Biz turkler !!

Gerçekleri yazarsak bunları değiştirme imkanımız olur yoksa kafayı kuma gömneyle değil , evet insanlarımız tembel bunlar öğretmenler dahil o kadar okutuyorlar ingilizce konuşan yok

Gerçekleri yazarsak bunları değiştirme imkanımız olur yoksa kafayı kuma gömneyle değil , evet insanlarımız tembel bunlar öğretmenler dahil o kadar okutuyorlar ingilizce konuşan yok

Hayırdır ne oldu?
sagolasin sordugun icin :)
canim yurt disinda yasiyorum, ama herzaman turkun turkden baska dostu olmaz bi isimiz dussun turklere soralim onlarla calisalim onlarda alis veris yapalim.. turk patronum bir kere oldu tovbe ettim! herseyde bi ukalalik herseyde bi bilmislik alaycilik
maalesef tek yasayan bayanim yasadigim ulkede bu bi sorun degil helede calisiyosan ayaklarinin uzerinde duruyosan sana yabancilar saygi duyar ama bizim turkler "len kucuk bu bi b.. yapamaz sallayin vs vs" bisuru sorun ama Allah buyuk hepsini havale ettim!

yurtdışında her üni mezunu ingiizce konuşabiliyor

Hak veriyorum sana.
Hele ki benim gibi yurtdisinda yasayip karsilastirma yapabilme imkani olanlar
bizim milletimizin is disiplini ve düzeni konusunda ne kadar eksik oldugunu acik acik görüyor, yasiyor.

Bir yaz geldim islerimi halletmek icin, o zamanlar evlilik hazirligindaydim.
Bir daha mi? Allah muhtac etmesin, ama asla diyorum...

Ya anlamıyorum.
Daha hiç bi devletten hiç bi ırktan insanları çok iyi tanımazken nasıl olurda Türkler bir numara.
Türkler on yıldız.
Türklerin yemede yanında yat mantığı nedir yani ??
Burda bile onca insana tepkimizi ortaya koyuyoruz sende insan mısın bee ! ? diyoruz..
Bu dediğimiz kişide Türk ?
Bizimde yanlışlarımız var bizde Türküz ?
Niye bundan 100 yıl önce diğer devletler
-Türkler tek kişide kalsa devlet kurabilir derken şuan elimdeki devletimize sahip çıkılmıyor ?
Niye adalet yok.
Niye hep bi anlayışsızlık var.
Yabancılardada olabilir bu durum.
Ama bizim tanıdığım çevre TÜRKLER..
Türkleri tanıyoruz bizi tanıyoruz..
Zaten genelde Türkleri kusursuz gören sadece bu ülkede yaşamış yurt dışına çıkmamış insanlar..
Çünkü at gözlüğü takıyoruz.
Türkler mükemmeldir ama o mükemmel olanların hepsi 100yıl öncesindeydi..
Şimdi kimi kessem
Kimden otlansam
Kime sırt dönsem
Kimin sırtından geçinsem,
Yumurtayı bekliyeyim kapıya gelsin
Bu mantıkla.
Benim tanıdıklarım var kravatsız dışarı çıkmaz masa başı iş arar bulamaz bulduğu normal sıradan bi işi beğenmez..
Hani biz çalışkandık ?
Niye iş beğenmiyoruz..
Bende Türküm hatta kökenimde göçmenlik var diye Türk değlsin diyenlere inat..
Türküm ben diye kavga ederim..
Türklüğü yok saymam..
TÜRKÜM ben..
Ama her insan gibi her türkte bir değil.
10 parmağın 10uda bir olmadığı gibi..
Burda yaptığımız öz eleştiri..
Kendi kendimizi eleştiriyoruz..
Bizim çalışkanlığımız onlarca yıl öncesinde kaldı..
Şimdi armut piş ağzıma düş..
Bu mantık var..
Açıkçası ben ülkenin son olaylarından sonra öldürülmeler falan yani..
Bu ülkeden korkuyorum..
Bizde genç kızız bizimde bazı olaylar başımıza gelebilir..
Yabancı ülkede bayanların ağzına düşenlerin başında bizimkiler geliyorken kendi ülkemizdeki olaylara şaşırmamak gerek ama artık korkuyoruz..
Son olayları kim kafasından silebildi ?
Dünya gündeminden haberlerin yüzde kaçı bu denli vahşet dolu ?
Hangi ülkelerde normal bi haber programı izlenirken bile neredeyse +13 ibaresi geleblicek durumda ?
Kaç kişi çocuğuna, kardeşiniz, yeğenine, kuzenine en basit bi haber programını hiç bir şekilde müdahalesiz izletebiliyor ?
Ben kaç kez küçüklerin etkileniceği haberlerde kafalarını dağıtmak, ilgilerini başka tarafa çekmek için uğraştım..
Çalışanlar daha iyi bilir..
İş hayatını ben bilmem duyumlarımla anca bildiklerim onlarla yorum yapamam..
Ama bazen boy aynasıyla kendimize bakmamız lazım..
Dört dörtlük değiliz..
Bizim içimizdende bu ülkenin sonunu getirmek isteyenler çıkabiliyor..
İyilerde var tabii ama kimse mükemmel değil..
Hayat şartları süper değil..

Oncelikle yazdiklarinin cok dogru oldugunu vbelirtmek istiyorum ve su kirmiziya cizmis oldugum cumleni gozlerine sokacaksin bazilarinin ki anlasinlar!

1 sene önce bir AB ülkesine gittim.
Daha bismillah dedik ilk gün sokakta yürüyorum.
Karşıdan yaşlı bir çift geliyor biz de 3 kişi kaldırımdan onlara doğru yürüyoruz.
Türkiye'de olsa ya onlar ya biz kaldırımdan iner yürür geçeriz.

Ama yaşlı adam karısının elini bırakmadan kaldırımda durdu ve kenara çekildi. eliyle "buyrun" işareti yaptı ve gülümseyerek "günaydın hanımlar" dedi. biz de "günaydın" dedik geçtik.
şok geçirdik resmen. bizim ülkede insanlar omuz atarak geçiyorlar, üstüne üstüne yürüyorlar. İnsanlık gördük ya. Türkiye'de "günaydın" de bakalım, tecavüze uğrarsın üstüne de bana günaydın dedi demek rızası var diye tecavüzcün beraat bile eder.

her gün otobüse bindim, otobüslerin 1 kapısı vardı. yani o kapıdan iniyosun o kapıdan biniyosun. ama ne bir izdiham ne bir tartışma oluyordu. önce inecekler otobüsü boşaltıyorlar sonra binecekler biniyordu. şoför her binene "iyi günler" diyordu.

1 hafta kadar o ülkede gece gündüz dolaştık. tacizi geçtim ne bir rahatsız edici hareket ne bir bakış...
İnsanlar alkol alıyorlar restoranlarda. ama 1 allahın kulu taşkınlık yapmıyor.
herkes adabınca içiyor içkisini kalkıp gidiyor.
kadınlar akşam saatinde gece elbisesiyle gezmeye çıkıp barlar sokağında arkadaşlarıyla buluşabiliyorlar.
1 tane polis görmeden gittim döndüm.

Esenler otogarına indiğimin 1. dakikasında çevremizi korkutucu tipler sardı.
elin memleketinde çantamızı kolumuza asıp rahat rahat gezerken İstanbul'da ilk yaptığım şey çantamı önüme çekip yere bakarak hızlı hızlı yürümeye başlamak oldu.

Sonra neden kendi insanımızı sevmiyorsun oluyor.. İnsanlık nedir gördükten sonra gerçekten bizim buralar açmıyor yani!

Oncelikle yazdiklarinin cok dogru oldugunu vbelirtmek istiyorum ve su kirmiziya cizmis oldugum cumleni gozlerine sokacaksin bazilarinin ki anlasinlar!

Öyle çünkü..
Herkes birbirine sadece iyi diyor bi eleştiri yok.
İyi denilen herşeyide ''iyi'' -sanıyoruz-..

Bu topikde anladigim yurt disina cikipda disaridaki yasami goren insanlarin gorusu farkli turkiyede kalipda o yasama veya oradaki insanlarin yasam sekline alisik olupda normal goren insanlarin gorusu cok farkli!
Bakin tekrar soyluyorum tabikide istisnalar var ama artik gozunuzu acinda biz boyle gorduk boyle devam edecek ve bu davranislari normalmis gibi davranmakdan vazgecin
bu topikde benim dusunceme bile ukala diyip saygisiz diyen insanlarin ne durumda oldugu goz onundedir.
herseyi duygusalliga bagliyosunuz.
hani bizim milletimiz yardimseverdi hani bizim milletimiz comertti? daha havaalanina indigimden itibaren bir Allah'in kulu ciksada Allah rizasi icin bebegim kucagimdayken cekemedigim valizi taksiye kadar gitmeme yardim etsede karsiliginda "ALLAH SENDEN RAZI OLSUN" desem birak bunlari adam oradan yavrum bizide al kucagina diye laf atan hemserim benim. velhasil taksiye binmeyi gozun kesmez toplu tasimaya binim servise binim dersin 13saat perisan sekilde yapilan ucak yolculugundan sonra cocukda agirdir otobuse oturayimda rahatlarim dersin. bir Allah'in kulu cikipda "hanimefendi buyrun buraya oturun" demedi rezillikle koridora oturan ben sonunda gidecegim yere vardim! daha bu sadece inis hikayemdi gerisini hic anlatmayim zira basiniz agrir..

Disiplin yok bir kere çok açık

iş yaşamından örnek verecek olursak

devlet kurumlarında bile insanlar orada sıra beklerken pcden oyun açıp

oynayan kamu personeli mi ararsın manitasıyla saatlerçe msjlan ve yahut konuşan

bir kere sistem bozuk

hiç mi bunları denetleyen yok saldım çayıra mevlam kayıra hep bir savsaklama derdinde herkes

Toplumsal nezaket zaten apayri bir konu, bence oraya hic girmeyin

Toplumsal nezakete gelinceye kadar , taciz , tecavuz meselesi var; her gun tacize ugrama olasiliginin git gide artmasina karsin, havalaninda tek basina bavul suruklemis olmaniz bence 2. derece onem arz eden bir konu olarak kaliyor

Annem bi gün yolda bi kadına güllümseyip.
Selam verdi..
Kadını tanımıyorum.
Tanımayı bırak göz aşinalığım dahii yok..
-Anne bu kimdi dedim ?
-bilmem ki dedi gülerek..
-E selam verdin nasıl tanımazsın ?
-Orta yaş kadınlar yapar bunu selamlaşırlar kimileri veriri kimileri normal devam eder demişti..
Çok şaşırmıştım..
Ben yoldan geçerken 20 yaşında bi kıza selamun aleyküm desem
-sea der bana
Veya
-Tanışıyor muyuz der ?
E bizimde orta yaşımız gelicek ve durum hep aynı olucak.
Selam bile verilemez hale gelicez..

--
Bi adam bana yardım ettiğinde ben somurtarak teşekkürler sağolun diyorum gülümsesem namusuma laf gelir çünkü..
Güler yüzlüysen bu ülkede adamları bacaklarını açıp sen çağırırsın çünkü..

Bide bizim ülkemizde en çok okunan herkesi okuduğu hikaye Polyanna'ydı..
O kızda ota boka gülerdi iyimserdi ama kimse aa bak kaşa.r demedi..
-Ne kadar tatlııı keşke herkes öyle olsa dedi.
Öyle olanlarada kaşar, bacaklarını açmış hazır kıta bekliyor dediler..
Garip bi düşünce yapımız var

Yıldız Tilbe'nin bir yanı Kürt bir yanı Türk.
Bir yanı alevi bir yanı sünnidir.
Çok severim o kadını.
Bir programda ne Kürt olduğumdan utanırım ne de Türk olduğumdan gurur duyarım demişti .x
Hayat bana doğarken sormadı ki demişti.
Çok doğru .
Her milletin kötü ve iyi tarafları var .Örneğin araba yapımında Almanlar ile yarışabilir miyiz .Hayır
Almanlar saunalara kadın erkek karışık girerler biz de ayrı girilir .
Almanlar vergi kaçırma suçlarından çok utanırlar biz herkes yapıyor başta büyük kurumlar deriz mazur görürüz .
Almanlar çok dsiplinli ve dürüstler iş hayatında .
Türkler ahbap çavuş ilişkisiyle çalışır ve hep kaytarma derdindedir gibi gibi bir sürü örnek verilebilir .
Ben de Türküm öyle değilim ama bu eleştiriden rahatsız olmam .
Herkese da asla kefil olamam .

Başka ülkenin insanlarını gördünüzmü ki. Bi yurt dışı yapın gelin sonra konuşalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…