Tuvalet Eğitimi bizede yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

TuzluCekirdek

Burası soğuk odalar!!!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2007
3.734
94
358
İstanbul
selam bayanlar ya size bişi sormak istiyorum benim 16 aylık çookk tatlı bir oğluşum var yanlız altını değiştiriken veya altını açık tutarken( biraz rahatlaması için) eli pipisinden çıkmıyo oğlum yumurtaların böbreklerine kaçıcak diyorum yok gözüme baka baka çekiştiriyo lmaz: tuvaletini falan beze yaparken dizlerini kırarak yapıyor bezine yani tuvalet eğitimi çabuk alacak ama sırf bu pipiyle olan problemden dolayı istemiyorum arada annem kilotla dolaştırıyo evde hala eli pipide ne yapıcam ben

merhaba..oğlun kendini keşfediyo canım..engelleme bırak kendi haline sen müdehale ettikçe inada daha çok yapar bu hareketi..ilgisini dağıtmaktan başka yapabileceğin bişey yok..zamanla bırakır..cinselliği bu dönemlerde keşfeder çocuklr ki bu dönemde olması daha ii en azından bi süre sonra unutuyo..daha ileriki yaşlarda keşfederse aklıda kesiyo o zaman daha fazla sıkıntı yaratırdı..zamane çocukları çok fena:))

Bu konuda bilgi verebilirim sanırım uzmanlık alanım olduğu için:)
Canım öncelikle çocuğuna o tür şeyler söylemekten vazgeç.Bildiğimiz gibi yasaklanan şeyler her zaman tatlı gelir.
Çocuğun tam kendini,cinsiyetini tanıma,ayırt etme döneminde.Kendi cinsel organını merak etmesi,dokunması,ona bakması gayet normal..Hatta bunu karşı cins için de yapabilir.Karşı cins çocukların da cinsel organlarını merak edebilir,öğrenmek isteyebilir.Her çocuk bu dönemi yaşar.
Bizlere düşen bu dönemde çok çok bilinçli davranmak..
Çünkü geri dönülmez hatalar yapılabilir.
Öncelikle bunun gayet normal bir durum olduğunu bilmen gerekiyor.
Çocuğun bunu tekrar etmesi hatta bu davranışı sıklaştırması tamamen sizin tutumunuzla alakalı.
Ona karşı anlayışlı olun.
Cinsel organı hakkında konuşun,ona gerekli,seviyesine uygun bilgiler verin.
Aaa ayıp diye karşılamayın kesinlikle,küçük anlamaz diye de düşünmeyin.
Konuşun,anlatın..

Ayrıca tuvalet eğitimi için de bir şeyler söylemek istiyorum.
15 aydan sonrası tuvalet eğitimi için uygun dönemdir fakat şöyle bir durum da var ki her çocuk gelişim özelliklerini aynı dönemde göstermez.
Bunun için küçük denemeler yaparak çocuğunuzun buna hazır olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Eğer kasları yeterli olgunluğa eriştiyse ve psikolojik olarak da hazırsa zaten zaman içerisinde tuvalet eğitimini de rahatlıkla alacaktır.

Umarım bilgiler aydınlatıcı olur sizler için..

benim oğlumda hayatta dokunamıyor ve kesinlikle bizede dokundurmuyor.canı yanıyor .3 aylıkken sünnet olmuştu.çok dr a götürdüm sünnettinde hiç bir problem yok çok şükür.ama ucunda iltihap olabilir dediler.bugün kan ve idrar tahlili verdik dr a göstericez.
canım sakın üstüne düşme.bu dönemlerde çocuklar kendilerini keşfederler.çok normal yani.görmezden gel zamanla unutacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada çok önemli bir şeyi de atladım kusura bakmayın,bunu da yazayım.
Çocuk mastürbasyonu diye bir durum var,biliyor musunuz?
Bu dönemlerde,yani çocuğun kendini ve cinsel organını tanıdığı dönemde dokunması ve bu dokunmayı oyuna dönüştürmesi,zamanla bunun hoşuna gitmesi ve bu davranışı aşırı derecede tekrarlaması.

Bu konu oldukça uzun şimdi yazıp da başınızı şişirmeyeyim.
Sadece şunu belirtmek istiyorum.

Çocuğunuzu bu şekilde gördüğünüzde yapmanız gereken tek şey,ona farkettirmeden ilgisini başka yönlere çekmek..
Evet bu kadar basit.
O anda çocuğunuza bir şey söyleyin,ya da eline bir oyuncak verin..Ya da bu tarz şeyler..
Emin olun zamanla unutacaktır.
Korkulacak bir şey değil,merak etmeyin..

cnm ilgine çok tşk ederim fakat ilginisi toplamayıçok denedim malesef başarısızlıkla sonuççlandı bir elini verse diğerini tutuyo 2 elini bana vermiyo yüürüsek birlikte pipisini tutuyım diye neredeyse düşecek. hayır neden korkuyorum hemen söyliyim çalıştığım ortamda yaşı orta yaşlarda olan bi bey var ve bilinçsiz bir şekilde onunda eli hep orda onunda öyle olmasından korkyorum. hiç güzel ir görüntü değil

canım benim oğlum 3 yaşında hem pipisiyle hemde yumurtalarıyla oynuyor, sorun yapacak bişey yok. hiç görme. nasılsa düzelecek. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…