biz zor durumda zannederken

Yok esim parayı direk teyzesine gönderiyor. O da niye gonderdin demiyor. Siz çocukları iş sahibi olana kadar mi yardım ettiniz teyzeye.
Birkac sene ettik
Etmesek olurmus aslinda
Bende param cebimden tasiyor diye vermedim
Gercek ihtiyac sahibine hersey feda olsun
Ama boyle baskasinin sirtindan gecinmeye calisana kurus koklatmamak gerek
Siz kayinbabanizi kendi tarafiniza cekin
Basbasa bi konusun bu konuyu
Ogluyla o konusup cozsun

Eşinin hayır yapacak parası var ve sende durumumuz iyi diyorsun neden babandan para alıyorsun anlamadım

Eşimin eşinden boşanmış 3 çocuğu olan bir teyzesi var. Hem belediyede çalışıyor hem de kıyafet falan satarak geçiniyor. Surekli ise gitmesine gerek yok ihtiyac oldukca cagieiyorlar onu. Oturduğu ev abisine ait ondan kira falan istemiyor. Eşimin annesi ise sürekli Teyzen zor durumda paraya ihtiyacı var diye eşime duygu somurusu yapıyordu. Bu arada kaynanama emekli ve emekli maaşı var. Ama kayinbabam teyzeye para
göndermesini istemiyor. Esim ise çok
duygusal annesi öyle dedikce
teyzesine para gönderiyordu. Geçen
kaynanam ağzından kaçırdı ve
teyzenin ayda bir eve temizlikçi
aldığını söyledi. zaten çok rahatlarina dusskun oldugunu ve rahat para harcadiklarini biliyordum ama bisey diyemiyordum eşime ama bunu da duyunca cildirdim resmen ve kayinbabam hak verdim. Ben hamileyken bile çok rahatsız oldugumda bile para vermeyin diye o halde evimi kendim temizledim. Ama insanların başkalarını kullanarak rahat yyaşama çabaları beni hayrete dusurdu. Ve bir gün sonra esim teyzesine para gönderdiğini söyledi yine. Gel de kizma şimdi. Eşimin bu durumu algılayabilmesi için ve annesinden etkilenmemesi için ne yapmam gerekiyor sizce.

Valla biz ayda bir kere eve temizlikçi alamıyorken hatun baya goturmus isi
Sadece bunusoylemeniz esiniz icin yeterli olmali

Bir kere söyleyeceğim eşime sen üzülüyorum ama onlar iyiler merak etme bakici bile tutabiliyordu teyzen derim hala gönderirse bundan sonrasını babamla konusacaksin derim o zaman
Birkac sene ettik
Etmesek olurmus aslinda
Bende param cebimden tasiyor diye vermedim
Gercek ihtiyac sahibine hersey feda olsun
Ama boyle baskasinin sirtindan gecinmeye calisana kurus koklatmamak gerek
Siz kayinbabanizi kendi tarafiniza cekin
Basbasa bi konusun bu konuyu
Ogluyla o konusup cozsun

Evet kayinbabam çok rahatsız oluyor teyzeden kayinvalidemler hem sabah hem akşam 2 ser saat konuşurlar kayinbabam da küplere biniyor tabiki. Maddi yönden de o da kötü bir tecrübe yaşadı sanırım. O yüzden yardım etmek istemiyor
Kayin baban alsin karsina ogluyla konussun..
Babasinin bi bildigi var ki inanmiyor herhalde. Ondan esinin kardesine yardim etmesini istemiyor

Güzelce Konuş,bak bende bır ara işsiz kaldım,ailem ve bır teyzemın eşi bana bır mıktar yardım ettı,ınan o parayı çok zorunlu ıhtıyacıma harcadım,hatta bır bluz beğendım almadım o pas ile vıcdan Yaptım,bana Kıyafet almam için vermediler dedım,o teyze kusura bakma Yüzsüz ,bende teyzeyım,ıhtıyactan ölsem kıyamam onların parasına,ha kıra vermez gıda olmaz,fatura ödenmez anlarım,zaten bız öle yardım edıyoruz,eline para veremeyiz böle durumlarda yardım edeceğimiz ınsanlara,fatura gıda gıbı yaparız,

ne demek efendim yettirememek ? gerekirse birden fazla işte çalışacak,muhtaç olmayacak,evli çiftten yardım almak da neyin nesi ? hiç tolerans göstermeyin ,kıyameti koparın ,siz isterseniz her gün yardımcı alabilirsiniz durumunuz varsa,orası sizi ilgilendirir,para sizin pul sizin ,fakat kira derdi olmayan hele ki maaşı olan bi kadının temizlikçi parasını ödemek nedir ya ? devir zaten zor bi devir,geriye üç beş kuruş ne atarsanız kar,bunca zor zamanlarda ne diye maaşlı bir kadına yardım edesiniz ? hiç kimse kusura bakmasın azla yetinip onurlu yaşayan,tek başına hiç kimseden tek kuruş yardım almayıp 3 evladını da üniversite mezunu iş sahibi yapan bi kadının kızıyım ben ,ona buna muhtaç asalak bir sülük şekilde para kabul edenlere saygım sıfır ..

Sonuna kadar katılıyorum size. Annenizi de tebrik ediyorum.
ne demek efendim yettirememek ? gerekirse birden fazla işte çalışacak,muhtaç olmayacak,evli çiftten yardım almak da neyin nesi ? hiç tolerans göstermeyin ,kıyameti koparın ,siz isterseniz her gün yardımcı alabilirsiniz durumunuz varsa,orası sizi ilgilendirir,para sizin pul sizin ,fakat kira derdi olmayan hele ki maaşı olan bi kadının temizlikçi parasını ödemek nedir ya ? devir zaten zor bi devir,geriye üç beş kuruş ne atarsanız kar,bunca zor zamanlarda ne diye maaşlı bir kadına yardım edesiniz ? hiç kimse kusura bakmasın azla yetinip onurlu yaşayan,tek başına hiç kimseden tek kuruş yardım almayıp 3 evladını da üniversite mezunu iş sahibi yapan bi kadının kızıyım ben ,ona buna muhtaç asalak bir sülük şekilde para kabul edenlere saygım sıfır ..

İlk evlendiğimizde zamanlar ben çalışıyordum ve esim o zaman az maaş alıyordu. O zaman düzenli her ay gönderiyordu ve çocuğumuz olsun istiyordu ben de bu durumda olmaz bi birikim yaşamıyoruzneye ggüvenip çocuk yapicaz dedim. O zaman düzenli göndermeyi kesti. Çocuğumuz oldu su anda da annesi zor durumdaymis dedikce gönderiyor ve bana da gonderdikten sonra söylüyor o zaman bisey diyemeyeceğimi biliyor.
Güzelce Konuş,bak bende bır ara işsiz kaldım,ailem ve bır teyzemın eşi bana bır mıktar yardım ettı,ınan o parayı çok zorunlu ıhtıyacıma harcadım,hatta bır bluz beğendım almadım o pas ile vıcdan Yaptım,bana Kıyafet almam için vermediler dedım,o teyze kusura bakma Yüzsüz ,bende teyzeyım,ıhtıyactan ölsem kıyamam onların parasına,ha kıra vermez gıda olmaz,fatura ödenmez anlarım,zaten bız öle yardım edıyoruz,eline para veremeyiz böle durumlarda yardım edeceğimiz ınsanlara,fatura gıda gıbı yaparız,

X