisine sahip spermler de gözlenmiş. Genetik testleri ve trambofoli paneli yaptırdık. Genetik testlerimizde sorun yok. Kan pıhtılaşması ile ilgili bir değer çıktı ama önemsizmiş yani gebe kalmaya engel bir şey değilmiş yalnızca gebelikte kan sulandırıcı gerekebilirmiş adı pai idi sanırım homozigot çıkmıştı. Bunun haricinde tüp bebekte 4AA embriyo transfer edilmişti ama kimyasal olmuştu. Belki ilerleyen dönemde sperm dna hasar testi de yaptırmalıyım bilmiyorum aynı durumu yaşayan oldu mu? Şimdi kimyasal sonrası dinlendiğim süreçte argifertilleri kullanıyoruz omega 3, D vitamini, demir ilacı, folik asit gibi vitaminleri kullanıyorum hacamat yaptırdım bir de baş ağrılarıma çok iyi geldi tavsiye ederim. Şimdi canlarım sormak istediğim şu karşıma mfk eş paketleri çıkıyor, insanlar bu tarz ürünleri tavsiye ediyor bunlar için ne düşünürsünüz? Faydasını ya da zararını gören oldu mu? Ya da başka tavsiyesi olan var mı? Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden ve inşallah inşallah inşallah Rabbim isteyen bekleyen herkese nasip etsin. Bizleri sevindirsin.
“Biz senin, yüzünü göğe doğru çevirdiğini elbette görüyoruz.” Bakara 144
“Sizden biriniz kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz.”
“Biz senin, yüzünü göğe doğru çevirdiğini elbette görüyoruz.” Bakara 144
“Sizden biriniz kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olmaz.”